Şimdi Ara

Türkiye'de maymun çiçeği iddiası: Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
2
Favori
8.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de maymun çiçeği iddiası: Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama



    Dünya henüz koronavirüs salgınını tam olarak atlatamamışken, birçok ülkede tespit edilen maymun çiçeği virüsü toplumu paniğe sevk etti. Ortaya çıkan yeni virüsün görüldüğü ülke sayısı günden güne artarken Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir iddia ortaya atıldı.






    Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yakın takibe aldığı maymun çiçeği (monkeypox) hastalığının Türkiye'de de görüldüğü iddia edildi. Avrupa ülkelerinde hızla yayılan virüsün ülkemizde de ortaya çıktığının iddia edilmesi kısa sürede vatandaşlarda büyük endişe uyanmasına neden oldu.



    Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü vakası tespit edildi iddiası Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yalanlandı. Edinilen bilgiye göre Türkiye'de henüz maymun çiçeği virüsü tespit edilmedi.



    Türkiye'de maymun çiçeği iddiası: Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama



    Maymun Çiçeği virüsü nedir? Nasıl bulaşır?



    İlk olarak 7 Mayıs 2022 tarihinde İngiltere'de görülen maymun çiçeği virüsü, çiçek hastalığı ile aynı aileden geliyor. Genelde yakın temasla bulaşan bu virüs yüzde ve vücudun geri kalanında deri döküntüleriyle kendini belli ediyor. Yüksek ateş, baş ağrısı, boyun, lenf bezlerinde şişme ve aşırı halsizlik de semptomları arasında.



    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) olağanüstü toplandı



    Maymun çiçeği virüsünün giderek yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dün olağanüstü toplantı düzenledi. DSÖ, Avrupa’da 100’den fazla doğrulanmış maymun çiçeği virüsü vakasının görülmesinin ardından, yaz aylarında düzenlenecek festivaller ve partilerle virüsün Avrupa’da yayılmasının hızlanacağı uyarısında bulundu.



    Türkiye'de maymun çiçeği iddiası: Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama



    İngiliz yetkililer ise birçok vakanın henüz tespit edilmediğini ve vaka sayısının hızla artmasını beklediklerini söylüyor. Avrupa ülkeleri ve ABD’ye yayılan virüs şu ana kadar İngiltere, İspanya, Portekiz, Belçika, İsveç, ABD, İtalya, Almanya, Fransa, Kanada, Avustralya'da tespit edildi. Söz konusu ülkeler maymun çiçeği hastalığına karşı alarma geçti.




    Kaynak:https://www.haberturk.com/maymun-cicegi-virusu-iddiasi-3445660



  • sayet 1900 yilinda dogmus olsan 12-13 yasinda balkan savasini gorecektin, yuzlerce yildir turklerin yasadigi topraklarin kaybina ordaki turklerin katline multeci olusuna sahit olacaktin, 14-18 yasinda birinci dunya savasina koca impataratorlugun osmanlinin cokusune, milyonlarca insanin olumune sahit olup muhtemelen hayatinin baharini cephelerde yasam mucadelesiyle gecirecektin, daha savas bitmeden kendini kurtulus savasinin icinde bulacaktin varolma mucadelesi verecektin, bu sirada 50milyon insanin olumune neden olan ispanyol gribi pandemisini de yasayacaktin, sayet sag kalabildiysen tam hersey bitip huzura ereceken 1929 buyuk buhrani ile 30lu yaslarini fakirlik ve issizlikle gecirecektin, hemen uzerine gelen 2inci dunya savasiyla diger ulkeler gibi cephede milyonlarin olusunu gormesen bile ayni yoklugu acligi kitligi cekecektin. o devri yasayanlar inek tezeginden yulaf parcalarini toplayip yediklerini anlatiyor. bu sirada yasayacagin sayisiz sitma endemisini ve 4 cocugundan en az 1inin erken yasta olumunu caresizce seyredecegini saymiyoruz bile. ve hic savas kitlik gormemis olan sen 2 sene yasadigin pandemi ile hayatinin nasil zehir oldugundan sikayet ediyorsun... velhasin ne desek gene sikayet edeceksin, keza insanin dogasi bu.
  • Şurda yaşıcagımız 60 70 sene zehir ettiniz dünyayı bize

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yalanlama geldiyse doğrudur...

  • Maymun Çiçeği virüsü nedir? Nasıl bulaşır?

    ..... iddiası Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yalanlandı. Edinilen bilgiye göre Türkiye'de henüz maymun çiçeği virüsü tespit edilmedi.

    h1 tag'ı böyle eziyet görmedi.

  • Aynı yalanlama ilk covid vakasında da gelmişti. Hey gidi günler hey.

  • Sitemin virüsleri mi Allah a mı kime

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt
    adamlar var dese ayrı dert yok dese ayrı dert sussalar niye cevap yok ne istiyorsunuz lan siz.

  • Resmen virüs üretip dünyaya salıyorlar, bunun sonu ne olacak acaba.

  • Biri bitmeden biri başlıyor abi bu nedir..

  • Covid haberinide yalanlamislardi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pandemi havasının geçmemesi lazım tabii, ara vermeden devam edelim gelsin kapanmalar ne öyle normal hayatmış eskisi gibi (!)

  • İkinci virüs tiyatrosu gösterimine hoş geldiniz, gösteri boyunca lütfen cep telefonlarımızı kapalı tutalım, keyifli seyirler. Türkiye'de maymun çiçeği iddiası: Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama 

  • Yav he he size bu saatten sonra kim inanır Kadir İnanır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.