Şimdi Ara

Türkiye'de Her 2 Çalışan 1 Emekliye Bakmak Zorunda! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
2.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Devletin başka yanlışları var diye bu yanlışı es geçecek değilim. Devlet malı deniz yemeyen domuz mu diyelim ?

    Geçmişte 40 yaşında emeklilik imkanı sunmuş olan Türkiye ve Avrupadaki Yunanistanın durumu ortada. Neyi finanse edeceksiniz ? daha doğrusu devamlı verilecek emeklilik maaşlarını neyle finanse edeceksiniz ? siz 40 yaşında gücünün zirvesinde olan adama sen çalıştın çekil kenara biz sana bakarız diyerek şahsın verimliliğini öldürerek neyi üretebileceksiniz ?

    ABD ye gidin bakın, 60 yaşında adamlar 3 işte çalışıyor. Adamların ortalama uyku süresi bile 7saat 34 dakika. Milletinin Çalışkanlığı ile bilinen Japonyada ise 7saat 24 dakika. Bu adamlar tatil sürelerinin kısaltılmasını bile hükümetlerinden istediler daha çok çalışabilmek için. Türkiyede çalışma saatleri yüksek diye dem vuruyorsanız sadece Almanyayı değil bu ülkeleri de görün..

    Türkiye bugün hala erken emeklilikde yaş konusunda erkeklerde 1.sıradayken kadınlarda 2.sırada (1.sıradaki de Ukrayna, ekonomilerine şaşırmamak lazım.)


    Emeklilik tamamen özelleştirilmeli. Kimse kimsenin emeklisini ödemek zorunda değil.. Hele ki ben 65 yaşında emekli olacakken hala yaşayanlar 40 yaşından bu yana emekli maaşı alıyorken veya bekar kız çocukları ebeveynlerinden gelen emekli maaşını çekiyorken..





  • Emekliye laf söyletmem..

    Emekli ister özel ister devlet olsun bu ülkeye 30-40 sene hizmet vermiş ve onu hak etmiş insandır...

    Yeri gelir inşaat işçisi olur yeri gelir devlet memuru..yada özel sektörde çalışan.... şu anda bile her çalışan potansiyel bir emeklidir.. ama 10 sene sonra ama 20 sene sonra....

    Bugün milyon dolarları olan iş adamları bile bağkurdan yada SSK dan emekli oluyor..

    Zaten insanları aşırı geç emekli ediyorlar ... tek yaşam geçim kaynakları ihtiyar oldularmı bu maaşlar... Ve sonuna kadar hak ediyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık şu söylemlere sadece gülüyorum.


    Sadece 1 soru


    Ibb 11000 kişiyi işten atmış 1 yıl da


    18 000 kişi ise almış.


    Şimdi işten atılan 11 000 kişi yandaş


    Işe alınan 18 000 kişi vatandaş mi oluyor?


    Ha bir de al sana isten atilan yandaş tayfadan bir örnek.


    Yandaş bu size göre.

    Alinan vatandaşa da bakalım


    https://www.takvim.com.tr/guncel/2020/08/31/chpli-ibbnin-kariyer-danismani-olarak-ise-aldigi-ozge-turkyilmazin-torpille-ise-basladigi-ortaya-cikti


    Al sana vatandaş


    Ha ben hiç bir zaman torpilin olmadığını savunmam. Bizim ülkenin maalesef gerçeği bu. Ama sizin gibi de sadece bir taraf yapıyor geri kalanlar sütten çıkmış ak.kasik diyerek kafayı kuma sokaklardan olmak daha kotu.


    Ayrıca 2019 aralıkta 43 bin çalışanı olan ibb de 11 000 kişi atıp 18000 kişi ise almak ne demek biliyor musun?


    Kıyım.


    Bu denli büyük kıyım yapan bir belediye başka nerde var ben ne gördüm Ne duydum.


    Bir de som soru


    ISPARK kimin elinde şu an? Bu da bonus soru olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • o bir emekli kendisi yemiyo icmiyo kac tane aslan parcasini okutup buyutup adam ediyo onuda hesaplayabildin mi

  • Dediklerinde yanlis birsey yok. Yanlisa yanlis diyemeyen sol comar deniyor senin gibilere. 2side yanlış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teramycin

    Dediklerinde yanlis birsey yok. Yanlisa yanlis diyemeyen sol comar deniyor senin gibilere. 2side yanlış.

    4 gün ceza akıllanmana yetmemiş belli....sol kisvesi altında olmadık her konuda, konuyu dine getirip kel alaka sallayan sen olduğun için o dediğin tanıma da bir tek sen giriyorsun.artık bu gerçekle yüzleş


    bahsettiğin tanıma girmenin bir sebebi de, önceki mesajlarda bahsedildiği gibi çalışan sayısının düşük kalmasında ve yüksek işsizlik oranında gizli olup 2 çalışana 1 emekli oranının bu yüzden düşmemesini algılayamamış olman da


    ben yanlışa yanlış derim ama senin gibiler içinde büyüttükleri kini, mantığının önüne geçirir ve görmek istediğini görür sadece.


    öğretmen memur konuılarında da saçmaladığın gibi



    sen hayata anahtar deliğinden bakan birisin...olayları doğru bakış açısı ile değil, kendi dar açından değerlendiren birisin.bu sebeple de gerçeklikten kopuksun. biraz kitap okuyup bakış açını genişlet derdim ama emeklilik yaşına çok yaklaşmadıysan tabi ..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 12 Eylül 2020; 20:42:40 >




  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Turk milletinin kanayan yarasi sen ve dinci tipler. Atatürk sizi görseydi mezara geri dönerdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalnız avrupa ülkeleri ve uzak doğudaki birkaç büyük firma haftada 4 gün çalışma modeline geçti/geçiyor. Daha verimli olduğunu söylüyorlar, siz hala fazla çalışılsın diyorsunuz.

    Patronsunuz herhalde hala milleti 3 kuruşa daha fazla çalıştırma derdindesiniz.

    Sosyal devlet olmak lazım, vatandaşıma nasıl daha iyi bir hayat sunabilirim olmalı hükümetlerin amacı.

    Ama sizin kafa yapınızdaki insanlar olduğu sürece bu iş zor.

    Ayrıca 65 yaşına kadar çalışan bir çok memur var ve içeride söylenen şu: "Emekliliği doldu ama hala çalışıyor, emekli olup gençlerin önünü açmıyor." . Emekli olan da şunu söylüyor: "Emekli olursam çocukları nasıl okutucam, evi nasıl geçindiricem."

  • Alıntı

    metni:
    Günahkar bir adam,bir zebani eşliğinde gireceği cehennemi gezmeye başlar.Cehennemde çeşit çeşit çukur,herbirinin başında bir zebani,çıkmaya çalışan olursa zebani kafalarından içeri bastırmaktadır. Gayet korkmuştur ki bir çukurun gayet sakin ve sessiz olduğunu ve başında zebani olmadığını görür.Zebaniye neden bu çukurun sakin ve başında zebani olmadığını sorar.Zebani,tüm o gördüğün çukurlar başka başka milletlere aittir;yalnız bu çukur Türklerindir,orda biri çukurdan çıkmaya kalktığında biri diğerinin ayağından aşağıya çeker böylece kimse dışarıya çıkamaz.Bu yüzden başında zebaniye de gerek yoktur,der.
  • muradisdan kullanıcısına yanıt

    90ların sonunda bir hayat sigortası şirketinde çalıştım , verdiğimiz projeksiyonlarda sgkya ödenen prim kadar ödemeyle çok daha yüksek maaş projeksiyonu veriyorduk.

    Zorunlu sigortalar kaldırılmaz zira o primlerin emeklilik fonunda sabit dokunulmadan durduğunu düşünmüyorum (belki ben yanlış düşünüyorumdur ama her türlü bütçe açığı ihtiyacı için kullanılabilecek bir fon varken ihtiyaçların para basarak veya başka şekilde karşılanacağına inanmıyorum)


    Avrupada emekli olanlar nasıl şartlardalar bir de bizimkilere bak ne durumdalar, sorun emekli sayısının çok değil çalışan sayısının az olmasında

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    Emekliye laf söyletmem..

    Emekli ister özel ister devlet olsun bu ülkeye 30-40 sene hizmet vermiş ve onu hak etmiş insandır...

    Yeri gelir inşaat işçisi olur yeri gelir devlet memuru..yada özel sektörde çalışan.... şu anda bile her çalışan potansiyel bir emeklidir.. ama 10 sene sonra ama 20 sene sonra....

    Bugün milyon dolarları olan iş adamları bile bağkurdan yada SSK dan emekli oluyor..

    Zaten insanları aşırı geç emekli ediyorlar ... tek yaşam geçim kaynakları ihtiyar oldularmı bu maaşlar... Ve sonuna kadar hak ediyorlar...

    herif 40 yaşında emekli oluyor sen 40 yıl hizmet vermiş diyosun ben 65 yaşında emekli olacağım ve 40 yaşında emekli olan herifden daha az para alacağım ne güzel hayat :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WuLKaS

    Kuş kadar prim ödeyerek emekli olanlar konuya damlamışlar..

    38-39 yaşında emekli olup 30 sene 40 sene emeklilik maaşı alanlar var bu ülkede.

    Sırf babasından, eşinden emekli kalacak diye eşinden formalite icabı boşanan, evlenmemeyi tercih edip bekar gibi yaşayan evliler var..

    Babası bağkurlu olup kendi aldığı maaş ssk dan olan çift emekli maaşı alanlar var..

    2 sene çalıştı diye üstünü doldurarak emekli olanlar var..

    Çalışmadığı ve bekar olduğu için babasından emekli alan kadınlar var..

    Emekli maaşını almasına rağmen maaşında kesinti olacak diye sgksız işlerde çalışan aynı zamanda da emeklilik maaşı alanlar var


    Bunların hepsi populist partilerin bu ülkelere attığı kazıklar.

    Ben bugün nereden baksan 40 seneyi geçkin zorunlu(!) sizin ödediğiniz kuş kadar primin yanında çok daha yüksek primler ödemek zorundayım. Ben emekli olmak istemiyorum zaten o ayrı bir nokta ama devlet bir kural koymuş mecburen prim ödemek durumundayım..


    30 senedir emekli maaşı alan insanlar var bu ülkede. Avrupada erkek yaş sınırı 67 ve 69 a çıkarmayı düşünüyorlar. Kadında ise 65 yaş sınırı devam ediyor. Ama bizim güzel ülkemizde zamanın populist partileri tarafından 38 yaşında emekli edilenler var.


    Sorarsak kendi primlerini kendileri ödemişler. kendi maaşlarını kendileri ödüyorlar. 25 sene prim ödedin diye millet sana 40 yıl bakmak zorunda mı ? Ödediğin prime bak bir de bu zamana kadar aldığın paraya ve bunları ödediğin zamandaki asgari ücretle şimdiki asgari ücrete karşılaştır ne kadar ödemişsin ne kadar alıyorsun diye ondan sonra gel buraya yaz ve öyle konuşalım..

    Türkiye'deki insanların doğrunun değil çıkarın peşinde olduğunu gösteriyor bu mesajla popüler mesajlardaki beğeni sayılarına bakınca. Ve iktidarın

    yolsuzlarının ülkeyi talan etmesine göz yumulmasının nedeni de bu çünkü halkta yolsuzluğun bir parçası adı emeklilik maaşı olur kamuda-belediyede kadro

    olur ,hibe olur ,ihale olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 13 Eylül 2020; 1:37:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • YAŞAYAN HERKESİN AYNI EMEKLİLİK KOŞULLARI OLMALI

    KADINLARA EBEVEYN MAAŞI YAŞ SINIRI GELMELİ ( MESELA 28 GİBİ)

    NAFAKAYA SÜRE SIRINI GETİRİLMELİ

    AKP 2021 EKONOMİ ÇÖKÜŞÜNDE NE YAPMALI?https://forum.donanimhaber.com/akp-ne-yapmali-2021-ekonomi-cokusunden-once--136645920



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 13 Eylül 2020; 1:40:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    asıl sorgulanması gereken neden 26 milyon çalışan var bu sayı neden az. 50 milyon çalışan olsaydı 4 kişi 1 emekliye bakardı.

    50 milyon çalışan olduğu vakit ülkenin milli geliri de artar,ihracatıda artar. ticaret ve refah artardı.

    45 milyon çalışan olsa böyle problem olmaz ama çalışan artmıyor bu hem kadınların çalışmasına gerek yok anlayışından hem de daha önemlisi vergi yükü ve

    asgari ücret gibi şeyler nedeniyle üretim maliyeti düşük değil ülkemizde .Asgari ücret yerine asgari ortalama işletme ücreti olsa emekli maaşlarında süre sınırı

    olsa ve yine ebeveyn maaşa yaş sınırı olsa vergilerde düşmüş olur. Tabii yolsuzluklar torpil-kayırma, hibe olayları da bitirilmeli. Vergiler azalınca hem kazanç

    artar hemde satın alma gücü. Üretim maliyeti de düşünce çalışan sayısı artar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Böyle düşünenlere emeklilik vermeyeceksin. Emeklilik yaşına gelince görürüm seni. Gençliğim de gençliğim......

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ergen arkadaş 60-65 yaşında emekli olunca 'ama nasıl yaa' derken yüzünün şeklini görmek isterdim.

  • Emeklilik maaşına karşı olacak bir durum yok da babanın ölünce maaşın başkasına kalması olayına karşıyım.

  • Çok zeki arkadaş 2 çalışana 1 emekli düşüyor tamam .Emekli olanlar çalışmak zorunda kalıyor iyi bir maaş yok istihdam kaybı oluşuyor genç işsizler sokakta 18 çalışmaya başlayan bir kişi bence 50 yaşında emekli olup hayatını yaşamalı 32 sene prim ödememiş olur kabaca kaç gün hesaplanır. Ortalama ömür kaç ?

  • Gidin konu dışına birader.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç tane suriyeliye bakmak zorunda?!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.