Şimdi Ara

Türkçe kaynak sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Kalite olarak, içerik bakımından çok gerideyiz. Üstüne official document olayı Türkçede yok!!! Birisi 2 saatte çok düzgün hayvanı derecede kılıç çıkarırken, bir diğeri çok temel seviye kalıyor. Birisi 24 saatte tüm temelleri mantığı ile öğretirken diğeri çocuklara öğretim seviyesinde kalıyor. Birisi oyun konusunda A-Z anlatımı varken diğerinde Şunu böyle yapıyoruz, bunu böyle yapıyoruz diyerek ezberle geçiyor.


    Ezber kültürümüz videolara da yansımış!!! Bilmiyorum farkında mısın? Ama gerçekten Türkçe dili böyle kaynak eksikliği ile devam ederse hiç bir konuda gelişemeyeceğiz. Zaten İngilizce bilme oranı ülkemizde çok düşük bir seviyede, İngilizce bilenlerde o İngilizce videoları bizzat Türkçeye çevirip yayınlamaya çalışıyor.


    Yanlış anlaşılmasın, ben bu videoları gayet rahatlıkla anlayabiliyorum. Benim burada ki derdim İngilizce bilmeyen insanların bu ülkede bir şeyler yapmaya çabalaması ve o çabanın çok verimsiz olması. Bugünü üniversitelerde hoca 20 yılın öncesinin PDF'ini açıyor ve dümdüz okuyor. PDF kaynağı da İngilizceden Türkçeye çevirme ile oluyor.  


    Arkadaşlar kendimize gelelim. Bu böyle gitmez. Bu her konuda böyle, bu ülkenin gelişmesi için Dünya'yı takip etmesi, ona uyum sağlaması ve Türkçe kaynak üretmesi gerekiyor.


    Sizce bunun çözümü nedir? Türkçe kaynak üretmek için neler yapabiliriz? Halkımız nasıl bilime ve üretime yoğunlaşır? Cevaplarınız merakla bekliyorum.


    Not: Siyaset konusunda 10 numara kaynak var. Onu şimdi hatırladım. Boş siyasetten başka bir şey üretmiyoruz.  








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.