Şimdi Ara

Turkcell VINN Nasıl Kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turkcell’in bilgisayarlar üzerinden 3G hızında internet erişimi sağlayan VINN Modemleri nasıl kurulur? Ayarları nasıl yapılır? Detayları nelerdir? Hepsi adım adım bu yazıda…
    3G hayatımıza girdikten sonra internet kavramı da bir ölçüde değişmiş oldu. Artık dilediğimiz her yere internetimizi götürebilmek mümkün. Ülkemizde faaliyet gösteren tüm operatörler 3G hızından bilgisayarlarda da faydalanabilmeyi sağlayan USB 3G modemleri kullanıcılarına çeşitli kampanyalar ile sunuyorlar. Turkcell'in de VINN adını verdiği modemler kolay kullanımı ve kullanıcı dostu yapısıyla dikkat çekiyor.
    VINN Modem Seçimi
    Turkcell 3G VINN Modemler üç farklı versiyona sahip. Tasarımları hemen hemen birbirinin aynı olan bu modeller küçük detaylarının yanında özellikle şebeke bağlantı hızlarıyla fark yaratıyor. E176 ve E180 model numaralı cihazlar 7.2 Mbps'e kadar indirme hızını desteklerken E182E tam 21 Mbps'e kadar şebeke veri indirme hızına erişebiliyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Turkcell canlı şebekede 42.2 Mbps hıza erişmeyi başarmıştı.

     Turkcell VINN Nasıl Kullanılır?


    VINN Modem Kurulumu
    Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun VINN Modemi seçtikten sonra hemen kurulum adımlarına geçebilirsiniz. Dünyadaki birçok mobil operatörün yaptığı gibi Turkcell de VINN modemlerin üretimi aşamasında Huawei firmasını tercih etmiş. Cihazlar oldukça kaliteli ve yazılımları üzerinde geliyor. Yani sürücü kurulumu yazılım yükleme gibi adımlarla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Türkçe dil desteği de bulunan bu yazılım ses iletimi dışında tüm telefon fonksiyonlarını yerine getirebilmeyi amaçlıyor.

     Turkcell VINN Nasıl Kullanılır?


    Kurulum adımları tümüyle Türkçe ve yapmanız gereken çok fazla bir ayar bulunmuyor. Zaten kurulumun tüm aşamalarında detaylı olarak bilgilendiriliyorsunuz.


     Turkcell VINN Nasıl Kullanılır?


    Kurulum tamamlandıktan sonra masaüstünüze yerleşmiş yeni bir simge göreceksiniz. Turkcell Connect isimli bu simgeye tıklayarak 3G hızında internete bağlanmaya hemen başlayabilirsiniz.

     Turkcell VINN Nasıl Kullanılır?


    Kurulumun Ardından
    Simgeye tıklayıp VINN 3G Modem arayüz yazılımını ilk çalıştırdığınızda bir süre beklemeniz gerekecek. Bu süre içersinde yazılım Windows üzerindeki gerekli düzenlemeleri gerçekleştiriyor olacak. Bu süre bilgisayarınızın donanımına göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden işlem bitinceye kadar sisteme herhangi bir şekilde müdahale etmemenizde fayda var.

     Turkcell VINN Nasıl Kullanılır?


    Turkcell Connect Ekranı
    Uygulama gerekli işlemleri bitirdikten sonra karşılaşacağınız ilk ekran ise bu şekilde. Gerekli tüm şebeke erişim ayarları zaten otomatik yapılandırılmış bir biçimde geliyor. Şebeke erişimi için tek yapmanız gereken Bağlan diyerek internet bağlantınızın gerçekleştirilmesini beklemek olacak.

     Turkcell VINN Nasıl Kullanılır?


    Turkcell Connect ekranında elbette ki bağlantı sağlamak dışında da çeşitli özellikler bulunuyor. Bağlantı sekmesine tıkladığınızda veri bağlantısını da başlatabileceğiniz kısmı görüyorsunuz. Buradaki sol alt kısımda yer alan WCDMA TCELL yazısı bulunduğunuz konumda hangi şebekelerin bulunduğunu görebilmenizi sağlıyor. WCDMA olan bölgelerde 3G hızında internete bağlanabilirsiniz. Burada EDGE yazısını gördüğünüz takdirde ise bağlantı hızınız maksimum 384 Kbps olabilecektir.

     Turkcell VINN Nasıl Kullanılır?


    Turkcell Connect yazılımı oldukça iyi hazırlanmış. Kullanımı son derece kolay olan bu arayüz üzerinden kısa mesaj gönderebilmeniz de mümkün. Ayrıca Rehber seçeneği ile telefonunuzdaki gibi bir rehber oluşturabilirsiniz. Değinmemiz gereken bir başka husus da İstatistikler bölümü hakkında. Kullanıcıların en fazla şikayet ettiği konulardan biri olan kota aşımı konusunda en kayda değer bilgiye buradan ulaşabiliyorsunuz. Günlük, haftalık gibi çeşitli kriterler altında veri transfer oranlarını görebiliyorsunuz.

    Not:simge Connect değil vinn simgesi olacak Sdn den alintidir ....







  • bilgi için sağol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyI3erTurK
    bilgi için sağol

    Rica ederim umarım birilerinin işine yarar ;)
  • dostum benim vınn ın kurulum pogramında sorun oluştu. dolap dosyası bozuk diyor ben bunu tekrardan nasıl kurabilirim?
  • Hortlattik ama yeni konuya gerek yok sanirim.

    vinn ile baglanti kurduktan hemen sonra arayuz kayboluyor. Arkaplanda calisiyor. arayuze nasil ulasirim?
  • hiçbirşekilde hangi şartta olursanız olun vınn almayın kullanmadığım halde gelen faturaları ödemekten..kapanması için ödediğim faturalar veee kapandığını bildiğim halde gelen faturada çabası insanı sömürüyolar ben bir öğrenciyim online derslerim için aldığım vınn başıma bela oldu turkcelli kınıyorum her fırsatta fatura kesiyolar vehiç bir bilgilendirme yapmıyolar taksitt taksitt eklenince yaptığım ödeme sonrası değerli müşteri oluyorum mesaj atıolar bu kadar büyük bi şirketin aç gözlülüğü ve kullanmakta olduğum kendi turkcell hattımı bayide kırmış olduğum gibi hala fatura ödemekteyim ve vınnn kullanıma kapalı ama hala fatura ödüyorum ve ben bundan bir keere daha kullanıp internete girmediğim halde sakın sakın turkcell vınn almayın başta bukadr eziyeti cekeceğimi bilseydim asla almazdım ödediğim fatura 395 ve son bidaha gelicekmiş adetten miş aynen böyle denildi ben bir öğrenciyim ve turkcelin bu aç gözlülüğünü protesto ediyorum sakın turkcell vınn almayın paranı havaya atmak istiyorsan tabii




  • bende vınn modeme farklı bir telefon hattımı takıyorum. ama taktıktan sonra bu hizmet sadece turkcell e veriliyor deyip program arayüzü kayboluyor ama çalışmaya devam ediyor..

    bunu çözen var mı acaba?
  • 2015'ten selamlar,Hortlatmanın kralıyım
    Artık opensignal diye birşey çıktı ve mahallenizde vs. nerede 3g var nerede yok baz istasyonumuz nerede gibi bilgiler alabiliyoruz. Buyrun efenim
    www.opensignal.com




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.