Şimdi Ara

Türkiye düğmeye bastı: Flaş 5G hamlesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye düğmeye bastı: Flaş 5G hamlesi

    Dünyada 5G teknolojisine ilk geçen ülkelerden biri olmak için çalışmalarını hızlandıran Türkiye, 5G teknolojilerini inşa edecek nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için de düğmeye bastı. 2020 yılında 5G test şebekeleri denenerek önemli bir başarıya imza atılırken, 2022 yılında frekans ihalesinin tamamlanması, 2023 yılında ise ilk 5G sinyalinin vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.


    Bu kapsamda 5G Vadisinde 5G ve ötesi konularda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent Üniversiteleri'nde öğrenim gören gençlere mobil işletmecilerin profesyonel yol göstericiliği ile eğitim fırsatı sunulacak.

    Türkiye düğmeye bastı: Flaş 5G hamlesi

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kullanılmaya başlandığında internet hızını 100 kata kadar artıracak olan 5G teknolojilerinin geliştirilmesinde görev yapacak nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için harekete geçti. Kurumdan yapılan duyuruda "5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı"nın yeni dönem başvurularına ilişkin bilgi verildi.

    Türkiye düğmeye bastı: Flaş 5G hamlesi

    5G Vadisinde 5G ve ötesi konularda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla çalışmalar hızla devam ederken, 5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı ile bilgi, iletişim ve haberleşme teknolojilerinin yanı sıra dijital dönüşüm konularında çalışacak nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi hedefleniyor.

    BEŞİNCİ NESİL TEKNOLOJİ (5G) NEDİR?

    Doksanlı yıllara kadar süren iletişimin ilk neslinde, sadece sesli iletişim gerçekleştirilebiliyordu. İkinci nesilde kısa mesajlar, sınırlı internet ağı ve kötü kalitede görüntülü iletişim başladı. Üçüncü nesilde sesli, görüntülü iletişimin yanı sıra internetin daha hızlı ve kaliteli olması üzerine çalışıldı. 4G olarak adlandırılan dördüncü nesilde ise saniyede 550-800 megabaytlık veriyi iletebilme olanağı sağlandı. Bu nesilde çoğu zaman iletişimin artması nedeniyle belirli bir bölgede internetin yavaşladığı görüldü.

    5G olarak tanınan beşinci nesil teknoloji, normal olan 6 gigahertz frekans bandından daha fazla olarak hizmet verirken, 10 gigabayt veri gönderme kapasitesi bulunuyor. Yeni teknoloji bir saniyede 20 gigabaytlık veri indirme hızı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 29 Temmuz 2021; 23:23:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Korona 5g den dolayı çıktı, türkiye de 5g istemiyoruz !

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hızımız katlanacakmış 😄😄

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çıkacak paket ve tarifeleri şimdiden görebiliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benizakura kullanıcısına yanıt
    1 gb 750 dk 250 sms 50 tl !

    şok kampanya, 5g hızında 1 gb 50 tl !

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O değilde 3gden 4.5gye internet gbları katlanmıştı. Şimdi de öyle olur mu acaba. Paketler 50gb 100gblarla satılır belki de

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • beeqee kullanıcısına yanıt

    Fiyatı da ona göre olur tabiki. Türkiye düğmeye bastı: Flaş 5G hamlesi 

  • 5G ye ilk gececek ulkelerden 2023 yilinda mi olacagiz? gelismis ve gelismekte olan ulkeler coktan basladi zaten biz anca lafla hava atariz. İcraata gelince tık yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    haklisin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.