Şimdi Ara

Türkiye’de üretimi durduran Oppo, Mısır’a fabrika kuruyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • batar B kullanıcısına yanıt

    Amin Amin inşallah giderim. Benim de senin gibi zihniyetlerle yaşamaya niyetim ve merağım hiç yok.

  • Yahu satamayan bir marka neden gitsin başka ülkede açsın ne kadar mantıksız birşey. Anlamıyorsunuz inatla ülkemizin bir geleceği yok. Herşey pahalı. O kadar gideri bu ülkeye harcayacağıma ucuz işçi maaşı ve az giderle daha çok üretim yaparım demiş adamlar. Bence gayet iyi yapmışlar. Ben milyoner olsam bu ülkede bir çivi bile çakmazdım. Giderdim ülke dışına. Hiç olmazsa insan gibi yaşarım.

  • Yorumlar çok aptalca. Adamın gitme sebebi işçilerin yüksek ücretleri. Çinde aylık 30 dolara çalışan işçilerle Türkiyede aylık 500 dolara çalışan işçiler aynı kazancı sağlar mı? Şimdi Mısıra gidiyor. Mısırda 30 dolara olmasa da 70-80 dolara işçi bulur. Herşey bununla ilgili ticarette merhamet aramayın. Robotlar çıksaydı bir gün beklemez tüm işçileri kovarlardı.

  • Mantıklı, çine gitmiştim başka bir sektör ürün sorumlusu olarak adamlar yeri geliyor eve bile gitmiyor kalacak yer vermişler ufacık bi yer orada uyanıp üretime devam ediyorlar

  • çinde asgari ücret 2500 yuan o da yaklaşık 7000 tl yani bize yakın

  • wolferto kullanıcısına yanıt

    Kriz ve ekonomik istikrarsızlık olan yerde büyük yatırımcı durmaz girdi maliyetleri tr de çok yükseldi mlsf ,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diktatör58 kullanıcısına yanıt

    Burası üretim üssü sadcee tr için üretmiyor burda üretim ihraç ediyor ,lakin ekonomik kriz olan ülke büyük yatırımcı için risktir güven vermez ,ve mlsf girdi maliyetleri vs gümrük vergileri dehşet yükseldi.Bir çok sebep vardır mısır daha düşüktür bu konularda ondan dolayı kaçmıştır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demir1357 kullanıcısına yanıt

    2015 yılında Çin'de idim 1.5 sene çalıştım fabrikadaki temizlik işçisi ozaman o parayı alıyordu sallama kamil yok artık öyle eski Çin , adamlar artık marka oluyor ucuz işcilik vs kafalarından çıktılar ,milletin cinden haberi yok bol keseden atıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazin44 -- 25 Mayıs 2023; 13:57:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batar B kullanıcısına yanıt

    bi dua bende alırım

  • murtaza selam iyi forumlar

  • hazin44 H kullanıcısına yanıt

    atma Murtaza din kardeşiyiz


    zaten asgari ücret dedik okuman yok mu senin

  • Partizanlar her zamanki gibi.


    Yakında yemek bulamayacaklar ama ezan, bayrak, vatan, millet diyecekler.


    Hiç mi üzülmüyorsunuz diyeceğim de duvara konuşsam çatlardı şu devirde :)

  • 2020/2021 yıllarında biraz tutar gibi olmuştu oppo, pek çok kişide görüyordum kendim de kullandım ama sonrasında bıçak gibi kesildi uzun zamandır hiçkimsede görmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirkete yüzlerce Oppo telefon aldık kendi sınıfındaki Samsung Xaoimi gibi markalardan çok daha sağlam ve dayanıklı telefonlar. Kullanıcıların hiç birinden ciddi bir şikayet almadık takriben 400 adet telefon var bunların %90 Oppo. Aynı fiyat kategorsinde verdiğimiz diğer markalarda telefonlar 1 yılı doldurmadan çeşitli şikayetlerle geliyorlardı. Samsung larda sesin gitmemesi Xiaomi lerde şarj problemi başlıca şikayetti. Xiaomi lerin bir serisinde telefonun kendi kendine arama yapması vardı ki evlere şenlik çok başımız ağrımıştı o serilerde millet bir birine girdi.

  • batar B kullanıcısına yanıt

    Hoşşt aktroll, git de az ötede havla 

  • Teknoloji sektörü, pandemi döneminde yaptığı yüksek - uç noktadaki satışlardan sonra trajedik düzeyde düşüşte. Ek olarak telefon ve bilgisayar ekipmanları her ne kadar eskiye nazaran çok daha hızlı gelişse ve ilerlese de her yıl yeni telefon, bilgisayar ekipmanı artık tüketici düzeyinde alınabilir ve kabul edilebilir düzeyde olmaktan çıktı.


    Apple ve Samsung gibi devler bile, yenilik - teknolojik üretim kabiliyetleri, finansman ve satış ağı genişliği ile her yıl insanları etkileyebilme, dertsiz - tasasız mükemmel büyümeler ile devam edebilme konusunda rahat değilken artık telefonların, bilgisayarların, işlemcilerin, ekran kartlarının her yıldan ziyade 2-3 yılda bir yenilenmesi yazılım verimliliği, stabilitesi gibi konularda hem tüketiciler hem üreticiler için daha mantıklı ve mecburi bir yol olacak gibi.


    Karbon salınımları, plastik ve teknolojik çöplüklerine karşı bir çok ülkede alınan uzun vadeli kullanım için cihazların bataryası yenilenebilsin, cihazlar kullan - at mantığı yerine mümkün mertebe tamir edilip uzun süre kullanılabilsin yönünde alınan kararlar, mevzuatlar bir çok konuda sektörü farklı bir yöne şekillendirecek, şekillendirmek zorunda.


    Ek olarak biz Türkiye'de ekonomik sorunlar, ekonomik sorunların insanlarda oluşturduğu bir işte uzun süre dertsiz, tasasız, kedersiz çalışabilme rahatlığının olmaması, Türkiye'nin Avrupa ve Abd ile yaşadığı sorunların olası ilerlemesi durumunda Türkiye'ye uygulanabilecek olası ambargo ve yaptırımlar Avrupa pazarına yakın bir yerde Avrupa'nın katı bürokrasisinden ve kurallarından kaçmak isteyen bir firma için tedirgin edici bir durum.


    Seçimden sonra Avrupa ve Abd ile bu gerilim ve sürtüşmeler üzücü bir şekilde devam ederse, uluslararası şirketleri Türkiye'de zor günler bekliyor olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 25 Mayıs 2023; 18:54:4 >




  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Misafir üyeliklerden yorum yapılabilmesi faydalı mı zararlı mı bilmiyorum. Çin'de 30 dolara çalışan varsa bu firmalar akılsızlığından mı hem Çin yaptırımlarından, hem Çin'den daha düşük maliyet olduğu için Hindistan, Endonezya gibi ülkelere de operasyonlarını kaydırmaya çalışıyorlar?


    30 dolara işçiymiş te Allah'm ya.

  • Olm sizin kafanız mi güzel yoksa cahil misiniz? Bu durumun ülkenin baskıcı rejimiyle ne alakası var. Lan Mısır daha mi demokratik veya istikralı? Ülkede askeri rejim var seçimle iktidar olmuş partiye darbe yaptılar. Ürünleri Türkiye'de satamadığı için gidiyor diyen var. Aga bu tesisteki üretim ülke içinde değil, dışında satılması için açılıyor. Uluslararası şirketler üretim tesislerini genelde ucuz işçiliğin olduğu yere kurar. Pakistan, Bangladeş gibi insanların ekmek parasına saatlerce çalıştığı ve işçi haklarının zayıf olduğu ülkeler onlar için biçilmiş kaftandır. Asıl yatırımcı finansör yayirimcıdır. Yoksa bu tür tesis kurup üretim yapan yatirimcilar sadece istihdam ve know how için işe yarar yoksa ülkene bir kapital girmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STEPHEN_KinG -- 25 Mayıs 2023; 19:28:10 >




  • " küresel kriz nedeniyle işten çıkarmalara başlamış üretimi durdurmuştu. Oppo, şimdi de Mısır'a fabrika kuracak " demek ne demek Allah aşkına ülkede o fabrikanın neden kapandığı apaçık ortada neden kıvırıyonuz siz ...

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.