Şimdi Ara

Türkiye'de futbol değerlendirmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,bu konu altında içimi dökerek ülkemizdeki futbolu değerlendirmeye çalışacağım.Yapıcı tartışmalar ve fikirlere açığım.

    Öncelikle her hafta tek gündem "hakemler" olduğu için buradan giriş yapmayı uygun buluyorum.Sürekli hakemleri konuşa konuşa performanslarının gün geçtikçe dibe yaklaştığının farkında mısınız?Bu sorunun çözümü çoğu kişinin düşündüğü gibi yabancı hakem olmadığını düşünüyorum.Buna dayanak olarak da Jaap Uilenberg danışman olarak geldi ancak katkısı ve yaptığı açıklamalar ortada diyebilirim.Nasıl ki gelen yabancı futbolcuyu kendimize benzetiyorsak,yabancı hakem veya kimseleri de kendimize benzeteceğimiz aşikar.
    Bu sorunu düzeltmek için öncelikle hakemlerimiz üzerindeki baskının dağıtılması gerekiyor.Çoğu kanının aksine hakemlerin "hatalı kararlarının" eyyam nedeniyle değil baskı sebebiyle oluştuğu ve ön yargılı bir biçimde idare etmeye çalışmalarının sonucu olduğunu düşünüyorum.Diğer bir sebep ise ligimizdeki futbol kalitesinden (kalite mi dedim?) daha doğrusu kalitesizliğinin kaynaklandığını düşünüyorum.

    Günümüzden yaklaşık 10 sene evvel çevremdeki fanatizmden ve taraftarlık seviyesinden rahatsız olduğum için,'Biz birbirimizle uğraştıkça futbolda geriye gideceğimizi' dile getirerek tartışmaya son verme yada kaçınma yoluna gidiyordum.Geçen zamanda ne kadar haklı olduğumun verdiği hoşnutsuzlukla futboldan uzaklaştım.
    Bir zamanlar Avrupa'nın ilk 5 ligine girmeyi zorlarken bu sezona 10.sırada girdik ve şu anda sıralamada daha gerilere geldik.Bu şekilde devam edersek gerilemenin durmayacağı da su götürmeyen bir gerçek.

    Hangi takım taraftarı olursanız olun,ilk önce kendimiz bilinçlenmeliyiz; fanatizmden uzaklaşmalı,futbol üzerine yazılar okumalı ve yıkıcı rekabetten kaçınmalıyız.Futbol'u bir din yada siyasi görüş gibi sempatizanlık yapılacak bir olgu olarak görmemeli,eğlence ve seyir zevki açısından bir hobi olduğunu unutmamalıyız.Ancak bu şekilde medya,yönetici ve diğer etkenlerin bizleri manipüle etmesinin önüne geçerek,kendimiz onları şekillendirebiliriz.Unutmayın taraftarlar kulüplerin asıl destekçileri ve gelir sağlayanlarıdır.Bizler olmasak yayın geliri,stad geliri,sponsor geliri gibi ana kalem gelirlerinden mahrum kalırlar.Eğer ki bir konuda ücret ödüyorsak onun karşılığı olarak iyi hizmet almakta hakkımız.
    Özellikle üç büyük takımımız senelerce kötü yönetildi ve halen daha yönetiliyorlar.Bu zararı yapanlar yönetici veya futbolun içindeki kişiler ancak bu zararı karşılayanlar da yine fedakar taraftarlar oluyor.
    Galatasaray'da Dursun Özbek şimdi nerede?
    Fenerbahçe'deki Aziz Yıldırım ?
    Ya da Beşiktaş'taki Yıldırım Demirören?
    Yada Anadolu kulüplerimizdeki yöneticiler neredeler?Kocaelispor,Sakaryaspor,Manisaspor,Orduspor,Samsunspor,Gaziantepspor... daha sayamadıklarım neredeler?
    O yöneticiler yok ancak o taraftarlar halen orada!

    Ligimizde iyi yönetilen/yönetilmeye çalışılan kulüpler bana göre;
    #Başakşehir
    #Trabzonspor (son 2-3 senedir)
    #Alanyaspor (deneniyor)
    #Malatyaspor (deneniyor)
    #Göztepe (deneniyor)
    #Gençlerbirliği (toparlanıyor)
    #Konyaspor (deneniyor)
    #Kasımpaşa
    #Kayserispor

    Özellikle Başakşehir,Kasımpaşa ve Kayserispor'u ayrı yere koyuyorum.Bu kulüplerimiz performans ve siyasi durumlarından bağımsız olarak söylüyorum,transfer strateji ve planlaması yönünden örnek alınması gereken kulüpler diyebilirim.

    Ülkemizde yapılan yanlışları da aklıma geldiği kadarıyla ve öznel olarak yazacağım.

    #Futbolculardan alınan gelir vergisinin %15 gibi düşük seviyede olması ve bu verginin kulüpler tarafından karşılanması,
    #Yerli/yabancı sisteminin sürekli olarak değişmesi ve yaptım olacak şekilde hareket edilmesi,
    #Oyunculara gereğinden fazla ücret ödenmesi (hem yerli hem yabancı),
    #Planlama yapılmaması,
    #Kötü ve beceriksiz, kulüpleri sömüren pardon yöneten kişiler ve ceza yaptırımı olmaması,
    #Taraftara yönelik yapılan transferler
    #Sportif başarının oyuncu gelişiminden önde tutulması ve bu tarz teknik direktörler,
    #Tesisleşme,eğitim,altyapı olanaklarının yetersizliği,
    #Altyapıların ve gözlemcilik faaliyetlerinin yeterli öneme sahip olmaması,
    #Menajer transferleri,
    #Özellikle altyapılarda olmak üzere teknik ekip maaşlarının ödenmemesi veya geç ödenmesi,
    #Yine özellikle amatör kulüplerde olmak üzere mafyatik başkanlar,yöneticiler ve teknik direktörler,
    #Futbolculuk geçmişi olmayanların futbol teknik ekibine ve yönetiminde yer almasının çok zor olması,
    #Maddi sebepler nedeniyle hem küçük yaştaki oyuncuların hemde potansiyelli olabilecek antrenörlerin futbola yönelememesi,
    #Genç oyuncu teşviki ve desteğinin yeterince olmaması

    Gördüğünüz hatalar ve eksiklikleri yazarsanız ekleyebilirim.Tekrardan söylemek gerekirse her türlü fikir,düşünce ve tartışmaya açığım.İlk mesajı daha sonra güncelleyebilirim, okuduğunuz için teşekkürler.



  • Bu sabah bu tarz bir konu açacaktım ama senin konu içeriğinde benim kafamdaki içerikler gibi.

    Öncelikle eline sağlık. Ama görüyorsun yorum bile gelmemiş konuya.

    Türkiye'de futbol bitmiş. Ama fanatik taraftarlar bunun farkında değil ve hala bu takımlara bu lige destek çıkıyorlar.

    Maç biter hakemlere saldırırlar, futbolcular birbirlerini yer vs.

    Sonuç? Avrupa sıralamada rezalet bir yerdeyiz. Süper lig yerini canlı bahis ve şikeye bırakmıştır.

    Çılgınlar gibi maç izleyen ben artık sözde derbi harici maçlara bakmıyorum süper ligde. Zerre keyif almıyorum.
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim.Böyle bir konu açtığımı bile unutmuşum İlgi çekmemesini biraz yapıcı içeriğe sahip olmasına bağlıyorum.Ne diyelim,durum ortada zaten.
    Sanırım bende zamanla maç izlememeye başlayacağım çünkü zevk almıyorum,stres atamıyorum ve boşa zaman kaybı oluyor.
    Kalitesizlik alttan başladı gitgide üste yansıyarak en son Süper (!) Ligi de vurdu.İki gün önce oyuncu izleme amacıyla amatör lig maçına gittim,gördüklerim içimdeki hevesi bitirme noktasına getirdi.
    Sürekli kavga çıkması, küfürler,kulüp başkanı veya yönetici olduklarını düşündüğüm kişilerin hakeme küfürleri,oyuncuların sürekli olarak en küçük temasta bile ağır yaralı gibi rol yapmaları eğer faul çalınmaz ve top tekrar yakınına gelirse inanılmaz şekilde koşmaları, herşeyin kazanmak amacıyla yapıldığı gibi gibi bir sürü tatsız olay.Alt ligler nasıl ki üstler iyi olsun.
    Değişim olmadıkça tuttuğum takım dahil zerre maddi destekte bulunmayacağım.Er yada geç düzelecekler veya yok olacaklar.En azından değişim olması yönünde kendimce çabalayacağım.
  • Ben birkaç yıldır özet bile izlemiyorum. Özette bile sürekli oyun durur mu ya?

    Sürekli çok kasıtlı, bariz fauller yapılıyor. Kimse futbol becerisiyle rakibi durdurma yoluna gitmiyor. Sokaktaki adamın yapacağı basitlikte fauller yapıyor milyonluk futbolcular.

    En ufak bir düdükte hemen tüm takım hakemin etrafında toplanıyor baskı kurmak için. Yani çıkalım adam gibi topumuzu oynayalım yok. Aptal aptal faul yapalım, hakemi baskı altına alalım ve kazanalım, düşüncesi var hepsinde.

    Defans adamları işini yapmıyor. Her pozisyonda yan hakeme el kaldırıyor. Ulan sen önündeki topu kesmekten acizsin. Hakeme el kaldırmak için mi milyonları alıyorsun?

    Bu takımlar Avrupa futbol kalitesiyle karşılaşınca da tokadı yiyor haliyle. Orada çirkefe de yatamıyorlar, yoksa şak diye kartları yiyorlar.

    Velhasılıkelam futbol Türkiye'de rezil bir halde...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.