Şimdi Ara

Türkiye, İHA'lardaki başarısını karada sürdürmek için yeni adımlar atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye, İHA'lardaki başarısını karada sürdürmek için yeni adımlar atıyor



    Türkiye, 20'den fazla ülkeye ihraç ettiği İnsansız Hava Aracı (İHA) projeleriyle elde ettiği başarıyı kara araçlarında da yakalamayı hedefliyor. Bu kapsamda, farklı sınıflarda insansız kara araçları geliştirmek için çalışmalar sürerken FNSS de Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile 'Ağır Sınıf İnsansız Kara Aracı Seri Üretim Niyet Beyanı' imzaladı.



    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, sözleşme kapsamında 5 araç için görev ve alt sistem tanımı yapıldığını, bu çerçevede tekliflerini nihai hale getirip Başkanlığa sunacaklarını dile getirdi. Daha önce geliştirdikleri insansız kara aracı üzerinde otonom özellikler bulunmadığını aktaran Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:



    "Süre göz önüne alındığına olması zaten mümkün değildi. SSB ile Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın istekleri doğrultusunda belli seviyede otonom özellik var, silah entegrasyonu söz konusu. Farklı konfigürasyonları içeren çok ciddi bir çalışma yapıldı. Bu sözleşmede bunların kavramsal ispatı olacak. Sahada kullanıldıkça değişiklikler gelecektir. Proje süresi ve ekonomisi açısından mevcut araçlar üzerine bunu uygulayacağız. İlerde daha düşük siluetli, daha atik, gerektiğinde koruma istenmeyecek yeni araç tasarımları planlarımızda var. Bunlar da zaman içinde oluşacaktır."



    Ayrıca Bkz.Rusya'dan Bayraktar İHA'lar için ortak üretim teklifi



    İnsansız kara araçları konusunda henüz yolun başında bulunulduğuna değinen Kurt, "İnsansız kara araçları ve bunların otonom özelliklerinde Türkiye ve dünya henüz çok başlangıçta. Türkiye olarak yine dünyanın önünde gidebileceğimiz, başkalarının örnek alabileceği çalışmaların içinde olduğumuzu müjdeleyebilirim. SSB ile isteklerini ve nasıl kullanabileceklerini tüm açıklığıyla ortaya koyan kullanıcılarımıza teşekkür ederim." dedi.



    Kurt, teslimat için 2023'ü öngördüklerine işaret ederek, görüşmelerin devam ettiğini, bazı basit modellerin, 1-2 aracın önceden verilebileceğini, komplike araçların teslimatının ise daha sonra yapılabileceğini kaydetti.









  • yeni niche urunler guzel bir pazar yakalama imkani verir. eski tip silahlari yapsan rakiplerin zaten onlarca yildir bu alanda uzmanlasmis yerlerini isimlerini yapmis tek rekabet dayanagin dusuk fiyat olabilir ama yeni niche yarattiginda rakiplerinde en az senin kadar tecrubesiz oluyorlar, onden gittiginde uzmanlik ve isim olarak onlerine gecip cok daha yuksek katma deger yaratmak mumkun oluyor.

  • '2023' Her zamanki gibi!

  • iha daki başarı devam etmek için fnss nin sahibi reis ile akraba olmalıTürkiye, İHA'lardaki başarısını karada sürdürmek için yeni adımlar atıyor Türkiye, İHA'lardaki başarısını karada sürdürmek için yeni adımlar atıyor 

  • Savunma sanayimiz ne kadar güçlenirse iyidir. Umarım olurlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savunma sanayii güçlensin tabii ki de şu BMC'miz ne oldu?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.