Şimdi Ara

Türkiye'de en yaşanabilir şehir hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
5
Favori
16.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ulaşımı hem kendi içinde hemde diğer illere rahat olacak
    Deniz olacak yada denize yakın olacak
    Çok kalabalık olmayacak
    Büyük avm mutlaka olması lazım farklı markalar sinema vs. için
    Pazarı olması lazım pazara gitmeyi çok severim
    Yemek kültürü mutlaka olmalı


    Konyalıyım 2 senedir samsunda yaşıyorum , yemek kültürü olmadığı için konyalı damak tadına uymuyor burası bu biraz stress yaratıyor, onun dışında çok rampa var konya da tepe bile yok neredeyse ama daha az insan daha az trafik var en önemlisi deniz var sahilde yürüyüş yapmak oldukça güzel oluyor. Yazın her hafta mangala gidiyorum. Çok rampa olduğundan araba çok yakıyor. Havaalanı var ama konyaya sefer olmaması ve istanbul bileti pahalı olması can sıkıyor. Hızlı trende yok sürekli araç tepesindeyim. Yolları güzel ama şehir içinden geçen çevre yolu aynı zamanda tali yol görevi görüyor 100metrede bir yaya geçidi filan var. Sosyal olarak güzel şehir. Bundan sonra istanbula taşınabilirim belki de memlekete geri dönerim eş dost ve aile sebebiyle bilemiyorum.


    Gördüklerim arasından ben sinop ve samsun'u mantıklı bulmaktayım. Konya da bence ilk 10'a girebilir.







  • İzmir'de yemek kültürü yok. Simite bile hasret kalırsın. Ot kavurup haşlayıp yersin en fazla. Arapsaçı, kaya koruğu vs. Onun dışında yemek bilmezler. Yaprak sarması yaptıklarını zannediyorlar ama onu da bilmiyorlar. Yani gevrek ne kadar simit ise yaptıkları yaprak sarması da o kadar sarma. Raylı sistem istiyorsan kıyı şeridinde yaşayacaksın. İçerilere gittikçe otobüse mahkum kalıyorsun. İzban var ama o da kağnı gibi. Kıyı şeridinde yaşayacaksan da kokuyu çekeceksin. Rüzgar estiği anda kıyı şeridine dizili mazgallardan komple yukarıya koku vuruyor. Altyapıdan kaynaklı kokuyu geç hayvan dışkısından kaynaklı koku da çok. Göztepe sahil, otoparklar komple köpek dışkısı. Bir de konut olmayan yerlerde çöp atacak yer pek kolay kolay bulamazsın. Çankaya'da, Kemeraltı'nda işin varsa mesela elindeki su şişesi elinde kalabilir eve kadar götürürsün. İzmir'in yokuşsuz yeri pek yoktur. Balçova, Narlıdere, Göztepe, Karataş, Konak komple dağ tepe. Yokuş istemiyorum diyorsan ya Bornova ya Bostanlı ya da Gaziemir'de oturacaksın. Buralarda kısmi düzlük bulabilirsin. Bana Bostanlı çok kasvetli geliyor. Gaziemir de taşra gibi yer. Geriye kaldı Bornova. Orada da ahır gibi eve vereceğin paraya başka şehirde villada yaşarsın. Maddi imkanın geniş ise Sanayi istasyonunun oralar yani Folkart civarı yeni yapılanıyor oralar çok güzel bak. İzmir'de en yaşanır yer gerçekten çok güzel yer ama zannetmiyorum orada 1 milyon liradan aşağı daire olsun. Bir de İzmir'in handikapı altyapı yamalı bohça gibi olduğu için çok sık tadilat gerekir ve su kesilir. Bir günlük arızalar neyse de 39 derece sıcakta üç gün keserler suyu acımazlar. Bir de ironi olsun diye sanırım yağmurlu havaya denk getirmeye özen gösteriyorlar. Yağmurlu havada susuz kaldığımı çok bilirim İzmir'de. Gittiğinde görürsün zaten. Belki de beğenirsin bilemiyorum.
    Zonguldak dışında Batı Karadeniz'in Düzce'den Sinop'a kadar olan tüm denize kıyısı olan şehirleri yaşamak için harika.

    Bazısı Eskişehir demiş o kasvetli yoz karasal iklimde yaşamak isteyen varsa buyursun.

    Ayrıca Tekirdağ'da 2.5 yıl bulundum şehir iklim olarak güzel ancak aldığı göçlerle yaşanmaz hale geldi.
  • Bayburt....
  • Bayburttan plaka alınmaz hocam, orayı geç.
  • Maddi imkanın geniş ise İstanbul. Olmadı Kocaeli veya Çanakkale.
  • Çanakkale biga filan güzel diyorlar ata demirerin filmindeki yerler çok güzel bence oralar ilk 5 e girer neresiyse. Bu arada bayburt nasıl ilk olmuş 100K bile değil nüfusu
  • Tekirdağ- Çanakkale- Balıkesir- İzmir hattı. Bursa ve Eskişehir de düşünülebilir...
  • En güzeli atla git bir haftasonu, havasını solu bizzat. Kocaeli'de müthiş hamur işi vardır. Börek <3 Ayrıca süt ürünü, manda sütü oralarda bulunur çokça o açıdan iyidir. AVM var, İstanbul'a bir saat. Kocaeli çok güzel memleket.
  • Eskişehir kışın berbat oluyor ama belediye başkanları 10 numero adam. Bursa da sanki fazla kalabalık ve istanbul gibi parası olana güzel şehir gibi geliyor. Tekirdağda arkadaş askerlik yaptı çok methetti

    Bu arada 2 yaz önce muğlayı baştan başa gezdik ailecek, çok sıcak olmasa ve sadece turistik bir yer olmasa aslında acayip güzel yer
  • denizi olmaması dışında, iş, alışveriş gibi imkanları da göz önünde bulundurursak Ankara güzel ama her semti değil, belli başlı semtleri..
    Onun dışında Eskişehir, Bursa(bazı semtleri), Edirne, Tekirdağ, Kırklareli üçlüsü de şahsen bana yaşanılabilir geliyor.
  • Zonguldak dışında Batı Karadeniz'in Düzce'den Sinop'a kadar olan tüm denize kıyısı olan şehirleri yaşamak için harika.

    Bazısı Eskişehir demiş o kasvetli yoz karasal iklimde yaşamak isteyen varsa buyursun.

    Ayrıca Tekirdağ'da 2.5 yıl bulundum şehir iklim olarak güzel ancak aldığı göçlerle yaşanmaz hale geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 20 Ocak 2020; 14:13:18 >
  • Samsunda da göç çok hocam 2 haftadır ufaklığa hava aldıralım diye sahile parka gidiyoruz bir karış sakallı şalvarlı adamlar makyajlı kaliteli giyimli kapalı ablalar ve sümüklü çocukları var. Malesef salgınlar yüzünden ailemi korumak adına uzak durmaya çalışıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Samsunda da göç çok hocam 2 haftadır ufaklığa hava aldıralım diye sahile parka gidiyoruz bir karış sakallı şalvarlı adamlar makyajlı kaliteli giyimli kapalı ablalar ve sümüklü çocukları var. Malesef salgınlar yüzünden ailemi korumak adına uzak durmaya çalışıyorum.
    Büyükşehirler öyle ama dediğim bölge Türkiye'nin bakir sayılabilecek bölgesi gerçi Bolu tarafına Araplar el attı ama o bölgedeki doğa Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Nüfus az doğası harika denizi var ayrıca İstanbul ve Ankara'ya yakın bir bölge.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 20 Ocak 2020; 14:23:38 >
  • Eskişehir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskişehirde askerlik yaptım bence öğrencilik bekarlık tamam ama onun dışında artısı olan bir şehir değil bence. Ayrıca iklimi de son derece kötü.
  • En yaşanmaz yer İstanbul tartışmasız. İstanbuldan uzak durmani tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada yaşamak isterdim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çanakkale Tekirdağ ve Bandırma derdim ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V2

    En yaşanmaz yer İstanbul tartışmasız. İstanbuldan uzak durmani tavsiye ederim.
    Bence kayseri en yaşanmaz yer

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İzmir tabikide hertürlü kriterine uyuyor.Ulaşım var Denir var Avm var Büyük şehir sonunçta Trafik ise İstanbul kadar değil.Güzel yerleride var.İzmir 10 numara şehir bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.