Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1423. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
51.346
Cevap
244
Favori
4.013.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14211422142314241425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu tracert atarken 2. adres ne oluyor? bütün her şey normal 2. adres pingi 200ms
  • E tabi haliyle şimdi 40-50 mbps upload veren şu ana kadar görmedim ayrıca 150-200 mbps veya daha yüksek hızları da vereni görmedim.

    Gelse bir nebze iyi olur gelmezse de sağlık olsun derim.
  • 30 ms aldığını gördüm pubg pc de aylık 700 Tl veriyormuş hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 19 Ağustos 2019; 1:1:37 >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam denizden çok yeşili doğası güzel geliyor banada. İstanbuldaki beton yığınından sonra ilaç gibi geliyor. Kendimize ait bir arsamız olsaydı iyiydi. Köylerde de pek hayat yok sürekli durulmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    iş alanı kısıtlı
  • crsma59 C kullanıcısına yanıt
    FTTH sistemlerde dairenizdeki fiber kasetten Türk Telekom'un getireceği ONT adlı cihaza OBK fiber çekilecek artık cihazları nereye koymak istiyorsanız. ONT'den de yine Türk Telekom'un vreeceği Router'a CAT6 ile bağlantı yapılacak. Eski DSL modeminizi kullanmayacaksınız. Aylık 6 lira olması lazım her halükarda kira parası ödeyeceksiniz. Muhtemelen faturanıza dahildir bu ücret şuan.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    kesinlikle hocam, katılıyorum.

    Hocam hakikaten 380KV bir hattın üzerine ev inşaa edip çatıya çıksak çarpılır mıyız?
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Yok bitmedi elbette ama OAŞ bünyesinde ortak bir faaliyet yok. ISS2ler duruma göre erişim ve omurgaları birbirlerinden kiralıyorlar. Öte yanden 2018 mayısında "Türk Modeli" adı verilen yeni bir kiralama ve paylaşım mevzuatı imzalandı. Sistem şöyle işleyecek. Bir yerleşik yani hat sahibi operatörümüz olsun buna V diyelim. Bir de V'den kiralama yapıp hizmet vermek isteyen operatör var bu da C olsun.

    C , X mahallesinde hizmet vermek istiyor ancak kendi altyapısı yok, bu durumda V'ye gidip eğer bu bölgede hattın ve bu hatta da kapasite/dark fiberler var ise bana kirala diyor. Aralarında bir ücrette anlaşıp kiralama yapılıyor. C, V'nin fiber erişim altyapısını kullanarak himzetini veriyor. Ancak varsayalım ki bu X mahallesinde V'nin de hattı yok ya da hattı varsa da kapasite/dark fiber yok. Bu durumda V, C'nin ve kendisiinn kullanması amaçlı yeni bir hat inşaa eder. Tüm maliyeti C karşılar. Buna karşılık C bu hattı V ile anlaştığı bir süre boyunca (örn. 5 yıl) ücretsiz olarak kiralama hakkına kavuşur. Hattın mülkiyeti V'ye aittir ve V de bu hattı kullanabilir.

    Bence şuan için en adil çözüm. TT eski CEO'su Paul Doany ise bu mevzuat konusunda çok iddialı, dünyaya örnek olacak diyor. Bakalım, hep birlikte göreceğiz.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Planlamada öngörünün haricinde bence planlada öngörünün tutmaması ihtimaline karşın kolayca tadil edilebilecek şekilde olmasına dikkat edilmeli. Çünkü evdeki hesap çarşıya uymaz. Hele hele bizde hiç uymaz
  • karasimsek06 kullanıcısına yanıt
    En yüksek 100Mbps verilemiyor değil 100Mbps üzerinde ürün yok.

    Yoksa FTTx sistemler 100Mbps üzeri hızları verebilirler. Sadece FTTC ve FTTB/DSL sistemlerde 17a dışındaki modülasyonları da aktif etmeleri gerekir o kadar. FTTB/Eth ve FTTH sistemler anında da verebilirler.

    İnternetin pahallı olma sebebi ise veri trafiğimizin neredeyse tamamen yurtdışına dönük olması ve buna bağlı veri maliyetleri (döviz üzerinden) ve sektör üzerindeki vergi yükü ki ülkemiz bu alanda açık ara dünya birinicisi
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Ne bakırı yav, bildiğim kadarıyla şuan fiberle beslenmeyen hiç bir santral yok. Ki il müdürlüğü diyorsunuz on sene önce bile fiberle besleniyordur orası.
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Abartma yapamazlar, çünkü bunlar halka açık şirketler ve kurumsal yönetim ilkelerini uyguluyor ve her sene kurumsal yönetim derecelendirme kuruluşlarınca denetleniyorlar. Verilerle ve bilgilerle oynamaya klakn şirketlerin geçmişte başına gelmiş olanlar pek hoş değildir.
  • crsma59 C kullanıcısına yanıt
    Çalışmaz zira modeminiz sistemde kayıtlı değil. Türk Telekom'un vereceği Router'ı kullanmalısınız.
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam kaç senelik hat, meholler su almıştır, ekler çürümüştür. Kablolar zaten eskimiştir. Normal yani.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam TT FTTH sistem getirecektir. Bina içi OBK fiber çekimi için bir elektrikçi ile vs anlaşılmışsa elektrikçile böyle daire başına 1000 lira gibi fahiş ücretler isteyerek fırsatçılık yapıyorlar. Nasıl olsa fiber ya sanki çekmesi Cat6'dan farklıymış gibi.
  • luckylukegs L kullanıcısına yanıt
    Cihaz değişim ücreti karşılığında değiştirebilirsiniz. 2 sene önce 25TL idi, şuan değişti mi bilmiyorum. Tabii muhtemelen il müdürlüğüne gidip böyle böyle deyince kabul etmeyeceklerdir. Sıkıştırın, genel müdürlüğe şikayet edeceğim vs deyin.
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Evet fiberde de zayıflama vardır ama DSL'deki ya da Docsis'teki gibi son kullanıcıyı ilgilendirmez. Daha çok transmisyondan sorumlu ekiplerinin işi bunlar. Fiberde eğer bir santrale ya da kabine fiber uğramayacaksa belirli bir mesafewden sonra tekrarlayıcı kullanmak gerekir ancak bu mesafe kullanılan modülasyona SPF'nin teknololjisine göre değişir. Şehir içlerindeki erişim altyapılarına genelde kolay kolay gerekmez. Zaten fiber kabin olur şehirlerde bir çok yerde.

    Uzun lafın kısası hayal kırıklığına uğrayacağınızı hiç zannetmiyorum, içiniz rahat olsun.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    30 santralin üzerinde ulaşamaz yav. Günümüzde çok istisnna durumlar haricinde maks 5 adımda (layer 3 için) bağlı olduğunuz veri merkezine ulaşırsınız. Orada geçen 30, paketin 30 aşamaya kadar takip edileceği ile alakalı. Mesela yukarıda testte hedefe 11 adımda ulaşılmış.
  • Bu sene başladı, 93.155.xx.xx yerine 212'li bloklardan IP'ler görülmeye başlandı. Network'den anlamadığım için üstadlar düzeltsin sanırım trunk bağlantıları eklenmeye başlanmış SSR'lara. 93.155.xx.xx'li adrese tracert atın ulaştığını göreceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 14211422142314241425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.