Şimdi Ara

Türkiye'nin güneş enerjisindeki kurulu gücü 8 bin 835 megavata ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin güneş enerjisindeki kurulu gücü 8 bin 835 megavata ulaştı



    Kuzey yarım kürede Güneş ışığından yararlanılan en uzun gün olan 21 Haziran günü "Dünya Güneş Günü" olarak kutlanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Dünya Güneş Günü vesilesiyle Türkiye’nin güneş enerjisinde kurulu gücü hakkında paylaşım yaptı.



    Bakanlıktan yapılan paylaşıma göre Türkiye'de 2021 sonunda 7 bin 815 megavat olan güneş enerjisi kapasitesi, Mayıs 2022 sonunda 8 bin 835 megavata ulaştı.



    Ayrıca Bkz.Avusturya, 2040 yılına kadar yenilenebilir ısıtma sistemlerine geçiş yapmayı hedefliyor



    Öte yandan Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansının (IRENA) verilerine göre 2021 sonunda dünya genelindeki güneş enerjisi kurulu gücü 849,5 gigavata ulaştı. Dünya genelinde toplam yenilenebilir enerji kapasitesi 3.064 gigavat olarak belirlenirken bu kapasitenin yüzde 40’ı hidroelektrikten, yüzde 28’i güneşten, yüzde 27’si ise rüzgardan karşılanıyor.









  • Toplam kurulu güç ise 100.000 MW'ı geçti. Atatürk Barajı'nın 2400 MW kapasitesi göz önüne alındığında kaydedilen ilerleme tatminkar. Sene sonunda Karapınar GES tamamlandığında kurulu gücü 628 MW'dan 1348 MW'a çıkacak.

  • Yetmez ama evet

  • Güneş panellerinden ve bataryalarından vergiyi kaldırsalar ve teşvik etseler; şirketler , dükkanlar , siteler, binalar, hatta evler bile alabilir ama umursamadıkları belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 21 Haziran 2022; 23:44:13 >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    Şirketler için var sanırım hocam benim arkadaş panel işinde çalışıyor şuan panel yetişdiremediklerinden bahsediyor.

  • kuklacini kullanıcısına yanıt
    Hocam dünya genelinde bir eğilim var özellikle elektrige gelen zamlar yüzünden

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Keşke Türkiye'nin yıllık ne kadar tükettiği verisini de paylaşsalar, karşılaştırmasi daha kolay olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt

    Kafana gore kurcala uretim/tuketim ne ararsan var.


    https://seffaflik.epias.com.tr/transparency/tuketim/gerceklesen-tuketim/gercek-zamanli-tuketim.xhtml


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuklacini kullanıcısına yanıt

    O muhtemelen karavancılar yüzünden , o kadar arttı ki evler millet en dandik araç bile olsa karavan yapmaya çalışıyor. E haliyle mum ışığında ya da benzinle de oturmak istemezler :)

  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    Yok hocam arkadaş fabrikalar için ya da devlet için ihalelere giren orta büyüklükte bölgesel bir şirkette çalışıyor .

  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    Değil vergiyi kaldırmak devlet bir de hibe desteği veriyor. Uygulama kağıt üstünde çok güzel ama pratikte Türkiye'deki herhangi bir yerdeki herhangi bir ihalede süreç nasıl izliyorsa aynen öyle... İhaleyi alabilmek için ehil olmak yetmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında kamulaştırılmazsa elektrik elektriksiz kalacak çoğu insan kiraları geçer bu hızla giderse,bence %25 yılda zam çok bile insani ihtiyaçlara:


    Türkiye'nin güneş enerjisindeki kurulu gücü 8 bin 835 megavata ulaştı
    Türkiye'nin güneş enerjisindeki kurulu gücü 8 bin 835 megavata ulaştıdw.com
    Patronlar Bakan'la buluştu: Elektriğe en az yüzde 30 zam – DW – 20.06.2022
    https://www.dw.com/tr/patronlar-bakanla-bulu%c5%9ftu-elektri%c4%9fe-en-az-y%c3%bczde-30-zam/a-62192275
  • Tüm dünyanın güneşten ürettiği enerjiyi BM'ye üye olan ülke sayısına bölünce sonuç yaklaşık 4400 megawatt çıkıyor. Mesela BM'ye Tuvalu diye bir ülke de üyeymiş, var mı duyan? Yada fosil yakıt zengini ülkeler de birliğe üye, onlar güneşle uğraşmıyordur bile. Yani Türkiye'nin güneşten ürettiği enerji çok çok düşük.

    Artı kim üretiyor o bilgi de yok. Vatandaş çatısına güneş paneli kurmuş, hesaba bu da dahil mi? Vatandaş Mehmet Efendi 10 yıl önce kurduğu paneller ömrünü tamamladığı için yenisiyle değiştirmiş. Attığı paneller hesaptan düşülmüş mü? Hiç zannetmiyorum.

  • Enerji Bakanlığının yayınladığı grafik yanlış. Hız doğrusal değil. 2016-2017 yılında neredeyse %200 ve %100 artis göstermiş. İthal olması ve ekonominin etkisiyle son yillarda artis hizi neredeyse durma noktasına gelmiş. Yetersiz; teşvik, destek her şeyin yaninda kur desteği de lazim. 2022 yılında artik su anlamali Dünyayı savas teknolojileri değil ormanlar, tarim ve yenilenebilir enerji kurtarir kurtarirsa su saatten sonra. Mikroskobik boyutlu Bir viruse yenilen dünyanın bunu hala anlamamasi aptallik ama. Bu tabloyu ne yazık ki matematik bilen biri olumlu yorumlayamaz. Türkiye'nin enerji ihtiyacının yıllık artışına da bakmak lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'nin acil bir şekilde yenilenebilir enerjiye büyük yatırımlar yapması lazım. Savunma sanayisi kadar önemli bir konu bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Hocam pratikte nasılmış bize anlatın da biz de bilelim, nasıl ehil olmak yetmiyormuş? Kaç yıldır bu sektördeyim ilk defa böyle bir şey okudum sizden.Eğer ciddi bir durum varsa hemen soruşturma dosyası açıp ifadenize başvuralım. Ciddi bir mesele çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 22 Haziran 2022; 9:32:19 >
  • erwinsmith06 kullanıcısına yanıt
    16-17 yıllarındaki artışın sebebi devletin aldığınız ihaleleri sene sonuna yetiştiremezseniz iptal ederim oyalanmayın daha fazla demesi, başka sebebi yok.

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    herkes almaya başlarsa talepten dolayı fiyatları yine çok yükselirdi

  • Halilowich kullanıcısına yanıt

    Yakın arkadaşım 7-8 yıl önce bu işe girmek istedi, belirlenmiş bölgelere yatırım yapılabiliyordu ama dediğim durum oluştu.


    Türkiye'de ne zamandan beri ihaleye fesat karıştırmak soruşturuluyor? Bir de ifademi almaktan bahsetmişsiniz. Size pastadan pay düşmüştür alnınızın teriyle yapıyorsunuzdur bişey diyemem ama yıllardır iş piyasaında olup da dediğim durumu görmediğinizi iddia ediyorsanız sizden de şüphe ederim. Hadi enerji ihaleleri vatandaş olarak bizim bakışlarımızdan uzakta yapılıyor, peki gözümüzün önündeki hastahane, havaalanı ihalelerine hangi savcı soruşturma açabiliyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt

    Lisanslı yenilenebilir enerji ihalelerinde, ihale günü ortak oturumda oluşturulan kapalı mali tekliflerin herkesin huzurunda açılmasının ardından açık eksiltme usulüne geçilir. Teklif aşamasında tarafların itiraz hakkı bulunmaktadır.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.