Şimdi Ara

Türk Telekomun yeni reklamı hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün tvde gördüm. Ülke genelinde son 2 senede çekim noktalarını 2 katına çıkardık. Altyapımizi yeniledik falan diyor. Altyapı yenilemekten kasıt tam olarak nedir. Bu iyileştirme sonrası hattında gelişme olan var mı? Özellikle Karadenizde ne durumda şu anda bilen var mı? İkinci hat olarak kullandığım faturasız bir hattım var. Telekoma taşımaya değer mi? Yoksa turkcelle devam mı edeyim?




  • Herkes genel olarak düşüncesini paylaşmış. Ben de son 1 yılda her üç operatöru de kullanmış birisi olarak kendi tecrübelerimi aktarmak isterim.

    Türkiye genelinde, çekim gücü, hız, altyapı, müşteri desteği, Online İşlemler altyapısı olarak en iyi operatör net bir biçimde Turkcell'dir.

    Ancaak, bu Turkcell her yerde %100 çekiyor anlamına da gelmiyor. Zira Turkcell'in cekmeyip , Vodafone ve Türk Telekom'un canavar gibi çektiği bir çok yer gördüm.

    Genel olarak sıralamak gerekirse, bana göre:

    Şehir merkezlerinde çekim gücü ve hız olarak:
    Turkcell>Türk Telekom>Vodafone.

    Yaklaşık 4-5 ay öncesine kadar şehir merkezinde devamli olarak gittiğim 3-4 yerde Turkcell ve Vodafone sürünüyor, Türk Telekom ise maksimum performans veriyordu. Ki sonradan bu lokasyonlarin birkaçına Turkcell iyileştirmeler yapmış. O nedenle Turkcell'i en başta yazdım. İyileştirmeler yapmasaydi Türk Telekom derdim.

    Şehir dışındaki lokasyonlarda, şehirlerarası yollar ve kırsal alanlarda:
    Turkcell>Vodafone>Türk Telekom.

    Turkcell ve Vodafone(özellikle Turkcell) net bir biçimde Türk Telekom'dan bu konuda daha iyi. Türk Telekom son 2-3 yılda 3G 900 ile kırsal kesimlerde ciddi anlamda bir iyileşme sağladı ancak ne yazık ki hala yeterli değil bence.

    Müşteri Hizmetleri:
    Turkcell>Türk Telekom>Vodafone.

    Açıkçası ben Hiçbir operatörde bir problem yaşamadım. Yani ufak tefek durumlarda aradığımda da hepsi yardımcı oldu. Ancak Turkcell'in müşteri hizmetlerinin bir tık daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Eğer bir problem yasadiysaniz ve hakli iseniz mutlaka probleminiz bir çözüme ulaşıyor.

    Mobil Online İşlemler Uygulaması:
    Turkcell>Vodafone>Türk Telekom.

    Turkcell'in uygulamasının daha çöktüğünü bile görmedim. Türk Telekom ve Vodafone'nun birkaç kez denk geldi. Arayuzsel açıdan da Turkcell ve Vodafone'nun daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Türk Telekom'un Mobil Uygulamasını sil baştan tasarlamasi gerek bence.

    Mobil Altyapı(TL bakiye sistemleri, otomatik SMS sistemleri, kalan kullanim sistemleri gibi.)
    Turkcell>Türk Telekom=Vodafone.

    Türk Telekom'da cihazı uçak moduna alıp kapattığınizda kullanımlarınız anında MOİM uygulamasına yansıyor. MOİM uygulamasına erişim sağlanamadığı çoğu zaman USSD kodları ile(*123#) kalan kullanim bilgisi alınabiliyor.
    Vodafone'da ise çok fazla bug mevcut. Mesela, bı ara hediye carkindan "pass" paketi hediye edildiğinde kalan kullanımlar hiçbir şekilde(Yanımda, 7000'e OZET yazıp göndererek veya *123# gibi USSD kodlarindan) görüntülenmiyordu. Turkcell'de ise nadiren yapılan gece bakımları dışında bir problem görmedim.

    Genel olarak internet hızı;
    Turkcell>Türk Telekom>Vodafone.

    Ancak bu çok değişken bir durum. Benim gittiğim çoğu lokasyonda Türk Telekom çok daha başarılı. Kişiden kişiye değişebilecek bir durum kesinlikle bu.

    Ses kalitesi;
    Turkcell>Vodafone>Türk Telekom.

    Bu şekilde yazdım ancak, Türk Telekom son 1 aydır VoLTE hizmeti konusunda kendini baya geliştirmiş, Turkcell'li VoLTE kullansın kullanmasın kimi arasam HD kalitede görüşme gerçekleşiyor. Türk Telekom'da da VoLTE'si aktif olan kişiler ile HD kalitesinde görüşme yapabiliyorum. Vodafone'da da yanlış hatırlamıyorsam Turkcell gibi hem 3G hem VoLTE kullanan kişileri aradığımda da ses HD olarak gidiyor.


    Buradaki bilgiler tamamen kendi düşüncelerim ve tecrübelerime dayanmakta, her operatör çok iyidir diye bir garanti vermiyorum. Bana kalırsa en iyi operatör çok değişken bir şey. Kişinin data kullanimina, genel olarak bulunduğu yerlerdeki çekim gücü-hizina, daha önce yaşadığı tecrübelere göre çok değişken. Daha önceleri 3 arkadaşıma Turkcell'i tavsiye etmiştim. Üçü de Turkcell'e geçmeden önceki operatörlerine geri döndüler.(birisi 3 ayın tamamlanmasını bekliyor, TT'liydi.) Birisi fiyat nedeni ile diğer ikisi bulunduğu lokasyonda Turkcell'in çekim gücü konusunda problem yaşadığı için begenmediler. Ozetle, çok değişken bir konu bu. Kişi en iyi operatörümu ancak hepsini kullanıp, test ederek bulabilir.
    Operatör fanboyluğu yapmadım ama vodafone kendini o kadar gelistirdi ki bir sempatim yok degil..
    Bu süreçte en uzun süre Turk Telekom kullandım sonra vodafone kısa süreli turkcell kullandım...
    Telefonda ses kesilmelerini bile hesaba katıyorum TTdeki enişte bizim Bursa karacabeyde arsa aldı yazları tatil ekim vs ugraşsın diye 4 kişi nüfus arıyorum telefonla hat kesiliyor hepsi TT ayıkla pirincin taşını...
    Bu kadar leş bir kapsaması varken TTnin sadece hız gözüyle en iyi operatör seçimi yapanlara bende gülüyorum.Kalan kullanım 6 saatte güncelleniyor,faturaliya geçip 1 hafta hattın kendini kaybetmesi ve buradaki destansı hikayeler dinlememiz bir yana..
    Depremde olanlar bir yana.
    Volte vowifi destekleyen cihazlara bulunmamaktadır diyen ve ülkemizdeki en iyi kapsamayı sağlayan vodafone'nun ve e-sim teknoloji vs gibi yenilikleri getiren gene vodafone'dur.
    Bende Turk Telekom Vodafone'dan iyi diyenlere nedense gülüyorum Hocam😁
    Yıllardır taahhutlü Turk Telekom kullanan bir mobil abone olarak malum depremdeki malum vukuatından dolayı Turk Telekoma taahhut vermeyi bıraktım yıllardır kullanmaya gerek görmediğim Turkcell'e taahhüt verdim. Turk Telekomun depremdeki yaşattığı kabul edilemezdi. Ne demek 3 gün şebeke olmaması ve aptala yatıp aboneye telefonunuzun ayarlarını kontrol edin vs demek. Bir süre aboneye durumu bildirmeyip sonra kabul ettiler.
    Buraya kadar bu eleştiriyi ben de yapıyorum..

    YALNIZ?
    Burada kimseye laf sokmamaya,kimseyi eleştirmemeye çalışıyorum. Burada başkası siz gibi düşünmüyor diye troll ve fan diye yaftalamayı bırakın. Söz konusu olan troll denen kişi ben değilim ama sıkıldım gerçekten sıkıldım bu durumdan. Sonra aa eleştiri yapınca şikayet ediliyoruz ceza alıyoruz,yöneticiler hatalı deniyor. Ya arkadaşım rica ediyoruz değiştirin şu uslubunuzu. Faydanız da var zararınız da. Şu uslubu değiştirin şu forumda güzel güzel takılalım sıkılmadan. Düşünceni söyle geç,nedir farklı düşünene illa bir laf sokmak imalı hakaretler.
    Ben diyormuyum yıllardır Vodafoneyi de kullanıyorum,Vodafone Turk Telekomdan iyidir diyen bir b*k bilmiyor diyormuyum. Şu mobil forumda 10 yıldır varım,bütün operatörler hakkındaki şikayetleri iyi bilirim,şuan Turk Telekom ile Vodafone karşılaştırılamaz bile ama Vodafone Turk Telekomdan iyi kaliteli diyene içimden gülüyorum ama şurada laf sokmuyorum,iğnelemiyorum,aşağılamıyorum. Çok mu zor farklı düşünene saygı göstermek,kabullenmek ve laf sokmamak.
    Sonra yönetici adam kayırıyor diye ağlanıyor.
  • Hız testine bakarsan yazmıştım reklamdan önce
    Bursa için konuşuyorum mevcut 2g 3g veren istasyonlara
    1800 4g eklendi 900 2g de kullanıyor tabi bunlar çok kısa sürede yapıldı ve Ericsson parçalar sökülüp Huawei dönüş oldu
  • Zaten bir sorun yaşamıyordum, ancak bu reklam ile eş zamanlı çıkan bir sorum yaşamaya başladım, İzmir Karşıyaka tünellere görüşürken girip kesintisiz çakardım, KSK den Bornova yönüne on gündür girince kesiliyor, ama şebeke var...
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    10 sene öncesinde Bursa raylı sistemde de vardı tünele girerken kesilirdi. Yapan kişi ile görüşmüştüm beni aradı orayı ben yaptım VS diye viraj var kapsayamıyoruz. İzin alamıyoruz tünele girmeye düzeltmeyorum dedi. Düzeltemeyecseniz bu işi yapmayın bırakın dedim.

    1 hafta sonra kapanmadı düzelmiş diye haber vereyim dedim adam başka işe geçmiş 😀


    Konumu verin düzeltirler

  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    İyiyde yıllardır düzgündü, yeni bozuldu...
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt

    Anladığım kadarıyla bantlarda değişiklik yapıldı. 2G tamamen 900mhzye taşındı boşalan 1800 4.5g oldu. Ülkenin her yerinde böyle birsey yaptılarsa muhtemelen hız anlamında baya fark etmiştir. Bu baya önemli bir gelişme. İkinci hattımi faturasız olanı telekoma tasiyip bir bakayım.

  • Şehirdışında hala patladığı yerler var,inanma bu çekim gücü reklamına.

    Turkcell'e devam et hocam ayda 50 GB'tan fazla kullanıyorum diyorsun bırak kalsın hattın

    Sen bakma telekom için gaz verenlere; ben burdaki bazı üyelere inanıp sıfır hattı telekomdan aldım,almaz olaydım İstanbul da olan 5.8 şiddetindeki depremde haftalarca mobil internetinden ve arama da verim alamadım. Bütün Türkiye de patlayıp üstüne bir de rüsvet karşılığında 10 gb vermesi sinirlerimi alt üst etti.

    Normal zamanda çekim gücünü iyileştiriyor da noluyor? Herhangi bir doğal afette işe yaramayacak o çekim gücü; bu rezillik te ne 10G ile nede son model telefon dağıtarak telafi edilebilir.

    TT ile yaşadıklarımı daha fazla yazsam kitap olur
  • Yalnız herhangi bir yoğunlukta da diğer operatörlerin "çekim gücü" bir işe yaramayacak. Tamamen altyapı meselesi, ki daha geçen bayramda bile tüm operatorler ufak tefek de olsa problemler yaşadı. Yine 2020 Ocak sonlarında yaşanan Akhisar depreminde Akhisar'a yakın bir lokasyon da iken Vodafone ile arama yapilamazken Turkcell ile arama yapilabiliyor idi. Deprem konusunda daha önce de yazmıştım, TT bunun önlemini almıştır bence. Almadılar ise de bu tip en ufak bir durumda bu sefer çok daha büyük ve geri dönüşü olmayan bir abone kaybı yasayacaklarinin farkındalardir. Zaten TT'nin o gün problem yaşamasının sebebi yoğunluk değil.


    Ki buradaki konu çekim gücü. TT'nin şehirlerarası yollarda ve kırsal alanlarda çekim gücü genel olarak(4.5G,3G,2G) pek iyi sayılmaz. Şehir içlerinde ise bence başarılı. Şehir merkezindeki bazı kapalı alanlarda Turkcell'in, Vodafone'nun neredeyse hiç çekmediği yerlerde TT'nin 3G'si full çekiyordu. Tabii bu bir istisna, ama bu istisnai durumu çok kez gördüm. Genel olarak ise Turkcell daha başarılı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB01A2BC7 -- 26 Ekim 2020; 8:1:46 >




  • trtunski T kullanıcısına yanıt

    Hız anlamında ana istasyonlar rahatladı sadece 1800 4g eklediler buda Max 110 mbps hız verir tahmince benim istasyonda 90 ları görüyorum

    Bu istasyonlara band 20 aktif edilmedi bide band 20 eklenince kapsama tam anlamıyla artar


    Reklamda yazdığı gibi 2600 pek göremedim

  • maaart M kullanıcısına yanıt

    İstasyonu yenileyince ters birşey yapmışlar belli ki

  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

    Birinci hattım her zaman Turkcell ikinci de Turkcell Bi değişiklik yapayım dedim. Bakar denerim olmazsa tekrar dönerim 👍

  • Yıllardır taahhutlü Turk Telekom kullanan bir mobil abone olarak malum depremdeki malum vukuatından dolayı Turk Telekoma taahhut vermeyi bıraktım yıllardır kullanmaya gerek görmediğim Turkcell'e taahhüt verdim. Turk Telekomun depremdeki yaşattığı kabul edilemezdi. Ne demek 3 gün şebeke olmaması ve aptala yatıp aboneye telefonunuzun ayarlarını kontrol edin vs demek. Bir süre aboneye durumu bildirmeyip sonra kabul ettiler.
    Buraya kadar bu eleştiriyi ben de yapıyorum..

    YALNIZ?
    Burada kimseye laf sokmamaya,kimseyi eleştirmemeye çalışıyorum. Burada başkası siz gibi düşünmüyor diye troll ve fan diye yaftalamayı bırakın. Söz konusu olan troll denen kişi ben değilim ama sıkıldım gerçekten sıkıldım bu durumdan. Sonra aa eleştiri yapınca şikayet ediliyoruz ceza alıyoruz,yöneticiler hatalı deniyor. Ya arkadaşım rica ediyoruz değiştirin şu uslubunuzu. Faydanız da var zararınız da. Şu uslubu değiştirin şu forumda güzel güzel takılalım sıkılmadan. Düşünceni söyle geç,nedir farklı düşünene illa bir laf sokmak imalı hakaretler.
    Ben diyormuyum yıllardır Vodafoneyi de kullanıyorum,Vodafone Turk Telekomdan iyidir diyen bir b*k bilmiyor diyormuyum. Şu mobil forumda 10 yıldır varım,bütün operatörler hakkındaki şikayetleri iyi bilirim,şuan Turk Telekom ile Vodafone karşılaştırılamaz bile ama Vodafone Turk Telekomdan iyi kaliteli diyene içimden gülüyorum ama şurada laf sokmuyorum,iğnelemiyorum,aşağılamıyorum. Çok mu zor farklı düşünene saygı göstermek,kabullenmek ve laf sokmamak.
    Sonra yönetici adam kayırıyor diye ağlanıyor.




  • trtunski T kullanıcısına yanıt

    İkinci hat olarak kullanılabilir durumda ama main olarak asla önermiyorum. Çekimden ziyade benim gördüğüm tek değişim Volte olayı. TT'dan diğer iki operatöre yaptığım birçok görüşme artık HD oluyor.


    Daha dün sabah işyerinde evi arayayım dedim ne ses var ne birşey, bağlantı kuramıyor. Bakıyorum 4.5g full, acaba çöktü mü dedim yanımda arkadaşa kendi numaramı aratıyorum (Turkcell'li) yine tık yok. Sonra tekrar evi aradım ama ses gelmeyince kapatmadım bekledim, bağlanması en az 10sn sürdü. Benim gördüğüm bu tarz arama bağlantı olayı çok yavaş. Vodafone'u taktım şak diye çalıyor.


    Nihayetinde çok bi değişim bekleme..

  • Köyümde en kötü TT'du en iyi TURKCELL'di şimdi tam tersi.
    TURKCELL artık her aramada sorunlu TT En iyisi ve köyde bildiğim herkes TT'lu oldu ve oluyor. VF hiç yok, çekmiyor, şebeke istasyon mevcut değil.

    Evimde zor çeken TT 3G'de iyileşti hatta 4.5G ile düşükte olsa aynı sinyal seviyesi alabiliyorsun. VF, TURKCELL'den sonra en iyisi evimde.

    Bunlar yaklaşık 10 günlük mevzuu. Daha önce daha da kötüydü. Türk Telekom.

    Herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum.
  • GENERALCELL kullanıcısına yanıt

    Evet bu durum bizim köyde de oldu. Sanırım kırsalda bir çalışma yaptılar son dönemde. Eskiden bırakın 3g yi şebeke çekmezken şuan köyün çoğu yerinde 4.5g vsr ya da 3g fakat idare edilebilir bir hıza sahip. Yeterli değil fakat gelişmesi güzel.

  • GENERALCELL kullanıcısına yanıt

    Hocam inanır misiniz, aynı durum birkaç kez gittiğim bir köyde de oldu. TT kullanırken Turkcell çekiyordu, bir süre sonra Turkcell'e geçince Turkcell yerine TT çekmeye başladı. TT hatta WhatsApp'tan fotoğraflar iletilirken(3G Full) Turkcell hat 3G şebekesi ile iletişim kurmaya çalışıyordu hatta.

  • Evde 3g cekiyor tt aynı farkeden bişey yok aynı taş ayni hamam turkcellde 5mbps veriyo oda leş,vodafone 3gyi henuz gormedim her yerde 4.5g umarım boylede gider.
  • Abi o tiplerde gram akıl olsa tt başlığına boş Turkcell geyiği yaparlar mı, engelleyip geçeceksin hiç takılmaya değmez...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.