Şimdi Ara

Türkiye'de işsizlik % 14.7'ye yükseldi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
9.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antikaruh

    Sadece işkur verileri bunlar ! Üni. sonrası işsizleri katın birde işin içine

    %40'ın altında değil genç işsizliği.
    Merkel:Bizde 3 Milyon üniversite öğrencisi var

    Rte:Bizde 8 Milyon üniversite öğrencisi var.

    Duruma bakılınca Merkel'in bahsettiği 3 Milyon öğrenci geleceğine umutla bakıyor hatta üniversitede iken çalışma imkanıda var.

    Rte'nin bahsettiği içine aöfüde alan 8 Milyon ise tam açıklanmıyor ama %40 ı işsiz ve çoğunluğu geleceğe umutla bakamıyor.
  • Tecrübe,kendini geliştirin,iş beğenmiyor gençler diyenler yazmamış hayret. Çok uzun süredir piyasayı ve çalışma hayatını biliyorum. Çok berbat bir noktaya doğru gidiyoruz.Bugünlerin geleceğini aklı başında herkes biliyordu. İktidarın en iyi yaptığı şey sorunları ötelemek. Bunu çok iyi yapıyorlar. Kar topu gibi sorunlar büyüyor genç işsizlik oranının en az %40 olduğuna eminim ki bu oran %50 üstüne doğru gidiyor.

    İşsizlik apayrı konu bunun ile birlikte işci bulunmayan sektörler ve iş bulanların da maaşları durumu var. Bugün 5 bin TL maaş alan birisine çok iyi para alınıyor deniliyor. Oysaki iyi maaşın 7500 TL olması lazım. 2008 yılında iyi maaş alıyor diyebileceğimiz kişinin bugünkü maaş karşılığı bu çünkü. Fakat geçtim 7500 TL'yi 2500-3000 TL maaş alıyorsa çoğu kişi şükrediyor. Çalışma şartlarından bahsetmiyorum bile.Böyle giderse Ekim devriminin bir benzeri de ülkemizde olacak.




  • Türk gencinin %75 iş sahibi oldu. A haber stayla bardağa dolu taraftan bakalım....
  • 2020 de Allah'ın izniyle %20 yapacağız inşallah ha pardon yanlış konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 17 Nisan 2019; 3:12:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaz çalışma oranı %86
  • Allah var, simit ve çay var. Gerisi yalan.
  • %85,3 işsizlik yok demektir:))
  • Amen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkeye girmiş 4 5 milyon suriyeli.Her bir işte çalışıyorlar , işsizliğin bu kadar olması çok normal.Zaten üretim de yok ülkede.
  • Evet sayın seyirciler çalışma oranı %85.3 oldu -A Haber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu orana akp li işsizler dahilmi ?
  • Arkadaşlar uluslararası kurumsal bir firmada çalışmaktaydım, inşaat sektöründe. Ağustostaki dolar krizinden sonra işler bıçak gibi kesilmişti. Nihayetinde Aralık ayında şirket küçülmeye gitti ve işimi kaybettim. Sektörde 8 yıllık tecrübem olmasına rağmen 4.5 ayın sonunda ancak iş bulabildim. Farklı sektörde. İş ilanları bile eskisi gibi değil. 2-3 haftada ancak güncelleniyor. Eskiden her gün yeni ilanlar yayınlanırdı. Genç arkadaşlara Allah kolaylık versin. Piyasa gerçekten çok kötü. Hala küçülmeye giden firmalar var. Yaşadığınız mahallede bile dükkanların kapanmasından anlayabilirsiniz durumu. Gerçek işsizlik rakamının kesinlikle daha fazla olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önümüzdeki ay aktroller dahil olduğunda rakam %30 olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 aydir avmlerdeyim. aldigim para 2200 min. 10-12 saat calisma suresi haftasonun yok resmi ve bayram tatillerin yok yemek molasi yok. bide ustune asgari ucret zammini da yansitmadilar. gittim konustum. sonuc tabi husran ay sonu isten cikiyorum. biktim artik hakkimin yenmesinden. evde otururum masrafim olmaz buyuk konusmayayim bidaha magazada calismak mi. allah korusun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yandaş sabah gazetesinin haberi

    "8 milyon dolayında kişinin kapsama alındığı GSS'de 2.7 milyon kişinin borçları, geçen yıl mart ayında yayımlanan yasa kapsamında yeniden hesaplandı."

    gss çıktığından beri 2018 sonuna kadar 8milyon küsür kişiye borç yazılmış yani bu kişiler işten çıktı yada çıkarıldı. 3 milyon a yakın kişinin borçları sıfırlanmış
    haberin Giriş Tarihi: 17.12.2018 https://www.sabah.com.tr/galeri/memurlar/gss-borcu-olanlar-dikkat

    Yani gerçek rakam 5-8 milyon kişi arasıdır. üniversiteye girenler,geçici işlerde çalışanlar,işkur kurslarına yada üniversite hazırlık kurslarına gidenlerde dahil edilirse en 6-7 milyon işşizimiz var. VE her sene milyonlarca çocuk arkadan geliyor.




  • Allah gerçekten işsiz arkadaşlara sabır ve esenlikler versin. Umarım bir an önce tek haneli sayılara iner...
  • İroni yorumlar iyi hoş da hükümetin işsizliği artırması en tehlikeli şeydir. Bunun ya farkında değiller ya da farkında ama ellerinden hiçbir şey gelemeyecek kadar kötü durumdalar. Mantıken bir düşünün ne demek istediğimi kavrarsınız. Aç aslan olayı.

    İhtiyaçlar hiyerarşisi denen bir şey var.

    Bu da ülkemizde maalesef dövizle oluyor.

    Ülkede pahalılığın temel sebebi üretim maliyeti. Talep enflasyonu tuhaf biçimde yok bu ülkede.

    Atatürk ülkeyi kurduğundan beri koskoca 1 asır uyur mu bir millet, uyudu. Üretim için gerekli girdilerin tamamını yerli odaklı karşılanabilir hale getiremedi.

    Şimdi ise Abd başkanını tweet atmasın diye dua ediyor hale geldik. Artık dönüşsüz uyuşturucumuz haline geldi döviz.


    Hükümetin yerinde olsam çareyi evvelden her şeyi göze alıp ülkeye döviz akıtacak hamlelerde bulurdum. Bunun uğrunda ne lazımsa artık.

    Bu işin lamı cimi kalmadı milletin ironi düşünecek komiklik yapacak ne hali ne de durumu var. Artık ironik yorumlar okuduğumda gülemiyorum. Para pul olmadan acil ama acil tedbirler lazım.

    Keşke hükümet yetkilileri internette sanal bir ofis açsa cidden önerilerimizi yazardık, akıl akıldan üstündür derler hiç ummadığın bir kafadan harika öneriler sunulabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • YAZZ Türkiye'de çalışan kesim % 85.3 oldu

    Türkiye'de işsizlik % 14.7'ye yükseldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meraxes

    16 aydir avmlerdeyim. aldigim para 2200 min. 10-12 saat calisma suresi haftasonun yok resmi ve bayram tatillerin yok yemek molasi yok. bide ustune asgari ucret zammini da yansitmadilar. gittim konustum. sonuc tabi husran ay sonu isten cikiyorum. biktim artik hakkimin yenmesinden. evde otururum masrafim olmaz buyuk konusmayayim bidaha magazada calismak mi. allah korusun.
    Suriyeli bir elemanı karın tokluğuna alırlar. Bundan sonra ülkenin askerliğini yapan, vergisini verenlerinin mağdur olmasının pek kimsenin umrunda olacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatım simit ,agrasif martı sami.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.