Şimdi Ara

Türk Telekom'un 14 gün içinde cayma hakkına cevabı | Telekom'la devam kararı aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güncel: 07.12.2022


    Tartışmaların ve resmi cevapların ışığında Türk Telekom ile devam etme kararı aldım.





    Konunun içeriği:


    Merhaba arkadaşlar,


    Ben 2 yıla yakın çaba sonrası binamıza fiber internet bağlatabilmiştim (çok detaylı bir konu açmıştım, okumak için buraya tıklayın). 2021 yılı Şubat ayında, binamıza internet çekmek için yaptığım işlemler arasında Türk Telekom'un 444 1 444 hattını arayarak yeni abonelik başvurusu da yer alıyordu. Gün gelip fiber internet binaya, oradan da evin içine kadar çekilince Telekom ekibi internet hizmetini sağladıktan sonra, sundukların hizmetin abonelik sözleşmesini imzalatmak istedi.


    Ben karşı çıksam da aboneliğin önceden zaten yapıldığını, internetin de buna istinaden verildiğini ve yapılan işlemlerin imzam dahilinde kayıt altına alınması gerektiği belirtildi. Aksi takdirde onların deyimiyle bu kadar hızlı bir şekilde internet sağlanmayacakmış. Aylık ücretin 154 lira olması ve taahhütün 2 yıllık olması (gelecekteki zamları da düşündüğüm için) artık bana mantıklı geldi ve sözleşmeyi imzaladım.


    Ancak evimizde farklı bir yöntemle Millenicom'dan aktif internet kullanıyorduk (sözümün başında verdiğim linkte detaylıca yazmıştım). Evimizde 2 farklı firmadan internet olmuş oldu. Biri benim, diğeri kardeşimin adına. Millenicom'la iletişime geçip (35mbps vdsl için aylık 120 lira ödüyorduk) artık bu internete ihtiyacımız kalmadığı için iptal etmek istediğimizi bildirdik. Ancak bize 14 gün içinde bedelsiz cayma hakkımızın olduğunu bir de indirim tanımlayabileceklerini (100mbps fiber için aylık modem dahil 85 lira) söylediler.


    Ben derhal Türk Telekom online işlemlerden abonelik iptali kısmına ulaştım ancak 632 lira ödemem gereken fatura oluştuğunu belirten bir uyarı ile karşılaştım ve bu yüzden abonelik iptalini başlatamadım. Bu uyarının ekran görüntüsünü aldım. Önce 444 1 444'ü arayarak aboneliğimi iptal etmek istediğimi söyledim. Aynı ücretin çıktığı tarafıma söylendi. 14 gün içinde cayma hakkım var, cezai ücret uygulayamazsınız diyince müşteri hizmetleri yetkilisi "Biz sizden herhangi bir cayma bedeli talep etmiyoruz. Size tanımış olduğumuz indirimlerin ücretini almamız gerektiği için bunu fatura ediyoruz." şeklinde bir cevap aldım. Ceza değil, indirimleri kullanmaya söz vermişim, bu sözümün karşılığı olan ücret aylara bölünmüşken ben hemen çıkmak istediğim için toplu halde bir seferde benden alınıyormuş. Doğal olarak iptalden vazgeçtim.


    CİMER ve BTK üzerinden şikayetimi dile getirdim. Her iki makama aynı şikayet metnini gönderdim:


    CİMER & BTK Şikayet metni:


    Alıntı

    metni:
    Ben 2021 yılı Şubat ayında Türk Telekom firmasına, yeni yaptığımız binaya sabit internet hizmeti sağlaması için 444 1 444 numaralı telefonunu arayarak 100 Mbps fiber internet abonelik hizmeti başvurusunda bulunmuştum. 2022 yılı Kasım ayı içerisinde binamıza Türk Telekom ekipleri tarafından fiber internet hattı çekildi. İkinci bir Türk Telekom ekibi gelerek ev içi fiber internet modem kurulumunu gerçekleştirdi. Evimize fiber internet bağlantısı sağlayan ekip benden bir sözleşmeyi imzalamamı istedi. Ben bu sözleşmeyi imzalamak istemedim. Ancak ekip "Siz abonelik başvurusunda bulunduğunuz için hanenize fiber internet hattı çekildi. Yani siz zaten aboneliğinizi yapmışsınız. Bu da onun sözleşmesidir. Biz internet hizmetinizi zaten sağladık. Sizin imzanız da olması gerekiyor." şeklinde cevap verince bende 25.11.2022 tarihinde Türk Telekom internet abonelik sözleşmesini imzaladım.
    Sözleşmede bir maddenin eksik olduğunu daha sonra farkettim. Sözleşmede, cayma hakkına dair hiçbir metin geçmemektedir. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda yer alan İş yeri dışında kurulan sözleşmeler kapsamında "Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir." maddesine yer verilmiştir. Ancak Türk Telekom firmasının bana onaylattığı sözleşmede bu haktan bahsedilmemiştir.
    Bu durumda ben sözleşmekten caymak istediğimde Türk Telekom firmasından tarafıma 632,05 Türk Lirası cayma bedeli talep edilmektedir. Mağdur durumdayım, sözleşmeden bedelsiz ayrılamamaktayım. Sizden yardım talep ediyorum.
    Sözleşmeden caydığımda karşıma çıkarılacak ücret ile alakalı belgeyi ek dosyalar arasına eklemiş bulunmaktayım.


    Metinde yer verdiğim ek dosya (büyük halini görmek için üzerine tıklayın):


    Türk Telekom'un 14 gün içinde cayma hakkına cevabı | Telekom'la devam kararı aldım

    CİMER'den henüz bir yanıt alamadım ancak BTK'dan bir cevap geldi, hem de bayağı uzun bir metin olarak, buyrun:


    Türk Telekom'un 14 gün içinde cayma hakkına cevabı (BTK Şikayeti):


    Alıntı

    metni:
    Sayın Furkan Güneş,
    İletmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır.
    8********1 hizmet numaralı internet hattınız için , 08.02.2021 tarihi itibariyle 24 ay taahhütlü Fiber Hız Sever Kampanya kapsamında Yalın 100 Mbps'ye Kadar Limitsiz Fiber (H) tarifesi üzerinden hizmet almaya başladığınız anlaşılmış olup taahhüdünüzün bitiş tarihi 08.02.2023 ?dir.
    28.05.2014 tarihi itibari ile yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile; belirsiz süreli ve süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli sözleşmelerin tüketiciler tarafından cezai şart ödenmeksizin feshedilebilmesi düzenlenmiştir. Şirketimiz ile aboneler arasında imzalanan TTNET Abonelik Sözleşmesinde cezai şart bulunmamakta olup, abone fesih hakkını herhangi bir ceza bedeli ödemeksizin kullanabilmektedir.
    Bununla birlikte şirketimiz tarafından abonelere özel şartlarla sunulan kampanyalar; 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, bu Kanun kapsamında çıkartılan Yönetmelik, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Kararları ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve yönetmeliklerine uygun olarak düzenlenmektedir.
    Elektronik Haberleşme Sektöründe hizmet veren şirketimiz tarafından, kampanya taahhüt süresinden önce aboneliğin iptali halinde; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu?nun 03.01.2013 tarih ve 2013/DK-THD/14 numaralı Taahhütlerde Yer Alan Cayma Bedelleri konulu Kurul Kararı ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği?nin 16. maddesi gereği; kampanya kapsamında sağlanan faydalar ile taahhüt süresi sonuna kadar kalan hizmet bedelleri karşılaştırılarak düşük olan bedel kararda belirtilir şartlarla, aboneden tahsil edilebilecektir.
    Abonelik iptal faturası içerisinde yer alan kampanyadan sağlanan avantajlara ilişkin ücretler; kampanya ve taahhütlerin bitiş süresinden önce iptal edilmesi halinde geri alınan indirimlere yahut cihaz bedellerine ait ücretler olup abonelerden cezai şart adı altında ücret alınması söz konusu değildir. Açıklanan bilgiler doğrultusunda, hattın iptali durumunda tahakkuk edecek iptal faturasına yansıyan kampanya avantaj bedeli/ kurulum ve bağlantı ücretini tarafınızca ödenmesi gerektiğini bildirmek isteriz.
    Taahhüt süresi içerisinde kampanyadan ayrılmanız, giriş paketinizden daha düşük ücretli bir pakete geçmeniz ya da aboneliğinizin iptali durumunda kampanyada kullandığınız indirimler, rayiç cihaz ve diğer faydalar ile kalan ay paket ücret toplamı karşılaştırılacak, düşük olan tutar faturanıza yansıtılacaktır. Ek olarak (varsa); bağlantı/kurulum/ürünlerin ve kampanya katılım ücretinin kalan taksitlerinin toplamı ayrıca tahsil edilir.
    Abonelik sözleşmesi , sözleşmenin taraflarını ve tarafların hak ve yükümlülüklerini belirleyen çerçeve bir sözleşmedir. Abonemizle belirsiz süreli olarak bir sözleşme imzalanmıştır. Taahhütname ise abonelere sağlanan avantajlar karşılığında abonenin belli bir kampanyadan/tarifeden faydalandığı ve taahhüt ettiği süre boyunca aboneliğini sürdüreceğine ilişkin taahhüt verdiği ek bir sözleşmedir. Taahhütnamede taahhütte öngörülen süre sonunda her iki tarafın yükümlülüklerini yerine getirmesi ile ayrı bir bildirime gerek kalmadan taahhüt sona ermektedir. Ancak tüketici mevzuatı gereği belirsiz süreli olarak yapılan abonelik sözleşmesinin feshinde açık bir irade beyanı aranır. Bu durumda abone dilediği zaman aboneliğini mevzuata uygun biçimde yazılı olarak yahut faks yoluyla sonlandırabilecektir. Neticeten taahhüt ve abonelik sözleşmesi farklı anlamlar taşıyan ve farklı amaçlara yönelik sözleşmelerdir.
    Saygılarımızla.


    Tüketici Koruma Kanunu'nu inceledim (siz de incelemek isterseniz buraya tıklayın). Beşinci Bölüm, Diğer Tüketici Sözleşmeleri, İş yeri dışında kurulan sözleşmeler, Madde 47'ye uyan bir sözleşme imzalamışım. Bu sözleşmenin 5 nolu bendinde aşağıdaki metin yazmaktadır:


    6502 Sayılı Tüketici Koruma Kanunu

    BEŞİNCİ BÖLÜM

    Diğer Tüketici Sözleşmeleri

    İş yeri dışında kurulan sözleşmeler

    MADDE 47


    Alıntı

    metni:
    (5) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Cayma süresi içinde satıcı veya sağlayıcı sözleşmeye konu mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya tüketiciyi borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür. Tüketici, cayma süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.


    Bu kanuna muhalif şöyle bir durum var: Cayma süresi içinde sözleşmeye konu hizmet karşılığında kampanya avantajı isminde ödeme talep edilmektedir.


    Şimdi ne yapmamı önerirsiniz?


    Ben şu yolu izleyeceğim: 14 gün süre tamamlanmadan evvel Türk Telekom'daki sözleşmemi iptal edeceğim. Bana fatura edilen ücreti ödeyeceğim. Konuyu Tüketici Hakem Heyetine taşıyacağım. Ücret çok yüksek olmadığı için süreç ne kadar uzun sürerse sürsün takip edeceğim.


    Not: Bu süreç hakkında konuyu güncel tutmaya özen göstermeye çalışacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 7 Aralık 2022; 11:28:27 >







  • Yazınız uzun okumadım, yazdıysanız affola.


    Hangi servis sağlayıcı olursa olsun, internet kurulumu yapıldığı andan itibaren abonelik iptali gerçekleştirirseniz, sözleşme de açıkça belirtilen, aktivasyon ücreti, kurulum ücreti gibi sözde taahhüt verilen abonelere ücretsiz verilen ücretler aboneliğinizi iptal ettiğiniz de size yansıtılmaktadır. Bundan kaçınmanın tek yolu, port ve fiber olmayan bir yere nakil yaptırmanızdır.

  • Verdikleri cevapta belirtilen tarih olan 08.02.2021 tarihinden itibaren internet alıyor musunuz. Alıyorsanız yapacak birşey yok ama o yok intenetti size yeni bağladılar ise bu belirten bir cevap yazın. Kullanmadığımız internet ile alakalı size indirim yansıtılmış gibi faturalandırma yapamazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @44sofu44


    O tarihte ön talep alıp, bu ön talebin neticesinde aboneliği ve altyapıyı sağlamışlar. Burada belirtmelerinin sebebi, yani ön talep alınan tarih ve buna bağlı olarak altyapının sağlanması ile ilgili. Furkan forum arkadaşımızın altyapısı yoktu, bu sebeple ön talep oluşturmuştu. Bu ön talebi yaparken sizden taahhüt alıyorlar bildiğiniz gibi.

    Yani mealen, müşteri bana bir ön talepte bulundu ve buna bağlı olarak altyapı sağladım demek istiyor. Ancak ilk sinyalin verildiği tarih yerine ön talep tarihini esas alıyorlar sanırım. Bu konuda net bilgiye @Ö1f1 hocam sahiptir diye tahmin ediyorum. Ancak sinyalin ilk verildiği tarih de esas alınsa, ön talep tarihi de esas alınsa aşağıda belirteceğim ücret kalemleri yine talep edilecektir.


    Bu meselelerle ilgili uzunca ve güzel bir konu oluşturmuştu @Dejuf forum arkadaşımız.


    https://forum.donanimhaber.com/1-yildan-uzun-sureli-taahhutlerin-feshi-hakkinda--151753865



    Daha önceki zamanlarda da anlattığımız gibi, cayma bedeli diye bir bedel tüketiciye yansıtılmıyor. Yansıtılan şey taahhüt karşılığı ücretsiz verilen hizmetlerin ve sağlanan indirimlerin geri istenmesi. Bu da sözleşmede açıkça belirtilen bir husus.


    Zaman zaman tüketici hakem heyetleri tüketici lehine bu tutarın iadesine karar verdi ama firmalar tüketici mahkemesinde kararı bozdurdu. Tıpkı kredi kartı aidatı meselesi gibi. Tüketici hakem heyetleri kart aidatlarını geri verin derken, mahkemeye taşınan aidat konusu bir bir iptale neden oldu. Sonra da BDDK konuya el attı ve aidatsız kart zorunluluğu getirildi.

    Bankaların kart aidatı alması yasaldır ancak aidatsız bir kart sunmaları da şarttır. Bu sebeple, BTK nın kararları gereği, cayma bedeli diye bir şey olamaz ancak sağlanan indirim ve sunulan ücretsiz hizmetlerin bedeli talep edilebilir.


    Zaman zaman kurum ve kuruluşların tüketici lehine kararlarına aldanmayın, firmalar o karara itiraz edip konuyu mahkemeye taşıyorlar. Orada bu bedelleri geri istedikleri yetmediği gibi üstüne bir de avukatlık masrafları da tarafınıza kalıyor dava dosya bedelleriyle vs.


    Elbette haklarımızı arayalım, başvurularımızı yapalım. Ancak 24 aylık taahhütlerle ilgili açılan yüzlerce konuda herkesin vardığı ortak nokta, çoğu durumda iptal edilen ve geri verilen bu bedellerin daha sonrasında mahkeme kanalıyla geri alındığını çok okuduk. Tüketici hakem heyetlerinin her zaman tüketici lehine karar verdiğini okuyoruz ve teşekkür ediyoruz ama ortada BTK nın düzenlemesi söz konusu.


    He ne olur, sunulan hizmet kusurlu olur veya taşınılan adreste hizmet bulunmaz o zaman bu bedellerden muaf olunabiliyor. Çoğu durumda da kısmi, tamamı değil. Kusurlu hizmetin de tespitini yapıp Tüketici Hakem Heyetine o şekilde başvuru yapmak lazım.


    @Dejuf




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 5 Aralık 2022; 17:0:45 >




  • Arkadaşlar henüz aboneliğimi iptal etmiş değilim ve 14 günlük süre geçmek üzere. İkilemde kaldım. İptal edip ücreti ödedikten sonra başka firmanın ilk bağlantı ücretlerine maruz kalıcam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @furkangunes04 Hocam anladığım kadarıyla Türk Telekom sizinle geçen sene başlattığı taahhüte ilişkin hizmeti, şebeke tesis edildikten sonra vermeye başlamış ancak hizmet verilmeyen süre içerisinde de ücret tahsil etmemiş. Burada hukukçu bir arkadaşımız olsa daha sağlıklı bir yorum yapabilirdik ancak zaten sizin taahhütünüz gelecek sene mart ayında sonlanıyor yani cayma hakkını kullanamazsınız gibi gözüküyor. Bu sebeple bence boşuna maceraya girmeye gerek yok.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    O zaman burada bir ikilem ortaya çıkıyor gibi. O zaman bizde bize ön talep oluşturulup da verilmeyen günlerin ücretini talep edelim. Haksızlık var gibi burada. Sözleşmeyi interneti başlattığı zaman imzalanması gerekir.

    Yinede tüketici hakem heyetine başvurulabilir. Bence tabi bu süre içerisinde kullanmaya devam edileceği için o süreleri nasıl yapılır bir yorum yapmayacağım.

    Hakkınızda hayırlısı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 44sofu44 kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar. Ön talep oluşturduktan sonra sinyal verilen güne kadar herhangi bir ücret talep edilmiyor. Yani o süreyi herhangi bir ödeme yapmadan geçiriyorsunuz.

    Tüketici hakem heyeti ya da tüketici mahkemesine başvuru sonrası söz konusu dosyanın görülmesi ve karara kadar geçen süreçte de kullandığınız hizmetin bedelini ödemeye devam ediyorsunuz hocam eğer mahkeme bir şerh koymamışsa. Yani hizmetin sürdüğü bir durumdan söz ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Aralık 2022; 18:20:17 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Ah hocam ah... Kanayan yaramıza parmak bastınız. Şöyle bir bilişim, tüketici avukatı olsa bölümümüzde de uzun uzun yazsa, anlatsa !!! Yok ki hocam, keşke olsa...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Aralık 2022; 18:17:10 >
  • Türkiye'de tüketici koruma kanunu öylesine var. Alın size kanıt:


    Ben BTK'ya konuda yazdığım şekilde Türk Telekom şikayeti yazdım. Türk Telekom yine bu konuda yer verdiğim şekilde cevap verdi. Ben BTK şikayet sisteminde bana gelen bu cevaba itiraz etme hakkımı kullandım ve dedim ki:


    Alıntı

    metni:
    Benden cayma süresi içinde sözleşmeye konu hizmet karşılığında kampanya avantajı isminde ödeme talep edilmektedir. Halbuki ben henüz 14 günü doldurmadan satın aldığım bu kampanya ve avantajlardan cayma hakkımı kullanmak istiyorum. 6502 Sayılı Tüketici Koruma Kanununda İş yeri dışında kurulan sözleşmeler kısmındaki MADDE 47'nin 5 nolu bendinde aşağıdaki metin yer almaktadır:
    "(5) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Cayma süresi içinde satıcı veya sağlayıcı sözleşmeye konu mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya tüketiciyi borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür. Tüketici, cayma süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir."
    Benden kampanya avantajı isminde ödeme talep edilmektedir. Buna itiraz ediyorum.


    Bana ne cevap gelse beğenirsiniz? Önceki cevabın birebir aynısı!!!! Alın aşağıya kocaman ekran görüntüsü bırakıyorum, inceleyin:



    Türk Telekom'un 14 gün içinde cayma hakkına cevabı | Telekom'la devam kararı aldım



    Abi Türkiye'de mi yaşıyorsun? Aptalsın, enayisin! Bu muameleyi yapıyorlar, en çok canım ona sıkılıyor.





  • Yerinizde olsam öteki firmanın sözüne itibar edip 154 TL gibi iyi bir fiyattan Telekom aboneliğimi sonlandırmazdım. Diğer firmadan aldığınız hizmet taahhütsüz birde yeni yılda 180 lira isterlerse ödemek zorunda kalacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cimer'den de cevap geldi:



    Türk Telekom'un 14 gün içinde cayma hakkına cevabı | Telekom'la devam kararı aldım

    Yani doğru THH'ye demiş bana. @Michael Giacchino haklısınız. Bu belirsizlik ortamında, Telekom'un kanun açıklarından yararlanmasında ve başka firmanın fiyatı sabit tutmama olasılığında sonuç beni Telekom'un mevcut aboneliğini devam ettirmek durumunda bırakıyor.


    Telekom ile aboneliği iptal ettirdiğim takdirde, yararlandığım kampanya indirimlerinden arta kalan kampanyasız 2 ayın ücreti ve ilk bağlantı ücretleri artı yeni bağlantı yapacağım firmanın ilk bağlantı ücretlerini beraber ödeyeceğim. Telekom'u THH'ye götürmek, THH sonucunu beklemek, bu sonucu Telekom'a bildirmek, Telekom'un kabul etmemesi sonucu dava açılması ve saire derken bir dünya ekstra ücret karşıma çıkabilir. Tüm bunların sonucunda iptal olacak cayma bedeli birkaç yüz lira ile sınırlı kalacakken belki de ben birkaç bin lira harcama zorunda kalacağım.


    Pire için yorgran yakmanın gereği yok.





  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt

    altyapı gozukmediği için tarihçeli ikamet ile iptal ediyorlar benim durum öyle




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 7 Aralık 2022; 20:48:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.