Şimdi Ara

'Türkiye hükümeti Uygur Türkleri konusunda daha cesur olmalı' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Maalesef ekonomik güç ile alakalı. Gücün olursa konusabiliyorsun ve yaptırım da uygulayabiliyorsun. Yani Abd gibi. Rusya gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygurları yalnızca Uygurlar kendileri kurtarabilir.Türkiye'nin etkisi sınırlı.Ne yapacak devasa nüfusu ve devasa ekonomisi olan dahası coğrafi açıdan Dünya'nın öte yakasında bulunan Çin'e karşı mı çıkacak?Donanma mı gönderecek?Asker mi gönderecek?Ne yapacak?


    Uygurlara gereğinden fazla destek vermek bize pahalıya mal olur.Hali hazırda zaten başımızda pkk ve ypg terörü var.Çin'de misilleme olarak bu terör örgütlerine açık destek verirse o zaman ne yapacağız?


    Kusura bakmayın ama diplomasi öyle duygusallıkla işlemez.Gücün kadar işler.Türkiye şuanki durumuyla Çine kafa tutabilecek bir ülke değil.Dahası coğrafi açıdan Dünyanın öbür ucunda olan bir yer.Zaten başımızdakilerin öngörüsüzlüğü ve yeniden Osmanlı hayalleri yüzünden arapların iç işlerine gereğinden fazla burnumuzu soktuk.Bugün bunun acı faturasını ülkemizdeki 4 milyon sığınmacı arap ile ödüyoruz.


    Dış politika gerçekler ve Türkiye Cumhuriyetinin çıkarları çerçevesinde düzenlenmelidir.Bugün Uygurları yalnızca kendileri kurtarabilir.Başkalarından yardım bekliyorlarsa daha çok beklerler.Türkiye'nin oraya yardım etmesi için en az 100 yıl kesintisiz kendisini bilime ve çağdaşlamaya adamalı ki güç bakımından Çinle rekabet edecek düzeye ulaşsın.Tarikatların ele geçirdiği,devlet kurumlarının parçalandığı ve dış sınırları ciddi tehditler altında kalan dahası ekonomisi çökme noktası gelen bir Türkiye Çin'e kafa tutamaz.Tutabileceğini iddia edenler hayal görüyordur.





  • türk mallarına boykot uygulayan bir sene de 10 kere toplanıp 10unda da türkiyeye saydıran arap ülkeleri varken şimdi ne diye uygurları sırf türk oldukları için desteklesinler ki


    siz de amma yaptınız ha...

  • türkiye hükümeti ne oluyor efendi..  oraya asker göndersek sizler hemen ne işimiz var orada çinliler bizim kardeşimi bize onlardan zarar gelmez dersiniz dedinizde. 

  • Türk degil Arap olsalardı bir şansları olurdu , bir de karşı taraf Çin yani büyük oyuncu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah-u Teale yardımcıları olsun, elden bise gelmiyor...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözlü kınamadan başka yapacak bir şey yok.

    Çini işgal etme çözümü var tabi trolleeimizin mükemmel bir fikir kimsenin aklına gelmiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin güçlü bir devlet amerikan ekonomisini şuan alır yerden yere vurur :)))


    Gerçekten güçlüler Türkiyenin çıkaracagı ses anca türkiye içinde duyulur, cesurlukla alakası yok...


    Bu dünya bi hercümerce gidiyor Amerika çin e muhakkak savaş açıcak :)) O sıra da abd nin yanında savaşa girersek bişeyler olabilir...


    Kapitalistler çine hardcore yapıcak :)))

  • hükümet teröristlere karşı komunist çin hükümetini destekliyoruz diye açıklama bile yaptı. UYGUR TÜRK değilde arap olsalar bütün dünyayı ayağa kaldırırlardı!

    orada burada turancıyız(turan neyse pers masalaı!) müslümanız diye gezenlerin ağzınıda bıçak açmıyor. hani ne oldu her yıl ramazan ayında uygur türklerine yardım adı altında fetöye para topluyordunuz.

    hükümetin çinden alacağı aşıları da kınıyorum. uygurların organlarını çalp satan mezarı bile olmayan yüzbinlerde uygur var

    sen git adamlar aşı al.

    uygurların en büyük hatası müslümanlardan medet umup o şekilde yardım aramaya çalışmaktır. müslümanlığı tam öğrenemişler, bir müslümanın kendine çıkarı yoksa günahını bile vermez bunu kavrayamamışlar. milyonlarca uygur müslüman oldupu için yok edildi ateist çine, müslüman "dünyası"ndan daha 1 sözcük söylenmiş değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 24 Kasım 2020; 10:51:16 >




  • Hala RTE yi Türk sananlar var ya Tayyibe ne Türklerden kardeşim O kadar arap Tayyibin eline bakıyo gemiler dolusu yardım yapıyo Türklerin parasıyla vergileriyle sizde kalkmış Türklere yardım etsin diyosunuz. Adam daha kendi yönettiği ülkesindeki Türklere bakmıyo çay için diyo daha nasıl cevap verecek size anlamadımki Ananızıda alın gidin mi desin illa:D Gerçi onuda anlamıyorsunuz ya neyse !!!

  • Bizim ülkede PKK neyse adamlar için de TİP o farkında mısınız? Bizim ülkede sanki azınlıklar el üstünde tutulan ve eşit davranılanlarmış gibi kalkmış çini eleştiriyorsunuz.


    Adamların yaptıklarının aşırılığı hakkında doğrudur yanlıştır diyemem ama TİP'in çinde yaptığı terör saldırıları olmasaydı bugün uygurlara böyle bir muamele gösterilmezdi. Bugün kürt olduğunu görünce/öğrenince insanlardan uzak durup, gerekirse iş aş vermeyen adamlar lolo yapmasınlar hiç. Bu ülke kendi azınlıklarına daha kötü muameleler yaptı. Bunları da aynı sertlikle eleştirmiyorsanız ikiyüzlüsünüz. Kendi tarihimizdedeki benzer olayları bilmeden bol keseden çine sallamak kolay ve rahatlatıcı olsa gerek. Burdan adamlara sövünce kendinize güzel ruhsal mastürbasyon yapıyorsunuz.



    He, ayrıca, Çin'de de uygurlarda dahil olmak üzere Han ırkı dışındaki çoğu halk zaten daha fazla kolaylığa sahip. Azınlıklardansanız eğitim imkanlarına ulaşmanız, size burs verilmesi gibi olaylar daha kolay oluyor. Misal Pekin'deki en iyi üniversitelerde uygurlar, huiler, zhuanglar, moğollar ve diğer azınlıklardan çokça adam var. İş güç konusunda da azınlık çalıştırmaya teşvik var, vergi indirimleri, şirketlerde çalışan azınlıklara belli aylarda ikramiyeler vs gibi. Yani Çin aslında azınlıkların ülke içine adapte olması için güzel politikalara sahip.


    Herhangi bir zaman diliminde PKK'ya ana bacı düz gidecek adamların, konuda Türkistan islam partisini desteklemiş olmaları da ne ala ikiyüzlülüktür. Bol keseden birbirinizi gazlayarak bir bok bilmeden konuşmak rahatlatıcı olsa gerek.





  • Çin'e ne yapıalbilir ki. Düşününce akla hiç bir şey gelmiyor en mantıklısı tüm uygurları alıp ülkeye yerleştirmek olur onada bizim muhalefet kıyamet koparır.

  • IraArel kullanıcısına yanıt
    Ulan hayvanı korumakla, Uygur'daki soydaşlarımızı, soydaşı bırak, insanı savunmanın ne alakası var? Hiç mi nasibini almadın sen medeniyetten? Allah'ından bul ne diyeyim..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PunisherLord

    Ulan hayvanı korumakla, Uygur'daki soydaşlarımızı, soydaşı bırak, insanı savunmanın ne alakası var? Hiç mi nasibini almadın sen medeniyetten? Allah'ından bul ne diyeyim..

    Üslubun seni çok iyi anlatıyor.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.