Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
8
Favori
227.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
317 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAYE gelsin istiyorduk fakat görünen o ki SAYE gelecek ancak bizi 100 MBPS Hızlarla sınırlayacaklar.


    SAYE dediğimiz modelde aslında Alternatif firmalar Türk Telekom'dan bağımsız olacaktı ancak ne yazık ki Türk Telekom ve BTK saçma uygulamalarına devam ediyorlar.


    Dünya'da bir çok ülkede ekonomik olarak uygun ve yüksek hızlı paketleri müşterilerine sunarken biz halen 2010 yıllarında sunulan 100 mbps paketlere mecbur bırakılıyoruz.


    Hakkımızı aramazsak Türk Telekom bu engelleri önümüze koyacaktır.


    https://www.btk.gov.tr/kamuoyu-gorusleri/taslak-turk-telekomunikasyon-as-referans-yerel-aga-ayristirilmis-erisim-teklifinin-revize-edilmesine-iliskin-kamuoyu-goruslerinin-alinmasi


    https://www.btk.gov.tr/kamuoyu-gorusleri/taslak-turk-telekomunikasyon-as-referans-sanal-ayristirilmis-yerel-erisim-teklifine-iliskin-kamuoyu-goruslerinin-alinmasi


    TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR



    Mail adresine şikayetimizi dile getirmeliyiz! CİMER'e de şikayet etmeliyiz arkadaşlar zamanında biz AKN'ye dur dedik ve AKN gibi uygulamalar kalktı.Upload hızlarına isyan ettik en azından 8-10 mbps'e yükselttik buna da bir dur demeliyiz!Fiyatlara da tepkimizi dile getirelim.Lütfen konuya destek olalım hakkımızı arayalım.


    etdbilgi@btk.gov.tr

    https://www.cimer.gov.tr

    https://tuketicisikayet.btk.gov.tr/tsys/giris.html


    Dikkat:Cimer için Örnek metindir.Herkesin hak ve hür iradesi vardır.

    Alıntı

    metni:
    BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) hiç bir şekilde internet abonesi olan müşterilerinin yanında yer almayan tamamen firmaları destekleyen ve firmaların lehine çalışan bir kurumdur.
    BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) İnternet Servis Sağlayıcılarını denetlemek ve tüketicilerin yaşanabilecek zararlarını önlemek , menfaatini korumak amacıyla kurulmuştur.
    Ancak bu ilkelerin tersine ne yazık ki şikayetlerim göz ardı ediliyor , tüketici sistemlerine firmalar bakıyor ve robot gibi cevap verip geçiştirmektedirler.SAYE (Sanal Ayrıştırılmış Yerel Erişim) veya VAE (Veri Akış Erişimi) tekliflerini Türk Telekom hazırlıyor ve kuruma sunuyor tüketiciler tepki gösterse de bu düşük indirme ve yükleme hızları , yüksek fahiş fiyatlar , haksız alınan modem ücretleri gibi sorunların önüne geçilemiyor.
    Türk Telekom'un SAYE (Sanal Ayrıştırılmış Yerel Erişim) için verdiği teklifte sadece 100 Mbps hızlarla sınırlandırdığı ve yüksek port ücretlerini içeren taslağa ait referans teklifi yayınlamıştır.Tüketici olarak bu referans teklifini kabul etmiyorum ve Dünya'ya ayak uydurmaya davet ediyorum.
    Saygılarımla arz ederim.


    Olması gereken hız ve fiyatlar bunlardır arkadaşlar LÜTFEN KONUMUZA DESTEK OLALIM ÖNE ÇIKARALIM!


    TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 24 Ocak 2021; 7:39:16 >







  • hayır, AAA oyunların boyutu 200GB civarına yaklaştı hatta geçti. Tam 100mbps ile yani 12,4 MB/sn indirme hızıyla 4 saat 28dk sürer ve bu süre boyunca internet kullanılamaz halde oluyor. Bunun bir de iş boyutu var, upload hızları yerlerde projelerdeki ilerlemeleri ya da yedeklemeleri flash bellek/hdd ile kargolamak karşıya yüklemekten daha kısa sürüyor. İğnelemeden önce düşünmeni tavsiye ederim.

    bence hiç makul bir süre değil 200gb yi 4 saatte indirmek.


    daha kaşıkla yemek yemeyi öğrenememiş araplar steam den senin 4 saatte indirdiğin oyunu 2 saatte indiriken;




    veya uyuşturucu üstünden geçinen brezilya devleti senin 4 saatte indirdiğini 1.5 saatte indirirken;



    sen ne cüretle bu süreyi makul bulup, "gerçekleri konuşuyorum" diyorsun;





    konum olarak hemen üstümüzde ki bulgaristan da burada ki daha iyilerini yalan attığımı düşünürsün falan diye koymadım;


    Hocam, o kadar güzel bir konu açmışsınız ki.


    Türkiye'de neden teknolojiyle iç içe olamıyoruz anlayamıyorum, yıl 2021.


    Adamlar evimize kadar fiber çekiyor, eyvallah. Ama 100 üstünü vermem diyor. Neden?


    Eskiden ADSL, VDSL vs. diyerek yüksek hız vermiyorlardı, insanlar harici şirketlerde yüksek hızı gördü.


    Şimdi de böyle bir engel koymak istiyorlar, şaka gibi.


    Altyapın var ama 100 üstü alamıyorsun, bir de aylık 10₺'ye modemi de sağ olsunlar kiralatıyorlar.

  • Anlaşılan TurkNet'in GigaFiberi Türkiye'de yaygınlaşmadıkça Türk Telekom'un sınırladıklarına maruz kalmaya devam edeceğiz...

  • Malesef Türknet'in fiberi de her yerde yaygın değil.Türknet şunu gösteriyor uygun fiyatlara yüksek paketler verilebileceğini.


    Türk Telekom bankalara olan borçlarını bize ödetiyor galiba.

  • 100 mbps yeterli gelmiyormu?
  • Ereninh0 kullanıcısına yanıt
    hayır, AAA oyunların boyutu 200GB civarına yaklaştı hatta geçti. Tam 100mbps ile yani 12,4 MB/sn indirme hızıyla 4 saat 28dk sürer ve bu süre boyunca internet kullanılamaz halde oluyor. Bunun bir de iş boyutu var, upload hızları yerlerde projelerdeki ilerlemeleri ya da yedeklemeleri flash bellek/hdd ile kargolamak karşıya yüklemekten daha kısa sürüyor. İğnelemeden önce düşünmeni tavsiye ederim.
  • Ereninh0 kullanıcısına yanıt

    Hocam fiber internetlerde gigabit kullanılabilir, Turknet gibi. En azından superonline gibi 200 Mbps paket bari getirselerdi.

  • @NitroNos Şuanda port ücreti 50-75-100 hızları için 29,57 olarakfaturalandırılıyordu?? 100mbit 4e katlamış.Alternatifler nasıl fiyatlayacak acaba?

  • Ereninh0 kullanıcısına yanıt

    Normal bir kullanıcı için yeterli gelse de dünya'yı takip etmemiz gerekir dünya'da bu paketler ekonomik şekilde sunuluyor.


    100 Mbps üzeri hızlar geldiğinde aynı zamanda yükleme hızlarında artacak.


    Bizim isteğimiz dünya'ya ayak uydurmak ve ekonomik paketler ile yüksek hızlarla internete erişmek.

  • furkkkkan F kullanıcısına yanıt

    Eğer ki bu teklif onaylanırsa kimse tepkisini dile getirmezse şu andaki paket ücretlerini mumla ararız alternatifler de mecburen fiyat yükseltmeye gidecektir.


    Netspeed zaten yükselteceği bilgisini verdi.


    Tepkimizi dile getirmezsek bize bunları reva görecekler.

  • Bu 100 mbit sevdası ne böyle takıntılı aşık gibi.

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Şu teklifi hazırlayan personelleri bulup konuşmak istiyorum ya 100 mbps nedir 2021'e girmişiz halen 11 sene önceki paket hızlarını konuşuyoruz teknolojiye ayak uyduramadılar hocam tabi engelli kişilere özürlü yazan personelden ne beklersin ki.

  • Özelleştirme sağolsun. Devletin vatandaşı dinlediği mi var ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün kendi altyapılarından, milletin rüyalarını süsleyen ve mahalleme gelsin diye yırtınanların olduğu GigaFiber'i bağlattım.


    Akşam 21.17'den itibaren Türknet'in kendi altyapısından verdiği interneti kesildi ve açtığım destek kaydına 48 saat içinde dönüş yapılacağı bildirildi.


    Ben TTnet 16 mbps kadar adsl kullanıyordum, taahhüd bitmişti. Ama portu kaybetmeyeyim diye kapattırmadım. Şuan oradan bağlanıyorum.


    Diyeceklerim bu kadar.


    ek: Buradaki şikayetleri anlayabiliyorum. Ancak sorun sadece TTnet'te değil. Genel olarak ülkenin altyapısı bu kadar nufusun hızlı internete ulaşmasına imkan vermiyor bu yüzden de TT fiyatları yukarı çekiyor ki millet yavaş da olsa stabil internet alsın diye uğraşıyor gibi geliyor bana diyerekten şeytanın avukatlığını yapmış olayım. TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR 


    Yani günün belirli saatleri kesilecek yada büyük ölçüde yavaşlayacak 100-1000 mbps kadar internet mi yoksa stabil, kesilmeyen, kullanıma yavaş da olsa imkan veren 16 mbps kadar internet mi derseniz ben ikincisini seçerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 21 Ocak 2021; 22:55:50 >




  • andires42 A kullanıcısına yanıt

    Özelleştirmenin iyi ve kötü yanları var ama Türkiye'nin en büyük internet altyapısını yabancı bir firmaya özelleştirirsen bu büyük problem teşkil eder.


    Kamu'da olması çok bir avantaj sağlamaz bence THY gibi devlete bağlı ama özerk bir yapıda olması gerekirdi.

  • Türknet'in en büyük yaptığı saçma olay müşteri hizmetlerini kaldırması oldu.


    Online olarak ne kadar yazılsa da pek bir sonuç alınmıyor.


    Giga fiber altyapınız da olması sevindirici ama Türknet'in bu sorunların önüne geçmesi gerekir.

  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    Vallahi hocam durum belirttiğim gibi. Allahtan TTnet Portunu kapattırmadım daha yoksa kökten internetsizdim telefonda çekmiyor kentsel dönüşümden sonra :/


    Bu arada bulunduğum lokasyon da TTnet belkide en stabil adsl hizmetini veriyor olabilir. 8 ping 16 mbps kadar internet ve 12-13e sabitlenmiş gibi gelen bu aralıktan hiç çıkmayan bir internet... TürkNet fiber kesilip de TTnet'in adsl'sini takınca garip bir mutluluk oldu, kahkaha patlattım evdeTÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR ... TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LGR9

    hayır, AAA oyunların boyutu 200GB civarına yaklaştı hatta geçti. Tam 100mbps ile yani 12,4 MB/sn indirme hızıyla 4 saat 28dk sürer ve bu süre boyunca internet kullanılamaz halde oluyor. Bunun bir de iş boyutu var, upload hızları yerlerde projelerdeki ilerlemeleri ya da yedeklemeleri flash bellek/hdd ile kargolamak karşıya yüklemekten daha kısa sürüyor. İğnelemeden önce düşünmeni tavsiye ederim.

    200 gb'yi 4 saatte indirmek gayet makul bir süre.


    upload konusunda bende hem fikirim, upload hızı yerlerde.


    iğnelemiyorum, gerçekleri konusuyorum :)

  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    23.30 itibariyle arandım ve TurkNet modemi yeniden bağladım. En azından müşteri hizmetleri açısından ilgileniyorlar GigaFiber'de. Şimdilik müşteri hizmetleri benden 10 üstünden 10 aldı ancak hizmet durduk yere kesildiği için internetim 8'e düştü... TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR 

  • Arkadaşlar akk denilen saçmalıktan yeni kurtulduk sizce yüksek hızda internet almamız kolay mı

  • Kendi fiber altyapıları olduğundan dolayı sorunları çözmeleri daha kısa sürebiliyor umarım altyapılarını genişletirler bende uygun fiyata yüksek hızlı hizmet almak isterim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.