Şimdi Ara

turk telekom'un attığı kazık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • baykus_reyis kullanıcısına yanıt
    birazdan tekrar arayayım türk telekom'u. dediğiniz gibi konuşurum. bir arkadaş turk net kullanıyor. memnun gibi. ama forumda hızın sabit olmadığı, sorun anında muhatap bulunmadığı gibi şikayetleri görünce macera almak istemiyorum.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    aslında bu durumu ilk mesajımda yukarıda belirtmemiş olsamda hatalı bilgilendirmeden ziyade kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. kanıtım var. görüşme esnasında bayan (ki telefonumda kayıt programı kullanıyorum bu gibi durumlar için) bi ara 156 lira diye telaffuz etti yani bundan sonra ödetmek istedikleri fatura tutarını yanlışlıkla ağzından kaçırdı, sonra hemen geçiştirdi. Tabi bunu o vakit anlamlandıramamıştım. Verdikeleri bilgilere güvenerek. Olay açığa çıktıktan sonra tekrar görüşme kaydını dinleyince fark ettim durumu. Bir de görüşme esnasında paket değişimi gerçekleşince faturanız 107 liraya ulaşmıştır diye sms almıştım (fatura üst sınır olarak 100 lira belirlemiştim online hizmetlerden. Bu tutarı geçerseniz bir şekilde, sms olarak size bildiriliyor) bunu bayanla paylaşınca o önemli değil, itibar etmeyin paket değişimi yaptınız ya ondan diyerek yine geçiştirmişti.Belirttiğim gibi görüşmenin tamamı bende şuan mevcut.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    bu dediklerinizi aypacağım. eniz akdağ'a birazdan yazarım.
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    birazdan deneyeceğim. tşk. zaten müşteri hizmetleri ilişkisi çok kötü türk telekom'un. yaklaşımları kaba ve saygısızca. turkcell yıllardır kullanırım, öyle değil mesela.
  • Kasıtlı da yapabilirler hocam. Bildiğim kadarıyla call center sektörü tam sömürü düzeni, belirli satış hedeflerini tutturamazlarsa işleri riske girebiliyor diye duymuştum o sebeple genelde tezcanlı olurlar.

    Siz siz olun, sözleşmeyi okutun, kafanıza takılan hususları, özellikle KOTA, AKN, fiyat gibi kafanıza takılan ibareleri özellikle sorun, tek tek sözleşmeyi okusun personel. Yoksa bu müşteri hizmetlerine yem olmamak işten bile değil.

    Şimdi TT sizin sorununuzu çözse aslında TT için daha karlı çünkü bir kere sizi kazanacak TT, müşteri bağı güçlenecek. Belki ileride sırf bu sebepten alternatifler yerine TT tercih edeceksiniz ama TT pazarlama birimi bunu akıl edecek de ben göreceğim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 14 Mart 2019; 21:21:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüketici hakem heyeti sonuçlanması 3 ay bulur.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    az önce tavsiyeniz üzere bu kişiye yazdım.
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    az önce tavsiyeniz üzere bu kişiye yazdım.
  • Yarın ararlar muhtemelen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    dediklerinize katılıyorum. haklısınız.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    bakalım göreceğiz. yani belirttiğim gibi internet çok da önemli değil evde. üniversitedeyim ben. zaten tüm gün orada geçiyor. ayrıca telefonda da 5-6 gb internet var. Turkcell. Bunun dışında iptal edip başka bir sağlayıcı deneyebilirim. Ama yaptıkları ahlaksızlığı kendilerine yedirmek istiyorum.
  • başlık altında sizin ve diğer arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda diğer kanalları da denediğim için tüketici hakem heyeti çok da önemli değil.
  • geçenler benimde mobil de aradılar taşeron firma turk telekom yetki vermiş tabi ben konuşmadım kullanımlarınız fazla size yeni faturalı tarifelere geçirelim diyorlar evde annem dedi ben bilmiyorum hat sahibi ben değilim işlem nasıl olacak dedi taşeron firma dedi hat sahibine gerek sizin onaylamanız yeterlidir dedi bende telefon kapatdım hat kullanan ayda 20 dk konuşuyor.
  • Sizi şuraya alayım:https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/137453687#137453687

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 3 senelik Türknet maceramdan sonra ttnet'e geçiş yaptım. Son bir aydır türknette hiç gelmeyen internet
    ttnete'e geçince geldi ama 4 Mbps olarak..

    Telekomun kasıtlı olarak sabotajı var,kesinlikle telekom hatları sabote ediyor..ISS'ler telekomla mücadele
    etmeye yanaşmıyorlar. Herkes "Alçak eşek" mesabesinde olan tüketicinin sırtında sömürüyü devam ettirmek istiyor.

    Türkneti düşünen arkadaş!: Ben, üç sene sonunda telekoma geçiş yaptığım halde türknet aboneliğimi bir türlü sonlandırmıyor.

    İş lafa gelince "taahhüt yok" diyor ama çıkmak istediğin zaman öyle kolay çıkamıyorsun. Ben on gün mücadele ediyorum.

    İstedikleri evrakları eksiksiz olarak faksladım ama sitesinde kontrol ettim halen aktif abneyim va
    halen adıma fatura çıkarıyorlar.


    TÜRKNET MADALYONUN GÖRÜNMEYEN BİR YÜZ VAR.
  • Oturduğunuz semtte kablotv hizmeti varsa kablo-tv+uydunet alın derim. Kablo tv hizmeti analog yayın (evdeki tüm tvlere dağıtabilirsiniz, her tvde farklı kanal izleyebilirsiniz tabii dijital yayın değil bu) + kablo tv dijital yayın (evdeki bir tv'ye takabilirsiniz, çeşitli dijital kanallara göre farklı tv paket seçenekleri de var, benim kablo tv dijital yayın pakedi "temel paket" diye geçiyor, ayda 3TL verip uydu yayın alıcı kart da kiralayıp LED tv'ye takabiliyorsunuz, LED TV'de CI girişi olmalı, LED tv'nizde bu CI girişi yoksa uydu yayın alıcı kart yerine kutu şeklinde uzaktan kumandalı bir cihaz veriyorlar) + kablo internet (uydunet diye geçiyor, benim hız 24mbit sınırsız) hepsi içinde ayda 50tl'ye almıştım 1 sene önce, benim kablotv ve kablo internet pakedinin ismi "TV+İnternet Kampanyası" diye geçiyor. 24 ay taahhüt verince hepsi ayda toplam 50TL'ye geliyor bana. ADSL modemi bu kablo internet için kullanamıyorsunuz onun için uydunet şirketinden kablo modem satın almanız veya kablo modemi ufak bir ücret karşılığı aylık olarak kiralamanız gerekiyor, benim daha önceden kablo modemim vardı o yüzden her ay kablo modem kiralama parası ödemiyorum). Tabii şimdi fiyatlar geçen seneye göre biraz artmış sanırım, tüm kampanya fiyatları için şu sayfaya bakabilirsiniz =>https://www.turksatkablo.com.tr/Tum-Kampanyalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 14 Mart 2019; 22:35:23 >
  • nodar kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkür ederim. göz önünde bulunduracağım.
  • gelişmeleri ilk paylaşımda editliyorum. az önce turk telekom'dan arandım mesela. oradan takip edilebilir.
  • x3po X kullanıcısına yanıt
    Çanakkale'deyim. Burası küçük bir yer. Altyapı hizmetleri de kötü. Kablo tv yok maalesef. Yine de teşekkürler.
  • Hepsine ayrı ayrı yazmanızı öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.