Şimdi Ara

Türkiye, pompalı su depolamalı hidro elektrik santrali yapacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yine pompa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chnvat C kullanıcısına yanıt

    20 yıllık iktidar zamanında akla gelen bu bilgi birikim ile neden kendimize ait santrallerimiz yokta bir avuç yandaşa yaptırılan yid hesler var diye size soralım. İşin içindesiniz ya!!! Açıklayın bakalım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye, pompalı su depolamalı hidro elektrik santrali yapacak 

  • arkadaş mesele akıllılık, gerzeklik meselesi değil. üretilen enerjinin maliyeti. kullanan kullanıyor. zaten yazıda da bu tür santrallerin maliyetinin yüksek olduğu da yazıyor. sen bu santrallerden üretilen elektriği 10 kat pahalıya kullan. sonra da de ki elektrik neden pahalı. su santralleri hava ve güneş santralleri gidi değil ki. bakım maliyetleri fazla. yapım süreleri uzun. bunun hesabını yapmadan girişmek mantıksız olur. sadece gece pompala, gündüz üret mantığı ile düşünürsen sen haklısın.

  • routemaster kullanıcısına yanıt

    daha reşit değilsiniz anladığım kadarı ile

  • Türkiye, pompalı su depolamalı hidro elektrik santrali yapacak
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Sıradan bir tc vatandaşı olan bizler yöneticilerimizin 400 araçlı konvoylarla Cumaya gidiş geliş şovlarının masrafları ve 1100 odalı sarayların giderlerini direk ve dolaylı vergilerimizle finanse etmeye devam edeceğiz, sana bana faydası ne olur diye sorarsan ithal enerji bağımlılığını bi tık azaltabilirsek(en azından doğal gazdan elektrik çevrim santrallarına bağımlığı) hazinenin dövize olan ihtiyacını azaltabilir, bu da orta/uzun vadede daha stabil bi döviz kuruna fayda eder ve en azından doğalgazı elektrik üretmek için yakmayız, dövize talep azaldığında ise bu genel olarak bir ithal mal cenneti olan ülkemizde etiket fiyatlarına olumlu etki eder, dövize bağlı enflasyonu yavaşlatır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 16 Ocak 2022; 16:50:26 >
  • Proje guzel, mantikli ve faydali inkar edilemez.


    Madalyonun obur yuzune bakiyoruz 5li cete avuclarini ofaliyor, malesef buda inkar edilemez Türkiye, pompalı su depolamalı hidro elektrik santrali yapacak 

  • kurs@tz kullanıcısına yanıt

    Üst üste binen "-ise"ler, "-ecek, -acak"lar, "-ebilir"ler, güven vermeyen ve ülkeyi soyup bu hale getiren yöneticiler... Sence bunlar olacak mı? Bence olmayacak. Tıpkı döviz geri çekildiğinde geri çekilmeyip daha da yükselen enflasyon gibi. Tıpkı hükümetin göz boyamak içn yaptığı ufacık araç ÖTV farkını iç eden galerici kesim gibi. Tıpkı asgari ücrete %50 zam yaptık deyip verdiği zammı daha maaşı almadan geri alan bir hükümet gibi. Şu ortamda benim cebime yansımayacak hiçbir gelişme zerre ama zerre umrumda değil. Ha dışa bağımlı olarak elektriği zamlı almışsın ha dışa bağımlılığını azaltırken araya çeşitli şekillerde sokulan masraflara elektriği zamlı almışsın. Bir fark var mı? Yok. Sadece birileri daha fazla oturdukları yerden para yiyor fark yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CAK


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretilen elektrik normalde depolanamıyor. Üretilen elektriğin fazla olduğu tüketimin az olduğu zamanlarda, artan üretim depolanamadığı için boşa gidiyor. Boşa gideceğine böyle yöntemlerle depolanıp tüketimin çok olduğu vakitlerde tekrar elektriğe çevirilebiliyor. Tabii ki kurulum masrafı var mı var, elektrik dönüşümünde yüzde 30 civarı kayıp var mı var, ama yine de fazladan üretilen elektriğin tamamen boşa gitmesinden iyidir.

  • Bence ülkeler kendi aralarında anlaşabilseler, kendi aralarında her ülkenin elektrik aktarımı olsa ve küresel olarak güneş ve rüzgar enerjilerinden faydalanabilsek daha verimli olur. Tabi herkes enerji bedelini üretilen ülkeye ödediği sürece problem olmaz.

  • Neden hep dev büyüklükte projeler yapılıyor düşündünüz mü? Yapılması gereken güneş enerjili sistem kurulması için yüzde50 teşvik. Güneş paneli ve jel akü fabrikası kurulup burada üretilip teşvik verillebilir ve enerji açığı çok rahat kapatılabilir ama gerek yok dev projeler yapalım biraz parmak yalayalım.

  • benim aklıma şu soru geliyor varsayalım boşa gidecek elektrikten faydalanıp suyu yukarı pompaladık. o boşa gidecek elektriğin maliyetini vatandaşa mı fatura edecekler?

  • Akkuyu Nükleer Santrali için 2010 yılında Rusya’ya 15 yıl için kilovatsaat başına 12.35 cent yani 107 kuruş garanti verildi. AKP’nin bu vaadinin bugünkü maliyeti 305 milyar lirayı buluyor. Oysa, Enerji Bakanlığı’nın rakamlarıyla, Türkiye elektriği diğer kaynaklardan bugün 31.6 kuruşa yani üçte birine mâl edebiliyor. Sonuçta milletin cebinden fazladan çıkacak para toplam 215 milyar lirayı buluyor.


    Bazıları iktidar düşmanlığı vs demişte halkın zararına yapılan yollar,köprüler,santrallerden niye bahsedilmiyor çok daha uyguna yapılabilirdi o paralara bir de bunu isteyecekmişiz,ben neden kendi zararıma birşey isteyeyim çıkarım yoksa bunu açıklasın önce bunla itham edenler.


    Güzel bu enerji sorunu için yapılan daha çok hamle olmalı ama tabi ülkede birkaç kişi dışında(5li şirket malum) kimseye yarardan çok zararı olacaksa yapılmasın daha iyi,ben neden geçmediğim yolun,köprünün,garanti verilen havalimanının vs parasını ödeyeyim daha fazla daha uyguna yapılacakken,enerji için bizen daha az para çıkacakken.

  • nükleer enerji varken böyle şeyler....


    sonra ülke ülke diyip ağlayanlar...


    Türkiye doğru yolda gidiyor.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.