Şimdi Ara

Türkçe Zorunlu... Cep Telefonunuzdan Olabilirsiniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bence Çok önceden yapılması gereken bi uygulamaydı kendi ülkemizde kendi telefonumuzda kendi Dilimizi Kullanamamak Sacmalıktı zaten...
    Ben teli vermeye hazırım...

    TÜRKÇE DEMEK, TÜRK DEMEK NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...


    Türkçe anlayan cep telefonu dönemi...

    Nihayet yönetmelik yayımlandı. Türkçe karakterleri desteklemeyen cep telefonları kullanılamayacak. Vatandaş kendi kullandığı dilde SMS yolladığı zaman ekstra maliyetlerle karşılaşmayacak

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonlarında 1 temmuz çarşamba gününden itibaren Türkçe karakter zorunluluğu getirdi. Bu özelliği taşımayan telefonlar toplatılacak.
    BTK’nın Kısa Mesaj Hizmetlerinde Türkçe Karakter Kullanımına Dair Yönetmelik’i Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, piyasaya arz edilen kısa mesaj hizmetini haiz cihazlar, Türkçe karakterlerin tamamını ihtiva eden ETSI TS 123.038 V8.0.0 ve ETSI TS 123.040 V8.1.0 teknik özelliklerine veya bu teknik özelliklerin sonraki sürümlerine uygun olacak.
    Yönetmelikte belirtilen şartlara uygun olmayan cihazların piyasaya arzına izin verilmeyecek. Kurum tarafından yapılan veya yaptırılan denetimlerde, bu yönetmelikte belirtilen şartlara uygun olmayan cihazların varlığının tespiti halinde, cihazların piyasaya arzı durdurulacak, cihazlar sırasıyla imalatçısı, üreticisi, yetkili temsilcisi veya dağıtıcısı tarafından toplanacak veya toplattırılacak.
    İşletmeciler, kısa mesaj altyapılarında, ETSI TS 123.038 V8.0.0 ve ETSI TS 123.040 V8.1.0 teknik özelliklerini veya bu teknik özelliklerin sonraki sürümlerini haiz olmayan cihazlar ile unicode sistemi kullanılarak kodlanan, Türkçe karakterleri içeren ve 160 karaktere kadar olan kısa mesajı, tek bir mesaj olarak kabul edecek ve ücretlendirecek.
    Türkçe karakter bilgisini de içeren, cihazların tanıtma ve kullanma kılavuzlarında bulunması gereken açıklayıcı bilgiler, 1 Temmuz 2010 tarihine kadar cihaz ambalajı içine konulacak bilgilendirme sayfasında yer alabilecek.
    Yönetmelik 1 temmuz çarşamba gününden itibaren yürürlüğe girmiş olacak

    KAYNAK



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.