Şimdi Ara

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım: 2023 sonu aya ulaşacağız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu arada başkanın bilim ilim vs ile uzaktan yakından alakasının olmadığını düşünüyorum ve ilk firlatmada Serdar Hüseyin Yıldırımın aya gitmesi gerektiğini düşünüyorum..


    2023 seçimleri öncesi milli uçak göklerde , milli araba yollarda , milli gemi denizlerde , milli roket ayda , milli olarak ziktiniz bizi 20 senedir siyaset bu değil birileri anlatmalı en iyi dansöz en yalancı en palavracı en iyi siyasi değil


    Hasandağı Mesire Alanında düzenlenen Astronomi ve Uzay Kampına katılan Yıldırım, Türkiye'nin 81 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nden gelen 120 genç ile bir araya geldi.


    Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve daire müdürlerinin de katıldığı kampta açıklama yapan Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım şöyle konuştu:


    “Testleri devam ediyor. Sinop'ta çok başarılı bir iki test daha yaptık. Fırlatmaları gayet başarılı geçti. Bunlar devam edecek. Bu uzay çalışmalarında çok sayıda test yapmak zorundayız. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, hibrid roketimiz ve uzay aracımızın bütün çalışmaları, tasarım çalışmaları, imalat çalışmaları hepsi yolunda gidiyor. Sadece o da değil.


    Astronotumuz biliyorsunuz uzay istasyonuna gidecek. Diğer projelerimiz var. Gözlem evimiz bu sene sonunda açılacak. Birçok hedefimiz var. Paralel olarak hepsini yürütüyoruz. İnşallah 2023'te artık sonuçlarını almaya başlayacağız. 2023 sonunu hedefliyoruz.


    Eğer beklenmedik teknik büyük bir aksilik yaşamazsak tabii böyle şeyler de oyunun kuralı içerisinde var, onu da söylemem lazım. 2023 sonudur, aya ulaşacağız. Hatta bu öyle bir dünya çapında bir olay olacak. Bizim şartlarımızda yerli bir roket ile yerli tasarım uzay aracı ile aya bu kadar kısa sürede ulaşabilmiş başka bir devlet, başka bir millet yok. Bunu çok rahat söyleyebilirim.


    Böyle çalışmalar genellikle 10-15 sene sürüyor. Biz bunu çok kısa bir sürede, tabii ki evvelden bir temeli var. Ajans kurulmadan önce de Türkiye'de ciddi uzay çalışmaları yapılıyordu. Ama bunları derledik, toparladık, bir program stratejisi çerçevesinde Cumhurbaşkanımızın açıkladığı milli uzay programı doğrultusunda yürüyoruz.”


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • yerli milli galaktik uzay gemimiz her şeyde olduğu gibi 2023' te göklerde. 2023 haricinde bir şey yapmıyoruz.  

  • La fontaine den inciler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim aya gider bilmem ama araba fiyatlarına bakınca halk yaya kalacak, garanti.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Niye 2023 sonu, seçimden önce yapın sıkıysa, millet görsün. Ahada buraya yazıyorum, bunların 2023 de şunu yapcaz bu olacak dedikleri herşeyin tarihini seçimden sonrasına göre verecekler. Sonrada seçimde eğer biz gidersek bunlar yapılamayacak yarım kalacak diyecekler. Kaybederlerse zaten işlerine gelir, yapmadıkları işin suçunu sonraki iktidara yüklerler, aha bakın yapamdılar diye. Zaten kazanırlarsa sıkıntı yok amaçlarına ulaşmış olacaklar, ikii bahane bir yalanla erteleyip dururlar.

  • Aya gidince ne olacak ki? Ne var ayda? Diğer ülkeler 52 yıl önce gittiler aya, baktılar bir halt yok ayda, bir daha da gitmediler, hedeflerini Mars'a çevirdiler.

    Ben ayda ne olduğunu söyleyeyim. Bol bol radyasyonlu ay tozundan başka birşey yok. 52 yıl önce aydan getirdikleri ay tozundan manyak seviyede radyasyon olduğunu ve astronotlarda ciddi sağlık sorunlarına sebep olduğunu görünce bir daha da gitmek istemediler.

    https://spectrum.ieee.org/moondust-radiation-and-low-gravity-the-health-risks-of-living-on-the-moon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 21 Ağustos 2021; 23:20:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biraz daha çabalarsak akşam serinliğinde güneşe bile ulaşabiliriz. 2023 çok heyecanlı olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt

       

  • 2023 Ay, 2028 Mars, 2053 Andromeda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.