Şimdi Ara

Turkiye'ye tasinmak ve yerlesmek, bazi sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,


    Umarim konuyu dogru yerde aciyorum, gerekiyorsa modlar lutfen degistirsin.


    Uzun zamandir dusundugum sey - Turkiye'ye tasinmak ve yerlesmek. Bunu hayata gecirmek cok yakin gibi gozukuyor. Sormak istedigim bircok sey var. Aklima geldikce konuyu guncellerim.


    Simdilik en buyuk soru isareti yerlesim yeri - aranan ozellikler - milyonluk, buyuk sehir olmasin, ama kucuk bir yer de olmasin bir de buyuk sehire yakin olsun. En az 1 AVM'si olsun. En az 2-3 hastane, 2-3 eczane, buyuk market zincirlerinden en az 1'er olsun, buyuk bankalarin en az 1'er subesi. En az 2 iyi/buyuk internet servis saglayici. Bu cok onemli konu. Tum isim bilgisayarda. En az 100mbit download, 30-40mbit de upload lazim. Biliyorum upload Turkiye'de cok sikinti. Dusunuyorum biri kablo/fiberoptic, digeri de mobil olarak. Simdiden onerebileceginiz internet operatoru varsa? Simdilik kafama yatan Tekirdag(Suleymanpasa) ve Silivri. Ikisi de Istanbul'a yakin. Aradigim her sey en azindan kagit uzerinde var. Tekirdag'da 1 kez 2-3 gunlugune bulundum, merkezi iyi, Tekora AVM'si iyi. Sizin onerebileceginiz bir sehir, bolge, yerlesim yeri?




  • Merhabalar hocam, konu yeri doğru değil ama ben yine de cevaplayayım. Türkiye'de küçük şehirlerde imkanlar neredeyse yok denecek kadar az. Eğer İstanbul izmir bursa ankara eskişehir gibi şehirlerin biraz dışına çıkarsanız kendinizi bir çok şeyden yoksun hissedebilirsiniz. Antalya mersin izmir gibi ege-akdeniz kıyı şehirleri orta dereceli nufusları ve imkanlarıyla sizi tatmin edecektir ancak indirme hızı konusunda net bir yorum malesef yapamayacağım. Yan yana iki bina arasında bile fiber internetin varlığı ve yokluğu durumu yaşanabilirken koca bir şehir için net bir yorum yapmak maalesefki pek mümkün değil. Gelir durumunuza göre Mersin silifke ve torosları önerebilirim.


    İstanbul'da uzun süredir yaşayan birisi olarak istanbulu kesinlikle önermiyorum, fazla kalabalık yorucu gürültülü ve stresli bir şehir.

  • Hocam aslında Antalya sizin için biçilmiş kaftan diyebillirim..Ben merkezde yaşıyorum ancak ilçeleri de bi o kadar güzeldir.Merkez'de bir çok avm,hastane vb tüm sosyal imkanlar mevcut.Nufus olarak ne çok aşırı kalabalık ne çok sakin kararınca bir şehir diyebilirim.Ulaşım sorunu yok denecek kadar azdır..

  • Samsun’da güzel bir şehir. Özellikle Atakum tarafları tam bir cennet

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.