Şimdi Ara

Türk Telekom Faturalıda 15GB 35TL (39TL Oldu) Tarifesi Kullananlar Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.620
Cevap
58
Favori
144.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,çok kişinin geçiş yapıp taahhut vererek kullanabilmek için gayret ettiği Turk Telekom Mobil'in fiyat/içerik açısından efsane tarifelerinden olan bu tarifeyi forumda kullanan sayısı oldukça fazla. Yani sayımız baya var.
    Malum taahhut biterken panik başlıyor. Tarifeyi kullanırken karşılaştığımız sorunları aşmak için ve taahhut biterken uygun fiyatlara teklifler alabilmek için burada yazışarak birlikte hareket edelim.
    Ayrıca bu tarifeye geçmek isteyenlere buradan tecrübelerimizi paylaşarak,yönlendirme yaparak yardımcı olalım. Konunun çok faydasının olacağını düşünüyorum. Takip ettiğim kadarıyla forumda bu tarifeyi kullananların sayısı en az 80 kişi var. Tahminime göre 200 kişiden de fazla. Faturalıda 15GB 35TL (Yeni teklif fiyatı 39 TL oldu) tarifesini kullananlar olarak yazıya hesaplarını eklemem için bana buradan bu tarifeyi kullandıklarını yazarlarsa çok sevinirim. Hesapları konunun ilk yazısına ekleyecegim.
    Sorusu ve düşünceleri olanlar bu konudaki cevap panelini kullanarak yazabilir.
    KONUYU KONUDAKİ FORUM PANELİNDEN FAVORİLEMEYİ ve BEĞENMEYİ UNUTMAYINIZ.


    Tarife bilgisi resmi linki>>https://bireysel.turktelekom.com.tr/mobil/web/tarife-ve-paketler/sayfalar/faturalida-15-gb-tarifesi.aspx

    Türk Telekom Faturalıda 15GB 35TL (39TL Oldu) Tarifesi Kullananlar Kulübü
    Türk Telekom Faturalıda 15GB 35TL (39TL Oldu) Tarifesi Kullananlar Kulübü

    Türk Telekom Faturalıda 15GB 35TL (39TL Oldu) Tarifesi Kullananlar Kulübü

    TURK TELEKOM FATURALIDA (15GB 1000 Dk.1000 SMS= 35TL) TARİFESİ KULLANANLAR KULÜP ÜYELERİ:

    @redloves

    @SoftRock

    @AirSupport

    @Ment

    @aslantürk60

    @Nike

    @c34

    @Lars Mikael Akerfeldt

    @DarthWorm

    @wakrupalice

    @torrentfilm

    @whitelated

    @amasor4807

    @minur

    @serkangzcn

    @farukaan

    @Boomcu

    @SuperPunch

    @Javier Pena

    @PunkBunny

    @d.winchester.

    @Gordon Milne

    @Ayaz77

    @44cihan44

    @ebediezel

    @2

    @xyz35

    @bayar28

    @tavernac1

    @Dark Territory

    @ThErdemO

    @V2

    @Terekeme363436

    @LEAME

    @Japonya

    @Forum1th

    @Şıh Hazretleri

    @babasayfa

    @alimmm78

    @ratsorizzo

    @seferihsn

    @aerdalg

    @gsad1905

    @mert6385

    @yavusari

    @hasan basr

    @007messi

    @V-for-vandetta

    @obersth

    @B.AYAR

    @Ceyhυn

    @Outformer10

    @oOoSöNMeZoOoO

    @MEMATİ

    @alper_love

    @Cou_de_GraCe

    @hacidesdemir

    @MaDMaxiBo

    @şenolköz

    @WEAS

    @wade96

    @Erhan07

    @S0NADAM

    @Mc_RiKi72

    @YETISEN

    @atla

    @cream cheese

    @tb_fb

    @akcakoylu

    @allaturca89

    @4SP4WN

    @Jazzalyn

    @zippocakmak

    @Araxes

    @BuZ-MaViSi

    @MehmetNY

    @sinless34

    @recebim59

    @mehmet0637

    @TIRPAN

    @Orta Seviye Gitarist

    @hooper113

    @UranosOrc

    @börü06

    @MonkeyDLuffy06

    @rookieone

    @smart0201

    @iyoki

    @@kif1905

    @CocoJamboo35

    @TheBearGrylls

    @Caferhan

    @aslimdayok

    @lapatid

    @Çepik

    @deatless22

    @friendly_

    @ltrg

    @aceryeni

    @chnyldz03

    @İstanbul Beyefendisi

    @Akarsu20

    @kursadyagmur

    @Khang

    @Mobil Uzman

    Arkadaşlar, harf hatasıyla yanlışlıkla yazılanlar olabilir,tarifeyle ve konuyla ilgisi olmayanlar varsa iletirlerse düzeltirim.
    Tarifeyi kullanan ama ismi(hesabı) listede olmayan varsa konuda yazarak iletirse eklerim.
    LİSTEDE HESABI OLANLAR BAŞTA OLMAK ÜZERE TARİFEYİ KULLANANLAR KONUYU FORUMDAN FAVORİLERLERSE ÇOK FAYDASI OLACAKTIR. GİTTİKÇE BÜYÜYEN BİR KULÜP OLACAĞIMIZA İNANIYORUM.
    KULÜP OLARAK TURK TELEKOM YÖNETİCİLERİYLE İLETİŞİM KURMA VE GÖRÜŞME PLANLARIM VAR. BU KULÜP ÇOK FARKLI YERLERE GELEBİLİR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 24 Nisan 2020; 17:20:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Türk telekom 4g ile kullanıyorum (band20li telefon). Şehir ve ilçe merkezlerinde. Otobanların yüzde 80lik kısmında 4gden aşağı düşmüyor. Çekmediği yavaşladığı çok çok Nadir. Hız konusunda genel arızalar dışında hiç donma takılma görmedim. Vodafone 5 yıl kullandım girdiğim hemen her binada çekmiyor. Interneti bırak telefon zor çekiyor. Türk telekom iyidir.
    Bende bu tarifeyi kullananlardanım. 15 gb var ama internet hızı beş para etmez. 4-5 snde bir donuyor internet 4g ve 3g tüm şebekeleri denedim. Turkcell hat ile denedim bulunduğum lokasyonda 32 mbps/s ye kadar hız alabiliyorum. Ama turk telekom 8 mbps ye sınırlandırma yapmış gibi bir durum var. Eskiden böyle değildi 24 mbps in üzerinde bir hız vardı hat faturasızken. Tarife değişikliği sonrası bu hale geldi. Çünkü ne zaman hız 8 in üstüne biraz çıksın anında donuyor 100 kb/s hızdan yeniden yükselmeye başlıyor her 4-5 saniyede olan bu durumu nereye şikayet etmek lazım. Müşteri hizmetleri yardımcı olmadı.
  • Faturalıda 15GB 35TL Tarifesi Teklifi Alabilmek İçin Yapılabilecekler: 


    1.) Katlayan tarifesi,Mobil Ofis tarifesi,,Bimcell, PTTcell, Taraftar Hattı, ve Kurumsal(şirket yada esnaf) tarifeleri bu teklifi alamazlar.
    2.) Zaten faturalı hat kullananlar Faturalıda 10GB 29TL yada Faturalıda 15GB 35TL tekliflerini alamazlar ama taahhutlerinde indirim yada indirimli başka tarife tekliflerini alabilirler. Şuan bu konuda sadece Faturalıda 15GB 35TL tarife teklifini ele alacağım.

    Öncelikle:
    Hattın faturasız hat yani tarifen faturasız tarife olmalı. Faturasız tarifede en az 30 gün doldurmuş olman lazım.Faturasızda 30 günü doldurmadınsa teklif gelmez,gelse de sistem izin vermez.

    Sim kartın 4.5G olmalı. Online İşlemlerde ayarlardan 4.5G aktif(açık) olmalı.

    Hattınız açılınca:

    Internet Acik yaz 5555'e gönder.
    4.5G Hazir yaz 5555'e gönder.

    EVET yazıp 5008'e gönder.

    EVET yazıp 8070'e gönder.

    Selfy üyesi isen
    Anlik Mesajlasma yazip 4545'e gönder.
    GECE yazip 4545'e gönder.(herkese vermez)
    GECENET yazip 4545'e gönder.(herkese vermez)
    Bu yazdigim bütün mesajları yazmak göndermek ücretsizdir ama hattınızda en az 40 kuruş(0.40 TL) olmalı.Size hat açılırken hattın içinde Turk Telekom'un verdiği 0,40 TL'yi sakın harcamayın bunları yapmadan.

    Şimdi buraya kadar hattınız Turk Telekom faturasızda ilk açıldığında yapmanızda yarar olan işlemlerdi.

    Hattınız ile faturasızda 30 günü doldurduktan sonra şimdi yazacağım Turk Telekom Mobil ilgili mail adresine yazdığım şekilde email yazıp göndereceksiniz.Sakın faturasızda 30 gün dolmadan email göndermeyiniz.

    ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr email adresine derdini isteğini anlatan bir yazı gönder. En az 30 gündür turk telekom mobil faturasız hat abonesi oldugunu,eğer teklif edilirse Faturalıda 15GB 35TL tarifesine geçebilecegini belirt. Yardımcı olursanız memnun olurum yazınız.

    Mailin sonuna teklif istenilen hattın sahibinin adını soyadını, ilgili hattın numarasını ve ikamet ettiginiz il/ilçe yazıp gönderin.

    Sonra 0555 555 1 500 numarasından,yada 0507 985 xx xx veya 0555 444 1 50x ile başlayan numaralarindan gelecek cagrilari bekleyeceksiniz.Çağrıları mutlaka cevaplayınız kaçırmayınız.

    Bu maile teklif istegini yazanlara ilk başta olumsuz cevap verilse de,maili arşive not edilip bir gün teklif kotası dolmayınca listeden maili bulunup teklif ediliyor diye düşünüyorum. 

    Forumda bu mailden sonra olumsuz cevap verilip ama bir süre sonra teklif gelen çok kişi oldu. 
    Bakınız arkadaşlar,bu konuda sizlere yardımcı olmak için tecrübelerimize ve araştırmalarımıza dayanarak bir yazı oluşturdum. Tekrar takrar yazıyorum,bunları yaptiginizda size teklif gelmek zorunda degil,ben size teklif gelmesini sağlamak zorunda degilim. Faturasızda daha 35.günündesin ve mail attım aradılar teklif vermediler olmadı yazılanlar işe yaramıyor gibi triplerle lütfen konuyu meşgul etmeyin. 3 ay teklif gelmezse gel bana yaz. Öyle 30 günü doldurdun hemen sana bu teklifi vermek zorunda degiller. Teklifler haftalık kota ile sınırlı. Özellikle öğrenci olup geliri olamayanlar bu kotaya zor girebiliyor ama öğrenci olup geliri olmayan ama bu teklifi alanlar oluyor. Bu teklifin verilmedigi birçok kriter var,eğer size aylarca bu teklif gelmiyorsa olumsuz bir durumunuz vardır. Ben bu kriterleri biliyorum ama burada madde madde yazmak yazıyı çok uzatır.

    Turk Telekomdan iyi teklif alabilmek için diğer bir taktik de blöf: Numaranızı taşıma başvurusu yapıp bayide anne kızlık soyadını alakasız olarak yanlış vermek ve Turk Telekom tarafından bilgi uyumsuzlugu sebebiyle taşıma talebinin reddedilmesini sağlamak. Sonra Turk Telekom Mobil yetkilileri sizi arıyor,neden numaranızı taşımak istediginizi soruyor. Siz çekim kalitesine göre içeriklerin fiyatı uygun degil,daha uygun fiyat olsa kullanırdım diyeceksiniz. Arkasından teklifler gelecek. İlk teklifi yedekte tutun az ağırdan alın diger teklifi duyun,baktınız arkada başka teklif yok,teklifler iyiyse birini kabul edin. Yada Faturalıda 15GB tarifesini isteyin. Bu taktikte daha iyi indirim teklifleri geliyor açıkcası. 20GB tarifenin 25TL'ye verildigi oluyor.

    Diyelim ki teklif Online İşlemlerden geldi,eğer ayın 22'sine 3 günden az kaldıysa ayın 23'ünü bekleyiniz. Ayın 22'sine 3 günden fazla varsa 3 günden fazla beklemek teklifin silinme riski oldugu için isterseniz teklifi kabul edin ama önce teklifin ekran görüntüsünü mutlaka alın. Teklifi kabul ettiginizde ekrana gelen yazıyı da mutlaka ekran görüntüsü alın. Bu ekran görüntülerini buraya konumuza koyun,hem inceleriz hata varsa söyleriz,hemde ekran görüntüsünü yıllarca saklamış olursunuz forum sistemi sayesinde.
    Online İşlemlerden gelen teklifin ekran görüntüsünü aldınız ve kabul ettiiz. Hemen tarifeye geçişiniz olmaz. Teklifi kabul ettiginiz sisteme düşer ve Müşteri Hizmetleri i§ yoğunluğuna göre teklifi kabul edenleri sırayla arar ve bir kez daha emin olup Onay ister. Müşteri Hizmetleri sizi 1 gün sonra da arayabilir,5 gün sonra da arayabilir. Yani teklifi kabul ettim ama tarifem değişmedi,ne arayan var ne soran diye trip yapmayın. Size sıra gelince sizi ararlar. Beklemek istemiyorsanız, 4441 500 müşteri hizmetlerini arayın,teklifi kabul ettiginizi söyleyin sizi hemen tarifeye geçirirler. Eger faturasiz paketinizde bitirilmesi gereken internet yada dakika varsa bırak ne kadar geç ararlarsa o kadar iyi. Siz kullanabildiginiz kadar faturasiz paketinizi kullanin,çünkü tarifeye ne kadar geç geçerseniz o kadar az fatura gelir.Çünkü tarifeye geçtiğiizde, eğer tarifeiçeriklerinden hiçbirini bitirmezdeniz,internet-dakika-sms içeriklerinden 3'ünü de bitirmezseniz ilk faturanız kullandiginiz gün kadar + 2.32 TL telsuz kullanım ücreti + 1.50 kampanya katılım ücreti yansır. Yani ilk faturanızda 5 gün kullandiysaniz 5 x 1.20 TL hesaplaması yapılarak hesaplanır. Daha önce dedigim gibi bu tarifeye ayın 22'sine 1-2-3 gün kala geçmek şanssızlık olur. Mümkünse Ayın 22'sine 3 günden fazla varken yada 22'sinden hemen sonra geçiniz.

    BU TARİFEYE GEÇENLER BURAYI DİKKATLE OKUSUN:
    Faturasız hattınızdan Faturalı bir tarifeye geçtiğinizde hattınız internet ayarları sıfırlanır,internet ayarları bakımından hattınız yeni alınmış gibi yeni açılmış gibi olur. Eğer faturasızda selfy üyesiyseniz selfy üyeliği düşer,Online İşlemlerden yada mesaj ile tekrar selfy üyeliğinizi tanımlamalısınız.
    İnternet ayarlarınız 2G'ye düşer,yani 4.5G(LTE) gider,panik yapmayın,ayarları yenileyince 4 saat içinde,genellikle 2 saat içinde 4.5G(LTE) gelir. Hız 2 gün içinde artar.
    Faturasız bir tarifefen fatirali bir tarifeye,yani diyekim ki 15GB 35TL tarifesine geçince öncelikle telefonunuzu tamamen kapatın,güç tamamen gitsin,2 dakika bekleyin ve telefonu açın.
    Internet Acik yazın 5555'e gönderin.
    4.5G Hazir yazın 5555'e gönderin.
    Çağrı ekranından *100# yapın,gelen menüden internet ayarları kodunu girip göndererek internet ayarları mesajını alınız. Gelen internet ayarları mesajını KUR deyiniz ve kurulan ayarları kaydet yapınız. Yada bu işleri bilenler mobil ayarlar menusunden kendileri Turk Telekom Mobil internrt ayarlarını yapıp kaydedebilir ve varsayılan yapabilirler.
    Neyse dedigim ayarlar yapıldıktan sonra,mobil internetiniz açıkken telefonunuzu tekrar tamamen kapatacaksınız,sim kartı çıkarıp en az 5 dakika yada 10 dakika bekleyip simkartı takıp telefonu açacaksınız. 4.5G hizmetiniz 1 saat içinde sinyali güçlenerek başlayacaktır. Bütün bu işlemlerin sebebi detayı uzun teknik sebepler.
    Online İşlemlerden mutlaka 4.5G açık mı kontrol ediniz. 3G ve 4.5G mutlaka aynı anda açık olsun. Siz açıyorsunuz ama kendiliginden kapanıyorsa 3G ve 4.G'yi kapatın,sonra önce 3G'yi sonra 4.5G'yi sırayla 30 saniye arayla açınız.
    Siz yapamadıysanız 444 1 500 mhizmetlerini arayın yapsınlar.
    Bütün bunlara rağmen internetiniz faturasızdayken iyiydi ama faturaliya geçince aradan en az 4 saat geçmesine rağmen çok kötüyse 444 1 500'ü arayın anlatın,sizi teknik ekibe bağlayacaklar,oradan denilenleri yapın,kesinlikle fark oluyor. Yalnız 4.5G sinyali artınca telefon 4 çubuk çekiyorsa 2 çubuğa düşebilir. Şöyle bir trip var:faturasızda internet hızım iyiydi ama bu tarifeye geçtim internetim berbat,resimler bile zor açıyor.. Yok böyle birşey arkadaşlar. Dedigim gibi ilk 2 saat internet 2G olur yani berbat olur. Bunu bilin ve hazır olun,trip yapmayın. 2 saat geçtikten sonra dediklerimi yapmanıza rağmen internet hızı faturasızdaki gibi degilse dedigim gibi 444 1 500 mhizmetlerini arayınız. Faturasızda internet nasılsa bu tarifede de aynıdır,gerisi saplantı bana göre.

    SORULARINIZ OLURSA LÜTFEN BU KONUDAN YAZARAK SORUNUZ. ÖZELDEN ÇOK SORU GELİYOR ve ÖZELDEN HERKESE TEK TEK YAZMAYA ZAMAN AYIRAMIYORUM.CEVAP YAZMIYORSAM BİLİN Kİ YOĞUNUMDUR,ZAMANIM MÜSAİT DEĞİLDİR.
    KOLAY GELSİN..



    Online İşlemlerden yada telefondan bu tarife teklifi gelirse bu konuda paylaşınız,süreci beraber yürütelim.
    Eğer size 10GB 29TL tarifesi teklif edilirse aynı kampanya havuzundan oldugu için isterseniz 15GB 35TL olan bir üst tarifeyi yani Faturalıda 15 GB tarifesini isteyebilirsiniz.
    Müsteri hizmetlerine bana 10GB yetmez,15GB 35TL olanı isterim demeniz yeterli. 10GB tanımlıysa 15GB da tanımlıdır. Zaten tarife degil kampanya tanımlanıyor aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 13 Temmuz 2019; 22:7:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben faturasız kullanıyordum. Bana Özel kısmında bu kampanya çıkınca TT bayiine gittim. Orda faturalıya geçiş yaptılar. Faturalıya geçiş yapıldığına dair SMS de geldi. Sonra Bana Özel kısmından tarifeye geçiş için onay verdim. Fakat onay verdikten sonra herhangi bir bildirim gelmedi, şu an faturasızdaki paketim devam ediyor. Beklemem mi gerekiyor?
  • Bu tarife mobil uygulamada Bana Özel menüsünde teklif olarak görünüyordu. Faturasız olduğum için bayideki kadın bilgisayardan bir işlem yaptı sonra faturalıya geçiş yapıldığına dair SMS geldi. Ben de sonra Bana Özel'deki teklifi kabul ettim.
  • Bana verilen indirimle fena oldu. Seneyede böyle birşey deneriz artık.

    3 operatöre de böyle yapıcam artık. Yok öyle yağma


    Türk Telekom Faturalıda 15GB 35TL (39TL Oldu) Tarifesi Kullananlar Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 16 Haziran 2019; 9:54:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 aydır ınternetim kadar hediye de veriyor, 30 gb interneti 37 liraya kullanıyorum Bakalım bu ay bitecek mi

    Bu arada teşekkürler hocam konu için, iyi düşünmüşsün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    bitecek
    2KAT 3 ay kampanyası vardı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    hocam şirketi de üstünüze yapsalar tam olacakmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Milletvekili tarifesine kafa tuttum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Harbi bitiyor mu bu? İlk 3 ay prime özel 30GB kullanıyorum ve 2. 3 ay 2KAT yapayım diyordum. Patladık galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 16 Haziran 2019; 15:22:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    2kat kullanmadıysanız devam ediyor olabilir, bilgim yok

    prime özel 30gb nedir hocam, faturalıda15 kullanırken faydalanabiliyor muyuz ki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    2kat'ı 2. 3 aya saklıyordum. 25+25 olur dedim. 2 ay sonra 2kat yapıcam yani.

    Bazı prime tarifelerinde 3 ay boyunca ek 30GB veriyor. Normal tarifelerde yok bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2KAT Kampanyası belirsiz tarihe kadar devam ediyor. 10 gün için tarifenizi katlamayın. İlk fatura kesildikten sonra 2.gün 2KAT yazıp 5555'e göndererek tarifedeki interneti 2'ye katlayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarifeyi 7 aydır kullanıyorum..
    Bitince ne yapacağım diye de kara kara düşünüyorum.
  • friendly_ kullanıcısına yanıt
    Konuyu favorile,kara kara düşünme.
    Daha 5 ayın var,ben sana taktik söylerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 ay oldu teklif gelmedi daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahattum bitsin (12.ay) hemen Turkcell e geciyorum.sozde 15gb elbette memnun olan vardir ama ben hic memnun degilim.Normal gunlerde Aksamlari hafta sonlari geceli gunduzlu acayip komik hizlara dusup beni cogu kez yari yolda brakan rezil internet hizi.Turkcell de 5gb grerim temiz girerim.Hic ama hic memnun degilim.Alanlada saygim sonsuz. ama bazi zaman 15kbps gbi komik hizlarda ben yapamam tercihim degil o kadar sabrim yok.Zaten onune geleni ucuz bol internet vere vere kalite yerlerde.Turkcell tartismasiz Turkiyenin tek ve en kaliteli hizmeti veren operaturudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçiş yapıyorum bende bu tarifeye az kaldı bakalım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hattimi tasidim, gece faturasiz tt li olacagim. Bakalim bana ne zaman bu teklif gelecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.