Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (329. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
51.175
Cevap
241
Favori
4.006.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 327328329330331
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    Twitter'dan Paul Doany ve Türk Telekom Destek'e DM at.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Adamın gelen kutusu doldu taştı bizlerle. İnşallah cevap verir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    ben yalın kullanıyorum ama bakır ölmeye başlamışsa durum kötü.Özellikle yalın hizmette uzun mesafe sıkıntı sinyal zaten en fazla 3 volt olabiliyor ortalama 0,1volt falan ölçtüm ben.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    üreticiden alınan veriler , uygulamayla pek tutmayabilir.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
    bu resim cidden düzgün bir kaynak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müntekim -- 11 Aralık 2017; 22:17:18 >
  • müntekim M kullanıcısına yanıt
    Adsl2+ mı Vdsl2 mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Vdsl2 ama vector değil.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Ac ve iletişim.

    Şöyle örnek vereyim. Sen çinin en yoğun sokağındasın ve orada milyonlarca kişi arasından sana gelen arkadaşı buluyorsun.

    Elektrik ten hizmet alan arttıkça o sokak daha da kalabalıklaşacak. Vdsl de sana ayrılmış temiz bir yol varken bile etraftaki cihazlardan etkileniyor . Sen diyorsun ki 3 faz 1 nötr den mahalle iletişim kursun birde bunun üstüne altertif akımın dalgalanması mahallede fişe takılan her cihazın gürültü yapması.

    Elektrik dağıtımı şirketi ile anlaşmanın 2 nedeni olur.

    1 network ekipmanlarının toplu elektrik sözleşmesi.

    2 tedaşın elektrik kablosu döşerken yanında çektiği fiber kablonun kiralanması yada satın alınmasıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Bu forumjn mu açığı ?

    Türkiyede ve dünyada yazılımcı var ama bunlara ödeme yapmayı düşünen olurmu bilmem . Zira adam dolar bazında çalışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Yanlış düşünüyorsunuz Türkiye'deki çoğu trafo , omurga , hidroelektrik santral internet ile kontrol ediliyor.

    İleride böyle bir hizmet gelebileceğini unutmayın hiç bir şey imkansız değildir.
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    Ben 50 tane mesaj attım engellediğini düşünüyorum
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Günümüz haberleşme alt yapıları kullanıcıların hızla artan gereksinimlerine aynı oranda cevap verememektedir. Haberleşme şebekelerinin geliştirilmesi, yenilenmesi veya yeniden döşenmesine yönelik maliyetler, verilen hizmetlerin fiyatlarına yansıdığından, alternatif altyapı arayışı da artmaktadır.

    PLC NEDİR ?
    Bu noktada elektrik şebekesi devreye girmektedir.Binalara , caddelere, sokaklara elektrik sağlamak için döşenen hatlar üzerinden iletişim yapmak anlamına geliyor. Burada kastettiğimiz , sadece internet bağlantısı değil, elektrik hattı üzerinden her aygıtın aktif ya da pasif şekilde ağa bağlanması ve elektrik hattı üzerinden kontrolün sağlanmasıdır.

    BPL NEDİR ?
    Plc şebekesi üzerinden geniş bant internet hizmeti verme işine de geniş bant enerji hattı(broadbant power line ) denir.
    BPL , elektrik şebekesi üzerinde megabit seviyesinde haberleşme hizmetlerini ileten teknolojinin tanımıdır. Alçak veya orta gerilim üzerinden haberleşme hizmeti, konut ve işyeri tüketicilerine ulaştırılmaktadır.

    BPL Çeşitleri :

    Haberleşme hizmetlerini BPL yardımıyla iletmek için iki yol tercih edilmektedir.
    Elektrik şebekesine orta gerilimde yüklenen işaretler alçak gerilim trafo istasyonlarında çıkartılır ve alçak gerilim şebekesi tarafından yeniden yüklenir. Ev içinde prizler veya kablosuz modemler yardımıyla hizmet alınır. Buna “ev içi” BPL denir.
    Diğer bir olanak orta gerilim üzerinden sağlanan hizmet doğrudan wifi standartlarına uygun donanımla kullanıcılara iletilmesidir. Tüketicilerin IEEE 802.11 a/b/g (wlan standardı) ye uygun donanıma sahip olmaları yeterlidir. “erişim” BPL (access BPL) denir.

    PLC de yani enerji hattı iletişimi, yeni ve gelişmiş bir adresleme sistemi olan ipv6 ile tam anlamıyla bütünleştiğinde trafik işaretlerinden evimizdeki fırına kadar pek çok alet ağa bağlanıp uzaktan yönetilebilecek.

    OFDM NEDİR ?

    Power packet teknolojisi, telefon hatları kullanılarak yapılan veri iletişimine(DSL teknolojileri gibi) benzer şekilde OFDM (ortogonal frekans bölmeli çoğullayıcı) modülasyonunu kullanıyor. OFDM modülasyonunda iletilecek olan veri farklı frekanslara ayrılarak elektrik hattında akan akımın üzerine bindirilir. Veriler yaklaşık olarak 4mhz ile 21mhz arasında değişen 84 farklı frekans kanalından iletilir.

    İletim esnasında dış etkenlerden dolayı birtakım sorunlar çıkabilir. Kablo yakınlarında çalışan bir elektrikli alet veya yüksek miktarda güç çeken bir makinenin çalışması durumunda kablo içinde giden elektrik akımında gürültü olarak tabir ettiğimiz istenmeyen sinyaller oluşabilir. Böyle bir durumda iletilen bütün verilerde değil sadece gürültü sinyalinin olduğu frekansla aynı frekansı kullanan veride sorun çıkacağı için power packet teknolojisinde bunun telafisi kolaydır. Sorun çıkaran frekans yerine otomatik olarak hemen başka bir frekansa geçilerek sorun çözülür.

    HOMEPLUG:

    Her oda da en az bir tane priz bulunur. Bu da demektir ki her oda da internet bağlantısı mümkün olabilir. Evinizde hiç bir yeri kırıp dökmeden ve fazladan kablo döşemeden elektrik hattından internete girebilirsiniz. Nasıl mı?
    Bu teknoloji’ye Homeplug/Powerline deniyor.Üreticiler belirli bir standart oturtamadıklarından da bu teknoloji çok yayılamadı.Ama siz evinize yapacağınız bir ekleme ile evinizde kolayca elektrik hattından internet elde edebilirsiniz.Böylece Ethernet,USB veya Wi-fi destekleyen bütün aygıtlarınız birbirine bağlanacaktır.Ve aralarında veri aktarımı yapabileceksiniz.Bu yolu hem iş yerlerine hem de evlere uygulayarak kablolama sorunundan kurtulabilirsiniz.

    HOMEPLUG TEKNOLOJİSİNDE:

    Mesafe ve Kalite:Adaptörlerin ağ girişlerine ileteceği verinin kalitesi, hem kablo uzunluğu hem de ev içindeki net bağlantısının hızıyla ilişkilidir. Priz üzerinden ağ kurulumu yapılması kablo çöplüğüne son vereceği gibi aynı zamanda alıcı cihazların birbirleriyle iletişimlerini kolaylaştıracaktır. Elektrik prizlerindeki gerilimin hepsinde aynı olması sinyal gönderen cihazın sinyal kalitesinin düşmemesini ve hızlı ağ bağlantısını sağlar.

    Ağ Adaptörü’nün kullanılacağı prizi sadece veri iletişimi için kullanmak ve başka bir cihazın elektriğini bu prizden almamak ağ sinyalinin kesilmemesini ve hız sorunun yaşanmamasını sağlar.

    Şifreleme:

    Home-Plug Standartı ağ bağlantısı oluşturmak için bir şifreleme mantığını göz önünde bulundurmuştur. Data Encryption Security (veri şifreleme güvenliği) adı verilen şifreleme tekniği ile 56 Bit’lik sağlam bir güvenlik kodlamasını WEP-Şifreleme ile yapılabiliyor.HomePlug kullanımında akla gelecek bir güvenlik riski gerilimin düştüğü sıralarda 56Bit’lik koruma sağlanabilir mi sorusudur. Ancak yaşadığınız evdeki prizlerde herhangi bir kaçak yoksa ya da topraklanmışlarsa böyle bir sorun yaşanmaz.

    Uyumluluk:

    Değişik markadaki ürünler bir araya getirilip bir ağ kurulmak istendiğinde, veri gönderimi ve alımında birçok defa başarısız sonuçlar alındığı görülmüştür. Elektrik prizi üzerinden ağ bağlantısı teknolojisi yeni bir teknoloji olduğundan ve henüz standartlaştırılamadığından , ağ kurulumu yaparken kullanılacak cihazların aynı üreticinin elinden çıkmış olması uyum sorununu ortadan kaldıracaktır.

    Hız Varyasyonları:

    HomePlug 1.0′ın hızı, teorik olarak saniyede 14Mbit’e ulaşabiliyor; tabii 200 metrelik kapalı bir alanda, prizlerdeki gerilimin düzgün şekilde dağıtılması durumunda. Daha iyi bir bağlantı için tavsiye edilen alan 100 Metrelik bir alandır. Devolo’nun Dlan yüksek hızda internet bağlantısında saniyede 56 ve 85 Mbit aktarım hızlarına ulaşan Adaptörleri bulunmaktadır. Bu bağlantı hızı sayesinde film ve müzik aktarımını sorunsuz bir şekilde sağlanabilir.
    Homeplug 1.0 dan sonra çıkan Homeplug AV saniyede 200 Mbit veri aktarımı sunmaktadır.Bu bağlantı üzerinden yüksek kalitede görüntü aktarmak ve VOIP protokolünü kullanmak mümkün olacaktır.

    SONUÇLAR:

    1. Kablo tasarrufu ve ortalıktaki kötü görüntüyü kaldırma.

    2. Kablo ezilmesi vs. durumlardan kurtulma.

    3. Duvar geçişleri ve tesisat çekme sorunları kaldırma.

    4. Mevcut elektrik hattı kullanılır ve hiçbir ek maliyet ya da tesisat gerektirmez.

    5. Şifrelenmiş veri iletimi sayesinde güvenli iletişim imkanı.

    6. Tesisatta bulunan bir sigorta hiçbir şekilde sistemi etkilemez. Fakat bir UPS ( Kesintisiz güç kaynağı ) sistem sinyallerini durduracaktır. Bu yüzden PC direkt olarak prize bağlanmalı.

    7. Regülâtör, trafo veya bazı elektrik aletleri sinyali durduracaktır.

    8. Evinizde hatta apartmanınızda 150 metre ye kadar rahatlıkla internet bağlantısını ya da ağ bağlantınızı paylaşabilirsiniz.

    9. Bu cihazlar sürekli fişe takılı kalacaktır. 4 Watt gibi çok çok ufak bir elektrik tüketimi ile masraflı sayılmaz.

    10. internet için muhakkak bir ADSL modeme ya da çevirmeli ağ modemine ihtiyaç vardır. Adaptör Kendi başına internet bağlantısı üretmez.

    11. Piyasada 14, 54 ve 190Mbps hızlarında farklı alternatifler bulunabilir.

    TÜRKİYE’DE PLC:

    Kalkınmışlık göstergeleri arasında sayılan “geniş bant sistem kullanımı” bakımından Türkiye son sıralarda bulunmaktadır. OECD istatistiklerinde ortalama %11.7 iken, İzlanda %25 ile ilk sırada, Türkiye ise % 1.4 seviyelerinde kalmaktadır. Bunun nedenleri arasında yüksek altyapı maliyetlerinin yanı sıra, kullanılması gereken donanımların satın alma maliyetlerinin de yüksek olmasıdır.
  • @all

    Merhaba arkadaşlar evime Fiber Optik bağlantı çektirmem için ne yapmam gerekiyor.

    Eğer dilekçe yazmak gerekiyorsa bir örneğini paylaşırmısınız lütfen.

    Twitter dan Paul Doany beye mesaj attım ilgilenicem ve takip ediceğini yazmış bana,

    ama halen bir ses yok lütfen bana yardımcı olurmusunuz saygılarımla.
  • notropil kullanıcısına yanıt
    Aylık 800-1200 TL civarı verirsen çekerler evine kadar kısa sürede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notropil

    @all

    Merhaba arkadaşlar evime Fiber Optik bağlantı çektirmem için ne yapmam gerekiyor.

    Eğer dilekçe yazmak gerekiyorsa bir örneğini paylaşırmısınız lütfen.

    Twitter dan Paul Doany beye mesaj attım ilgilenicem ve takip ediceğini yazmış bana,

    ama halen bir ses yok lütfen bana yardımcı olurmusunuz saygılarımla.

    En yakın Türk Telekom ilçe müdürlüğüne gidip dilekçe vericeksiniz. Hazırda formları var zaten doldurup verirsiniz direk, yapabilirseniz planlama bölümü ile konuşun proje hakkında en net bilgiyi oradan alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: müntekim

    Vdsl2 ama vector değil.

    O resim çok hatalı, VDSL sinyali 0 metrede 150 Mbps civarında başlayıp 300 Metrede 100 Mbps e kadar düşer. 0-300 Metre arasında 100 Mbps lik bir hız kullanmanız anormal bir durum olmadığı sürece çok normal yani o şekilde çalışıyor zaten pratikte de ama sizin attığınız resime göre hiç kimse 100 Mbps kullanamaz
  • Sonuna kadar haklı 4 sene kayıpla başlamayın Girişimcilik ruhu varsa işe başlayıp şirketinizi büyütüp paraları kırarken mühendislere asgari ücret verirken o anı düşünün ve ben 4 sene okusaydım bu şekilde amele gibi sürünüyordum diyebilirsiniz.

    Karşı çıkanlar şu anda üniversite okuyanlar bir işe başlarken yönetici veya müdürünüz lise veya ilkokul mezunu olduğunu öğrenince ağlarsınız.

    Gerçekler acıdır.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Az da olsa elektronik bilgim var ve ayrıyetten networklede uğraştımı zaten biliyorsunuz.
    Siz internetten sadece arıştırdığınız bilgi yazıyorsunuz ben ise tecrübelerimi aktarayım size.
    Yazdığınız yazılar dikkat edersiniz cihaz yönetiminden bahsedilmiş ve 84 kanal denilmiş herhangi bir band genişliğinden ve stabiliteden kesinlikle bahsedilmemiş.
    Şuanda kullanılan sistemler birkaç baytlık ufak veri aktarımları sağlıyor bunlar Multicast şeklinde ilerliyor . Örneğin şuanda aşağıya inin ve elektronik sayacın birine bakın. Tarih ve saatin doğru olduğunu göreceksiniz. Bu verinin iletilmesi zor değil. İOT ile uğraşanlar beni anlayacaktır.
    Elektrik kablosunun kalınlığı arttıkça kondansatör etkisi gösterecektir. Kablonun kondansatör özelliği kazanması demek Yüksek frekansların kablo için kaybolmasına neden olacaktır.
    Güç kaynağının içini açın ve bakın içinde alternatif yani dalgalı akımı doğru akıma çevirmek ve temiz bir elektrik vermek için ne var .Tabiki alternatiften doğru akıma çevrim için sadece kondansatör yeterli olmaz belirteyim daha detayı var ama burası ee forumu değil.
    Bu bu kullanılan kablonun uzunluğu ve kalınlığı ile alaklı kısımdı.

    Diğer faktör kablonun yalıtımsız olması. Elektrik hatları devasa boyutta bunların Büyük bir kısmı izolesiz bir şekilde havada asılı durumda . Bu onları devasa dağınık bir anten durumuna getiriyor.
    Etrafta ne kadar kablosuz iletişim kuran aygıt varsa bu kablolar üzerinde hafife alınmayacak şekilde etki oluşturuyor. etraftaki cihazları geç dünyada kablosuz iletişimin icat edilmediğini varsayalım. Dünyanın manyetik alanına çarpan iyonların oluşturduğu elektromanyetik alandan bu hatlarda etkileniyor. Bu da parazitlenmeye neden oluyor.

    Gel gelelim elektrikli aletlerin oluşturduğu parazitlenme . İlk okul yıllarımdan önce hatırlıyorum hiç unutamıyorum. Ateriyi çivi çakarak kablosuz çalıştırmayı başarmıştım daha ee bilgim yok. Frekans nedir formülü nedir bilmiyorum. Televizyonun girişine takılan şeyin normalda kablosuz olduğunu çatıya gittiğini aterinin de aynı yere takıldığını neden kablosuz çalışmayacağını düşündüm.
    Ateri iyi güzel 3 metre öteden çalıştı fakat bahçede adam motorbisikletini marşına basınca Televizyonda görüntünün bozulduğunu anlayınca iyi bir iletişim için kablo olması gerektiğini anladım. Yani sen düşün elektrik hattına bağlı olmayan marş motoru bile etkiliyor. (yıl 2003 herhalde . motor 10 metre uzakta)

    Şimdi evdeki aletleri düşün. Elektrikli süpürge , çamaşır makinesi , Klima . Bunlar varya hattaki parazitin tepelere ulaşmasını sağlıyor . Ki daha birçok alet var.
    2 yıl önce Akıllı kontrol kaleminin ucuna ses uzatma kablosu ile yaptığım ekleme ile etrafa yayılan manyetik alan ve paraziti göstermeye çalıştım. Burada benim vücudum Topraklama görevinde avucumun içi kontrol kaleminin içine değiyor dışına ise hiç dokunmuyorum kablo bağlı
    https://www.youtube.com/watch?v=wX9i3TJzuUg



    Evimiz 25 senelik ve 3 faz apartmana monofaz şeklinde dağıtılmış. Dağıtımda 6 lık bakır kablo kullanılmış . Aynı fazda apartmanda Biri tadilatta Darbeli matkap kullandığında evdeki cihazların şakülü kayıyor :D sen buradan veri ileteceğim diyorsun tamam iletmeye çalıştın yinede okadar paraziti yok saydın.

    alternatif akım yüzünden oluşan paraziti de yok saydın.https://www.elektrikce.com/trafolardan-neden-ses-cikar/ burada en altta yazan yazıyı aktarayım
    Büyük güçlü trafolardan çıkan seslerin önemli bir nedeni de piezoelektrik özellikten kaynaklanmaktadır. Piezoelektrik özellik bir malzemenin manyetik alanda kalması ile boyunda meydana gelen çok küçük uzama ve kısalmalardır. Trafoların çekirdekleri manyetik alana maruz kaldığında çekirdeği oluşturan demirlerin boyunda hafif bir şekilde uzamalar ve kısalmalar oluşmaktadır. Bundan dolayı büyük güçlü mahallemizde bulunan trafoların yakınlarına gittiğimizde vınlama sesini duyarız.

    Trafolar 50Hz’lik frekansta çalıştıklarından yukarıda anlatılan nedenlerden dolayı vınlama sesi sürekli aynı periyottadır.




    Tüm mahallede bulunan bu bütün cihazlarında o trafoya kadar gidene kadar oluşturduğu paraziti de yok sayıyoruz nasıl olsa mahallede sadece biz varız :D

    Tüm mahallede herkes bu teknolojiyi kullanacak onlar da deli gibi parazit oluşturacak ve bu oluşan parazitlerde senin iletişimde kullandığın frekans aralığında yada birbirine yakın olacak unutma bu çok önemli . Kablosuz modemde neden kanal yani 2.4 frekansında bölmeler yaptığının sebebidir. Günümüzde de yetersiz kalmıştır.

    Bana diyeceksin homeplug nasıl çalışıyor tamam buyur https://www.youtube.com/watch?v=-TypkHlKyRg

    kısa mesafede ve etrafta fazla kullanan da yok, videonun yarısında adam kablo ile modem bağlanıyorda rahatlıyor. Gördüğün gibi saniyede kullanılan paket boyutu (MTU maximum transmission unit) ve Saniyede iletilen paket miktarı (PPS Packets per second) artıkça internet kullanılmaz halde. TElekomun pingi zaten 60 ms en az yurtdışına sen birde buna 100 MS de evde ekledin 160 MS erişim süresi oldu ve en kötüsü bu stabil değil RTTmdev 20-30 olacaktır. Benim New York'a pingim 140 bu kötü telekom altyapıysa aya mı bağlanacağız 160ms ile.
    Online oyunda pingin yüksek olmasından çok dalgalı olmaması önemli. Ben mesela amerikada olan bir sunucuda 1 rttmdev ile çok rahat problemsiz oynadım. RTTmdev yüksek olduğunda ne dersen ozaman seni bu testimin videosuna davet ediyorum .
    https://www.youtube.com/watch?v=wuNMw1zNduw


    Eminim herkes böyle oynamak istiyecektir.

    Bazı mütahitler asansör kablosu ile telefon kablosunu yakın çekiyor birbirine . Asansör motorları trifaz ve nötr kabloya ihtiyaç duymadan yıldız olarak çalışıyor olması lazım . 3 fazdaki sinüs açısındaki farktan yararlanarak dönme gerçekleşiyordu diye hatırlıyorum. Elektirk akımının geçtiği kabloda manyetik alan oluşur ve kullanılan cihaz da paraziti oluşturur. Bu forumda telefon kablosu asansör kablosuna yakın olduğundan ve bu tip cihazların anma akımı çok kuvvetli olduğundan interneti kesilen çok var. Kablolar arasında mesafe var ve bu kablolar yalıtılmış kablo olduğu halde bu oluyor.https://www.google.co.uk/search?q=asansör+çalışınca+internet+kopuyor bakabilirsin.


    SNR ( Sinyalin Gürültü Oranı - Signal to Noise Ratio ) Hızın yükseldikçe neden düştüğüne dikkat etmedinmi. Telekom yetkilileri neden hızı düşürdüğüne . Senin iletişim için frekans aralığı kablo üzerinde arttıkça bu gürültü oluşturuyor ve belli bir seviyenin üzerinde olunca artık gürültü okadar fazla ki iletişim kurulamıyor. Bu yüzden kullanılan frekans aralığı azlatılıyor ve iletişim xDSL modülü ile aranda gerçekleşebiliyor. Ki bu sadece sana ayrılmış yalıtılmış kabloda senin iletişim için oluşturduğun parazit.

    ha hizmet verirsin verirsinde kimse 56K dönemine dönmek istemez. Bu dediğin gerçek olsaydı telekom gereksiz yere her kişi için 1 çift kablo çekimi yönetimi ve onun maliyeti ile uğraşmazdı. Nokia huawei zte ericsson cisco juniper neden gidipte neden tek aliminyüm kablo üzerinden 2000 kişiye hizmet veremediğini de açıklıyor.

    Yani birkaç baytlık basit saat verisi ve yönetim bilgisi yada özel 2 3 kişiye erişim sağlamakla trafodan 2000 kişiye internet dağıtmak aynı şeyler değil bilmem anlatabildimmi. Bunun üzerine daha yazılacak bir şey yok . Her şeyi kanıtlarıyla gerekçeleriyle anlattım. İleri gelecekte de diğer geliştirilen sistemlerin arkasında kalacağından yatırım kişiye özel kablo yada fiber üzerine gerçekleşecektir. Bu elektrik hatları üzerinden iletişim sadece giriş seviyesi iot olarak kalacaktır. Yani analog olarak kuruluan iletişim yerine elektrik hattı üzerinden basit dijital ve network olarak yönetim biraz daha kolaylaşacaktır.

    Eklemeden yapamıyorum :D Herşey belli bir iletkenliği vardır. Bu tahta bile olsa iletkendir . Sadece onun direncinden dolayı iletkenliğini belli bir üzerinde olduğunda insan hissedebilir yada hassas cihazlar tarafından fark edilebilir.
    Orada turuncu ile belirttiğim yer benim inputum ve elimde tuttuğum ise output. Birisi istediği diye ufak bir yazılım yapmıştım. Bu inputlar masaya yakın olduğunda cihaz output deydi zannediyor ve sayaç çalışmaya başlıyordu. Halbuki benim elimdeki tel değimiyordu bile. Bilgisayarın oluşturduğu parazitlenme tahta üzerinden cihaza etki ediyordu. ki bak o pinlerde pc de plastik kaplı.
    Bu etkiyi yok etmek için input pinlerime Direnç ile topraklama vermek zorundaydım ve böylece parazite cihazın algılayamayacağı seviyeye çektim, yoksa sistem çalışmıyordu.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]


    Buna ek olarak bir bilgide networkden ekleyim. 100 megabitlik hatta ülke geneline bir projede destek vermeye kaltım. Yani telefonlarınız bilgisayarlarınız televizyonlarınız saat bilgisi için benim sistemime soru soruyordu. 6000 PPS ulaştı veri iletimi (saniyede 3000 cihazdan 3000 istek ve buna 3000 cevap vermek demek). bu 5 6 megabitik bir internet kullanımı olsada hattın tıkanmasına yetti. Gelen istekler 76 MTU da ve çok sayıda olduğundan kabloda benim ihtiyacım için boş yer kalmadı. internetim kullanılmaz hale geldi. Yani birçok faktör var.


    ** edit video ön izlemeleri eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 12 Aralık 2017; 2:33:41 >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Detaylıca anlatılmış teşekkürler bu parazit sorunu bende de vardı Cat6 Ftp kablo çekince bu sorun ortadan kalktı Mecburen elektrik hattının yanında götürdüm mecburen bu tip kablo almaya çalıştım.

    Şimdi sorun şunlar:
    Elektrik Parazit'i Topraklama ile fazlalığı atamaz mıyız ? Sonuçta Modeme Crc Fec değerleri sebebiyle tekrar tekrar paket gönderimi veya alımı yapıyor.

    Bina girişine Trafo benzeri cihaz konulup 2000 kişiye değilde bina sayısı kadar kişiye internet sağlansa bu hizmet sağlanabilir.

    Yüksek hızlardan kasıt Altyapı gelene kadar 3-10 mb internet sağlanırsa en azından bu bekleme süresinde kayıp yaşamadan kötüde olsa internete girilir.

    Zaten ben Bpl kullanan biri olduğumdan ping konusunu bahsettim ve dalgalanmalar oluşuyordu bu sıkıntılar mevcut fakat sonuçta internet'i siz video izlemek için veya okulunuz , ödeviniz için kullanacaksınız.

    Yeni binalara bunlar yapılabilir eski binalarda çok problem çekilir bu sistem bir işe yaramaz zaten gelcekte uydudan internet olacağı için şimdiki zaman için geliştirilebilir ve yayılabilir.

    Bazı ülkeler bu sistemi aktif olarak kullanmakta onlar bu konuda nasıl bir geliştirme durumuna gittiler bilmiyorum.

    Fiberin yerini tutacağını söylemedim fakat geliştirilebilir bir sistem olduğu aşikar zaten ona bakarsak 5G ile Wifi hizmete girdiğinde Fiber yalan olacağını %70 tahmin edebiliyorum Türkiye'de 6G'de hizmete girse eski sistemleri seven bir ülkeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 12 Aralık 2017; 3:27:42 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hayır bunu her yerde uygulayamazsın. Bu senin kullanacağın sinyalide yok eder.

    Onun yerine izalasyonlu kablonun aliminyum izolesini topraklaman lazım ama okadar iyi topraklamayı nerden bulacaksın. Apartmanın toprağına bağlamaya kalkarsan toprağa kaçan akım izoleden de geçer buda tam ters etki yapar. Kablo izolesi için ayrı topraklama çakmak lazım ama gereksiz maliyet bence. Anca yeni bina yapılıtken dikkat edilsin .

    3 - 10 da nasıl verilir bilmiyorum. Altyapı olmayan yerler yani köyler ve onlar daha elektriği düzgün alamıyor. Birde o köye yüksek gerilim gidecek sonra trafoda ev seviyesine gelecek onun için trafo ayrı olacak ama adam daha lambası sabit yanmıyordur 😂. Mesela Rize'de arkadaşım var netten çok elektriği gidiyor. 5. Jenerasyon da gelse 6. Jenerasyon da gelse fiber fiberdir. Şuana kadar kablodan alınan stabilite kablosuzdan alınabilmiş değil. Havanında taşıyabileceği bir kapasite var. Mesela fcc miydi neydi kurumu tam hatırlayamadım eskide kullanılmış fakat artık günmüzde kullanılmayan frekans aralığınım görevini değiştiriyor . Yani 1960 larda radyo için kullanılan frekans artık kullanılmıyorsa kurum diyorki artık bu frekans aralığını buna ayırmıyorum çünkü kullanılmıyor onun yerine lamba kontrolüne ayırıyorum diyebiliyor.



    Yeni binada bu yapılır diyorsun ya bırak yapılmasın zaten bina yeni kablosunuda çeksin ayrı olarak mütahit. 100 dosya indiriyorsun eşin süpürge yapıyor 80 indi çocuk banyoda şohbeni açtı senin hız 50 üşüdün klimayı açtın hız 40 komşuda internet ve elektriğe abandı hız 10 .😂😂😂😂 Okadar para vericem rezil olacağım 😂 dur klimayı açma oyun indiriyorum. 😂 Veririm parasını çrkerim kabloyu 20 tl veremiyecek adamın yeni eve geçmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda en büyük örnek TT'de çalışırken başıma geldi. TT'nin zamanında çektiği bakır kablo sorunsuz çalışıyor, santrale çok yakın bir mesafe 300 belki 400 metre. Bir gün çok zeki elektrik şirketide direk bizim kanalları kullanarak trafo kurup elektrik hattı geçirmiş. Hattın kalınlığı belki benim kadar. O elektrik hattından sonra eş zamanlı olarak bölgeden şikayetler zirveye ulaşmış. 75 Mbps destekleyen hat 20'ye kadar düşmüş 35-50 Mbps verilemiyor bağlantı kopuyor. Olay sadece birkaç günde ve bizden habersiz olduğu için oturup düşünüyoruz. Sistemden yapılabileceklerinde bir sınırı olduğu için sahaya gittik. Şaka gibi 2 hafta önce 50 Mbps bağlanan adam 21 Mbps'de kopuyor. Sonra farkettik ki elektrik şirketi kocaman hat geçirmiş. Kablonun kabasına dokunduğunuzda zaten küçük bir titreşim hissediliyor. Santralden çıktığı gibi hemen karşıdaki menholde bile hat 10-15 Mbps kaybediyor. Sorunun elektrik kablosundan olduğunu zaten hemen çözdük deneme yapalım dedik firmayı aradık elektriği kesin dedik. Evet bölgenin elektriği kesilince hat eski duruma geliyor açınca yine aynı oluyor. Akşam prime-time saatlerinde zaten interneti unutuyorsunuz.

    Tabii bizim bakır 20-30 yıllık, elektrik kablosu yeni. Bizimkinin yalıtımı, kaplaması yetersiz kalıyor. Yeni yalıtımı, kaplaması iyi yapılmış yeni bakır çektik ama o kablonun geçmediği zamandakinden öncesine gelmedi. Elektrik şirketi ben masraf yaptım sökmem o kadar insan elektrik alıyor, bizde o kadar insan internet alıyor. Üst yönetim firmayla bir şekilde anlaşmış biz yeni bakır çekip bıraktık ama eski seviyesine hiç ulaşamadı. Tabii uğraşmayı da bıraktık o bölge hala öyle. Hızlar çok kötü değil ama prime-time diliminde SNR değerlerinde düşüşler oluyor. En fazla 35 Mbps verilebilir işaretleyip bıraktık. 50-100 Mbps kullanan adam 35'e şükreder hale geldi.

    Evet birde Doğu var. Zaten o bölgelerde elektrik altyapısıda düzgün değilki ondan gelecek internet düzgün olsun. Samsun'da her yıl değiştirilen Tip7 kabinler var çünkü sürekli elektrik kesildiği için bir noktadan sonra kabin bozuluyor. İstanbul'da benim oturduğum yerde bile elektrik düzgün değil. Olmaz ama oldu diyelim TT kalktı her ilçeye veri merkezi kuruyoruz dese ilk önce elektrik firmaları karşı çıkar.
  • 
Sayfa: önceki 327328329330331
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.