Şimdi Ara

Turkcell Fiber İnternet sürekli kopma oluyor - Wifi adaptör TP link 821N - Modem ZTE H267A

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba herkese,

    Turkcell superonline internet paketi kullanıyorum 24 mbps olan. Modemim ZTE ZXHN H267A.

    İnternete pc ile bağlanıyorum ethernet kablosuyla değil wifi adaptör ile. Kullandığım wifi adaptör TP link 821N v4.2

    Yaşadığım sıkıntı şu: İnternetten indirme yaptığım zaman özellikle de 1GB ve üstü dosyalarda internet kesiliyor kopuyor. Limited Access diyor ve sarı ünlem işareti çıkıyor Wifi'da sağ alt köşede. Tekrar çalıştırabilmek için ancak tekrar baştan başlatmam gerekiyor ve çoğu indirmem böyle kesildi ve baştan indirmek zorunda kaldım. Sıkıntı olan, bazı dosyaları indiremiyorum bile. Özellikle torrentte yaşıyorum bu sıkıntıyı. Sorarsanız diye altta bilgileri yazayım:

    Kullandığım OS: Windows 7 Home Premium. Tp linkin internet sitesindeki driverı yükledim. hatta linki de şu:https://www.tp-link.com/us/support/download/tl-wn821n/v4/#Driver
    Ana kartım ise, Gigabyte 990XA UD3. Anakartın da ana sitesinden tüm gerekli Lan driverlarını yükledim. Şu anda Device manager'da gözüken Network adapterlar şunlar:
    3000 Mbps Wireless USB Adapter
    Realtek PCIe GBE Family Controller

    Epey bir şey denedim şu ana kadar, hiçbirisi tam olarak işe yaramadı. İnternet ayalarına girip IPv4 protokolü değiştirdim, IP adresini otomatik al ayarından çıkıp internet özelliklerinde çıkan Ipv4 adresini (192.168'li olan) girdim, ona göre "default gateway" 'yi de değiştirdim. yine kopma oluyor. Mesafe açısında şu bilgiyi vereyim:
    Modem ile bilgisayarım arasındaki mesafe 3 metredir en fazla. Benim odamın hemen yanındaki odada modem ve iki odanın kapısı arasında en fazla 30 cm var yani uzak değil.

    Acaba Wifi adaptörle mi ilgili bir sıkıntı olabilir diye düşündüm. Ama yorumlara bakıyorum hem yabancı hem de Türkçe sitelere. Çoğu wifi adaptöründe işletim sistemini dikkate almaksızın kopma yaşandığı söyleniyor. TR'de zaten çok fazla USB wifi adaptör yok -->Asus N14 - Tp linkler (t2u, t4u archer vs) ve Zyxel'in fiyatı biraz yüksek olan bir adaptörü var (ZYXEL NWD-6605, onun dışında bu var: NWD-6505 150MBPS).
    Bunlardan birini alıp değiştirsem mi diye düşünüyorum ama sonra bunlardan birisini aldıktan sonra da kopma olabilir boşuna almış olmak istemiyorum.

    ZTE modemin ayalarına girip belki kanal değiştireyim mi diye düşündüm de onu da nasıl yapabileceğimi bilemedim.

    Yardımcı olabilir misiniz acaba? Turkcell fiberde böyle kopmalar yaşan başkası var mı sürekli yüksek boyutlarda download yapıldığında?

    Teşekkür ederim







  • sorun modem... superonline.net sitesinden şikayet yaz...
  • Yazacağım, teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.