Şimdi Ara

Türkiye'de karantina uygulanırsa/uygulanmazsa kaç kişiye koronavirüs bulaşacak? (Araştırma) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erdooo dediki işinden ayrılan, tatil verilen kesime parası yatırılacak diye, emeklilik primi yatmayacak fakat sgk ücreti yatırılacak dendi. Birazcık olsun bilgiye ulaşmayı deneyin. İşkembeden sallamayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • %90'ına süper mutasyonlu cehalet virüsü bulaşmış bir millete korona koymaz.

  • Yatak kapasitesi de personel sayısı da ciddi şekilde artmalı. En azından Nisan sonuna kadar da haftasonları sokağa çıkma yasağı uygulanmalı. Kimse keyfiyen evinden çıkmamalı ihtiyaç alışverişi dışında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.Senaryo olursa sistem çöker, anarşi olur.

    Bu arada suanki gidişat ile Türkiye İtalya yi sollayacak gibi duruyor.

  • Yaziyi yazan da saniyor ki yogun bakim yataklari da koronalilari bekliyordu. Koronadan once bile yogun bakimda yer yok diye acilde sedyede entube hastalari gunlerce takip ettigimizi bilirim.
    Korona var diye diger hastaliklar durdu mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atalarımız da salgın hastalıklar, günlerce süren yangınlar, taş taş üstünde bırakmayan zelzeleler yaşamışlardı. Ancak onlar amentünün şartlarından biri olan “hayrın ve şerrin Allahtan geldiğine” kelimenin tam mânâsıyla imân ediyor ve “kahrın da hoş, lütfun da hoş” diyorlardı. İnsanın ve insanlar topluluğu milletlerin başına kara günler de gelebilir. Atalarımız, sebebe tevessülde boşluk bırakmamış fakat tevekkülde de sağlam durmuşlardır. İnsanın vâdesi yetmemişse yetmiş bin Covid-19 bir şey yapamaz. Öyle bir ecdadın torunları olarak her sahada ve her zaman onlara benzemeliyiz. Vâde yetmişse çaresiz hastalıktan şehid olma müjdesi, tutulacak daldır. Yunus Emre ne diyor? “Ölen hayvandır, insanlar ölmez/Ölür ise ten ölür canlar ölesi değil.” “Ruh ölmez, ölen bedendir.” Hazreti Mevlâna, ölüme “dostun dosta kavuşması” diyor. Hani yüzümüz ölümsüzlüğe dönüktü. Erdem Bayazıt, Sebeb Ey’de ne de güzel söylemiş. “Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm/Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm?”





  • Bu senaryolar hiç biri başımıza gelmez inşallah en iyinin en iyisi olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çocuklar okula, gençler üniversiteye gitmiyor. Fakat bu insanların anneleri, babaları, abileri, ablaları işe gitmek zorunda kalıyor. Bu şekilde izolasyon olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bir araştırma vardı. Hiç bir önlem alınmaıdğı taktirde 11 nisanda 88 milyon yani TÜrkiye'nin tamamı enfekte olacak ve 1 milyon kişi ölecek. Sizin yaptığınız tahminler bayağı iyimser kalıyor. Türkiye o kadar ne batı kadar gelişmiş ne doğu kadar kararlı. Dolayısıyla 11 nisan kadar çabuk olmasa da mayıs sonuna doğru Türkiye'nin yarısının enfekte olacağını ancak yeterli kit olmadığı için bunun tespit edilemeyeceğini düşünüyorum. En az 300.000 civarı ölüm olası duruyor.
  • Merhabahttp://covid19selftest.net/ sitesi koronavirüs bulgularına göre kendi kendinizi test etmeniz için bir site.

    Bayağı başarılı. Öğrenen bir sistem.

    Sizlerle paylaşıyorum.http://covid19selftest.net/
  • sayın bakalın italya bizi kıskanmasın ne olur yalvaralım mı ? bir konuda avrupayı geçmeye çalışmayalım. tam izalasyon sokağa çıkma yasağı gelmeli. böyle bile şu anki hastalar onların bulaştırdıkları bilmediğimiz hastalar ancak 10-15 güne belli olacak.lütfen sokağa çıkma yasağı gelsin.

  • Kötümser olmayı sevmem ama pazarcıların lakayıklığı ortada, herifler ne maske takıyor ne eldiven. Hangisi hasta, hangisinin virüsü meyve sebze ile pazar pazar halka bulaştırdığı belirsiz hiç birine ne test yapılıyor ne ateşi ölçülüyor. Keza tezgahtarlar özellikle fırın çalışanları, o ekmekler kimin elinden evinde karantinadakine bulaşıyor kimse bilmiyor. Evde sebze meyve yetiştirip ekmek yapanlar hariç bu riski herkes taşıyacak ne yazık ki.
  • Felaket telllalığı yapana kadar bir de diğer ülkelerde durum nasıl olabilir onun da araştırmasını yapsanıza. Mesela ABD, İngiltere, Fransa vs. kaç milyon insan ölecek

  • Ortanca durumdan gidersek 3,5 ayda 9143 ölüm. Ayda 2600.

    Geçmiş yıllık TR ölüm sayıları:
    2013 -> 372686
    2014 -> 390121
    2015 -> 405218
    2016 -> 422135
    2017 -> 425781
    2018 -> 426106

    Ortalama ayda 34000 kişi. Geçen sene 35.500 kişi. Eğer bu sayıda büyük bir artış olursa çarpı 1,5 çarpı 2 gibi sıkıntı. Ama olacağını hiç zannetmiyorum. Zaten virüs hastalığı olan kişiyi öldürüyor. Zaten bir şekilde ölecekti. Büyütecek ne var bu kadar bu olayı.

    Tahminim corona morona bunun çıkabileceği yıl sonu istatistikleri ile aylık 40000. Hadi hiç önlem alınmadı olsun 50000. Ama bunu geçmez diye tahmin ediyorum.

    Değer mi bu kadar tantanaya.
    Her şey iptal.
    Zararlar ne belli değil.
    İşsizlik ne olacak belli değil. %20'yi rahat görürüz gibi geliyor.
    Ülke vergi almıyor. Erteliyor. Harcamalara son gaz devam. 2-3 aya bi enflasyon dolar 12-13. 9a sabitle
    Kendi sektörüm tekstil makinası. Atölyeler kapalı. 1 ay kapalı kaldığında ne olacak belli değil. Virüs öncesi yılsonuna kadar işleri garanti olan tekstilciler bir anda 0'ı gördü. Piyasada makina kalmamıştı. Öyle işler açılmıştı.
    Neyse Allah sonumuzu hayreylesin.

    (Konu durursa bakarız tahminimizin sonucu ne olacak)




  • Bizi cehalet öldürecek.
    İstanbul sancaktepedeyim merkeze ilaç almak için indim, maske ve elidven taktım millet zombi görmüş gibi bana bakıyor.

  • Özel bankalarada 3 ay zorunlu masrafsız kredi ertelemesi gelmeli yoksa aciz alır başını gider herkezin ipotekli kredisi var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @bdullah kullanıcısına yanıt
    Bu işten yine dünyayı yönetenler karlı çıkar, en sinir olduğum şirketler,, kredi derecelendirme şirketleri", fırsat kollayıp adaletsizliği devam etmelerine bir son verilmesi lazım.

  • Hayal görüyorlar. Türkiye'de 27 gün sonra 50 milyona bulaşmış olur.
    Şu anda her gün %50 artıyor. 5700 kişiyi 27 defa 1.5 ile çarpın. Sonuç ortada. Ne 3 milyonu, ne 30 milyonu...

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.