Şimdi Ara

Türkiye Motor Üreticisi , Motor Sich'in %50'sini Satın Mı Alacak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10 Nisan’da düzenlenen Türkiye ile Ukrayna arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in 9’uncu Toplantısı sonrası Karadeniz ve ABD-Çin gerilimine dair pek çok yeni gelişme gündeme geldi.


    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Türkiye’yi ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Motor Sich firmasının %50 hissesini teklif etmesi, bunlardan biri olarak ortaya çıktı. Chas News’in Ukrayna hükûmet kaynaklarına dayandırdığı habere göre, “Stratejik önem” atfedilen Motor Sich’in hisselerinin yarısının, Türkiye’de devlet iştiraki bir firmaya devredilmesi konusu da iki ülkenin liderleri arasında konuşuldu.



    Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Stratejik ortaklığımızı daha da tahkim ettik. Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi etraflıca ele aldık. Türkiye olarak Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü savunduk. Kırım’ın ilhakını tanımama karamızı teyit ettik.” dedi. Bu açıklama, Rusya’nın Ukrayna sınırına asker ve ekipman konuşlandırmasına paralel olarak geldi.


    Türkiye Motor Üreticisi , Motor Sich'in %50'sini Satın Mı Alacak ?




    Çin, Motor Sich’in Peşinde

    Çin yaklaşık 10 yıldır Motor Sich hisselerini almaya uğraşıyor. Çin, Kasım 2020’de Ukrayna Tekeli Önleme Komitesine (Anti Monopoly Committee of Ukraine/ AMCU) yeniden başvurdu. AMCU, önceki teklifleri reddetmişti.

    Avrupa Politika Analiz Merkezi (CEPA) konuyla ilgili yayınlanan bir yazıda, Ukrayna’nın ABD ile stratejik ilişkilerini göz önüne alarak bu teklifi reddetmesi gerektiği belirtilerek, “Kiev bunun yerine, dünyanın hızla büyüyen havacılık pazarı olan Hindistan ya da Türkiye gibi diğer potansiyel yatırımcılara yönelmelidir.” ifadesine yer verdi.

    Pekin, Motor Sich’i uydu ve seyir füzeleri gibi teknolojiler için potansiyel bir motor üreticisi olarak görüyor.

    Öte yandan Motor Sich’in Çin’e 800 milyon dolar değerinde 400 adet uçak motoru tedarik edeceği bilgisi de geçen aylarda paylaşılmıştı.




    Türkiye Motor Üreticisi , Motor Sich'in %50'sini Satın Mı Alacak ?




    https://www.c4defence.com/ukrayna-motor-sichin-hissesini-turkiyeye-onerdi/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 15 Nisan 2021; 18:58:24 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.