Şimdi Ara

Türkiye'de 500 binden fazla siber saldırı engellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de 500 binden fazla siber saldırı engellendi



    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, alınan önlemler ve geliştirilen yerli ve milli uygulamalar sayesinde yılın başından Ekim ayına kadar 60 bin 795 siber saldırı engellendiğini söyledi. Dahası Karaismailoğlu, 2017'den bu yana ise toplamda 502 bin 386 siber saldırının engellendiğini ekledi. 



    Ayrıca Bkz.E-Devlet'ten veri sızıntısı iddiası hakkında açıklama



    Karaismailoğlu yazılı açıklamasında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesindeki uygulamalarla siber güvenlikte ciddi önlemler aldıklarının altını çizdi. Saldırıların, operatörler tarafından dağıtık servis dışı bırakma (DDoS), oltalama (Phishing) ve spam olarak gerçekleştiğini bildiren Karaismailoğlu, ulusal siber güvenliğin sağlanmasının herkesin öncelikli gündemi olduğunu ifade etti.



    Türkiye'de 500 binden fazla siber saldırı engellendi



    Karaismailoğlu açıklamasında AVCI, AZAD ve KASIRGA isimli yerli uygulamalarla ve yapay zeka teknolojileri kullanarak 750 sahte konferans uygulaması tespit ettiklerini ifade etti. Bununla birlikte bu teknolojiler sayesinde uzaktan yönetim servislerinde 31 bin 132 zafiyet tespit edildiğini ekledi. Karaismailoğlu ayrıca verilerin uzman analistler tarafından daha verimli şekilde yönetilmesi ve tespit edilen siber güvenlik eksikliklerine ilişkin bilgilerin ilgili taraflara daha hızlı ulaştırılması için yerli ve milli KULE yazılımı da geliştirdiklerini belirtti. 




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/yerli-ve-milli-uygulamalarla-500-binden-fazla-siber-saldiri-engellendi/2394540



  • Şu anda Türkiye'nin bu kadar saldırıyı önleyebilecek gücü,yazılımcısı ve teknik elemanı var mı ki ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE7A5AE6 -- 17 Ekim 2021; 17:10:17 >
  • Kaspersky free versiyonu kurup (kullanıcı adı AVCI, AZAD veya KASIRGA) çıkan bildirimleri mi saydınız naptınız...

  • Bu başarı mı bilmiyorum ama ya engelleyemedikleri ne kadar biliyor muyuz? Devletin verileri engellemesi başarı mı görevi mi? Ben engellerim bedava alamazsın ama parasıyla istediğiniz kadarını satarız mı diyorlar.

  • Yerli yazılımda bu kadar gerideyken bu haber açıkçası garip geldi.

  • türkiyeye gelen internet odtü üzerinden türkiyeye açılıyor belki orada bu engelleme işlemini mühendis arkadaşlar yapıyordur

  • Teknoloji devi olma yolunda kararlı ve emin adımlarla gümbür gümbür geliyoruz. Gelecek bizimdir bizim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu arkadaşların kast ettiği engelleme, saldırının geldiği as bloğu veya ülkeyi veya saldırının yapıldığı hedefin ip adresini tt network dan null a çekmek,

    sunucunun extra ip si yoksa, erişime kapalı kalmasına sebebiyet vermek, hizmetinizin durmasına sebep olmaları, bunada engellendi demektedirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9CAFB864 -- 18 Ekim 2021; 0:37:58 >
  • Bunların yaptıkları hiç bir açıklamaya güvenmiyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.