Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (553. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51.175
Cevap
241
Favori
4.006.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 551552553554555
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Hayılrı olsun, keyifle kullanın İnşallah. Bu arada bina için kablolamanızı bir gözden geçirin derim zira zayıflama biraz fazla ama SNR çok çok iyi, O SNR düşük bir zayıflama ile 130Mbps ulaşılabilirleri görebilir.
    Bina içerisinden gelmiyor hat, cat6 kablo ile dışarıdan çekmiştim. Sağolsun alt komşu kendi camının önünden geçen kısımda kesip ek yapıp kendine hat çekmiş, oradan kaynaklı bir sorun olabilir.

    Şimdilik idare eder gibi, ilerde değiştireceğim :)

    Bu arada bunca zaman hiç üşenmeden cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu hızları almamda sizin ve bu konunun çok çok faydası oldu.

    Allah sizden razı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DüşünenÇocuk32

    hayırlı olsun güle güle kullan nasip bize artık
    Sizin durumunuz okuduğum kadarıyla benimkinden daha çabuk halledilebilecek gibi. Üzerine düşün, sürekli arayın müdürlükleri basın. Sonuç alacaksınızdır.
  • Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
  • Evet olabilir, özellikle kablonun yekpare olarak gelmesi ve çok sert dönüşler yapmıyor olması önemli yani çok fazla bükülmemeli.



    Estağfurullah şahsım olarak şunu belirteyim ne olacak yani üç beş tane mesaj attık sadece inanın şuan sanki kendi evime çekilmiş gibi mutlu oldum. Emeği sebkat etmiş diğer arkadaşlara da teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu haftasonu müdürlüğe açıksa gidip konuşcaz teknik ekip ve planlama müdrülüğüyle ilk fiber isticem olmazsa 150m ilerde tip 7kabin var ordan vdsl+2 hizmeti isticem iş ilerlerse bayramdan sonra herkes dönünce imzaları toplar dilekçeleri verip ara sırada sorgularız
  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen saha dolabına yeni VDSL kartı takıldı. Artık o dolaba 32 abone daha bağlanabilecek.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    bizim 150m ilerimizde tip 7 dolap var dedim gibi bu şeyler ucuz mu yani bizi apartmanca o dolaba bağlasalar ucuz mu firmalar para düşündüğünden soruyorum belki ucuzsa kolayca yaparlar
  • DüşünenÇocuk32 D kullanıcısına yanıt
    Tek ucuzluk meselesi değil. O dolabın konulurken hizmet vermesi planlanan bir bölge var. Eğer sizin bölgeniz de hizmet verdiği bölgede ise bağlanabilir, ya da sizin dolabınız farklı bir yerdedir komşunuz VDSL ile 100 Mbit alırken siz ADSL'e şükür diyebilirsiniz. Dolapta yeterli kart olmayabilir, bu durumda 40 kişi kesin bağlatacaksa eksik kartları tamamlayabilirler tabi. Ama her şeyin bir planı programı var, yatırım planında yoksa bölgeniz çok kısa vadede bir şey yapmayabilirler de. Benim olduğum binaya anca iki sene sonra gelmişti altyapı. Hani kabloları falan her şeyi çektikleri halde hizmet veremiyorlardı saha dolabında eksik olduğu için.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    fiber için 40 kişi civarı dedim vdsl hizmeti bir tek bizim bina için başvururum 11 hane içinde yer vardır sana durumu açıklim bizim çoğu yerde bu dolaplardan var benim yan binama kadar hizmet gelmiş geçen yazın büyük ihtimalle bizim burada yakın zamanda projededir hem onun tarihini öğrenirim bide ttnin bu veri merkezleri varmış onun olduğu bir ilçede oturuyorum veri merkezleri ne işe yarıyor bu benim durumum için bir artımıdır
  • DüşünenÇocuk32 D kullanıcısına yanıt
    Ya şimdi sen Turk Telekom'a başvurduğunda VDSL falan alamıyor musun? Etrafta o kadar dolap varsa alabilmen gerekli. Ama fiber işi daha zor.

    Veri merkezi denen yer kullanım amacına göre değişir. Muhtemelen geniş bir bölgedeki trafiğin toplanıp ana fiber hatlarına aktarıldığı bir yerdir. Artısı eksisine gelince. Burada Telekom ile içli dışlı bir arkadaş İstanbul'da Telekom'un yurtdışı çıkışının yapıldığı ana veri merkezlerinden birinin yanındaki binalarda düşük hızlı ADSL kullanıldığını yazıyordu sanırım.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    daha hiçbir başvuru yapmadım hafta sonu konuşmaya gitmeyi düşünüyorum gidersem cevabı buraya yazarım zaten fiber şart değil vdslde yeter bana aknsiz vdsl yok işte sıkıntı bir türknette var bakalım hayırlısı edit:altyapım 8mbps gözükmüyor vdsl işte müdürlüğe gidip portumu 150m ilerde dedim saha dolabına aldırıp vdsl kullanmak amacım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DüşünenÇocuk32 -- 16 Ağustos 2018; 23:27:12 >
  • Size bir kutunun resmini atmıştım 2 gün önce cevresi kazılmıs bugun o kutunun yanına yüksek bir beton dokulmus ama alanı cok kucuk adsl kutusunu anca alır gibi gozukuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hollanda dan youtube traceroute.





    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DüşünenÇocuk32 D kullanıcısına yanıt
    Haftasonu nereye gideceksiniz? Haftasonu çalışıyorlar mı acaba?
  • Meco2 kullanıcısına yanıt
    Adamların Youtube sunucuları kendi ülkelerinde, bu sonuç gayet normal. Sıkıntı bizim ülkemizde Google sunucusu olmadığı için biz de adamların Hollanda sunucularına bağlandığımızda aradaki mesafeden dolayı bizim pingler uçuyor. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DüşünenÇocuk32

    bu haftasonu müdürlüğe açıksa gidip konuşcaz teknik ekip ve planlama müdrülüğüyle ilk fiber isticem olmazsa 150m ilerde tip 7kabin var ordan vdsl+2 hizmeti isticem iş ilerlerse bayramdan sonra herkes dönünce imzaları toplar dilekçeleri verip ara sırada sorgularız
    Cumartesi açık. Bi çok kez gittim fakat saha ekipleri dışında mühendisler çalışmıyor, en iyisi hafta içi gitmen olur.





    O tip7 için bastırın. Ben 300mtde bu sonuçları alıyorum, sizde çok daha iyi olucaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle, Bulgaristan da da ortalama değerleri alıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuanki int babamın üstüne ondan onla gitmek istiyorum onunda çalışıyor bi hafta sonu izinli sence bayramda açık kıdır bayramda gidebiliriz hafta içi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DüşünenÇocuk32 D kullanıcısına yanıt
    Ucuz değildir, yani hiç yoksa bu kart 500USD vardır. Tabi bu ekonomik değil demek de değil, verimlilikle alakalı bir durum bu. Öyle yer olur ki maliyeti hemen çıkar, öyle yer olur ki on yılda ancak çıkar.



    Ama 150 metre ötedeki dolaba bağlı değilsiniz siz. Dikkat ettiyseniz kartı kutusu üzerinde proje adı kapasite arttırımı, yani o kart artık hangi dolaba takılacaksa onda port sıkıntısı vardır, dolmuştur portlar.



    Kabine bağlı olmamak ayrı, porta bağlı olmamak ayrı bir mesele.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DüşünenÇocuk32 D kullanıcısına yanıt
    Bayramda kapalı olur, haftasonu da öğle 2'ye kadar nöbetçi birisi durur. Haftaiçi gitmek şart. Tam mesai bitişinden evvel gitseniz de olur, işiniz mesai bitiminden sonraya sarksa da ilgilenirler. Uzun sürmez zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 551552553554555
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.