Şimdi Ara

Türk tankına Japon motoru! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
3
Favori
9.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • elkaidenin ürettiği füzeler gibi diyorhey Allahım

    Bazıları sırf kendi ideolojisindeki yönetim yapamıyor tam karşısındaki başarıyor diye hasedinden çatlıyor.Sanki adam bunu birtek kendisine yapıyor.Nedir bu düşmanlık.Türk Ordusuna yapılıyor arkadaşım.Şu 1970 lerdeki siyaseti bir kenara bırakın.Atı alan üsküdarı geçti.50 yıl önce yapımına başlanması gereken projeler.Geç bile kaldık.

    http://www.youtube.com/channel/UC2QPYJePJL221JQQ7BtuSrQ

    "TRTANADOLUKARTALI" nı youtube tan takip etmenizi öneririm.Savunma sanayiimizle igili çok güzel videolar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 29 Aralık 2013; 21:07:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS



    milli tankın milli enkaz olması elin oğlu açısından bu kadar kolay. peki sen bunu yapabiliyor musun işte bütün mesele bu.

    animasyon olduğuna bakmayın gerçeği de mevcut



    İllaki tek başına er atsın istiyorsanız . Onun da projesi epeydir var. Her şey sırayla . Yakında kmtas videolarını da izleriz.

    Tek Er Tarafından Kullanılan Orta Menzilli At-Unut Tipi Tanksavar Silahı

    Amaç : Düşman zırhlı ve mekanize birliklerini imha etmek, durdurmak, geciktirmek ve kanalize etmek

    Kapsam : Tek er tarafından kullanılan orta menzilli at unut tipi tanksavar silahı tedariki

    Proje Modeli : Yurt İçi Geliştirme

    Ana/Alt Yüklenici : Roketsan A.Ş




  • 1930 lu yıllarda abd köpekliği yapmasaydılar şimd dünyada ilk 5 deydik dört bir yana uçak satıp abd köpekliği yapmıyorduk

    https://www.google.com.tr/search?q=t%C3%BCrkiye+u%C3%A7ak+fabrikas%C4%B1+neden+kapand%C4%B1&oq=t%C3%BCrkiye+u%C3%A7ak+fa&aqs=chrome.2.69i57j0l5.2806j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8




  • Ok.Zaten yazmıyorum artık foruma, şu konuyu görünce yazayım dedim yazdığımı da anlatamıyorum ki insanlara.Söylediklerimi çürütmeyi bırakın, mantıklı tek bir tez ile gelen yok.Size engin bilgileriniz ve tipik ' koskoca adamlar boşunamı o paraları harcıyor, sen ondan daha iyi biliyorsun ' mantığınızla iyi ve kaliteli forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgacem

    Onlar eskidendi. ABD Japonya ya 2 nükleer bomba salladı adamlar pes etti. Gerçek bir dev devletle savaşırsan adamın aklını alırlar.

    O tankları ABD gibi bir ülkenin imha etmesi 1 gününü almaz

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

    quote:

    Orijinalden alıntı: Protex11

    quote:

    Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

    bir zamanlar yere göğe sığmayan leopard tanklarının motorunu tasarlayan projenin başmühendisi olan motor fabrikası açan biri vardı şimdiki halimize bak.

    Basmuhendis falan degil allahaskina uydurmayın artık ya. O tankın yapımında binlerce mühendis gorev aldı, onlardan bir tanesi olmak mükemmel bir basarı degil, gayet sıradan bir sey.

    Hayır bu tarz islerin icinde olan bir mühendis olarak soyluyorum bunu. Nasıl yürüyor isler bilmesek inanacağız cidden.

    mesaja bakarak en fazla 15 yaşındaki bir kız olduğunu tahmin ediyorum.

    quote:

    "Basmuhendis falan degil allahaskina uydurmayın artık ya"





    erbakanın çok zeki olduğunu ve makine konusunda dahi olduğunu en sıkı solcu bile kabul eder yapmayın etmeyin adamın siyasi görüşünü bir kenara atarsak

    dizel motorların çalışmasını matematiksel olarak izah ederek 27 yaşında doçentlik alan ve hala en genç doçent ünvanına sahip itüden 3.96 veya 3.97 gibi bir ortalama ile mezun olmuş bir insan.

    1956 yılında dizel motor fabrikası açan ilk yerli otomobili üretilmesini sağlayan biri hani nerede bunlar ?










    quote:

    Alman Ekonomi Bakanlığı için motorların daha az yakıt kullanımı konusunda araştırmalar yapan ve bu konuda ilgili bakanlığa bir rapor sunan Erbakan’ın bu dönemde yazdığı dizel motorlarda püskürtülen yakıtın nasıl tutuştuğunu matematiksel olarak izah eden doçentlik tezi Alman ilim çevrelerinde büyük ilgi gördü. Tezin akademik dergilerde yayınlanmasının ardından, o tarihlerde Almanya’nın en büyük motor fabrikası olan DEUTZ motor fabrikalarının genel müdürü Prof. Dr. Flats tarafından Leopar tanklarının motorları ile ilgili araştırmalar yapmak üzere bu fabrikaya davet edildi. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Alman üniversitelerinde ilk Türk ilim adamı olan Erbakan, 1953’te doçentlik sınavını vermek üzere Türkiye’ye döndü ve bu sınavı başarıyla vererek henüz 27 yaşındayken Türkiye’nin en genç doçenti oldu. Araştırmalar yapmak üzere tekrar Almanya’ya giden Erbakan, burada yaklaşık 6 ay motor araştırmaları başmühendisi olarak görev yaptı. 1954-1955 yılları arasında askerlik görevini yerine getirdi.



    1956 yılında Gümüş Motor A.Ş’ yi kurarak burada Türkiye’nin ilk yerli motorunu üretti. 1960 yılında Ankara’da yapılan Sanayi Kongresinde Gümüş Motorun yaptığı imalatları sunan Erbakan, Türkiye’de otomobil yapımı fikrini ortaya attı ve bu fikrin o zamanın yönetimince revaç görmesi üzerine Eskişehir Demiryolları CER atölyesinde “Devrim Otomobili” adıyla ilk yerli otomobili imal etti. 1965 yılında profesör oldu. 1967 yılında Nermin Erbakan ile evlendi ve aynı yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Sekreterliğine seçildi.





    HARBİDEN ÇOK SIRADAN ŞEYLER YAPMIŞ ADAM.


    15 yaşında kız çocuğu ha? Belli senin seviyen, ona göre konuşmak lazım belli ki. Şimdi şöyle bir durum var, böyle büyük projelerde senin zannettiğin gibi bir tane başmühendis olmaz, cahil cahil konuşma. Başmühendis diye bir şey de kalmadı ya, ona bir şey demiyorum. Onlarca şirkete bölünür proje. Mesela anka, tai projeyi yürütürken gerek aselsan gerek havelsanın da yürüttüğü çok kritik noktalar var. Projeler sistem mühendisliklerine gelir, organizasyonu yapılır belli bölümlere dağıtılır. Bunun ağır mühendislik gerektiren bölümleri de olur, kaba üretime dayalı yerleri de. Senin anlayacağın o proje onlarca küçük parçaya ayrılır. Bir projenin başmühendisi diye bir şey olmaz yani senin anlayacağın. Hele ki tank üretimi gibi kompleks bir şeyden bahsediyorsak. Altay tankının sadece frenleri üzerinde aselsan sst'de kaç mühendis çalışıyor haberin var mı senin? Yok tabi, anca uydur. Ya da rehis'te sadece radar servoları üzerinde çalışan kaç mühendis var mesela hiç düşündün mü, bilgin var mı böyle şeyler hakkında?

    Leopard tanklarının başmühendisiydi lelelele diye atlarsan ortalara, savunma sanayine biraz bulaşmış meslek lisesi öğrencileri bile seni kendinden utandırır.

    Copy paste yaparak bir şeyler kanıtladığını zanneden ergen ruhlu insanlardansın anladığım kadarıyla. Mühendislik seni aşmış, bir forumdaş tavsiyesi, bilmediğin konulara bulaşma.

    Ha son olarak, en genç doçent diye bir google'la bakalım sağda solda laf ebeliği yapmadan önce.




  • adamlar artık füze yapmıyor. iklim değiştirmeye çalışıyorlar ve başardılar da denilebilir. adamlar hayalinize gelmeyecek şeylerle uğraşıyorlar hidrojen bombasının bile modası geçti artık. bizim uğraşacak daha önemli işlerimiz var mesela başı kapalı veya haç takan veya bikiniyle insanların devlet dairelerinde görev yapabilmesi gibi. bunlarla uğraşın siz. bilimle uğraşmayın çarpılmayın sonra
  • mitsu reyiz yapmış yine motoru
    Keşke mivec 15L Dizel yapsaymış

    az yakar çok kaçardı bizim askerler doğru durmaz şimdi bunlarla
  • Ülkenin hava savunması yok diyenler şunu bi izlesin.
    http://www.youtube.com/watch?v=eupXQcuUq2s

    Her şeyin bi sırası var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konudan anladım ki öyle başbakanın mitinglerinde yapılan icraatları yüzeysel olarak yüksek ses tonuyla anlattığında alkıştan elleri yorulan topluluklar gibi araştırmadan sadece siyasetçisine göre rotasını çizen vatandaş tipinden uzak gerçekten işin görünen boyutunun altındaki ayrıntıları araştırıp sorgulayan bilgili insanlar var. Ama ne yazık ki onlarda; ''bize komplo kuruyorlar işte bunlar türkiyenin önünü tıkıyorlar ''diyen bilgisiz sığ zihniyet tarafından hemen dışlanıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: tolga509

    quote:

    Orijinalden alıntı: WanZei

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Hala konvensiyonel silahlara yatirim yapiyoruz ya neyse. Hala bir ulkeyi ele gecirmek icin askere tanka ihtiyaci oldugunu dusunen insanlar olmasi daha da garip. Adamlar tek kursun atmadan turkiyeyi ele gecirdiler ki milyonlarca tankin olsa neye yarar...

    Savaşlar sadece psikolojik olarak yapılmaz ama yapılan etkiye bakarsak bu ülkede ciddi istihbarat sorunları var.Konvansiyonel silahlara yapılan yatırımlar mantıklı olmak zorunda ve ordunun ihtiyaçlarına göre şekillenmeli ve şuan ihtiyaç olarak Altay gerekliydi envanterde hala M47 ve M48'ler mevcut.

    Günümüz şartlarında gereksiz gözükebilir fakat bunlar geç kalınmış projeler Altay,Atak,Milgem ve TFX gibileri bu projelerin oluşma tarihleri 80lerin sonuna yakın.Ülkemizde kısaca başa geçen ve önemli konum sahibi vatandaşcıklar sadece ceplerini düşündüğü için geri kaldık ve bu gündeme bakarsak gayette geri kalacağız.Ufak bir örnek vermek gerekirse envanterimizde bulunun F-16 iteleme ürünüdür çoğu rütbeli asker karşı çıkmasına rağmen zamanında bir generalciğimiz cebine 3-5 sakal gireceği için onaylandı.

    Günümüz şartlarında gereksiz gözükebilir fakat bunlar geç kalınmış projeler Altay,Atak,Milgem ve TFX gibileri bu projelerin oluşma tarihleri 80lerin sonuna yakın


    Vallahi kardeşim element uyduran gördüm de böyle uyduranı az gördüm. Bu projeleri başlangıç tarihleri aşağıda ki şekildedir.

    MİLGEM projesi 2000
    ANKA 2004
    ALTAY 2007
    ATAK 2007
    TX/FX 2011



    Artı olarak...

    ALTAY tankının altyapısı K2 Black Panther den alındı diyenler cahil cahil konuşmayın. ALTAY her şeyiyle sıfırdan tasarlandı. Motor, Alman MTU o da ilk etap teslimatlar için.
    Namlu için bir know-how alındı o kadar.

    İnsan hiç olmazsa açar bakar iki tanka benziyor mu diye.

    Sıfırdan tasarlanan birşey yok.

    http://en.wikipedia.org/wiki/K2_Black_Panther
    https://www.google.com/search?q=altay+k2

    Göz var nizam var. İki tankın birbirine benzer bir yanı var mı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ferrari S.p.A.

    Ülkenin hava savunması yok diyenler şunu bi izlesin.
    http://www.youtube.com/watch?v=eupXQcuUq2s

    Her şeyin bi sırası var.

    birtane F-22 Raptor hepsine bedel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

    quote:

    Orijinalden alıntı: *President*


    quote:

    Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

    Bu devirde tank kalmadı artık.Özellikle bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinin tanka ihtiyacı yok.Tank artık askeri harekatların son aşamasıdır.En önemlisi hava gücü ve donanma artık.Tank ile ne yapacaksın Allah aşkına?Gereksiz yatırım.Birde Türk malı diye lanse etmiyorlar mı şunları..Cahil halkta sanıyorki artık tank uçak yapmaya başladık..

    Kime gore? Neye gore?

    Mekanize ve zirhli birlikler olmazsa olmazdir. Piyadenin harp sahasina girmesi icin zirhli birlik destegi sart.

    Hava ve deniz kuvvetlerinin amaci baska. Savasi piyade kazanir.

    Hangi savaşı ya?Savaş mı kalmış?Adam tepene atom bombasını atıverse ne yapacaksın?Tankınla mı korkutacaksın?Geçin bu işleri.Ben bu işin içindeyim hepsi boş.Senin ordun baştan aşağı çok güçlü olacak, tank o zaman işe yarar.Tank işi bitirmek için vardır, başlatmak için değil.Dünyanın en iyi tankına sahip ol, bu seni güçlü yapmaz.Önce hava , sonra deniz kuvvetlerin iyi olacakki o tank bir işe yarasın.Bugün nükleer deniz altılar ortalıkta cirit atıyor ve hiçbiri tespit edilemiyor.Senin neyin var JAPON MOTORLU tankın.Peh bilip bilmeden konuşmasın kimse.Konuda çok komedi yorumlar var.

    O zaman adama sorarlar sen madem bu isin icindesin ne yapiyorsun bu konuyla ilgili diye?

    Atom bombasi atarsa bu topraklardan kimse yuzlerce yil hayir bekleyemez. Merak etme dis mihraklar o kadar salak degil.

    Motoru japonda olsa 1 adim ileri gitmesini hazmedemiyorlar su milletin. Bu mantikla tankimiz olmasin hatta kacyuz yillik teknoloji topumuzda olmasin, amaan piyadenin silahindaki sungu de olmasin.

    Turkiye senin bahsettigin kadar ileri teknoloji harp silahlarina ulasabilecek maddi varliklara sahip degil. O zaman ne yapacaksin? En iyi yaptigin seyi yani gayri nizami ve nizami kara harbi uzerine yogunlasacaksin. Amaan adamlar bi bomba atar hepimiz oluruz diye duaunmekten daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Mezarci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ferrari S.p.A.

    Ülkenin hava savunması yok diyenler şunu bi izlesin.
    http://www.youtube.com/watch?v=eupXQcuUq2s

    Her şeyin bi sırası var.

    birtane F-22 Raptor hepsine bedel

    yavaş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS

    adamlar artık füze yapmıyor. iklim değiştirmeye çalışıyorlar ve başardılar da denilebilir. adamlar hayalinize gelmeyecek şeylerle uğraşıyorlar hidrojen bombasının bile modası geçti artık. bizim uğraşacak daha önemli işlerimiz var mesela başı kapalı veya haç takan veya bikiniyle insanların devlet dairelerinde görev yapabilmesi gibi. bunlarla uğraşın siz. bilimle uğraşmayın çarpılmayın sonra

    Konuyu neden düz siyasete getiriyorsunuz ki?.
    Yok dediniz projeleri koyduk, yapılanları koyduk . Şimdi türban , bikini ne alaka ?.
    Tornistan yapıyorum deyip çekilin kenara bir tane arkadaş zaten çekildi bence diretmeye gerek yok




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS



    milli tankın milli enkaz olması elin oğlu açısından bu kadar kolay. peki sen bunu yapabiliyor musun işte bütün mesele bu.

    Tanklar agir hareket eder, gurultuludurler ve buyukturler. Bu yuzden cabuk farkedilir ve hedef olurlar. Javelin, tow, milan gibi silahlar acik arazide is yapar. Geri tehlikeli bolgeleri vardir ve kapali alanlarda kullanilamazlar. Ayrica reaktif zirhlara karsi etkili degiller. Eger tank sehir icine kadar girmisse ve reaktif zirhla donatilmissa tanksavar timi icin isler pek kolay degildir. Ayrica acik alanda tanksavar silahlarinin etkili menzili tanklardan cok daha dusuktur. Tank uzerindeki elektronik donanimlara hakim bir murettebat ile etkili menziline girmeden tanksavar timini tespit edip nokta atisi yapabilir.

    Bu tip videolarin amaci yok cunku uretilen her silahin bir antisi mevcuttur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle 100% yerli takıntısına anlam veremiyorum!
    Üniversitelerde neden yabancı hocalar var ya da bizim proflar neden dünyanın en iyi üniversitelerinde hocalık yapıyorlar sizce bu bizim üniversiteleri ya da onlarınkini milli olmaktan çıkarır mı ?
    Bilimin milliyeti olmaz! ABD bugün geliştirdiği birçok teknolojinin temelini zamanında Nazilerden kopyalamıştır. Ama şuan geldiği noktaya bakarsak Rusya ve Çin bile bu teknolojisine erişemez vaziyettedir. Biz eğitim sisteminin kronik sorunlarını aşamadığımız için(ki bu öğretmenlerle aşamayız kendi branşına bile vakıf olmayan öğretmenlerden gelecek bekleyemeyiz) YLSY diye bir proğramla 5000 ve üzeri öğrenciyi yüksek lisans ve doktoraya yurtdışındaki ilk 500 üniversiteye gönderiyoruz. Sırf ülkenin gelecekte kalkınması adına bunca yatırım yapılıyor. Teknolojik kalkınma öyle ha deyince olmuyor maalesef. Nükleer anlaşmalar yaptığımız ülkelerle sadece santral kurdurmuyoruz ayrıca 100lerce genci de nükleeer enerji konularında eğitim vermelerini sağlıyoruz. Rusya'ya ve Japonya'ya bu nükleer santralleri yönetmesi için Türk öğrenciler gönderiliyor. Daha birçok şey sayabilirim ama gerek yok zaten hükümet islami kesimden muhafazakar olduğu için bunlar görülmez, oy veren kesimleri de cahil zaten! Yemin ediyorum CHP ya da başka partinin Türkiye için şuankinden daha güzel işler yapabileceğini bilsem sol partidir sağ partidir sosyalistdir faşizandır demem desteklerim ama dediğim gibi Türkiye için daha iyi işler yapacaklarını bilsem. AKP'nin aksaklıkları vardır eleştirirsin amenna ama ülkemiz için jeopolitik olan meselelerde bari destekleyin. Bir yerlerden başlamak lazım İran bile teknolojide bizi epey bir sollamışsa bunu kendimizde arayalım ve daha çok çalışalım biz birbirimizi yedikçe bir arpa boyu yol almak bir yana onun bunun maşası oluruz sadece...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: *President*


    quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS



    milli tankın milli enkaz olması elin oğlu açısından bu kadar kolay. peki sen bunu yapabiliyor musun işte bütün mesele bu.

    Tanklar agir hareket eder, gurultuludurler ve buyukturler. Bu yuzden cabuk farkedilir ve hedef olurlar. Javelin, tow, milan gibi silahlar acik arazide is yapar. Geri tehlikeli bolgeleri vardir ve kapali alanlarda kullanilamazlar. Ayrica reaktif zirhlara karsi etkili degiller. Eger tank sehir icine kadar girmisse ve reaktif zirhla donatilmissa tanksavar timi icin isler pek kolay degildir. Ayrica acik alanda tanksavar silahlarinin etkili menzili tanklardan cok daha dusuktur. Tank uzerindeki elektronik donanimlara hakim bir murettebat ile etkili menziline girmeden tanksavar timini tespit edip nokta atisi yapabilir.

    Bu tip videolarin amaci yok cunku uretilen her silahin bir antisi mevcuttur.

    Üstat yeni moda aktif koruma sistemleri . Gerçekten akıl almaz bir sistem hız açısından inanılmaz.



    Şimdi bu videoyu görüp b.. atan arkadaşlar olursa şimdiden söylüyorum Altay Tankı Yerli Aktif Koruma sistemine sahip olacak ismi AKKOR.




  • Türk diyorlar japon motoru çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *President*


    quote:

    Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

    quote:

    Orijinalden alıntı: *President*


    quote:

    Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

    Bu devirde tank kalmadı artık.Özellikle bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinin tanka ihtiyacı yok.Tank artık askeri harekatların son aşamasıdır.En önemlisi hava gücü ve donanma artık.Tank ile ne yapacaksın Allah aşkına?Gereksiz yatırım.Birde Türk malı diye lanse etmiyorlar mı şunları..Cahil halkta sanıyorki artık tank uçak yapmaya başladık..

    Kime gore? Neye gore?

    Mekanize ve zirhli birlikler olmazsa olmazdir. Piyadenin harp sahasina girmesi icin zirhli birlik destegi sart.

    Hava ve deniz kuvvetlerinin amaci baska. Savasi piyade kazanir.

    Hangi savaşı ya?Savaş mı kalmış?Adam tepene atom bombasını atıverse ne yapacaksın?Tankınla mı korkutacaksın?Geçin bu işleri.Ben bu işin içindeyim hepsi boş.Senin ordun baştan aşağı çok güçlü olacak, tank o zaman işe yarar.Tank işi bitirmek için vardır, başlatmak için değil.Dünyanın en iyi tankına sahip ol, bu seni güçlü yapmaz.Önce hava , sonra deniz kuvvetlerin iyi olacakki o tank bir işe yarasın.Bugün nükleer deniz altılar ortalıkta cirit atıyor ve hiçbiri tespit edilemiyor.Senin neyin var JAPON MOTORLU tankın.Peh bilip bilmeden konuşmasın kimse.Konuda çok komedi yorumlar var.

    O zaman adama sorarlar sen madem bu isin icindesin ne yapiyorsun bu konuyla ilgili diye?

    Atom bombasi atarsa bu topraklardan kimse yuzlerce yil hayir bekleyemez. Merak etme dis mihraklar o kadar salak degil.

    Motoru japonda olsa 1 adim ileri gitmesini hazmedemiyorlar su milletin. Bu mantikla tankimiz olmasin hatta kacyuz yillik teknoloji topumuzda olmasin, amaan piyadenin silahindaki sungu de olmasin.

    Turkiye senin bahsettigin kadar ileri teknoloji harp silahlarina ulasabilecek maddi varliklara sahip degil. O zaman ne yapacaksin? En iyi yaptigin seyi yani gayri nizami ve nizami kara harbi uzerine yogunlasacaksin. Amaan adamlar bi bomba atar hepimiz oluruz diye duaunmekten daha iyidir.

    Bu forumdaki çok nadir değerli insanlardan olduğunuz için cevap veriyorum, orada atom bombası bir misal.Atom bombasına gelene kadar karşı koyamayacağımız birçok silah mevcut zaten.

    Tek bir denizaltı ile bile ( uçaklara vs hiç girmiyorum ) ülkemiz için çok kritik olan noktaları kolayca ortadan kaldırabilirler.Bırakın karşı koymayı bazılarının iddia ettiğinin aksine onları tespit edecek teknolojimiz bile yok.

    Ben bu konularda araştırmalar, çalışmalar vs yapılmasın demiyorum.Ama bir yatırım yapılacaksa doğru yerden başlamak gerekir ( gerekirdi artık çok geç çoğu şey için ).Fersah fersah ötede bizden güçlü olan ülkeler zaten.İran ile bile mücadele edebilecek güçte değiliz.

    Pakistan ile bile mücadele edebilecek güçte değiliz.


    Çin, Japonya, Fransa, İngiltere, Almanya, Abd, Kore, İran, Rusya, Brezilya, İtalya bu ülkelerin tamamı zaten bizden çok ileride artık.Asıl teknolojilerini de satmıyorlar.Belirli ve kısıtlı sayıda teknolojiyi paylaşıyorlar sadece.
    Misal 100 tane bilmemne füzesi alman hiçbir anlam ifade etmez.5 bin tane almanda ifade etmez.Çünkü adam bunları üretiyor.Sen elindekini kullanırsın, bittikten sonra ne yapacaksın?Adam üretecekte üretecek.

    Aselsan, Roketsan evet baya yol kat etti fakat bu ülkelerle kıyaslarsak emekleme devresinde sayılırız birçok konuda.Adam uzaya çıkmış, Marsa insanlı görevden bahsediyor, biz burada 2 bin km menzilli ( sallıyorum ) herkes tarafından tespit edilebilecek füze yapmakla uğraşıyoruz.

    Örneğin Abd'nin sadece Afganistan'daki uçak ve helikopter sayısı ülkemizi 3' e 5' e katlar.Düşünün sadece oradakiler.Demişsiniz o kadar ileri teknolojiye ulaşabilecek maddi gücümüz yok.Evet aynen öyle ve yakın gelecektede böyle bir şey asla olmayacak.

    Bu ülke baş örtüsü, ayakkabı kutusu, cami bahçesindeki ATM, andımız vs gibi konularla uğraşmalı.Kim ne yapsın teknolojiyi, uçağı, tankı?Çok daha önemli gündem maddelerimiz mevcut.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.