Şimdi Ara

Türkiye'de TEK! 19 oyun testiyle 'Asus ROG Strix RTX 3080 OC incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    ROG ailesinden alıştığımız bir tasarımda kutusu, arkasında soğutması, mühendisliği, estetiği ve yazılım desteğiyle alakalı bilgiler geçilmiş. İçinden kartın kendisi, kablo toplama bağları ve PCB’den bir anahtarlık çıkıyor. Küçük de olsa bir jest olarak görüyorum, gerçi segmenti, fiyatı bu jestlere açık. Diğer Asus ürünlerde de olduğu gibi 3 yıl garantili.
     
     

    RTX3000 ailesiyle Asus, Strix tasarımını baştan almış. 1080Ti ve 2080Ti mesela birbirlerine fan yapıları haricinde oldukça benzer ekran kartlarıydı ama RTX3080 Strix bambaşka olmuş. Plastik ön gövdesi çok daha robotik, çok daha agresif görünüyor. Siyah-metalik renkli yapıda metalik kısımlara yazılar işlenmiş, ışıkla belli oluyorlar. Fan etrafında kanallar halinde RGB aydınlatmadan vazgeçilmiş. 3 tane 12CM’lik Axial yani eksen fan görüyoruz, ortadaki 13 kanatlı, sağdaki ve soldaki 11 kanatlı. Ayrıca, ortadaki fan sağdaki ve soldaki fanın tersine dönüyor, bu daha önce gördüğümüz bir teknikti, amacı türbülansı düşürmek.
     
     

    2.9 slotluk dizaynından, boyutundan anlaşılabileceği üzere soğutucu blok da yenilenmiş, büyütülmüş. Toplamda büyük ve kalıh bir ekran kartı, kasa seçiminde, dikey ekran kartı kurulumunda dikkat edilmesi gereken şeyler var, o konuya geleceğiz. GPU ile birleştiği yüzey mikroskopik düzeyde pürüzsüzlük sağlayacak bir işlemden geçiriliyor, yüzey ne kadar pürüzsüz eşittir o kadar iyi ısı aktarımı demek, Asus bu yapıya MaxContact adını veriyor.
     
     

    Kartın bize bakan tarafında boydan boya RGB bir şerit var, maalesef dikey konumlandırınca bu güzellikten faydalanamıyorsunuz. Yatay halinde ise çok şık görünüyor, genel tasarımdaki en güzel kısım, en güzel yenilik burası. Aura Sync ile diğer Aura Sync destekli aygıtlarla, Corsair marka ürünlerle aydınlatması eşlenebiliyor, istediğiniz gibi renk ve efekt atayabiliyorsunuz.
     
     

    Arkası metal kaplamalı, eskiden burada da aydınlatmalı ROG logosu vardı, artık daha sade ve daha havadar. Uç kısmı sıcak havanın daha hızlı atılması için, PCB’nin kısalması bu konuda rol oynamış, açık bırakılmış. Dual, yani çift BIOS anahtarı var, Performans ve Sessiz şeklinde ama diyelim ki hızaşırtma yaptınız, fazla kaçtı sistem açılmıyor, yedek BIOS’a geçip durumu kurtarabiliyorsunuz.
     
     

    1080Ti’da 2080Ti’da kartın ucunda LED çıkışları, fan çıkışları vardı, LED çıkışı gitmiş ama 2 tane 4 pin yani devir ayarlı diyebileceğimiz çıkışlarını saklamışlar, bunlar ekran kartının yük durumuna göre devirlenebiliyorlar, ayarlanabiliyorlar.
     
     
     
    Görüntü giriş çıkışlarında 3 tane Display Port 1.4a ve 2 tane HDMI 2.1 portu görüyoruz. RTX2000 ailesinde gördüğümüz, daha çok VR kullanımı için öngörülen Tip C portu ise artık yok. 3 Display Portu benim gibi 3 monitör kurulumuna gidenler için önem taşıyan bir şey, gördüğünüz kurulum Asus TUF Gaming VG279QM’lerden oluşan 3x280Hz’lik bir kurulum.
     
     
     
    Kartın üzerinde 3 tane 8-pin güç girişi var ve 850W PSU tavsiye ediliyor. Founders Edition RTX3080 için 320W TDP’den bahsediliyor ve 750W PSU tavsiye ediliyor. Yani elimizde potansiyel olarak standart tasarımdan daha güçlü olabilecek, daha fazla güç tüketen bir ekran kartı var. SLI desteği yok, SLI desteğini RTX3090’a sakladılar.
     
     

    Kalbinde Ampere ailesinden 8nm mimarili GA102 yongası bulunuyor, RTX3090’da da aynı yonga var, buradaki kırpılmış bir versiyon. 96 ROP ve 272 Tensor çekirdeğinin yanısıra 8704 CUDA çekirdeği bulunuyor. Misal veriyorum RTX2080Ti’da 4352 CUDA çekirdeği vardı, aradaki fark uçuk. Micron üretimi 10GB GDDR6X bellekli kart 320-bit veriyolunda 760GB/saniye bantgenişliği sunuyor. Boost ile 1935MHz’e çıkabilen bir GPU’dan bahsediyoruz, oyunlarda nerelere çıkabiliyor göreceğiz.
     
     
     
    DLSS 2.0 destekli, Türkçesi Derin Öğrenme Süper Örnekleme olarak geçiyor. Tensor çekirdekleriyle, yapay zekayla piksellerin sadece yarısını işleyip aynı çözünürlükte çok daha net görüntü ortaya koyabiliyor. Yani hem daha az piksel işlediği için daha yüksek performans alıyorsunuz hem de daha keskin görüntü. Bir yerde 8K’nın da kapıları aralanmış oluyor zira 1080P’den 4K’ya, 1440P’den de 8K’ya yapay zeka destekli çözünürlük elde edebiliyorsunuz.
     
     

    Gelelim test sistemimize. Anakartımız Asus ROG Maximus XII Hero, üst segment, güç bileşenleri hayli doyurucu bir çözüm. Üzerinde Intel’in 10. nesil 10900K işlemcisi var, hızaşırtmadım. Corsair H100i Elite Capellix AIO ile kontrol altında tuttum. RAM tarafında Corsair Vengeance LED 2x8GB 3200MHz CL16 kiti kullandım. Tüm sisteme Corsair RM1000i PSU güç verdi. Windows 2004 versiyonunda, GPU sürücüsü 456.55 sürümü, GPU Tweak üzerinden hızşaşırtma modu açık.
    Şimdi FHD, 2K ve 4K çözünürlükte hangi oyunlarda nasıl bir performans sergiliyor tablolarla görelim.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    (Diğer oyun testleri için videoyu izleyin) 

    Güç bileşenlerini kartı açıp canlı canlı göstermek isterdim ama bu bir inceleme ürünü, geri gidecek, başka meslektaşlarım da test edecek. Dolayısıyla fabrikadan çıktığı haliyle sunduğu termal başarımı bozmamak için içini göstermeyeceğim. Lakin içeride Asus’un alaşımlı, Super Alloy Power II adını verdiği güç bileşenleri var, 22 fazlı bir kurulum. Founders Edition RTX3080’de ise bu sayı 18. Dışı da içi de Founders Edition’dan daha iyi yani. 10900K ve RTX3080 Strix’e kaçlık PSU lazım diye soracak olursanız eğer şu an CPU ve GPU’nun AIDA’da tam yük altındaki halini görüyorsunuz, sistemin toplam tüketimi 520W civarı.
     
     
     
    Dolayısıyla en az 850W Gold sertifikalı bir PSU şart. Benim garantici, ihtiyatlı tavsiyem ise 1000W olacak çünkü işin içerisine hızaşırtma girdiğinde PSU’nun sağladığı Watt değerinden öte maksimum Amper de çok daha önemli bir hale geliyor. PSU’nun sürekli %50 yük üzerinde çalışması, bobin zırıltısının yolunu açması da pek arzu ettiğim şeyler değil.
     

    Termal testlere geldiğimizde, öncelikle ekran kartını dikey kullanmak isteyenler için kötü bir haberim var, kart kalın bir kart olduğu için kasa camıyla ki bendeki kasa Corsair Crystal 680X, baya büyük bir kasadır kendisi, yeterince hava alamıyor, dolayısıyla 77 derece sularına çıkıyor. 77 derece çok mu, GPU için kesinlikle hayır, 2GHz sularına da çıkabiliyor bu şekilde ama kartı yatay konumlandırınca 63-64 dereceye düşüyor, 14 derece düştü yani, 30-40MHz daha kazanıyor ve bu sefer bu güçten beklemeyeceğiniz şekilde sessiz çalışmaya başlıyor. İnceden bir coil whine var ama kart yeterince kullanıldığında, fırınlandığında kaybolacağını düşünüyorum zira 1080Ti Strix’imde öyle olmuştu.
     
     
     
    Özetle, soğutma çok iyi, 63 derece bu güçte bir GPU için ılımak gibi bir şey, benim en çok önemsediğim şey yük altında sessizlik ki bunu da sağlıyor. 10900K ile besleyebiliyor muyuz peki, darboğaz var mı? Darboğaz yok arkadaşlar ancak bazı çekirdeklerin kullanımları %90’ı görüyor, genel kullanım ise tedirginlik oluşturmaktan uzak. Tabii ki her oyunda CPU, GPU kullanımı dengesi aynı değil, oyundan oyuna değişkenlik gösterebiliyor.
     

    Asus ROG Strix RTX 3080 OC. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla önsipariş durumunda, fiyatı 9600TL civarı. Büyük bir kart, soğutması iyi, donanım altyapısı iyi, tasarım göreceli bir şey tabii ama RGB aydınlatması daha güzel. 4K 144Hz monitörler vardı ama bunları besleyebilecek düzeyde bir ekran kartı yoktu açıkçası, artık var ve artık işlemciler düşünsün diyebileceğimiz bir noktaya geldik RTX3080 ile. Finalde söyleyebileceğim şeyler şunlar, RTX3000 ailesini beklemeye değdi, Asus ROG Strix RTX 3080 OC de bu aileden beklediğimden fazlasını sundu bana, tavsiye edebileceğim bir ekran kartı oldu.
     
     
     
     
     







  • Acemi ve bilgisiz stand görevlisi gibi :) "Hasta oyun" ne demek yahu, 'kartın gücü yetmedi, sürücü henüz verimsiz veya abisi 3090'ı çağırıyoruz' deseydiniz bari. Geçen seferki PSU incelemesi gibi olmuş,



    kartı öv övebileceğin kadar, aman deyim toz kondurma. Bakın rakip firma sunum yaptı, bir oyunda %3 gerideymiş, adamlar onu saklamayıp koydular ekrana ve altına da bu oyun hastaaa yazmamışlar. :D



    Borderlands 3'te 66 kare/sn aldıklarını gösterdiler, sizin videoda 3080 44 kare/sn'de kalmış, bu farkları arada belirtseydiniz keşke, inandırıcılığınız ve güvenilirliğiniz artardı.



    Reklam mı yayınlıyorsunuz, inceleme mi, test mi belli değil. Sonda yaptığınız savunma da inandırıcı gelmedi, birkaç kere çökmüştür, hiç çökmedi demek inandırııclıktan uzak, zira yeni kartlar bunlar ve sürücüler vs



    tam oturmuş değil. Asus reklamından farksız bu video. Ha tabii seni inandırmak zorunda mıyım diyebilirsiniz, haklısınız, zorunda değilsiniz. Umarım bahsettiğinizden de iyidir kart ve alanların parasının hakkını fazlasıyla verir.



    Yine de Erdi Abinin inceleme videolarını bekliyorum.



    Komple çelik kasa ağabeyy, garantisi benim gözün arkada kalmasın ağabeyyy. :)

    Üçkağıtçı Nvidianin taktiklerine yenisi eklendi. Karti sadece reviewerlara ulastir, yoğun talep var diyip satıcılara dağıtma, bunu da 3-5 fake eBay hesabı açarak destekle. Sonra da talebe yetisemiyoruz de.
    Sonra da AMD 6000 serisini bekleyip ona göre fiyatı artır ve stock durumu ayarla..
    Nvidia gerçekten de teknoloji tarihinin en üçkağıtçı ve en az şerefi olan firmadir

    Senin gibi fake üyelikle giren birsürü boş beleş adam var forumda , ne işsiz güçsüz adamlarsınız , sana değil diğer üyeliğine söylüyorum , foruma 5 kurusluk katkısı olmayan paylaşım nediğer bilmeyen anca yapılan paylasımları sömürüp onalrdan birşeyler öğrenip sonrada iki okuduklarıyla ahkam kesen herkesi yererek popülarite peşinde koşan tipler.


    Bi salın artık şuraları da insanlar işini yapsın. Adam Tr deki tek strix'i incelemiş , gayette güzel incelemiş , 2 yoruma söze takılıp bunca saat süren emeği harcamaya kalmayın. Bunun adı terbiyesizlik.



    ---


    Genel yorumum , big navi gelince piyasa kartla dolup taşar , o 9K yazan 2080Tİ ci nvidiacıları , 4K ya 5700XT satmaya calısan amd cileri , vurgun vuranındır diyen al satçıları simsarları görürüz. Bu günler fırsat, aklınıza kafanıza iyi yazın nerde ne oluyor kim ne söylüyor ne yapıyor. Yarın bir gün lazım olur. Kimse 1-2 ay oyun oynamasa ölmez , bir tarafı eksilmez. Kimse eski kartıyla 2 ay daha devam etse de birşey olmaz. Biraz sabır. Ortalığı velveleye verip şivlilikçi çocuklar gibi oradan oraya koşan insanlara uzaktan gülün , şimdilik daha eğlencelisi yok. :)

    ah be burak şolt. Bir kart nasıl bu kadar vasat incelenir yine kanıtlamış oldun.


    Zaten slide show dan HERKESIN 4521431 KERE bildiği FPS ve oyun değerlerini koydun ??


    Bir işe yarasaydı asus türkiyenin gönderdiği kart, şu değerleri BÜTÜN DÜNYA BEKLİYOR


    Fan RPM


    Overclock Test


    Normalized DB testi


    450W biosu ile core hızları.


    Coil whine ?


    OC- NON OC timespy sonuç karşılatırmaları


    %100 Fan ile max potansiyel.


    Yazık.. 

  • 2021 ile 2022 yılında çıkacak oyunlarda bu kartın 4k rtx açık performansını görmek gerek şimdiki oyunlar için bu kart bu oyunlara fazla gelir diyeceğim lakin 4k performansı sınırda veya biraz üstünde bu ilerisi için düşündürücü bir durum

  • Para verip almaya değmez bu kartı

  • 10 bin mi? Oyun oynamayalı baya olmuş :(

  • Bir kaç gün önce Amd'nin gösterdiği 6000 serisi kart borderland 4k ultra da 66fps vermiyor muydu ?
    %50 fark demek...

    Edit : 9:13 ekran kartının sosyo-ekonomik performansını da açıklamakta ayrıca...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 10 Ekim 2020; 15:57:43 >
  • Acemi ve bilgisiz stand görevlisi gibi :) "Hasta oyun" ne demek yahu, 'kartın gücü yetmedi, sürücü henüz verimsiz veya abisi 3090'ı çağırıyoruz' deseydiniz bari. Geçen seferki PSU incelemesi gibi olmuş,



    kartı öv övebileceğin kadar, aman deyim toz kondurma. Bakın rakip firma sunum yaptı, bir oyunda %3 gerideymiş, adamlar onu saklamayıp koydular ekrana ve altına da bu oyun hastaaa yazmamışlar. :D



    Borderlands 3'te 66 kare/sn aldıklarını gösterdiler, sizin videoda 3080 44 kare/sn'de kalmış, bu farkları arada belirtseydiniz keşke, inandırıcılığınız ve güvenilirliğiniz artardı.



    Reklam mı yayınlıyorsunuz, inceleme mi, test mi belli değil. Sonda yaptığınız savunma da inandırıcı gelmedi, birkaç kere çökmüştür, hiç çökmedi demek inandırııclıktan uzak, zira yeni kartlar bunlar ve sürücüler vs



    tam oturmuş değil. Asus reklamından farksız bu video. Ha tabii seni inandırmak zorunda mıyım diyebilirsiniz, haklısınız, zorunda değilsiniz. Umarım bahsettiğinizden de iyidir kart ve alanların parasının hakkını fazlasıyla verir.



    Yine de Erdi Abinin inceleme videolarını bekliyorum.



    Komple çelik kasa ağabeyy, garantisi benim gözün arkada kalmasın ağabeyyy. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zenohsama -- 10 Ekim 2020; 16:41:27 >




  • Üçkağıtçı Nvidianin taktiklerine yenisi eklendi. Karti sadece reviewerlara ulastir, yoğun talep var diyip satıcılara dağıtma, bunu da 3-5 fake eBay hesabı açarak destekle. Sonra da talebe yetisemiyoruz de.
    Sonra da AMD 6000 serisini bekleyip ona göre fiyatı artır ve stock durumu ayarla..
    Nvidia gerçekten de teknoloji tarihinin en üçkağıtçı ve en az şerefi olan firmadir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 10 Ekim 2020; 17:57:28 >
  • Bu sitenin "Donanımhaber" olduğunu hissettiren bir inceleme olmuş. Teşekkürler.

  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    Senin gibi fake üyelikle giren birsürü boş beleş adam var forumda , ne işsiz güçsüz adamlarsınız , sana değil diğer üyeliğine söylüyorum , foruma 5 kurusluk katkısı olmayan paylaşım nediğer bilmeyen anca yapılan paylasımları sömürüp onalrdan birşeyler öğrenip sonrada iki okuduklarıyla ahkam kesen herkesi yererek popülarite peşinde koşan tipler.


    Bi salın artık şuraları da insanlar işini yapsın. Adam Tr deki tek strix'i incelemiş , gayette güzel incelemiş , 2 yoruma söze takılıp bunca saat süren emeği harcamaya kalmayın. Bunun adı terbiyesizlik.



    ---


    Genel yorumum , big navi gelince piyasa kartla dolup taşar , o 9K yazan 2080Tİ ci nvidiacıları , 4K ya 5700XT satmaya calısan amd cileri , vurgun vuranındır diyen al satçıları simsarları görürüz. Bu günler fırsat, aklınıza kafanıza iyi yazın nerde ne oluyor kim ne söylüyor ne yapıyor. Yarın bir gün lazım olur. Kimse 1-2 ay oyun oynamasa ölmez , bir tarafı eksilmez. Kimse eski kartıyla 2 ay daha devam etse de birşey olmaz. Biraz sabır. Ortalığı velveleye verip şivlilikçi çocuklar gibi oradan oraya koşan insanlara uzaktan gülün , şimdilik daha eğlencelisi yok. :)





  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarımı eleştireceksen cevap vereyim, şahsa saldırıyı ciddiye almıyorum. Önce Türkçe yazmayı öğren, sonra sonra ahkam kesersin.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Kavgaya gerek yok herkese yetecek kadar kart var piyasada .ayrıca benim 4 tane üyeliğim var suç mu ?? Bunu daha önce de yazmıştım yöneticinin biri özel mesaj yolladı diğer üyeliklerin hangisi yazabilirsiniz diye sordu? inan yazacaktım ama yazamadım tam üyeliğin olmadığı için özel mesaj yazamazsın diye uyarı verdi    


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K performansına bakılırsa bu kart FHD için uygun görünüyor. Hala 4K için kart yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • torabi T kullanıcısına yanıt

    Kavga yok. :) Aşırı duygusal insanlarız, eleştiriye ve farklı görüşe tahammülümüz pek yok, hemen böyle atarlanıyoruz, yazdıklarımı eleştirse sorun yok da kendini DH'nin savunucusu gibi hissediyor belli ki...

  • Ne kavgasi, emeğe saygısı olmayanlarin da yazdıkları eleştiri olmuş günümüzde , bir sürü üyelik alıp oraya buraya sallamak, paylaşımlara da olumsuz karalayici birşey yazayım hit alayım demek ye moda. Velhasıl, daha sahte uyeliklerle oraya buraya çamur atmaya çalışanlarla edilecek bir kavga yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ah be burak şolt. Bir kart nasıl bu kadar vasat incelenir yine kanıtlamış oldun.


    Zaten slide show dan HERKESIN 4521431 KERE bildiği FPS ve oyun değerlerini koydun ??


    Bir işe yarasaydı asus türkiyenin gönderdiği kart, şu değerleri BÜTÜN DÜNYA BEKLİYOR


    Fan RPM


    Overclock Test


    Normalized DB testi


    450W biosu ile core hızları.


    Coil whine ?


    OC- NON OC timespy sonuç karşılatırmaları


    %100 Fan ile max potansiyel.


    Yazık.. 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreamRolleR

    ah be burak şolt. Bir kart nasıl bu kadar vasat incelenir yine kanıtlamış oldun.


    Zaten slide show dan HERKESIN 4521431 KERE bildiği FPS ve oyun değerlerini koydun ??


    Bir işe yarasaydı asus türkiyenin gönderdiği kart, şu değerleri BÜTÜN DÜNYA BEKLİYOR


    Fan RPM


    Overclock Test


    Normalized DB testi


    450W biosu ile core hızları.


    Coil whine ?


    OC- NON OC timespy sonuç karşılatırmaları


    %100 Fan ile max potansiyel.


    Yazık.. 

    Bütün dünya az olmuş bütün galaksi bekliyor. 90 yaşında ninem geceleri uyuyamıyor ROG STRIX 3080 acaba kaç rpm de dönüyor, acaba timespy da OC lu skoru kaç diye kadın bu yaşta dert sahibi oldu.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

    Bütün dünya az olmuş bütün galaksi bekliyor. 90 yaşında ninem geceleri uyuyamıyor ROG STRIX 3080 acaba kaç rpm de dönüyor, acaba timespy da OC lu skoru kaç diye kadın bu yaşta dert sahibi oldu.



    Alıntıları Göster

    Tescillenmiş trolsun. Git ötede oyna hadi bakalım abisi 5600XT ile 





  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt

    Emeğinize sağlık. Ama forumdaşıma ek olarak bazı şeyler söylemek isterim.

    Böyle donanim incelemeleri devamlı yapılacak ise o zaman kendi verileriniz ile doldurduğunuz bir ekran kartı inceleme listeniz olmalı.

    Bu listeye her gelen kartı aynı sistem ve aynı düzen ile test etmeye çalışmalısınız ki bu şekilde bütün kartların olduğu güzel bir chart ile değerleri gösterebilirsiniz.

    Şu haliyle 3080'in aldığı fpslerden kimse bir şey anlamamıştır.

  • Ne güzel iş la!


    Bu kartları resmen sadece "teknoloji kanalları" incelesin diye çıkarmışlar. İyi güzel inceleniyor, da aralarından seçip de alacak kart nerede?


    100 tane kart çıkıyor üretim bandından, 80 tanesini incelesin diye ona buna dağıtıyorlar bedavadan.


    Bu kadar rezalet ürün çıkışı da hiç görmedim.

  • shruikan kullanıcısına yanıt
    aynen öyle dostum, nvidia gibi bir firmadan böyle bir şey beklemezdim. AMD den mi korktular acaba? bu kadar aceleye getirdiler anlamıyorum.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.