Şimdi Ara

Türkiye'nin kripto para ile ödemeyi yasaklamasıyla Bitcoin düşüşe geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin kripto para ile ödemeyi yasaklamasıyla Bitcoin düşüşe geçti



    Dün akşam Resmi Gazete’de yayınlanan TCMB’nin kripto varlık yönetmeliğiyle eş zamanlı olarak başta Bitcoin (BTC) olmak üzere kripto para piyasasında küçük çaplı bir fiyat düzeltmesine gidildi. Bir çok kripto para değer kaybederken yabancı haber kaynakları bu düzeltmenin gerekçesi olarak TCMB’nin kripto para hamlesini gösterdi.



    Ayrıca Bkz.Kripto para ile ödemelere yasak geldi



    Günün ilk saatlerinde Resmi Gazete’de yayınlanan kripto para yönetmeliğinin toplumun çok büyük bir kesiminin tepkisini toplaması sonucunda TCMB sabah saatlerinde açıklamada bulunmuş ve “Kripto varlıklar merkezi bir muhatabın bulunmaması, piyasa değerlerinin aşırı oynaklık göstergesi, anonim yapıları sebebiyle yasadışı faaliyetlerde kullanılabilmesi” gibi sebepleri göstererek kripto paraların ödeme yöntemi olarak kullanılmasının yasaklandığını açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra kripto para borsasında yaşanan gerileme yabancı basında gözlerin Türkiye’ye çevrilmesine neden oldu.



    Decrypt haberinde “Türkiye kripto ödemeleri yasaklarken, Bitcoin düşüyor” başlığı altında bu gerilemenin sebebi olarak Türkiye'nin aldığı kararı gösterdi. Haberde, “Türkiye, doğrudan veya dolaylı olarak ödeme amacıyla kripto para kullanımı yasakladı. Karar açıklandıktan kısa bir süre sonra Bitcoin %2’lik değer kaybetti” ifadesine yer verildi.



    Türkiye kripto paralarda 4. sırada



    Türkiye’nin en çok kripto para kullanan ülkeler sıralamasında 4. sırada bulunduğunu belirtelim. Aynı zamanda Chainalysis’in Küresel Kripto Benimseme Endeksi’nde 154 ülke arasında 29. sırada yer alan Türkiye için Chainalysis’in raporunda şu ifadelere yer verildi:



    “Türk Lirası son yıllarda son derece dalgalı bir seyir izledi ve bazılarının tasarruflarının bir kısmını kripto para birimine kaydırmasına neden oldu” 



    Yapılan açıklamalardan sonra kripto para piyasasının ne yönde hareket edeceği ve kararın nasıl tepkilere yol açacağı ise merak konusu.

     




    Kaynak:https://decrypt.co/66732/bitcoin-dips-as-turkey-bans-crypto-payments







  • Yahu tavşan taş sürtmek dağ falan diye bir deyim vardı tamamını yazamıyorum belki forum kurallarına aykırıdır diye. Gerçekten Tr nin 2.2 trilyon dolarlık kripto para piyasasına etki edeceğine mi inanıyorsunuz.
    Belki merkez bankasındaki tüm parayla short girersek olabilir 😁. Tekrar düşündüm de o bile yetmeyebilir.
  • Haftasonu diye düşüyor pazartesi çıkmaya başlar yine ytd

  • Kripto para kullanımında 4.sırada olan ülke,kripto parayı yasaklar mı,hayır yasaklamaz ama burası Türkiye olduğu için yasaklanır. Düşüşe geçmiş,geçici olduğuna eminim.Zaten öyle büyük bir düşüş yok ki,buna düşüş bile denmez.

  • Yahu tavşan taş sürtmek dağ falan diye bir deyim vardı tamamını yazamıyorum belki forum kurallarına aykırıdır diye. Gerçekten Tr nin 2.2 trilyon dolarlık kripto para piyasasına etki edeceğine mi inanıyorsunuz.
    Belki merkez bankasındaki tüm parayla short girersek olabilir 😁. Tekrar düşündüm de o bile yetmeyebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 16 Nisan 2021; 18:42:20 >
  • Bitli coin nedir ya
    Ben bir coin biliyorum oda gold coin Ultima online oynarken kasardık.
    Yaş iş bu sanal para kumarı herkesin elinde patlamış, bir günde dolar tavan yapip düştüğü dünyada buna paramı veririm la ben de get 🤣 😅 😲

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elon twittera TL yazmazsa olacağı buydu. Soğuk bir intikam :D

  • Ellerinden gelse matbaa kullanımını yasaklayacaklar. Gericiler...

  • Aynen biz yasakladik diye düstü. Kesinlikle Doge coin ile alakasi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LifeforRelic -- 16 Nisan 2021; 18:15:47 >
  • Nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülkeler: Nijeryalılar yüzde 33 ile ilk sırada yer alırken Vietnam vatandaşları yüzde 21 ile ikinci, Filipinler yüzde 20 ile 3’ncü sırada yer aldı. Türkiye ise yüzde 16 ile dünyada 4’ncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer aldı. Türkiye’den sonra en çok ilgi gösteren Avrupa ülkeleri yüzde 11 ile İsviçre (kara para aklama cenneti) ve Yunanistan (Türklere çok benzediği için) oldu.
    https://www.ntv.com.tr/ekonomi/en-cok-kripto-para-kullanilan-ulkeler-belli-oldu-turkiye-avrupada-birinci-dunyadadorduncu,2yYbosOdhE2LAGgwgcK5CA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 16 Nisan 2021; 18:22:36 >




  • devlet parası haricinde para basmak kimin haddine. bir çeşit kalpazanlık bu dijital paralar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Habere bak lol. Aynen o yüzden düşmüştür.

  • köle gibi çalışıp milleti zengin etmek için 9-6 çalışan ve bu işi asgari maaşla yapan bir ülke olarak kurtuluşu kripto parada gören çok insan var. bende onlardan biriyim çalışarak zengin olamayacağımı ancak olan hayarımı rahat yaşayabiliceğimi görüyorum bugün 8-10 k kazanan biri bile yaşamak için alt limit benim gözümde ama araba ve ev ikilisi dedin mi bu gün 1 milyon dan kapı açmak lazım. normal çalışan insanların bu parayı kazanması imkansız.

  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Tavşan s****** taşa sürtmüş, Dağı s***** demiş. Piyasanın alt coinlere yöneldiğini göremeyen bir DH Cripto para borsası uzmanı haber editörü türkiye biyasayı alt üst etti diyor.

  • La he ya

  • dev aynasında görmek bu olsa gerek.umarım yabancı biri haberi twittera yansıtıp bizi alay konusu yapmaz.Türkiye'nin kripto para ile ödemeyi yasaklamasıyla Bitcoin düşüşe geçti 

  • Herkes ülkesini hakir görmeyi amaç edinmiş gibi yorum yazmış. Kararın ne anlama geldiğini bile bilmez ama boş yorum yapar. Klasik dh forum kurtları

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu "yasadışı" olayını her gördüğümde gülüyorum he. Türkiye'de çok abes kalıyor. Rıza Zarrab milyarlık "kara para" aklayınca bir sıkıntı olmuyor ama nedense kripto paralar yasadışı kullanılıyor, nişasta çekenleri saymıyorum zaten.

    Burada amaç şu aslında, TL'den milletin çıkmasını engellemek. Şuan berberden, pastahanecesine, taksicisine kadar herkes kripto paracı olmuş durumda. Herkes TL'den çıkıp, paraları buna yatırıyor. Gelecekte daha fazla "önlem" gelecek gibi görünüyor.

  • Ülkede coinle alışveriş mi yapılıyor sanki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Charaznable kullanıcısına yanıt
    Haftasonu yükseliyor genelde hafta içi düşüyor.
  • jem991 kullanıcısına yanıt
    Tr de en popüler coinler hot btt sebebi sonunda değilde başında bol sıfır olması :) haklısın kardeş doğru tespit.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.