Şimdi Ara

Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ [Limitsiz 15 Mbps 1250₺]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.791
Cevap
137
Favori
181.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Superbox, adresinde sabit internet altyapısı olmayan veya teknik sorunlardan dolayı evine sabit internet hizmeti alamayanlar için Turkcell'in geliştirdiği 4.5G hizmetidir. Size verilen data hattı, birlikte verilen modeme takılıyor ve baz istasyonuna bağlanarak internet kullanımına başlıyorsunuz.

    Turkcell Superbox'a Turkcell Satış Noktalarından, Turkcell Müşteri Hizmetleri'nden veya Turkcell'in sosyal medya hesaplarından başvuru yapabilirsiniz.

    Başvuru yaptıktan sonra ;

    Hizmetin talep edildiği adres bilgisi sorgulanır.
    Adresin hizmet sunulabilmesi için uygun olması durumunda kurulum için randevu alınır.
    Kurulum aşamasında adreste ikinci bir kontrol yapılır ve uygunluk durumunda abonelik ve kampanya sözleşmeleri imzalatılarak, ürün ile ilgili gerekli kontroller yapılır, kurulum tamamlanır ve Superbox cihaz teslim edilir.
    Ekipler geldiğinde kimlik fotokopinizi, adınıza kayıtlı güncel bir fatura veya ıslak imzalı ikametgah belgesini hazır bulundurmanız gerekmektedir. Aksi durumda kurulum yapılmamaktadır.

    Turkcell Superbox Kullananlardan Gelen Hız Testi Sonuçları

    10Mbps KOTASIZ
    Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ [Limitsiz 15 Mbps 1250₺]

    SINIRSIZ
    Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ [Limitsiz 15 Mbps 1250₺]

    SINIRSIZ
    Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ [Limitsiz 15 Mbps 1250₺]

    SINIRSIZ
    Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ [Limitsiz 15 Mbps 1250₺]

    10Mbps KOTASIZ
    Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ [Limitsiz 15 Mbps 1250₺]

    SINIRSIZ
    Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ [Limitsiz 15 Mbps 1250₺]
    https://www.superonline.net/kampanyalar/superbox-kampanyalari/superbox-firsat-kampanyasi-2
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Merhaba

    Başlığı düzenli takip ediyorum, çok yanlış bilgiler ve yönlendirmeler yapıldığına şahit oldum, siteye üye olmaya karar verdim. Kayıt olduğum gün telefondan uzun bir mesaj yazmıştım ama tarayıcı hata verdi, yazdıklarım gitti, şimdi tekrar toparlamaya çalışıcam, neyse ki bu esnada bir arkadaş imei konusunda bilgilendirme yapmış.

    1- Bizim superbox'larda sim kart kilidi yok, en azından 1'er yıl arayla alınmış iki farklı cihazda da Vodafone apn ayarlarını modeme girerek kullanımı sağladım. Bu yüzdendir ki imei numaranızı "unlock code" veren sitelere girmenize ve diğer meşakkatli işlemleri yapmanıza gerek yok.

    2- Superbox hattını kendi modeminde kullanmanın en önemli artısı yoğun saatlerde görülüyor. Normalde baz istasyonları 10-15 kişiye hizmet veren küçük yönlendiriciler içerir ve kapasiteye yaklaştıkça kullanıcı başına düşen 'bandwidth' daralır. Bu durumlarda bizim band birleştirme olarak dile getirdiğimiz işlem yapılır ve aslında 2 kişilik 'bandwidth' kullanabiliriz.

    3- Sözleşmede de açıkça yazdığı üzere modemin mülkiyeti Turkcell'e aittir. Bu sebeple modemi sökmek veya zarar verecek herhangi bir girişimde bulunmak, sözleşmeye aykırı bir durumdur. Eğer iadeniz esnasında bir kaç mesaj önceki 'hard reset' uygulaması için alttaki yapışkanları söktüğünüz anlaşılırsa tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz. (Evet Turkcell böyle şeylere dikkat ediyor)

    4- Modem arayüzündeki kısıtlamalar yazılım değiştirilmeden, root yapılmadan bir miktar aşılabiliyor, modem yanımda olduğu bir vakitte bunun rehberini de yazabilirim isterseniz. APN ayarları, band seçimi, dns girişi, gelişmiş kablosuz ayarları vs. (Modemde VPN desteği olmasına rağmen bu arayüzden kısıtlanmamış, doğrudan yazılımdan eksiltilmiş durumda, bu sebeple VPN sorunu çözülmüyor)


    5- MAC, seri numarası, IMEI korumalarından sadece IMEI aktifleştirilmiş durumda; cihazın IMEI adresini eskiden kalma HTC S-OFF cihazıma girerek hotspot üzerinden sorunsuzca kullanım sağlayabiliyorum. (aynı adrese sahip iki cihaz içlerinde hat takılı olmasa bile aynı anda çevrimiçi olmamalı buna dikkat ediniz)

    6- Eş sim kart, yedek sim kart gibi taleplerle başka bir data hattı kullanırken, çok darlamıştım Turkcell'i, artık bu hizmeti vermiyoruz demişlerdi.

    7- Eğer performans artışı istiyorsanız 2x9db antenten daha yüksek db değerine sahip ts9 bağlantılı antenlere yöneliniz.

    8- 5 GHz bağlantısı geniş bant ile yüksek hız sağlarken, 1 kat duvar ardında dahi erişim sorunu yaşayabilirsiniz, 5GHz teknolojisi yakın alan teknolojisidir. 2.4 GHz ise 2 kat duvarı dahi sorunsuzca aşabilir. Modem/Router yerleşimlerinizi ve ayarlarını bunu dikkate alarak yapabilirsiniz. (Genel Bilgi: Uzak mesafeli bağlantılar için 802.11g 20 MHz , yakın alan için 802.11ac veya 802.11n 60 MHz tavsiye ederim.)

    9- HTTPS bağlantısını alıp, şifreyi çözüp, inceleyip, tekrar şifreleyerek yoluna devam ettiren dpi cihazları Turkcell'de de bulunmaktadır. Ve yine Turkcell istediği zaman Superbox'a uzaktan erişebilir ve istediği işlemi gerçekleştirebilir. Bu işlemler otomasyon sistemleri tarafından otomatik yapılabildiği gibi bizzat teknik tarafından da gerçekleştirilebilir. Modem arayüzünde DNS güncellemesi yapmanız dikkat çekmek anlamına gelmektedir. Gizlilik konusunda kendinizi hiçbir zaman güvende hissetmeyin.

    Mizacım ters/sert olabilir, didaktik bir yorum yapmış olabilirim, hatam olduysa affola.
    Arkadaşlar kapitalizm beyninizi mi yıkadı? Ne cins yorumlar yapıyorsunuz :D "fiyatlar pahalı değil, siz geri kafalısınız, adamlar hizmeti veren tek kuruluş" falan; ciddi ciddi kahkaha attım, millet eşek olursa semer vuran çok olur; savunduğunuz firma 30 senedir 70 milyonu her şekilde gondikledi tekelliği sayesinde siz kalkmış babanızın firması gibi turkcell'i savunuyorsunuz? Ensarcılar bu kadar savunmadı hee... Sen gelip burda "fiyatlar normal yeaaa" dersen, seneye 500 lira da yapar Turkcell o fiyatları, gece gece güldürdünüz vallahi ya :D İnternetten bir ürün alırken de "iyi hizmet verdin dur sana 100 lira fazla vereyim" de diyorsunuzdur siz
    30 kişi bağlansa da yavaşlamıyor mu.
    komik olmayın,

    insanları yanıltmayın.

    alt tarafı 20 megabit internet bağlntın var. nasıl 30 kişi ile yavaşlamıyor.
    30 kişi web sayfası okursa yavaşlamaz tabi.
    açsın bakalım o 30 kişi youtube videosu izlesin de görelim yavaşlıyor mu yavaşlamıyor mu.
    20 megabit internetin var, 9 kişi bağlı diye mesaj atıp hız tesi ekran görüntüsü koyuyorsun, hız hala 17 megabit çıkıyor.

    bütün Türkiyeyi senin IMEI atılmış telefonuna bağlayalım o zaman nasıl olsa yavaşlama olmuyor.

    30 kişi bağlandığında yavaşlamayan 20 megabitlik internet bağlantısı icat edilmiş, o zaman hız sınırsız paketleri kullananlar boşa para harcıyrolar.
    herkes alsın 20 megabitlik paketi 30'ar 30'ar kullansın.
    Turkcell'in binlerce çalışanı var. Özellikle sistem ve network gruplarında çalışanlar aktif bir şekilde internet ve sosyal medyayı kullanıyor. Donanımhaber gibi herkese açık bir forumda paylaşılan sistemsel bir açığı farketmeme ihtimalleri sıfır. Fakat açığı kapatmaları şirket içi bürokrasinden dolayı bir iki hafta sürebilir o başka

    Meraklısı varsa bir iki açık da ben paylaşayım ;
    Superbox için verilen Huawei b618s-22d cihazının bir çok özelliği var iken bunlar firmware tarafında kaldırılmayıp sadece web yönetim arayüzü tarafında gizlenmiş. Orjinal firmware değiştirilmeden firefox gibi web tarayıcısı ve css değiştirme özelliği olan bir eklenti ile ulaşılabilinir;
    Yapabildiklerim;
    *DHCP otomatik ip aralığı değiştirme
    *DHCP de manuel dns verme
    *VOIP İÇİN SIP desteği
    *VPN de onlarca ekstra özelliği açma
    *WLAN da frekans ayarlama
    *Daha önceden bağlanmış olan kullanıcıların ip/mac gibi bilgilerini görme
    ASIL YAPMAK İSTEDİĞİM 4G FREKANS BANDINI SABİTLEMEK İDİ AMA FİRMWARE DEĞİŞTİRMEDEN ZOR GİBİ. Elimde kalır cihaz diye uğraşmıyorum. Zaten vaat ettikleri hızı veriyorlar. Sınırsız tarifem olsa uğraşırdım ama

    Ha bunları niye paylaştım, çünkü turkcell bunlara çok az kişi erişebileceği ve onları etkiliyen bir durum olmadığı için kaldırmak için kasmaz ama mesela vpn politikaları çok sıkı. Bilindik vpn servislerin hiç biri çalışmıyor. Çalışan varsa da siz burada zartvpn veya zurtvpn ile ben bağlanıyorum diye paylaştığınızda bir süre sonra orası da engellenir:) Üşenmeyip gidip yurtdışındaki bir sanal makinaya kendim bir openvpn servisi kurmuştum. 2 hafta sonra bağlandığım makinayı engellediler. Şimdi başka bir yöntemi aylardır kullanıyorum ve trafik yönlendirmesi yaptığımı anlamaları teknik olarak imkansıza yakın. Ayrıntıya özellikle girmiyorum ama sıfır sansür ve hızım düşmeden surf yapabiliyorum diyeyim

    neyse çok fazla yazdık, kısaca herşeyi böyle public ortamlarda paylaşmayın
    Arkadaşlar özür dilerim, uyarınız için de teşekkür ederim.

    Kullandığımız tarifelere bakıldığında, hiçbir izahı olmayan AKN uygulaması, yapılan hız kısıtlamaları, boş port sorunu, uzak dağ köy demiyorum şehrin merkezindeki binaya getirilemeyen altyapı, bunun üzerine istenen fahiş ücretler, kanuna rağmen yapılan ihlaller, haklı istek ve taleplerimizin yetkili kurumlar tarafından gözardı edilmesi malesef yaşadığımız gerçekler.

    Malesef, işi olan olmayan , az veya çok kazanan herkes bu haliyle yüksek faturalara katlanıyoruz. Ben de isterim sınırsız, AKN olmadan, asgari ücretin 50'de 1'i fiyatla fiber internet alıp evime birbirinden bağımsız 2 ayrı hat kurmayı.

    Bizim yapabileceklerimiz sınırlı ama olsun, daha iyisini talep etmek, yeri geldiğinde arz talebi tüketici lehine çevirmek, kraldan çok kralcı olmamak meselâ benim aklıma gelenler bunlar.

    Alt üst daire dediğim yukarıda Annem ve Babam altta biz. Kotalı telefon internetleri var onu dahi bitirmiyorlar, çok kullanınca yüksek fatura geleceğini zannediyorlar. :)

    Konu, "komşu, az ye, yağma, bu zihniyet, bu kafa yüzünden kota uygulaması var"a kadar geldi. Cevap vermesem de olurdu.

    Anlayışla, herkese güzel paylaşımlar.
    İsmi lazım değil arkadaşın mesajlarını okudukça tüylerim diken diken oluyor, sinirim bozuluyor. Bloklayayim dedim habire alıntı yapılıyor yine görüyorum. En sonunda konuya girmeyi bırakacağım bu turkcell sevicisi arkadaşımız yüzünden. Yönetim kurulu bu kadar sahip çıkmamıştır turkcell e..
    Kıskanmayın bu kadar bilgili olduğumu mu? Hocam sen ne konuda bilgilisin bir yazar mısın herkes ögrensin. Bir eğri vardır, cahil yada birsey bildiğini zanneden insanların ozguveni en yüksekte çıkar. Bilgi arttıkça bu düşer. Durup durup aynı seyi yazıyorsun mi 9 a imei attirmis, snapdragon 855 islemci, cat 16 bilmemne hız söyle böyle. 10 mesaj atıyorsan 8 tanesi bu, zte modem çöp yazıyorsun arada, gerçekten bıktım ben senin boş mesajlarını okumaktan. Bu konu senin sahsi konun değil, haddini ve kendini bilmeni öneririm.
    Unuttuklarım varmış.

    10- Bir kere büyük bir Turkcell TİM ve doğrudan çağrı merkezini arayarak adresiniz uygun değil cevabı aldım. Ardından internet sitesindeki başvuru merkezine telefon numaramı bırakıp, aranmayı bekledim. Benim belirttiğim adres dışında bir yer girerek, başvurumu tamamladı. Adrese gelen görevli ise onay testini yapıp öyle geldi benim adresime, cihazı bıraktı sadece.

    Demem o ki, satış kotası doldurma derdi olan küçük bayiler gibi satış kotası doldurma derdi olan bir yere başvurursanız veya internetten telefon numaranızı bırakıp, satışlardan prim alan bir çalışanın sizi aramasını sağlarsanız adresiniz konusunda yalan beyanda bulunmadan işin içinden çıkabilirsiniz. Üstelik performans sorunu olduğunda Turkcell'e karşı haklı durumda olursunuz. Peşine düşerseniz beyan dışı bilgi, hizmet kalitesi vs. ayrıntılı bir dilekçe ile cayma bedelinden feragat bile edebilirsiniz.

    11- Modem mulkiyeti Turkcell'de olduğu gibi, hattın mülkiyeti de bize ait. Sözleşmeyi son gözden geçirdiğimde hattın sadece superbox ile kullanılacağı ya da sadece o adreste kullanılması gibi maddeler görmediğimi hatırlıyorum. Bizzat ben çağrı merkezinden başvururken "elektrik kesilirse Vınn modemime takıp yine kullanabilir miyim?" sorusuna da "tabii ki kullanabilirsiniz" cevabını almıştım. Bu konuda da işi yokuşa sürmek gibi bir yol denenebilir, karşı çıktıklarında da Tüketici Mahkemelerine gidilebilir, ancak büyük ihtimalle bu uğraşın sonucu da sözleşmenin feshi ve Turkcell'de kara listeye alınmak olacaktır.
  • 200 GB 269 TL/ ay

    Bu nasıl Bir ücretlendirme Yarabbim..

    Sabit İnternet neden almıyorsun.?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    200 GB 269 TL/ ay

    Bu nasıl Bir ücretlendirme Yarabbim..

    Sabit İnternet neden almıyorsun.?
    Altyapı yok :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jazzalyn

    Altyapı yok :(

    Alıntıları Göster
    Anladım. O zaman yapacak bir şey yok.. Büyük ihtimal kotadan düşmez. Ayrıntılarına baktım ama bulamadım. Superonline mhz. Ara olmazsa bir de onlara sor.. Belki ilk aradığın konuya hakim değildir..

    Diğer wınn 75GB yani en üst pakette düşmüyor..

    Bu sistemde en son paket. Alacaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    Anladım. O zaman yapacak bir şey yok.. Büyük ihtimal kotadan düşmez. Ayrıntılarına baktım ama bulamadım. Superonline mhz. Ara olmazsa bir de onlara sor.. Belki ilk aradığın konuya hakim değildir..

    Diğer wınn 75GB yani en üst pakette düşmüyor..

    Bu sistemde en son paket. Alacaksın.

    Alıntıları Göster
    Aradım düşüyor dedim. şuan kullandığım için sordum onada düşer dedi, halbuki düşmüyor



    Tekrar ariyim bakalım, 3 4 kişiden bilgi alalım. Kekonun teki denk geldi galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 1 Haziran 2018; 13:29:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jazzalyn

    Aradım düşüyor dedim. şuan kullandığım için sordum onada düşer dedi, halbuki düşmüyor



    Tekrar ariyim bakalım, 3 4 kişiden bilgi alalım. Kekonun teki denk geldi galiba.

    Alıntıları Göster
    Aynen öyle yap bakalım.Büyük Ihtimal düşmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    Aynen öyle yap bakalım.Büyük Ihtimal düşmez

    Alıntıları Göster
    Düşüyormuş ama 200gb dolunca hız 3mb e sabitleniyormuş. 128 falan yok yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jazzalyn

    Düşüyormuş ama 200gb dolunca hız 3mb e sabitleniyormuş. 128 falan yok yani.

    Alıntıları Göster
    Bak O zaman olur işte.. Yalnız bana, yine Fiyat Uçuk geliyor.. Karar senin. Sonuçta para kolay kazanılmıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    Bak O zaman olur işte.. Yalnız bana, yine Fiyat Uçuk geliyor.. Karar senin. Sonuçta para kolay kazanılmıyor..

    Alıntıları Göster
    Aynen fiyat epey uçuk, iyice ölçüp tartacağım artık.
  • Merhaba benim de evimde altyapı yok sanırım en uygun bu superbox gözüküyor. Taahhütsüz vermiyorlar galiba. Kota bitince acaba direkt duruyor mu internet ? Bir de gece de yiyor mu ?
  • Müşteri hizmetlerinin superboxtan haberi yok, telefonda herkes birbirine aktarıyor

    Taahhüt olayı var mı ve hangi evraklar gerekiyor bilen yazabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 3 Temmuz 2018; 15:13:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperkara

    Merhaba benim de evimde altyapı yok sanırım en uygun bu superbox gözüküyor. Taahhütsüz vermiyorlar galiba. Kota bitince acaba direkt duruyor mu internet ? Bir de gece de yiyor mu ?
    Kota bittikten sonra hız 8mb sabitleniyor ve aşım uygulanmıyor.
  • Hali hazırdaki 50 GB paketinizde kotayı aştığınızda ne oluyor? Bağlantı kesiliyor mu, yoksa 128 ya da belli başka bir hızda devam edebiliyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Punk

    Müşteri hizmetlerinin superboxtan haberi yok, telefonda herkes birbirine aktarıyor

    Taahhüt olayı var mı ve hangi evraklar gerekiyor bilen yazabilir mi?
    +++

    Taahhutsuz kampanya kaldirildi olayi kesin mi? Altyapi gelesiye kadar kullanmak istiyorum ama 2 sene taahhut de cok uzun.

    Hangi evraklar gerekiyor?

    Bir de nereden abone oluyoruz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 5 Temmuz 2018; 1:10:18 >
  • bende 5 gun once 50gb li paketi aldim. eve normal superonline modem baglamaya gelen kisi abi duvardan sinyal gelmiyo gel vazgec ben sana 100 liraya superbox vereyim dedi. iyi dedim. simdi ay sonuna dogru kota bitince hiz ne olacak merakla onu bekliyorum. unnutmazsam burdanda paylasirim degerleri. suan bulundugum koonumda sabit 50mbps download. 35-40mbps upload hiz goruyorum. ping 18-19
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keopsdd

    bende 5 gun once 50gb li paketi aldim. eve normal superonline modem baglamaya gelen kisi abi duvardan sinyal gelmiyo gel vazgec ben sana 100 liraya superbox vereyim dedi. iyi dedim. simdi ay sonuna dogru kota bitince hiz ne olacak merakla onu bekliyorum. unnutmazsam burdanda paylasirim degerleri. suan bulundugum koonumda sabit 50mbps download. 35-40mbps upload hiz goruyorum. ping 18-19
    duvardan sinyal gelmiyo vazgeç superbox mu vereyim dedi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cucugen

    duvardan sinyal gelmiyo vazgeç superbox mu vereyim dedi ?

    Alıntıları Göster
    aynen duvardan gelen kablolari falan incelemeye usendi. tesisat yanlis cekilmis vs dedi. apartman yeni oldugu icin hakikaten bi cok sikintisi mevcut. hem neden superbox almadin ki daha hizli hic ugrasmiyosun falan dedi. kampanya var dedi. sonunda kanima girdi bende almis bulundum :D
  • kotayi son gun doldurmayi basarip test yaptigimda cikan sonuc bu. apple tv den sorunsuz iptv,youtube, turkcell tv+ ta 1080p video sorunsuz izleyebiliyorum

    Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ [Limitsiz 15 Mbps 1250₺]
  • Benim evde de altyapı sorunu olduğu için buna yöneldim. 50 gb kotalı sonrası 8 Mbps download hızı dedi. Ve indirim kodu verdi 24 ay boyunca 99 tl geliyor dedi ayrıca altyapı gelince superonline tarifelerine geçebiliyorum. Kafama takılan yıl sonunda akn derdi kalkacak o zaman bu tarifede de kalkacak mı sordum geçiştirdi maalesef. Ayrıca 300 mbps hız dedi kota bitene kadar
  • Port sorunu oldugu icin evime intrrnet baglatamiyorum. Son çözüm bunu önerdi superonline sagolsun. 50gb 150 lira dedi sitesinde taahhutsuz fiyat yaziyor. Kotayi aşınca 8mbite düşüyormuş. Benim sormak istedigim online oyun oynuyorum ps4 ten. Upload speed te baya iyimis, twitch ten yayin da acabilirim acaba 50gb kota yeter mi? Online oyun cok yer mi kotadan
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.