Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
41
Favori
43.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Barış Kartalı 2 Türkiye'ye teslim edildi!

    Erken ihbar ve kontrol uçağı, Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi

     Türk Savunma Sanayi


    Barış Kartalı Projesi kapsamında ikinci havadan erken ihbar ve kontrol uçağı, Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

    Savunma Sanayii Müsteşarlığından (SSM) yapılan açıklamaya göre, Barış Kartalı Projesi kapsamında ikinci havadan erken ihbar ve kontrol uçağının kabul test faaliyetleri başarı ile icra edilerek, Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslimi gerçekleştirildi.

    AA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 30 Nisan 2014; 22:50:56 >




  • Birleşik Arap Emirlikleri'ne 2 bin Cirit füzesi teslim edildi

    ROKETSAN mühendisleri tarafından geliştirilen Cirit füzesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirilen atış testlerinde hareketli hedefi imha etti.

    ROKETSAN ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 2013 yılında imzalanan ve toplam 10 bin Cirit füzesinin satışını kapsayan anlaşma da teslimatlar devam ediyor. İlk teslimatlar 2013'de gerçekleşti. Birleşik Arap Emirliklerine şuana kadar toplam 2 binden fazla Cirit füzesi teslim edildi. Birleşik Arap Emirlikleri teslim aldığı Cirit füzesinin bir bölümünü test amaçlı olarak kullandı. Son yapılan testlerde ise hareketli hedeflere karşı yüzde 100 isabet oranı sağlandı.

    Birleşik Arap Emirlikleri Cirit füzesini Basra Körfezi’nde bulunan petrol yataklarını gözetleme ve koruma amaçlı olarak satın aldığı AT-802 uçağında kullanıyor. AT-802 uçağı, her biri 4 adet Cirit taşıma kapasiteli toplam 4 adet akıllı Pod entegre edilebiliyor.

    CİRİT KARA ARAÇLARINDA KULLANILACAK

    Birleşik Arap Emirlikleri, Cirit füzesini hava araçlarının yanı sıra kara araçlarında da kullanmak istiyor. Bu konuda, ROKETSAN ile yapılan görüşmelerin ardından Cirit füzesinin kara araçlarına entegre edilmesi konusunda çalışmalara başlandı.


    http://kokpit.aero/cirit-fuzesi-hedefleri-imha-etti




  • Taktik İHA Bayraktar gökyüzünde

    Keşan Askeri Havaalanı'nda başarıyla uçan Bayraktar'ın bütün elektronik, yazılım ve alt sistemleri Türk mühendisler tarafından üretildi.

    Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile Kale-Baykar Ortaklığı arasında imzalanan sözleşmeyle 2012 Ocak içerisinde başlayan Milli ve Özgün Taktik Sınıfı İnsansız Hava Aracı Geliştirme projesinin ürünü Bayraktar İHA ilk tam otomatik uçuş testini başarıyla tamamladı. Keşan Askeri Havalimanı’nda 29 Nisan Salı günü gerçekleşen uçuşla Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı.

    Türk mühendislerin başarışı

    Baykar Ar-Ge ekibi tarafından 2 yıldan bu yana yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda askeri ve sivil havacılık standartlarına uygun olarak tasarlanan Bayraktar Taktik İHA sisteminde 3 yedekli uçuş kontrol bilgisayarı, görev bilgisayarı, INS-GPS Sistemi, servo aktüatör sistemleri, pilot statik sistem, güç sistemi, hava veri kayıt sistemi gibi bir çok kritik elektronik ve yazılım bileşenli alt sistem milli ve özgün olarak Türkiye'de ve Türk mühendisler tarafından ilk kez geliştirildi.

    Heron'da bile yok

    Üç yedekli uçuş kontrol bilgisayarı taktik İHA'larda dünyada ilk kez Bayraktar'da kullanıldı. Sistemin bir arıza halinde devamlılığını sağlayan kontrol bilgisayarı sistemi özel olarak geliştirildi. Türkiye'nin elinde bulunan Heron'larda çift uçuş kontrol bilgisayarı bulunuyor.

    TSK'ya teslim edilecek

    Gelişmiş versiyon olan ve başarıyla uçan Bayraktar İHA'nın uçuş testlerini tamamlamasının ardından Kale-Baykar TSK'ya 2014 yıl sonuna kadar ilk etapta 6 İHA, 2 yer kontrol istasyonu, 3 yer veri terminali, 2 uzak görüntü terminali ve 2 kamera sistemi teslim edecek. İkinci aşamada da 6 İHA sistemi teslimi sonrasında TSK envanterine 12 Bayraktar İHA sistemi girecek.

    "Bütün sistemleri milli"

    Vatan'ın konuştuğu Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ilk tam otomatik uçuşunu şöyle anlattı: "Ar-Ge ekibimiz taktik İHA projesi kapsamında dünya klasmanında kendi sınıfında en ileri teknolojik yeteneklere sahip platform dahil birçok kritik alt sistemi milli olarak geliştirdi. Bu anlamda ilk otomatik uçuş testinin başarıyla sonuçlanmasıyla Cumhuriyet tarihimizde bir ilk yaşandı. Geliştirdiğimiz sistem ve alt sistemler tamamen milli ve özgün tasarıma sahip olup, yurtiçi katma değeri yüzde 93'tür. Ülkemizde havacılık alanında özellikle insansız teknolojilerde son 10 yıldır çok önemli adımlar atılmakta ve bu sürecin kesintiye uğratılmadan devam ettirilmesi çok önemli. İHA teknolojisi başlı başına bir sektör oluşturabilecek derinliğe sahip bir alan, dolayısıyla bizim gibi ana platform bazında mühendislik ve geliştirme faaliyeti yürüten firmaların başarısı önümüzdeki yakın gelecek içerisinde güçlü sanayi alt yapısı oluşturulmasını da sağlayacaktır."

    20 saat uçuyor

    12 metre kanat açıklığı, 650 kg. azami kalkış ağırlığı ve 20 saat uçuş süresine sahip Bayraktar İHA sisteminde pist üzerinde harici radar vb. desteği olmaksızın olmaksızın tam otomatik taksi, kalkış, seyir, iniş ve park yapabilme özellikleri bulunuyor. 22 bin 500 feet yüksekliğe çıkan Bayraktar İHA yeni nesil uçaklarda yoğun olarak kullanılan karbon fiber malzeme kullanılarak üretildi. NATO talimatnamesine uygun tasarlanıp üretilen Yer Kontrol İstasyonu Sistemi, 150 km. menzilden İHA’yı komuta, kontrol ve izleme işlemlerini gerçekleştiriyor.

    Taktik İHA Projesi’nin ilk fazı SSM tarafından özgün yurtiçi geliştirme ve yerli rekabet modeline uygun olarak 2007 yılında başlatıldı. Kale-Baykar tarafından geliştirilen ilk prototip sistemler 2009 yılında Sinop Havalimanı’nda resmi heyet huzurunda başarılı uçuş performansı sergiledi. 2010 Ocak ayında gerçekleşen Savunma Sanayi İcra Kurulu Kararı ile nihai üretim ve geliştirme aşaması için sözleşme görüşmelerine başlanması kararı alınmasını müteakiben projenin son fazı 2012 Ocak ayında başladı.

    Kaynak: Vatan Gazetesi










  • Çok güzel konu
  • Barbaros Görev Gücü Angola'da



     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi




  • Bayraktar TAKTİK İHA

     Türk Savunma Sanayi
  • Ne olarak çalışıyorsunuz. Mühendis mi ?
  • O zaman REHİS veya MGEO dasiniz.

    Vallahi şu an soru manyağı yapabilirim. Müsade varsa
  • Otokar Arma

     Türk Savunma Sanayi
  • http://www.milliyet.com.tr/turkiye-nin-ilk-jet-motoru/gundem/detay/1877008/default.htm

    İlk jet motoru ile ilgili çalışma yapılcakmış

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'nin en büyük 2. projesi!

    Kanal İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük projesi olduğu belirtilen Savunma Sanayi Üssü'nün temeli, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde atılacak.

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin ilk yerli uçağının da yapılacağı 7 milyar dolarlık Savunma Sanayi Üssü'nün çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirirken, ÇED raporunun tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

    Seçimlerin ardından esnafa teşekkür ziyaretlerine başlayan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, köy ziyaretlerine eski bakan Binali Yıldırım ile başladı. Büyükşehir Yasası ile köy statüleri değişen ve artık Kazan'ın birer mahallesi konumuna gelen eski köylere ilk teşekkür ziyaretlerine Karalar Mahallesi'nden başlayan Ertürk'e Yıldırım ile birlikte Müsteşarı Habib Soluk da eşlik etti. Köy odasındaki ziyarete mahalle sakinlerinin yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

    YERLİ UÇAK KAZAN'DA YAPILACAK

    Kanal İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük projesi olduğu belirtilen Savunma Sanayi Üssü'nün Kazan'da temeli atılacak. Türkiye'nin ilk yerli uçağının da yapılacağı belirtilen 7 milyar dolarlık Savunma Sanayi Üssü'nün çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendiren Yıldırım, "ÇED raporu tamamlanmak üzere. Yaklaşık 750 bin metrekare arazinin kamulaştırma çalışmaları da son noktaya geldi. Sanıyorum bu yıl içerisinde temeli atılır" dedi. Kazan'ın Ankara'ya yakın olması nedeniyle son yıllarda büyük gelişme kaydeden ve önemi her geçen gün artan bir ilçe konumuna geldiğini de belirten Yıldırım, şunları söyledi:

    "Kazan, çok bereketli topraklar üzerine kurulmuş olmanın yanında, otoban ve E-89 karayolunun da buradan geçmesi, TAI gibi, Ankara Lojistik Üssü'nün kurulması, üniversite şehri olması yolunda da büyük adımlar atıldı. Projelendirmesi ve raporları bitme aşamasına gelen Savunma Sanayi Üssü de kümelenmesiyle stratejik konuma sahip bir ilçe. Demiryolu bağlantısının da yapılacağı Kazan'da Belediye Başkanımız Lokman Ertürk'e hükümet olarak da hep destek olduk."


    http://kokpit.aero/savunma-sanayi-ussu-kazanda-kuruluyor




  • 6 MAYIS SSİK KARARLARI


    SAVUNMA SANAYİİ İCRA KOMİTESİ, GÜNDEMİNDE YER ALAN KONULARI GÖRÜŞMEK VE İLGİLİ KARARLARI ALMAK AMACIYLA SAYIN BAŞBAKANIMIZIN BAŞKANLIĞINDA TOPLANMIŞTIR. ALINAN KARARLAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR:
    I. SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI TARAFINDAN TEKLİF DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI TAMAMLANAN PROJELERDE YÜKLENİCİ FİRMALAR İLE SÖZLEŞME İMZALAMAK ÜZERE SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI YETKİLİ KILINMIŞTIR. BU ÇERÇEVEDE;
    1. MÜŞTEREK TAARRUZ UÇAĞI (JSF) PROJESİ KAPSAMINDA 2018 YILINDA TESLİM ALINMASI PLANLANAN İLK 2 UÇAĞIN SİPARİŞ EDİLMESİNE,
    2. GÖKTÜRK YENİLEME UYDULARI PROJESİ KAPSAMINDA ÖN TASARIM AŞAMASINA İLİŞKİN OLARAK TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş. İLE SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNE BAŞLANMASINA,
    3. DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞININ LOJİSTİK DESTEK GEMİSİ PROJESİ KAPSAMINDA SELAH MAKİNE VE GEMİCİLİK ENDÜSTRİ TİCARET A.Ş. İLE SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNE BAŞLANMASINA,
    4. YENİ SUALTI TAARRUZ TİMLERİ HAREKÂTI İÇİN İNTİKAL BOTU PROJESİ KAPSAMINDA ARES TERSANECİLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İLE SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNE BAŞLANMASINA,
    5. MİLGEM PROJESİ ÜÇÜNCÜ VE DÖRDÜNCÜ GEMİ ANA TAHRİK SİSTEMİNİN TEDARİKİ İÇİN SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSLİK VE TİCARET A.Ş. İLE SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNE BAŞLANMASINA,
    KARAR ALINMIŞTIR.

    II. AYRICA BU TOPLANTIDA SAVUNMA SANAYİİ İCRA KOMİTESİNE ;

    1. MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ GELİŞTİRİLMESİ PROJESİNİN SON DURUMUNA İLİŞKİN VE,

    2. UZUN MENZİLLİ BÖLGE HAVA VE FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ PROJESİ KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNİN GELDİĞİ AŞAMA
    HAKKINDA BİLGİLENDİRME SUNUMLARI TAKDİM EDİLMİŞTİR.

    TEŞEKKÜR EDERİM.
    İSMET YILMAZ
    MİLLİ SAVUNMA BAKANI




  • Genel Maksat Helikopteri’nin motoru Eskişehir’den

    Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Sikorsky Aircraft ve TAI arasında 21 Şubat’ta imzalanan Genel Maksat Helikopter Projesi’nde T-70 helikopterlerinde kullanılacak General Electric T700 helikopterleri TEI’de 150 kişiye istihdam sağlayacak.


     Türk Savunma Sanayi


    Sikorsky lisansı ile TAI tarafından üretilecek T-70 helikopterlerinde kullanılacak General Electric’e (GE) ait T700-GE-701D turboshaft motoru Türkiye’de TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) tarafından lisans altında üretilecek. TEI ilk defa bu güçte bir askeri turboshaft motorunun üretiminden sorumlu olacak. Ayrıca TEI, motorları yurtdışına da satabilecek.

    109 HELİKOPTER
    Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü’nün 109 adet genel maksat helikopteri ihtiyacını karşılamak üzere Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve TUSAŞ arasında sözleşme imzalandı. Sikorsky firmasının ana alt yüklenici olacağı projede, Sikorsky firmasının S-70i modeli helikopteri, lisans altında üretim modeli ile Türkiye’de üretilecek. Üretim lisansı 300 adet helikopterin üretimini kapsıyor.

    TEI TEK SORUMLU

    TEI bu proje kapsamında kendi model numarasıyla üreteceği tüm motorların satış sonrası destek sorumluluğunun yanı sıra, hali hazırda Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde mevcut olan GE T700 ailesi tüm motorların Bakım, Onarım ve Revizyon (MRO) faaliyetlerini gerçekleştirebilecek ve ayrıca uluslararası T700 kullanıcılarına da hizmet verebilecek.
    GE T700 motorunun Türkiye’de üretilerek savunma sanayiine önemli bir yerli katkı sağlanacağını belirten GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy “GE’ye ait T700 turboshaft motorunun Türkiye’de Türk teknisyen ve mühendisleri tarafından üretilecek olmasından dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Yerelleştirmeye verdiğimiz önemin göstergesi niteliğini taşıyan bu proje, GE’nin ülkemizin rekabet gücünün artırılması için ihracatın desteklenmesi hedeflerinin bir parçasıdır. Ayrıca Gebze’de bulunan Türkiye Teknoloji Merkezi’mizdeki 250’den fazla TEI ve GE mühendisi de üretimi desteklemek ve üst seviye mühendislik hizmeti ihraç etmek üzere önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. GE olarak hem Türkiye’deki mühendislerin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz, hem de ülkemizin kalkınmasını destekleyecek yerel işbirliklerinde yer almaya devam edeceğiz” dedi.

    KRİTİK PARÇALARIN İMALATI TÜRKİYE’DE

    TEI Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmut F. Akşit, projeye ilişkin olarak şu bilgileri verdi:
    “Bir ilk olarak, motorun ömrü boyunca ihtiyaç duyulacak kritik parçaların yanı sıra; yanma odası gibi sıcak bölge parçaları TEI tarafından Türkiye’de üretilecek, motorların montajı ve testleri de TEI’de gerçekleştirilecek. Satış sonrası destek kapsamında, Türk nihai kullanıcıların envanterinde bulunan T700 motor ailesinin Depo Seviyesi Bakımını yerli üretim parçaları ile yapma imkânına haiz olacağız. Türkiye dışında tanımlanmış geniş bir coğrafya için de T700 motor kullanıcılarına depo seviyesi bakım hizmeti verebileceğiz. Bu program ile rekabetçi bir fiyatla tüm paydaşlara optimal fayda sağlamayı hedeflemekteyiz.”


    50 MİLYON UÇUŞ SAATİ

    1700 – 2000 shp gücündeki T700 turboshaft motoru birçok ülkenin envanterinde bulunan, cephede ve en zorlu koşullar altında kendini ispatlamış bir askeri motordur. Zor koşullar için sağlam, güvenilir ve kolay bakım yapılabilir şekilde tasarlanan T700 modelleri en son teknolojik gelişmeleri içermektedir ve toplam 50 milyon çalışma saati tecrübesine sahiptir. TEI tarafından Türkiye’de üretilecek olan GE T700 motor ailesinin701D modeli Sikorsky firmasının en yeni UH-60M Black Hawk ve S-70i Black Hawk ve Boeing firmasının yine en yeni modeli olan Apache Block III taarruz helikopterlerine güç veriyor.

    1985’TE KURULDU

    TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.), GE, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Türk Hava Kurumu’nun ortak girişimi olan TEI, Türkiye’de modern bir uçak motoru endüstrisinin kurulması, işletilmesi ve idamesi konularına odaklanıyor. 1985’te faaliyete geçen TEI’nin operasyonları birçok ticari ve askeri jet motoru geliştirme programı için 700’den fazla çeşitte ileri teknoloji ürünü bileşen, parça, komponent ve modülün üretimi ve bunun yanında motor montajı ve belli motor tipleri için test, bakım onarım ve revizyon hizmetlerini kapsıyor.

    5 KÜRESEL MERKEZDEN BİRİ

    TEI, stratejik yatırımlarının yanı sıra, yüksek donanıma sahip ve yenilikçi işgücüyle; yerli ve küresel kullanıcılar yanında orijinal ekipman üreticisi firmalara da hizmet veren dünya standartlarında gerçek bir küresel firma haline geldi. TEI aynı zamanda Türkiye Teknoloji Merkezi’nin (TTC) bir parçası olarak GE Havacılık mühendislik bölümünün 5 küresel merkezinden biri olan İstanbul’daki GE Mühendislik Merkezi’ne de katıldı. GE ve TEI mühendisleri TTC’de küresel bir ekibin parçası olarak, GE Havacılık’ın motor portföyü için tasarım, araştırma, geliştirme ve sürdürülebilirlik çalışmaları yürütüyor.

    Kaynak:www.kokpit.aero




  • Selamlar.
    Milli savunma sanayiinde gerçekleşen ikerlemeleri heyecanla karşılayan ve takip eden birisiyim.

    Bu konuya ilgisi olan bilgili arkadaşlara merak ettiğim iki konuyu sormak istiyorum

    Birincisi Mehmetçik 1 tüfeği'ni Sarsılmaz firmasının ürettiğini ve yabancı ülkelere satmaya başladığını direk olarak televizyon programında şirket sorumlusundan duydum. Hatta hedef vurma kaabiliyeti, malzeme kalitesi, tasarımı konularında dünyanın en iyileri arasında olduğunu anlatmıştı. Birkaç yorum önce ise Mehmetçik 1 tüfeğiyle ilgili son durumun görüşüleceği yazılıydı. Bu tüfeğin şu anki durumu nedir?

    İkinci olarak Atak helikopterinin ithalatıyla ilgili pürüz yaşandığını, bizim Türkiye olarak satma girişimlerimiz olmasına, dışarıdan alım yapmak isteyen ülkeler olmasına rağmen motoru üreten şirket üzerinden satışa engel olunduğunu okumuştum, bu ne kadar doğru?

    Son sorum da İHA'lar arasında kağıt üzerinde en iyilerden biri olan ve defence.pk sitesinde okuduğum karşılaştırmalarda Heron'lardan daha ileri olduğu anlatılan ANKA'nın son durumu nedir? Kamera ağırlığı nedeniyle gerekli yüksekliğe çıkamadığı ve projenin uzadıkça uzadığı gazetelerde yazılmıştı. Bununla ilgili son durum nedir acaba?

    Çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1- Birincisi ortada büyük bir yanlış bir anlaşılma var herhalde. "Mehmetçik-1 " yeni ve yerli piyade tüfeğinin üretimine verilen ilk proje ismiydi. Silahlar MKE tarafından üretilecekti. Ancak "HK-416 kopyası" skandalı sonrası bu proje iptal edildi. Daha sonra Kale Kalıp ve MKE arasında yeni bir proje ortaya sunuldu. Kalekalıp MPT isimli proje başlatılarak , silahların üretimine başlandı.

    Bu projelerde SARSILMAZ firmasını pek alakası yok. Kendisi de büyük bir silah üreticisi ve ihracatçısıdır ama milli piyade tüfeği projeleriyle alakası yoktur.

    KALEKALIP MPT 'nin ilk prototiplerinin üretimi tamamlandı. Bazı askeri birliklere denemeler amacıyla gönderildiği biliniyor.

    2- Doğrudur ATAK helinin motoru Amerikan menşelidir. Ve yine doğrudur ki ABD tarafından bir ambargo kozu olarak kullanılabilir. Ancak şu ana kadar böyle bir sorun ortaya çıkmadı ki daha ATAK'ın kesinleşen ihracatı yok ama bazı ülkelere çok yakın olduğu biliniyor. Ben ABD'nin de bu konuda pürüz çıkaracağını zannetmiyorum.

    3- ANKA'nın evet bazı sorunları oldu. Aselflir 300T ağır olması bazı sorunları çıkardı ve ANKA'nın bazı özelliklerinden feragat edilmesini sağladı. Ancak daha resmi olarak Silahlı Kuvvetler envanterinde değil ANKA. Ama deneme ve eğitim amaçlı kullanılıyor.

    ANKA - 001 nolu prototip 28 Eylül 2012 de ANKA - 005 nolu prototip 6 Aralık 2013 de düşmüştü. Şu an elimiz de 002 , 003 , 004 nolu prototipler var. 006 ve 007 nolu prototiplerin üretimi devam ediyor.

    Genel olarak şu an yürütülen ANKA-S projesi çerçevesinde Aselflir 235 , SATCOM ( Uydudan kontrol edilmek amacıyla) vb. özellikler eklenerek son halini alması sonucu ANKA'ların teslimatlarının 2016 yılında başlaması ön görülüyor.

    ANKA-S den sonraki hedef ANKA-TP (SIHA) (HALE) 5 tonluk silah taşıyabilecek bir İHA.

    Yani karşılaştırma yaparsak.

    ANKA-S = MQ-1 Predator
    ANKA-TP = MQ-9 Reaper



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 8 Mayıs 2014; 19:07:11 >




  • Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

    Atak helikopterinin satışı, normal vatandaşın anladığı haliyle ön sipariş şeklinde yapılmaya çalışıldı diye biliyorum. Pakistan'ın ciddi anlamda Atak'la ilgilendiği biliniyor.

    kaynak: m.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/10/17/atak-abdyi-korkuttu

    Mehmetçik 1 tüfeğiyle ilgili olarak projenin iptal edildiği ve 4 yılda projeyi bitiremeyen MKE'nin Kalekalıp'la ortaklaşa yeni bir proje olan Modern Piyade Tüfeği (MPT) ile yola devam ettiğini okudum.

    MPT'nin hiçbir görseli yok. Ben normal bir vatandaş olarak somut bir piyade tüfeğinin kamuoyuyla paylaşılmasını çok önemli görüyorum. Milli duygular ve motivasyon açısından ciddi bir adım olacaktır.

    Görsel olmamasına rağmen tüfeği inceleyenlerin M16'dan daha iyi bir tüfek olduğunu ve Türk silah sanayii için devrim olacağını söylediklerini biliyorum.

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.