Şimdi Ara

Türk oyun şirketi Dream Games’in değeri 2,75 milyar dolara ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk oyun şirketi Dream Games’in değeri 2,75 milyar dolara ulaştı



    Bugün Türkiye'deki oyun sektöründen güzel haberler aldığımız bir gün oldu diyebiliriz. Spyke'nin aldığı yatırımın ardından şimdi de Dream Games'ten güzel bir haber geldi.



    Dream Games’in Değeri 2,75 Milyar Dolar



    Üçüncü yatırım turunda, 255 milyon dolarlık yeni yatırım almayı başaran Dream Games, 2,75 milyar dolar değerlemeye ulaşarak dünyanın en değerli mobil oyun şirketlerinden biri oldu. Bu turla birlikte Dream Games’in aldığı toplam yatırım 468 milyon dolara ulaştı. Firmanın ilk oyunu ‘Royal Match’, 2021’de dünyanın en fazla hasılat yapan mobil oyunlarından biri olurken; ABD, İngiltere ve diğer önemli pazarlarda en büyük ilk 10 mobil oyun arasında yer aldı.



    Ayrıca Bkz.2021 yılında Türkiye'de en çok yatırım alan sektör oyun sektörü oldu



    Şirketin son bir yılda gerçekleştirdiği üçüncü yatırım turu olan Seri C turuna Index Ventures liderlik etti. Yatırım turuna Makers Fund, BlackRock, IVP, Kora ve Balderton Capital gibi önemli fonlar da katıldı. Şu anda 80 kişilik bir ekibe sahip olan Dream Games, 2022 yılı içerisidne 120 kişiyi daha işe almayı planlıyor ve bu yıl içerisinde yeni oyunun gelişitirme süreci de başlayacak.









  • Ne kaybediliyor?Adam haklı oyun dandik bir mobil oyun.Başarılı olabilir doğrudur fakat şirketin değerli olma sebebi büyük bir kitleye hitap edip onları oyunda tutabilmesi veya oyunda tutacak bir algoritma geliştirmeleri.Ama bir ürün sadece çoğunluğa hitap ettiği için kaliteli olduğunu düşünmek bence doğru değil.
  • Dandik bir oyunla 2,5 milyara ulaşmak mükemmel bir şey
  • ctntas C kullanıcısına yanıt
    olaya dandik olarak baktığın için kaybediliyo zaten hep



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 18 Ocak 2022; 21:57:01 >
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Ne kaybediliyor?Adam haklı oyun dandik bir mobil oyun.Başarılı olabilir doğrudur fakat şirketin değerli olma sebebi büyük bir kitleye hitap edip onları oyunda tutabilmesi veya oyunda tutacak bir algoritma geliştirmeleri.Ama bir ürün sadece çoğunluğa hitap ettiği için kaliteli olduğunu düşünmek bence doğru değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu şeker patlatmali oyunlarda ne var yahu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kalitelili yada güzel demek bakış açısıyla alakalı

    beğeniliyorki oynanıyor demekki , senin oyunu beğenmemen kalitesini kötü görmen o ürünün alıcısının olmadığı anlamına gelmez ki


    ki zaten bu kadar değer kazanmasıda göstergesi bunun

  • Adamların şuanki kazancına göre'de senin hayatın dandik kardeşim Türk oyun şirketi Dream Games’in değeri 2,75 milyar dolara ulaştı 

  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Artı olarak zevkler ve renkler tartışılmaz oyun sektöründe. Pubg hayatta oynamam yada fornnite bu demek değil ki oyun berbat ama milyonlar oynuyor.
    Mobil oyunların bukadar tutmasının nedeni zamanında el konsolları vardı ta ki telefonlarda oynamanın kolaylaştığı donanımının elverişli olduğu halde el konsollarını bittiği ve her yere tuvalete bile götürdüğümüz telefonların kolay ve hızlı bir şekilde oyun oynayıp vakit geçirdiğimiz bir eğlence aracı olması.

    Kaliteli denen bir oyun söyliyeyim mesela pc tarafında star citizen 3090 bile 2k bırak 1080p de kasan bir oyun hadi uç bir oyun diyelim kaliteli diye 2077 var ona ne diyeceksin. Kalite nin parantez içi çok uzun ve geniş. Oyun dediğin eğlendirmeli başka maksadı yok . Oyun eziyet haline geliyorsa kimse tarafına da bakmaz oynama gereğini bırak firmaya büyük zararı olur.

  • ctntas C kullanıcısına yanıt
    Oyun eğlendirmedikçe kaliteli olsa ne olur olmasa ne olur.

  • Böyle böyle daha da iyiye gider inşallah..

  • ulayrason U kullanıcısına yanıt

    Bunu ben de anlamıyorum. İnsanlar bu oyunumsu şeylerden ne anlıyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10m indirilmiş tek bir oyunla böyle büyük yatırımlar almak beyinleri zorluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.