Şimdi Ara

Türkiye'de Doğduğum Güne Lanet Olsun. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
5
Favori
45.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
489 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ağlamayı, sızlanmayı, şikayet etmeyi bırakıp nasıl hayatınızı düzenli ve güzel bir hale getirebilirsiniz diye düşünmeniz lazım. Avrupayı Avrupa yapan çalışkan üretken vatandaşları. Bir tane Alman bulamazsınız elindeki görevden, işinden kaçmanın kaytarmanın yolunu arasın. Her şeyleri sistemli ve düzenli. Tüm toplumu değiştirmek mümkün değilse kendini değiştireceksin. Önce üretken, çalışkan, sorumluluktan kaçmayan birisi ol sonrasında herkesin kapısı açık sana yeter ki bunun için mücadele et. 3 sene önce üniversiteyi bitirmiş 0 ingilizceyle işsizlik ve depresyonla mücadele ediyordum. şuan almanyada master yapıyorum önüme bi yol çizebildim. Diğer öğrencilere bakıyorum herkes en az 3 dil biliyor, backgroundları bizim gibi türkiyeden gelenlere göre çok iyi. Buna rağmen tatmin olmuyorlar hiçbir dersi kaçırmıyolar, sürekli yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorlar. Kaytarmaya çalışanlar hep türkiye, hindistan gibi ülkelerden gelenler. Önce kendimize bakalım biz neyi nerde yanlış yapıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • başlığı görünce gülme tuttu ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    Yazınızı şöyle revize ederseniz durum daha mantıklı olur. Avrupa değil de en yaşanabilir ülkeler diye belirlediğiniz de o zaman durum daha farklı olacaktır. Avrupa gibi olan bir sürü ülke var.

    Alıntıları Göster
    Kanada, avustralya, yeni zelanda, japonya, güney kore, singapur. Hadi bunları da ekle yine dünya nüfusunun %10u bile etmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T Square

    Bu mesaj silindi.
    Hahahaha Ulan beeeeeeeeeee Üfff

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazıklar olsun bunu yazana

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Coğrafya kaderdir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun senin de herkes gibi yetinmeyi bilmeyen, hep daha fazlasını isteyen ve modern dünyanın tüketime dayandırıldığı bir insan modeli olmandır.

    Asla bir Afrikalı veya Güney Amerikalı fakir bir ülkenin insanı ile kıyaslamazsın kendini, çünkü varlığın değil yokluğundur senin derdin.

    Hepiniz o TV'lerde gördüğünüz lüks çift katlı banliyö evlerinde oturmak, güzel bir eş ve iki üç çocuk sahibi olmak, her birinin altına 4x4 araba istiyor, az kazanıp çok harcamak, kuş tüyü eksik olmayan sofralarda yemek yemek ve bir giydiğinizi bir giyilmediği hayatlara özeniyorsunuz. Oysa ki böyle bir şey olamaz, doğanın kanununa aykırı. Fakir çok zengin azdır ve bu da olması gerekendir.

    Herkesin zengin ve bu istediklerine sahip olduğu bir dünyada istekler bitmez. Hep sizden daha zengini olacaktır. Zenginler uzay seyahatine çıksa, bu sefer de onlar uzaya seyahate gidiyor ben ise banliyö evime sıkıştım yiyip içiyor oturuyorum uzayı yaşayamıyorum diye hayıflanırsınız.

    Her şeyden önce bütün bu istedikleriniz olsa dünyanın buna yetecek kaynağı yok dünya nüfusu artıyor ve dünya siz insanların isteklerini karşılayamayacak raddeye geldi zaten.

    Ha ülkene ve hükümetinden önce belki de anne babana kızman gerekir niye Avrupa veya ABD'ye kapağı atmadınız beni burada doğurdunuz diye onları dışlaman daha kolay olurdu.




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt



    beterin beteri var tabi bangladeş falan
  • nsemejrjtkjt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canyash kullanıcısına yanıt
    emrz kullanıcısına yanıt
    Siz emrz'nin mesajını beğenmişsiniz. Ben de sizin mesajınızı beğendim. Ağzınız bal yesin
    Maalesef armut pişsin ağzıma düşsün pisikolojisi biz de çok fazla. Bir köşede Afrikalı aç insanlar varken, bir köşede annesi babası çoluğu çoçuğu saçma sapan savaşlarda öldürülenler varken böyle şikayetlerle şükür bilmemek gerçekten çok garip.
  • Şimdi konuyu açan arkadaş bir yakınmaya başlamış ama kendisinden hiç bahsetmemiş. Ne yapmaya çalışmış da yapamamış? Okudu de iş mi bulamadı, kendini geliştirdi ama hiç bir yerde kabul mü görmedi, şirket kurdu da battı mı vs... Hani bir şeyler yapmak lazım ki, sonucunda bir şeyler bekleyebilelim. Hoş, yapsak da sonuç istediğimiz gibi olmayabiliyor burada da, elimizden geleni yapmalı önce. Yoksa Türkiye'de değil, Dünya'da yer edinemeyiz. Çok zengin kişiler de var bu toplum içinde. Biraz uyanık olup bir şeyler yapmaya çalışan kazanabiliyor bir şeyler bence.

    Ha o 300 liralık mottan da uzak durmak lazım. Firmalar dükkan kiralarını çıkarıp muazzam kârlar elde etmek için ürünleri haddinden çok daha pahalı sattıkları gibi, kendi işçilerini de sömürüyorlar. Hani deri monta 300 ver ama, dandik bir şişirme şeye çok fazla.

    Spor ayakkabılarımı mesela, hep pazardan falan alırdım, dandik ve ucuz şeyler olurdu. Yaklaşık 300 KM koştuktan sonra harcanmaya başlarlardı. Yıl başında Decathlon'dan Kalenji ayakkabı aldım, tam 150 liraya! Evet, yanlış okumadınız, tam 150 liraya!!! Sol ayağıma bastıkça osuruk sesi çıkarıyor ayakkabı. 20 liralık pazar ayakkabısı yapmadı bu dandikliği...




  • Maddi yönden çok sıkıntılar yaşadık halada yaşamaya devam ediyorum ama iyiki avrupada doğmadım müslümanlık her kula nasip olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müslümansan bu düşünce, ahlak bizde yok. Ekonomimiz diğer ülkelerden kötü bunu kabul ediyorum. Savaştan çıkmış ve toprak kaybetmişiz. 1838 Ticaret anlaşmasından beri Batılılaşma ya ve çöküşü durdurmaya çalışıyoruz. Her şeyi onlardan aldık yinede üretimde, bilimde nedense yakalayamadık. Sebep ne sizce bunu tartışalım en azından şuanki durum düzelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Destanlar yazmış bir ülke, bu gün fransa kadar olamıyorsa bunda halkı suçlamak lazım baştakileri değil.
  • haylaz_63 kullanıcısına yanıt
    Günün ironi ödülü size geliyor azizim. +1
  • JOHNWICK8 J kullanıcısına yanıt
    Düşünüp ayrıca yazılanı iyice okuyup anlamadan karşıdaki insana boş yapma demek de neyin nesi..insanların ne kadar ne çalıştığını kim nerden bilecek burda..yazılan yazıdan ve etrafta gözlemlediğin ergen veya 22 yaşına kadar olan gençlerden yola çıkarsan böyle bir kitle yok mu..Tabi bütün herkesi katamazsın genel olarak hiç çalışmayan,zorluğu,kötülüğü bilmeyen,özellikle şehirlerde saksıdaki çiçek gibi yetiştirilen çocuklar yok mu..bunların her istediği yapılıp elinde tablet yurtdışındaki ortamlara özenip böyle muhabbet yapanlar yok mu yani..

    Yine kendimden örnek vereyim biz köyde büyüdük,kışın 2 metre kar vardı çeşme akmazdı dereden su alır soğuk banyoda leğen içinde banyo yapardık,hayvan baktık tarlada kırda çalıştık..ben yaşlardaki çoğu insan da bunları yaptı o zorlukları gördü..şehirde yaşayan bile köyü vardı ve yazın köyüne gider bu ortamları görüp yaşardı..şimdiki gençler bunları yaşadı mı..şimdiki köyde yaşayan gençler bile bunları yaşamıyor çünkü kalmadı..artık büyük marketler köylere yavaş yavaş girer olmuş..

    Ben orda kendi maddi durumumu veya kendi yaptıklarımı övünmek için yazmadım örnek teşkil etsin diye yazdım..

    Çok kazanıyorum hataları yanlışları veya ülkedeki kötü durumları eleştirmiyorum nasıl olsa ben kazanıyorum kafasında da hiç olmadım bu senin uydurman..yazının içinde var yazmışım milyon tane sorun var diye..ben kazanıyorsam ülkede hiç sorun yok kafası neyin kafası acaba..

    Çok iyi anladığın için tekrar anlattığımı anlatma ihtiyacı doğuyor ve diyorum ki ben yazıda koyun olun yanlışları söylemeyin demiyorum..
    Eleştir hakkını ara ama ülkeni sahiplen kendini ülkeye ait hisset hatalarını da söyle yapıcı eleştiri yap..ülkene çakan olursa hopp dur bakalım o benim ülkem de bir hata varsa da ben eleştiririm de..

    Sorun şu ki çok iyi kazansa bile zengin bile olsa yine de ülkenin kaynağını yiyip bulduğu her imkanda da ülkesine çakan bir kitle var..hatta ülke batsın yeter ki bu hükümet gitsin diyen kitle de var..

    Kimsenin hayatı,yaşamı,kazancı,dinî,dinsizliği beni ilgilendirmez..bizim en büyük sorunumuz maalesef son 20 yıldır her kulvarda kutuplaşma en uç noktaya çıktı.özellikle 15 temmuz darbesinden sonra daha belirgin hâle geldi..buna herkes su taşıdı..karşı kutbun zarar görmesi için vatanını bile satan kişiler var..
    Sapla saman birbirine karıştı..ortak payda ülke,ülke değerleri,vatan,millet olması gerekir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Burada olupda lisede okuyan gençler ne yapın edin hayvan gibi gece gündüz çalışım 6-7 sene dişinizi sıkın tıp okumaya bakın. Yoksa daha cook doğduğunuz güne lanet edersiniz..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttfvol

    Burada olupda lisede okuyan gençler ne yapın edin hayvan gibi gece gündüz çalışım 6-7 sene dişinizi sıkın tıp okumaya bakın. Yoksa daha cook doğduğunuz güne lanet edersiniz..
    Tıpçılardan rezil hangi meslek grubu var ? 7 yıl götün dümdüz olana kadar eşşek gibi oku sonra mezun ol. doktor bile demesinler pratisyen diye cagirsinlar. aldigin maas 7-5 , 8 . haftanin 2 günü acil nöbet. minimum ayda bir dayak. uzman olmadigin sürecede çile devam ediyor.

    gidip dönerci açsan daha fazla kazanir daha mutlu hayat yaşarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DreamingLight

    Ağlamayı, sızlanmayı, şikayet etmeyi bırakıp nasıl hayatınızı düzenli ve güzel bir hale getirebilirsiniz diye düşünmeniz lazım. Avrupayı Avrupa yapan çalışkan üretken vatandaşları. Bir tane Alman bulamazsınız elindeki görevden, işinden kaçmanın kaytarmanın yolunu arasın. Her şeyleri sistemli ve düzenli. Tüm toplumu değiştirmek mümkün değilse kendini değiştireceksin. Önce üretken, çalışkan, sorumluluktan kaçmayan birisi ol sonrasında herkesin kapısı açık sana yeter ki bunun için mücadele et. 3 sene önce üniversiteyi bitirmiş 0 ingilizceyle işsizlik ve depresyonla mücadele ediyordum. şuan almanyada master yapıyorum önüme bi yol çizebildim. Diğer öğrencilere bakıyorum herkes en az 3 dil biliyor, backgroundları bizim gibi türkiyeden gelenlere göre çok iyi. Buna rağmen tatmin olmuyorlar hiçbir dersi kaçırmıyolar, sürekli yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorlar. Kaytarmaya çalışanlar hep türkiye, hindistan gibi ülkelerden gelenler. Önce kendimize bakalım biz neyi nerde yanlış yapıyoruz.
    Yazdıklarınıza katılıyorum, 15 yıldır iş hayatındayım ve işini özveri ile yapan insan çok az tanıdım. Türkiye den isyan eden bu ülkeden hiçbir şey olmayacağını dile getiren bir çalışma arkadaşım var fakat adamın da özü keko resmen. Adama diyorum ki onu şöyle yap bak doğrusu bu, boşver ne gerek var neyse öyle gitsin, gel bunu müdürle konuşalım diyorum, boşver hiç bişi değişmez. Bunlar gibi tonlarca örnek var ama adam Türkiye'ye isyan etmekte en önde.

    Ülkenin yapısının değişmesi neredeyse imkansız, acı ama öyle. Okumuş adamda bu ülkede vizyonsuz okumamış olanda. Bu toplumun vizyoner konuma gelmesi yıllar alır ki yüksek ihtimal buradaki kimsenin ömrü bunu görmeye yetmez. Bu ülke de bir kere her şey en ağırından işliyor. Bir şeyin değişimi bile yıllar alıyor. Sen birde ülkede değişecek bir sürü şeyden bahsederken onların değişmesi falan filan göremezsin.

    Türkiye deki iş hayatı da keza çok boktan, Ünv. bitirdik para kazanacağız diye heveslenmeyin, kadınsan tacize uğrama şansın çok yüksek, kadın erkek fark etmeksizin mobing her yerde var, ödenene ücretler tatminkar değil, çalışma saatleri kötü. Mesel bizim ülkemizde çok çalışarak bir yere gelineceği sığır fikri mevcut. Arkadaşlar, çok çalışmak değil verimli çalışmak önemlidir. Mutlu mesut 8 saat çalışmak mı dersiniz yoksa sinirli stresli 12 saat mi? Bu vizyon şirket patronlarının çoğunda bile yok. Benim patronlarımın 2side Boğaziçi muzunu, adamların vizyon falan yerlerde geziyor. Onlar dahi kazandıkları parayı kendi kasalarına koyuyorlar, yani demek istediğim ne personeline nede şirkete yatırım sıfır.

    Türk insanı işten kaçan ve çalan kafa yapısı ile hareket eden bir grup. Bu ülkenin okumamış olanı zaten ezici, hor görücü eziyet edici bir kafaya sahil zaten ok, bunun okumuş versiyonu da ego ile ortalıkta geziyor. Mesela inanılmaz egoist bir toplumuz, "hıı bu kim ya, ben bundan daha iyisini yapıyorum" bu hayatınız boyunca her yerde duyabileceğiniz bir cümle.

    Çözüm nedir ne yapacağız derseniz benim bildğim ve üzerine basa basa söylediğim tek çözüm şu. Bu ülkeden gitmek zorundayız, bir şekilde kovalayacaksın gideceksin, ana çıkış kapısı ilk önce eğitim. Ünv. bitireceksin abi, bunu mike mike bitireceksin, diplomayı cebe koyup dil kasacaksın, bunu yaptıktan sonra master falan filan derken bir şekilde yurtdışına çıkıyorsun, çıktın mı zaten dönüp Türkiye'ye baktığında "Allahım ben nerede yaşıyormuşum" diyorsun. Diyemeyen adam emin olun vizyonsuz adamdır, "ben Almanya gittim, ABD yaşadım, berbat yeaaaa" hadi kardeşim diyin, o adam da ki kafa yapısı dipte olduğu için adapte olamama sorununa kulak asmayın, sen bir vizyone sahipsin emin ol bu ülkeye dönmemek için 50 takla atacaksın.

    Bunlar yazdıkça uzar gider, 37 yaşında bir abi tavsiyesidir bu benden size.




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.