Şimdi Ara

Türkiye'de işsizlik var mı yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimdi esnafa ve iş verene sorsan elaman arıyoruz bulamıyoruz,işsizlik yok,millet iş beğenmiyor diyor. öte tarafta TUİK verilerine göre bile 4 milyon resmi işsiz var bu ülkede.

    İş veren işçi bulamıyoruz çalıştırmaya diyor. peki hangi şartlarda çalıştırmak istediğini söylüyor mu?

    1 işçiye 2 işçinin yapacağı işi yaptırmaya çalışıyorlar hem de 6 gün 12 saat boyunca. bunun karşılığı verdiği ücret asgari ücret veya düz hesap 3000tl veriyorlar.

    şimdi her gün 12 saat hiç iş yapmasan bile iş yerinde zaman geçirdiğini düşün. bu adamın hiç sosyal hayatı olmayacak. adam akşam 8 de 10 eve gitse 2 saat tv seyreder,yemek yer sonra uyur. sonra ertesi gün yine aynı.

    8 saat mesai süs olsun diye konmamış,insanca yaşam ve sosyal hayatı insanlar yaşayabilsinler diye günde 8 saati kendine ayır denmiş binlerce yıllık birikim ve tecrübe.


    valla ben şuan düşünüyorum da işsiz olsam ve günde 12 saat çalışıp 3000tl maaş verseler kabul etmezdim. günde 12 saat çalışacaksam eğer kendi işimi kurarım daha çok para kazanırım. yahu kendi işimi kuramasam bile diğer mandıra filozofu filmindeki adam gibi köy yerinde yaşarım , toprak ana bana ne verirse onu yer içer. yatar uyurum.








  • Keşke 3000 verseler çoğu komik rakamlar veriyor sigorta yok yemek 15 dk çay molası yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mavi yaka konusunda, büyük şehirlerde iş yok. (Bulma ihtimalin %5-%10)

    Küçük şehirlerde (Bilecik örn.) fabrika çok olduğu için var. Fabrikalar asgari ücretle bizim insanımızı çalıştırıyor, genelde mermer tozu, seramik tozu, kötü şartlar yüzünden hastalanıyor insanlar. Doğuda tekstil fabrikaları da malum. Buralarda iş bulma ihtimalin (%60-%70)

    Aynı şekilde küçük şehirlerde, küçük işletmeler; sigortasız ve/veya kaçak olarak afgan yada suriyeli çalıştırıyor. 3 kuruş para veriyor, bu insandan bozma tiplerde çalışıyor. Küçük esnafın da işine geliyor.

    Zaten üni. mezunuysan hiç bir fabrikaya sigortalı, herşeyi yasal olarak mavi yaka giremiyorsun. Devletimiz beyaz yakanın haklarını düşündüğü için böyle bu da.  



    Tabii hepsi mavi yaka işler, koli taşıyacaksın, makine kullanabileceksin vb.


    Beyaz yaka iş yok. Ciddi anlamda işsizlik var yani. Bilecik te satın alma/tedarik zinciri/lojistik departmanlarında yaklaşık 5 aydır iş arıyorum, yaklaşık 3 aydır da işsizim, sadece özel ders öğrencilerim kaldı.


    Öyle CVsi boş olan bir adamda değilim, iyi referanslarım var, bölüm mezunuyum ve yurt dışından c1 ingilizce sertifikam var. Yine de "fabrika kenti" olan Bilecik te iş yok.


    Türkiye de kendine koyduğun hedef, şunu yapayım, bunu yapayım diye istediğin hiç bir şey olmuyor. Tepedeki .erefsizler .ikti attı memleketi. Şuan ki iktidara oy verenlerin alayı vatan haini, yada engelli benim gözümde.


    Merak etme ama , olacağı söyleyeyim. "Gerçek seçimle" gidecekler. Anketler hiç bir zaman yanılmadı. Sorunsuz gitmeyecekler ama. Herkesin beklediği iç savaş (Kendi kendimize değil, bu mültecilerle savaş hatta) çıkacak. Kendi pisliklerini yok etmek için; belki de bilgilerin depolandığı serverlara, evrakların tutulduğu kasalara sabotaj düzenletecekler. Kanıt manıt bırakmadan, soyup soğana çevirip gidecekler ülkeyi.


    Sonra ne olacak?

    Mansur Yavaş yada İmamoğlu, yada Kılıçdaroğlu ve Akşener in ortak adayı kim olacaksa başa gelecek.

    Başa geldiğinde Türkiye nin altından kalkılamaz bir borcu olacak. 5-10 sene boyunca rezil yaşamaya devam edeceğiz. Sonra yavaş yavaş refah görüp, teknolojiyi yakalayacağız.

    Bunlar olurken, o tayyipçi kesim de; "ühüü tayyip gitti, hani gözel olacağüdü, hayinler" diye zırıldayacak. Genç ve nitelikli insanlarımız ülke dışına kaçıyor bile. Linkedin kullanan arkadaşlar bilir. Her gün yüzlerce post görüyorum, 2 üni, 3 üni okuyan kalifiye elemanlar, belki süper zekalarımızı kaybediyoruz her gün.



    İŞSİZLİK VAR. HER ŞEHİRDE VAR.


    DİBİNE KADAR YAŞAYACAK VE GÖRECEKSİN.


    ŞUAN %40 AKP LİLERİN ÇOCUKLARIDA İŞSİZ, AMA SES ÇIKARMIYORLAR. Çünkü babaları bir yerlerden ya çift maaş alıyor, yada zaten dünyalıklarını yapmışlar.

    Yeni iktidar gelince de; bu sefer onlar da bağırmaya başlayacak. Asıl işsizlik o zaman çıkmış gibi gösterecekler.


    Bizzat yaşıyorum işsizliği; son 6 ayda +70 firmaya başvuru yaptım kariyer/linkedin üzerinden; profilim kaç kere görüntülenmiştir sizce? (Kariyerde 11 kez görüntülendim, 1 firma 6 defa görüntülemiş, toplamda 3 farklı firma)


    Yani; sen CV ne, profiline 3 üni bitirdim, 4 dil biliyorum yazsanda; 10 sene genel müdürlük yaptım yazsan da; tüm beyaz yaka işler ADRESE TESLİM.


    İş arayan kardeşlerim, abilerim bilir bu durumu. Son 3 aydır hep yaptığım 3 kuruş birikimden yiyorum. Öğretmenlik yapmayacağım. Özel ders öğrencisi de almıyorum artık. Türkiye battı.


    Ha birde, Türkiye de yangın haberi yapan tüm kanallara ceza verildi biliyor muydunuz?

    Rezalet bir dönemdeyiz. Sadece üzülüyorum, üzgünüm..

    Afgan, suri gördükçe ayarım kaçıyor artık. Kürt sorunumuz vardı, kürtleri arar olduk anasını satayım.

    DOĞRU DİYOR REİS, BUNLAR İYİ GÜNLERİMİZ...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.