Şimdi Ara

Türk pasaportuyla yurtdışında başınıza gelenler? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
8.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deveyehendekatlatanadam kullanıcısına yanıt
    Kohahahaha kaldirip kaldirip indirirdim kafalarina anduril'i

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • türk pasaportum olduğu için hiç sıkıntı yaşamadım ancak faydasını gördüğüm bile oldu.

    almanya , isviçre, ispanya giriş çıkışta bir kere fazladan arama yaptılar. onun sebebi de valizde iki tane büyük metal model oyuncak vardı.

    fas'ta; japonlar dahil herkesi 2. x-ray girişe aldılar. sadece amerikalı ve türk pasaportlular hızlı hızlı geçti.

    fas'tan ispanya'nın melilla şehrine gece yürüyerek geçerken biraz beklettiler. elde ne uçak bileti ne de otel rezervasyon vardı. polis istese almazdı ancak pasaportta eski giriş olduğu için kabul etti.

    ortadoğu ve kuzey afrika ülkelerinde genelde kolaylık görürsünüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asterix

    20 den fazla ülkeye gittim yarısından fazlasında soru bile sormadan geçirdiler pasaporttan daha çok tipe bakıyorlar
    Dediğine katılıyorum mesela ben sarışınım yani tip Avrupalıları andırıyor hiç öyle bir sorun yaşamadım
    Ama esmersen sakalın varsa ortadoğuluyu andırıyorsan çekerler hemen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 11 Şubat 2019; 16:38:46 >
  • Benim dayı oğlunun yurtdışında düğünü vardı. Onun kızkardeşi yani dayımın kızı yurtdışına çıkması için öyle bir mülakatlara soktular ki, en sonunda lanet olsun dedi ve gitmekten vazgeçti. Sadece üç gün için bir ay boyunca ankaradan izmire defalarca gidip geldi. Bir de hesabında 100 bin tl borç yapıp varlık göstersin diye aldığı borçta var. Yani gitmek istesek bile bize binbir türlü zorluk çıkıyor. Beğenmiyorsan git diyen über zekalı kişiler bu süreçleri görse neden gidemediğimizi gayet iyi anlar. Ben böyle yazanlara aşırı sinirlenmemin sebebi bu zaten. Bakın gurbetçilere, adamlar istedikleri zaman istedikleri yere babalar gibi gidiyorlar. Bize ise neredeyse seceremizi sünnet fotografımızı hatta anne karnımızdaki ultrason resmini istenecek duruma geliyoruz. Gideceğimiz halbuki iki üç gün. Neyse diyeceğim o ki; bizi bu duruma getirenlere hakkım haram olsun, umarım sürünerek geberirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerss

    akp savunucusu trolsün. Kendi aklın olsa yazdığının saçmalık olduğunu anlardın.

    Alıntıları Göster
    Hem AKP savunucusu,hemde troll..

    Trollsem neden birini savunayım,birini savunacaksam neden troll olayım

    Dua ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Los Angeles'a gitmiştim. Görevli 2 saniye önce pasaporta sonra yüzüme baktı, ok have a good day, sir dedi, geçtim. Bu da böyle anımdır Türk pasaportum ve ilk yurtdışı vizemle (10 yıllık ABD)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben lubnan da ulkeye alinmamistim donus biletim ve otel rezervasyonum olmadigi icin
    Sonra oradan baska bir ucaga binecektik ulkeye giremedigimizden check in e gidemedik neyse bir kadin yardimci oldu firma yetkilisi geldi ama bu seferde o donus bileti ve otel rezervasyonumuz olmadigi icin ucaga alinmadik
    Bizimle pasaport kuyrugundaki diger kadina ise kimse donus bileti ve otel sormadi kendisinin rusya pasaportu vardi

    Sonra fas ta pasaport kontrolunde eline pasaportu alan polis bana geri firlatti git gumruk formu al gel diye aldik geldi abuk subuk tavirlar felan

    Yani eger turkish passport sahibi iseniz hani su cipli bordo olanina asla ama asla vize istenmiyor palavrasina inanmayin cunku ulkeye alinmama ihtimaliniz var biletemi yanarsiniz girdugunuz muameleyemi mesela bir arkadasimi japonya kapidan cevirdi

    Biletler usd cinsinden olunca ve dolar alip basini gidince her bir geri dondurulme en az 5000 tl ye patlayabiliyor bilginize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hicbirsey yapmiyorlar.Suan fransadayim normal girdik ne sorgu ne sual.Bir tek gecen sene bu fetullah olaylari varken Dusseldorf'taki elemanlar kredi karti ve donus ucaklarini gormek istediler oda dogal olaylar vardi.Ondada belgelerimi booking confirmation ve kredi kartlarini ki 2 3 tanesi debit"ti gosterdim 2 dk da alindi bu arada dil bilmem yasayacak kadar anca :)
    Yoksa 20-25 belki daha fazla ulkeye girdim ciktim 50 den fazla sehir hicbir sorun yok.
    Pasaport Yesil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 11 Şubat 2019; 20:27:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marrusia

    Hicbirsey yapmiyorlar.Suan fransadayim normal girdik ne sorgu ne sual.Bir tek gecen sene bu fetullah olaylari varken Dusseldorf'taki elemanlar kredi karti ve donus ucaklarini gormek istediler oda dogal olaylar vardi.Ondada belgelerimi booking confirmation ve kredi kartlarini ki 2 3 tanesi debit"ti gosterdim 2 dk da alindi bu arada dil bilmem yasayacak kadar anca :)
    Yoksa 20-25 belki daha fazla ulkeye girdim ciktim 50 den fazla sehir hicbir sorun yok.
    Pasaport Yesil.
    Pasaport yesilse sorun değil. Hususide bu kadar rahat olamazsınız, illa ki birsey olur. kötüleme için söylemiyorum yanlış anlamayın.

    Parça vizeniz varsa, küçük vizelere verilmişse bordo pasaporta, dönüş bileti, ne işiniz vardı burada, ne için geldiniz gibi sorularla karşılaşıyorsunuz. Hele ki pasaportunuz boş ise Sırbistan a girmek tamamen şans işi.. Deneyimim oldu ordan biliyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok sık seyehat ediyorum. Hiç başıma gelmedi. Beni geçtim, ben turistik amaçlı geziyorum. Babam benim 3 katın kadar geziyordur muhtemelen. Çoğunlukla iş için.

    Karışmadan önce Suriye, Lübnan, Mısır, Rusya, İran, ABD, Kanada, İngiltere, Almanya'ya BİR YIL İÇİNDE gitmiş biri, İsrail'e şakırt diye vize alıp laps diye gitti abi.

    Bazı kimseler pasaport kontrolünde ampül gibi parlıyor. Onları alıyorlar abi... Çok net. Görüntü olarak arada kalanlar da kim vurduya gidiyor...

    ----------------------

    Sırbistan ve Ukrayna seks turizmine gidenlerden tiksiniyor. Anaerkil toplum olduklarını hatırlatayım... Tipi buna müsait olanları biraz zorluyorlar. Ve kusura bakmayın, bu amaçla gidenler sırada ampul gibi parlıyorlar... Yaka bağır açık, altın künyeler, karı kız kesiyorlar, genelde 3'lü, 4'lü erkek grupları oluyor falan... Bu tipleri zorluyorlar. Eh bir zahmet. Hamam giren terler... Yanında hatunla giriyorsan ülkeye, kimse birşey sormuyor bile. Gülümseyerek karşılıyor ve gayet de iyi davranıyorlar...

    Gidiş, dönüş biletleriniz, konaklama yerleriniz, şehir değiştiriyorsanız bununla ilgili ulaşım belgeniz (trense tren, araba kiralıyorsanız onun belgesi) yanınızda hazır olsun. Turistik olduğunuzu söylediğinizde, Fransa, Almanya gibi ülkeler bunları sorabilir. Göstermeniz 30 saniye, sonrasında mührü basıp "hoş geldiniz" demeleri 30 saniye sürer. At hırsızı kılıklı isen biraz daha şüphe ile yaklaşıyorlar. Şekilci oldukları doğrudur. Ama şükür, sakal falan moda ya. Artık at hırsızı kılıklı olmak normal bir olgu bu aralar... Fazla hırpani giyinmeyin. Kirli sakallı pis bir tipseniz, oduncu gömlek, çorapsız kısa paça pantolon falan giyin, hipster ayağı atarsınız. Allah cezasını versin o modanın da, neyse...

    Pasaport boşsa vizesiz ülkeler kıllanabilir. Eski pasaportunuz varsa yanınızda taşıyın. Gerçekten ilk ülke çıkışınız ise, her türlü belgeniz yanınızda olsun. Sıkıntı olmaz. Sadece birkaç bir şey sorarlar.

    Pasaport boşsa ve vizeli ülkeye gidiyorsanız, bir nebze daha iyi. Vizeyi size vermişler neticede.

    Pasaport birbirine kıl ülklerin damgaları ile dolu ise de riskiniz artıyor. 6 ay içinde İran, Küba, İsrail, Suudi Arabistan'a gittikten sonra ABD'ye giderseniz, Homeland "bırrş dayı naabıyon sen?" diyebiliyor. Amcamın başına geldi. Vizesi olmasına rağmen, uçuşuna 2 gün kala konsolosluğa çağrıldı, mülakata girdi.

    Kıprıs damgası ile Yunan'a, İsrail damgası ile Suriye'ye falan gitmeyin. Kuralları da bilin... Ülkelerin birbiri ile ilişkilerinden azıcık haberiniz olsun...

    -------------------------------

    Ülkenizin gerçeklerinden haberdar olun. Son iki yılda 290.000 kişi göçtü bu ülkeden. Gümrükte tabii ki bazı belgeler isteyebilirler. Kalacak oteliniz yoksa bile, çakma otel rezervasyonu yapın. İş görür... Ben yurtdışı seyehat sigortası da yaptırıyorum. Başımıza bir iş gelirse diye... Pasaport kontrolde de işe yarıyor. Aklınızda olsun. Detaycı bir tip olduğunuz ve gerçekten geçici olduğunuz imajı yaratıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Şubat 2019; 23:34:6 >




  • Türkiye vatandaşı değilim,KKTC ve Kıbrıs Cumh. vatandaşlıklarına sahibim.Şimdiye kadar 6 ülkeye gittim.

    Almanya'ya Kıbrıs'lı grup olarak gittik.Almanya'dan çıkış yaparken benim çantamı ve üstümü aradılar arkadaşların ise sadece üstünü aradılar.Bazılarında pantolonların indirilmesi istendi.Bizimle beraber Kıbrıslı Rum arkadaşlarda geçti onlarda hiç bir sorun yaşanmadı ama bizim tipimiz gayet Türk olduğu için bana durdurulduk gibi geliyor.

    Türkiye'ye girişlerim 10'u geçmiştir ama sadece sorun gibi bir şeyler yaşadım.Annem ve babam çıkışı yapıldı görevli polis ile muhabbet de ettiler ama oradaki görevli polis benim tam 16 dakika boyunca kimliğime bakıp durdu.

    Türkiye'de yaşadığım sorunların ikincisi ise o kadar giriş çıkışlarımın fazla olmasına rağmen görevli polisin daha önce giriş yapmadığımı söylemesiydi.Sonrasında ise sorun yaşamadık.Direkt geçtik.Sorgulanmadık.

    İngiltere'de ise Abimin koluna kokain ile etkileşime girdiğinde renk değiştiren bir şey sürüldü sonrasında hiç bir kontrol yapılmadı.




  • Su ana kadar yaklasik 20 ye yakin yurt disina ciktim, ogrenciyim. Iyi okullarda okudum, hala okuyorum. Bir kefe bile ne bana, ne aileme nede arkadasima boyle asagilayici sekilde davranan gumruk memuru gormedim.
    Turkiyeyi kotulemek yerine neresinden neyi duzeltebiliriz diye dusunmemiz gerekirken, takilmisiz siyasete, ekonomiye gidiyoruz.

    Herkes olaylarin, secimlerin, dogru olanin farkinda.
    Stalinin bir sozu var, secimi oy atanlar belirlemez, oyu sayanlar belirler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 avrupa ülkesine toplamda 11 defa gittim, hiç birinde üzerim veya bavulum aranmadı, sıradan vs çıkarılmadım. Kimi arkadaşlar polis olsa aynaya bakınca kimlik ver diyecek tipteler ondan olabilir.

    Edit: hatta Atatürk hava alanında daha çok arandım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXteras -- 12 Şubat 2019; 11:20:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 kıt'ada 34 ülkeye gitmiş birisi olarak sanırım bir kaç şey yazabilirim.

    Öncelikle bu görevlendirmeler medya alanında ve genellikle ülkelerde ki büyük firmalar tarafından iş yapacağımıza dair davetiye ile birlikte gidilen ülkeler.

    Öncelikle İsrail gibi ülkelerde pasaportumuzu geçtim THY için özel alan var ve bu alan şeritlerle kapatılmıştır burada güvenlik genellikle 4-5 tane olur siz bu alana girdiğinizde yandınız. Hele ki Cumhurbaşkanı yeni yeni israil'e atarlanırken :)

    Asya ülkelerinde( Kore,Malezya,Japonya,Tayvan) sadece japonya'da sorun yaşadım onda da hiç bir soru sormadılar hiç bir işlem yapmadılar sadece kontrol amaçlı 30 dakika kadar araştırılma bekledim onda da çay kahve gibi ikramları oldu polislerle sohbet ettik rutin bir kontrole denk geldiğim söylendi.

    Irak,BAE gibi orta doğuya mensup ülkelerde hiç bir problem yaşamadım güle oynaya geçtik bir Allahın kulu sen hayırdır demedi :)

    Avrupa ülkeleri genelde beni görünce saçma salak bir gülümseme oluyordu :) Pasaportumda farklı üklelerin giriş çıkışları olduğu için sanırım ajan falan zannediyorlardı ama yinede hiç bir avrupalı kalacağım oteli dahi sormadı.

    Bu yüzden ben sadece israil'de çok ciddi sorunlar yaşadım 1 saat kadar bekletildim resmen bildiğiniz israil'den bilgi çalmaya çalışan terorist muamelesi falan gördüm. Hatta saatimin pin'ini çıkartmak için kaybetttiğimi düşündüğüm yaklaşık 3 cm'lik vida cüzdanımdaymış ben bunu aylarca aradım :) onu bile çıkartmışlar ne derece arandığımızı siz düşünün.

    Tip'e bakanlar oldu demiş ben hemen hemen her tiple girdim uzun sakal kısa saç kısa sakal v.s v.s kimse'de tip'ime göre beni hiç yargılamadı.

    Şimdilik bu kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuwafuwaboy

    Avrupa’ya vize almışsın bir de üstüne adamların neden geldin demesi garip olur zaten onu konsolos soruyor ve ne amaçla gittiğine dair vize basıyor ee bir zahmet sormasınlar. Avusturya’nın köpeklerle arama olayını ne çabuk unuttunuz. Bir de vizesiz ülkelere gidin bakalım nasıl karşılanacaksınız. Orta Asya da Türk olduğunuzu görüp para istiyorlar. Japonya ve Kore’de ise Türk olduğunuzu görüp neden geldin diye bir güzel sorguya çekiyorlar ve arıyorlar.

    Benim açımdan hiç bir engelle karşılaşmadım. Bazı küçük durumlar dışında. Ayrıca tip olarak gayet yerinde bir tipim var tipimden dolayı bugüne kadar polis tarafından bile çevrilmemiş insanım ben. Olay tipte değiş sahip olduğumuz pasaporttan ve en önemlisi basiretsiz politikacılarımızdan kaynaklı. Edit : EU yerinden geçmek ayrıcalık değil bu her zaman olan birşey. :)
    Olayın tiple alakası yok.Türk pasaportuna sahip erkek manken gibi bir arkadaşım benim ülkeme girerken sorun yaşadı.Yapılan muameleyi anlattı ve çok aşşağılayıcıydı.Burda önemli olan sadece pasaportunuz başka hiçbir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hic bisey olmaz siradan bir avrupali gibi ozgurce seyahat eder nazik insanlarin espirili tavirlariyla karsilanir huzur ve sukunet ile gezersiniz diyenlerin taaa.....

    Aldirmayin bunlara hele ki bordo pasaport sahibiyseniz sayfalarinizdaki camiilere kadar aciklamaniz gerekecek hadi bakalim 😜



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcudurappas -- 12 Şubat 2019; 18:46:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu video bana inandırıcı gelmedi. Frankfurt'a kaç kere gittim sayısını bile hatırlamam. Giriş yaparken bazen nereye/neden geldin diye sorar, çıkarken hiç soru sormaz. Zaten çıkış yaparken soru sormanın anlamı yok. Çıkıyor ülkesine gidiyor. Video'daki kişinin kızının başına gelenler doğruysa Türk olduğu için değil belli ki polisle başka bir tartışması olduğu için olmuş.

    Bu yazdığım kendim için değil. Uçaktan inip pasaport kuyruğuna beraber girdiğimiz tüm uçak yolcuları için geçerli. Genelde sıranın sonunda olurum ve son kişi geçene kadar herşeyi görürüm.

    Video'daki kişi de gözüme yabancı gelmedi, sinema veya tiyatro sanatçısı olabilir. Kendi reklamını yapıyor belli ki.
  • Avrupa'da hiçbir sorun yaşamadım, doğru düzgün bir iki standart soru dışında bir şey sorduklarını da hatırlamıyorum ama gel gör ki döndüğümde Sabiha'da polisler yabancı sanıp pasaport istedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.