Şimdi Ara

Türkiye’deki koronavirüsün gen haritası çıkarıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
4.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sabancı Üniversitesi'nin araştırmasıyla Türkiye’deki koronavirüs (Covid-19) vakalarının kaynağı belli oldu. Türkiye’deki ilk vakalardaki koronavirüsün kaynağı ve İstanbul genelindeki vakaların kaynağı açıklandı.



    Türk bilim insanlarının araştırmasına göre koronavirüs ayda en az iki defa mutasyona uğradı. Türkiye’de incelenen 30’dan fazla genom sekansına göre ilk vakanın ABD kaynaklı, ikinci vakanın Avustralya kaynaklı ve üçüncü vakanın İngiltere kaynaklığı olduğu sonucuna ulaşıldı. Koronavirüs ülkeden ülkeye geçiş yaparken mutasyon geçirip değişebiliyor. İlk vakanın ABD kaynaklı olması virüsün ABD'de görülen koronavirüsle aynı tip olduğunu gösteriyor ancak virüsün ABD'den geldiğine ilişkin kesin sonuç vermiyor.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs salgınını iyi yönetemediği gerekçesiyle Dünya Sağlık Örgütüne soruşturma başlıyor



    İstanbul’daki koronavirüs vakalarının çoğunluğunun Avrupa kaynaklı olduğu, Türkiye’deki iki şehirde ise Suudi Arabistan bağlantılı vakalar ortaya çıktı. Sabancı Üniversitesi Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik Fakültesi bünyesinde araştırmayı yapan bilim insanları, yeni genomlar geldikçe vakaların gen haritasına ilişkin bilgilerin güncelleneceğini ifade ediyor. Türkiye’deki koronavirüsün genomuna ilişkin 27 sayfalık araştırmanın detaylarına kaynak bölümündeki pdf dosyasından ulaşabilirsiniz.



    Kaynak:https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.05.15.095794v1.full.pdf
    Kaynak:https://www.yenisafak.com/koronavirus/koronavirusun-gen-haritasi-cikarildi-istanbuldaki-vakalarin-cogu-avrupa-kaynakli-3540665







  • adamların kafa bunu şarj etse zaten körü körüne islamcılık oynamazlar. iş arkadaşlarımızdan bir kaçı cuma ya ! giderdi cuma günleri :)) valla çıkıp gidiyorlardı bilmiyoruz. sadece 2 kişi idi ama olsun.

    neyse... olum bu hafta da gitme şu işi yapalım filan derdik 3 kez cumaya gitmezse dinden çıkarmış kafir olurmuş bilmem neler neler olurmuş. ulan 2 aydır gitmiyorsun bir şey olmadı işte gördün :))

    aydınlanacağız tabi ama sanırım 100-150 yıl sürer :)
    Türkiye'de COVID-19'un ilk zamanlarındaki yayılım haritasına bakıyorum, ülkenin en ücra köşesinde bile olduğunu görüyorum. COVID-19'un ilk zamanlarında ülkenin en ücra köşesindeki köylere, kasabalara AB ve ABD'de fink atan Instagram bağımlılarının virüsü taşıma ihtimali var mı?

    Köylere, kasabalara Arabistan'dan gelenler taşımadı da kim taşıdı bu virüsü? AB ve ABD' den gelenler taşısa taşısa bir kaç büyük şehre taşımıştır. Anadolu'nun geri kalanına baktığımızda, mantık ibresi maalesef umreden gelenleri gösteriyor.

    Sadece, AB,ABD ve Arabistan'dan gelenler değil, İran'dan gelenlerde taşıdı. Çünkü, Türkiye-İran sınırı diye bir şey yok, yol geçen hanı.

    % 30 - AB, ABD (Instagram bağımlıları)
    % 30 - Arabistan (Umreciler)
    % 30 - İran (Sınırdan kaçak)
    % 10 - İş amaçlı seyahat, diğer ülkelerden taşındı.

    diye düşünüyorum.
  • Umredeki virursin kaynagi ile Turkiye'dekinin ayni olma ihtimali yuksek degil midir ? Sonucta Araplardaki de cok ozgun degil ... Neticede Umre den gelenler aylar boyunca gelenlerin yani onbinlerin yaydiriciligi da inkar edilemez ...

  • Çok önemli bir çalışma.
  • Türkiye'ye aynı anda onlarca belki yüzlerce vaka geldi bir sürü koldan başladı diye düşünüyordum zira o kadar dikkatli olamamıza rağmen rakamlar hızla uçtu. İtalya, ispanya dikkate almadıkları için virüs yayılma imkanı bulmuştu.

    Bu şekilde bu durumda olmamız büyük başarı bence.

    İlgi çekici noktalar İran ve İtalya'nın olmayışı ancak değişik Çin'den girmeyi başarmış.

    Ankara tam bir doğrudan dağıtım noktası olmuş.

  • Eskişehire Kanadadan mı bulaşmış Kanadadan Eskişehire direk uçuşmu var nasıl oluyor bu ?

  • Daha önce yine Türkiye'de 2 üniversitede daha çıkartılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
  • Sonuç?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçek vaka sayısı test yapılmadığı için bilmemez. Kafa ütülüyorlar her gün. İşsizliği gündem dışı bırakmak tüm dertleri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hala Umreci diyor ya. İnanılmaz

  • TTB bunu begenmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcelor -- 20 Mayıs 2020; 15:45:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önlem alacaktık, bunu yapabilirdik. Üçüncü ayda ne oluyor yahu diye devreye girdiler, öncesinde umursayan yoktu. İnsanımız bunu sormuyor, lak lak peşinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 20 Mayıs 2020; 19:39:23 >
  • tamam arkadaşlar umrede bulaşamaz virüs falan hepimiz kabul ettik. allahın evinde nasıl virüs bulaşabilir? böyle bir şey olabilir mi???

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Papaz Amvrosios, Başbakan Kiriakos Miçotakis ile eğitim-din işleri bakan ve sivil koruma bakanı yardımcısını 'aforoz' ettiğini duyurdu. Aforoz durumunda kişinin kiliseye girmesi yasaklanıyor. Amvrosios, gerekçe olarak da kiliselerin kapatılmasını ve koronanın komünyondan bulaşabileceği söylemelerini gösterdi.

  • Çalışmanın amacı yayılma haritasını çıkarmak değil. Zaten 85 milyonda 30 (15 milyonluk şehirde 3) örnekle böyle çıkarımlar yapılamaz. Eldeki çok kısıtlı veriyle filogenetik analiz yapmışlar yalnızca. Buradan "bakın umreciler suçsuzmuş" çıkarımı yapacak arkadaşlar çok sevinmesin yani.

    Kılavuzu Yeni Şafak olanın diye devam eden bir atasözü de vardı sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan Galip Bey -- 20 Mayıs 2020; 17:25:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peni_Silin

    Bu mesaj silindi.
    Yazmanız var; ama okumanız yok galiba.


    "Türkiye’deki iki şehirde ise Suudi Arabistan bağlantılı vakalar ortaya çıktı."
  • AndJusticeForAll A kullanıcısına yanıt
    Iran'dan gelen bir Allah'in kulu yokmus! Malum Iran da resmi Bayram haftalarca suruyordu ve Iran'da patlak verdiginde de Turkiye ile kapisi Van Sehrinde acikti! Bir de bu ise Hava yolu da katmak gerekir!


    Van'da bir muhtar oluleri gizledigi icin gorevinden alinmisti! Adamlar turizm algi vs ugruna mesleklerinden oluyorlar kendilerini feda ediyorlar ... Fedakar, cefakar ... Muhtar ...
    https://www.takvim.com.tr/yasam/2020/04/20/koronavirusluleri-saklayan-van-ormetas-mahallesi-muhtari-mikail-duman-hakkinda-sorusturma



    Ek olarak, Sabanci Universitesinden de suphelerim var.. Bircok komite kurulmaliydi farkli universitelerden ortak arastirma ile daha detayli daha derinlemeisne raporlandirilmasi gerekirdi ... 7 kisi ile rapor hazirlanmis cok ta anlamli degil. Ama hic yoktan da iyidir bir caba var diyelim ...




  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Bulastirma orani orf adet ve cehalet ile Turkiye'de nice super bulastiricilar ile dolu olmasinin izahati virusun kendisinden degil cehaletin umursamazligin benciligin neticeleriyledir ...


    Umre'ye gidenler illa el opturecek gencse ziyaretlerde bulunacak buyuklerine . Temas edilenlerler de kendi ailesindekilere cevresindekilere hic tanimadigi kisilere ... Koronavirus kararlari alindigi gunden geriye donuk tedbirler de tam saglakli filasyonu bile yapil(a)madi! Onbinlerce olmasi gerekirken sadece Umre den anca birkac bin Umreci toplandi o da vasat karantina politikalar geri kalanlar da kendi hallerinde turist veya ulkeye donmek isteyen donecek olanlar idi ...


    Hac bile degil... Din Turizm mi pardon Din Tucarlarin para kazanmasi icin izin verilen Umre in Hac bile olmayan seyi niye insanlar bu kadar israr etti yani inanc dunyasi geregi son istegidir yaslidir filan desem oyle bir birsey de yok hepsi Umre keza HAC bile degil ...


    Umre den donenlerin yaptigi rezillikler de kameralara haberlere konu olmustu ...



    Koronaviru sGen HAritasi bence saglikli tam kapsamli ele alinmamis. Yuz kizartici Van gibi Iran ile virus kevgir gibi girdi cikti ulke arasinda hic bir istatistik yok! Olmayinca da Iran faktoru de inkar edilmis oluyor! Bu dunyayi da yaniltmaktir! Utanc vericidir ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 20 Mayıs 2020; 18:24:18 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.