Şimdi Ara

Türk net dolandıcılığına eleştirileri onca okumama rağmen bende kandım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.
    Yeni eve internet bağlatmaya karar verdim. Normalde hiç düşünmem, işyerinde ve eski evimde yıllarca rahat rahat kullandığım kobleneti bağlatırdım. Fiyatı her ne olursa olsun. Çünkü bir sorunun olduğunda telefon açıyorsun öyle böyle ilgileniyorlar. Ama bu allahın belası firma tam bir dolandırıcılık örgütü.

    Ben bağlatmadan önce temkinliydim. Herkes aynı şeyden şikayetçiydi. İnternet sorunlu ve muhatap yok. Ancak ben taahhütsüz olmasını diğer şeylerin önünde tuttum ve olmazsa iptal ederim demiştim.

    1- Evrak alıp vermede çok uzun zaman geçince dakka bir gol bir oldu. Lanet ederek aboneliği yaptırdım ve arayan ekip cumartesi gelicez deyince onlara kızdım. Ekip bir müddet sonra tekrar aradı ve tamam hemen geliyoruz dedi. Çünkü evrak işleri günlerce sürdü.

    2- İnternet bağlandı. Sanırım saat 5 civarında. Ve ben eve saat 7'de gittim. İnternetim gelmiş, oh dedim neyse sorunlu da olsa bağlandı işte. Oturtum yemek yedim. Bilgisayarı açtım. Google girdim. İLk sayfayı açtım, başka bir siteye tıklarken BAĞLANTI YOK! Al işte. Sinirden öldüm. Yani bir dakika bile kullanmadan internet gitti. İnsan hemen bir yerleri aramak istiyor. Ama işte onca yapılan şikayet boşa değilmiş dedim. Hiç bir kimse yok, hiç bir müşteri hizmetleri yok. Aptal bir sisteme aptal bir mesaj atıyorsunuz. Sonra işiniz Allaha emanet. Yalandan bir iki otomatik cevap mesajı geliyor ama o kadar. Neyse ilk günkü kesinti uzun sürmedi. Spora gittim, geldim. Gece internet açıldı. Ben kendi kendime dedim ki; sinirlenme, sen sinirlendikçe bela geliyor.

    3- Bana 35mb hız gelecek dediler kullandığın modemle. Kesinlikle yalandı. Devamlı kontrol ettim. Hiç bir zaman 16yı geçmedi. Devamlı internet kesiliyordu.

    4- Ve son nokta, bağlantı günün ortasında kesildi. Bir dahada gelmedi. Bugün üçüncü günüm. Aptal bir sisteme aptal aptal mesaj atıyorsunuz. İlk mesajda otomatik bir cevap geliyor. Ondan sonra arayan, soran, ilgilenen, çözen, bakan yok. Sonra onlarca destek kaydı oluşturdum. Bir de ne göreyim. Bir tane oluşturduktan sonra başka oluşturamıyorsun. Yani sen yeni talepler oluşturduğunu düşünüyorsun ama onlar senin gazını almak için öyle bir internet sayfası hazırlamışlar. Sen yazıyorsun, isyan ediyorsun, oluştur diyorsun. Havaya gidiyor yazdığın.
    5- BU SÖZÜ DİKKATE ALIN LÜTFEN. İNTERNETİ GEZİN, FORUMLARI SÖZLÜKLERİ OKUYUN, TÜRK NET DOLANDIRICILARINA BULAŞMAYIN. ALDATILMAYIN, KANDIRILMAYIN. OKUYUN, ARAŞTIRIN GÖRECEKSİNİZ. BUNLAR DOLANDIRICI.

    6- En çok, en çok beni çileden çıkaran ise şu oldu. Mesleğimle ilgili bir interaktif eğitim seti aldım. Eğitim setinin bedeli 7.100 Tl. Kitapları da var ama asıl önemli olan internetten canlı eğitimlere katılmak. İşte ilk eğitim günümde internet kesildi. Gece 4 e kadar modemin başında bekledim. Şimdi benim kaybolan 3 günümü, eğitim bedelimi, kim nasıl vericek? Kimden nasıl hesap sorucam?

    7- Ben konuyu her türlü mahkemeye taşıycam. Bu dolandırıcılara boyun eğmem. Bu lafıma gülecekler olabilir, ama çok kez çok firmayla mahkemeleştik. Tüketici Mahkemeleri bizden yana karar veriyor. Aynı durumda olanlar varsa; önce hakem heyetine, sonra ordan aleyhinize karar çıkarsa hiç korkmadan mahkemeye gitsinler. Avukat vekalet ücretleri fatura tutarını geçemeyeceği için sakın korkmayın.

    8- Bu dolandırıcıları aynı zamanda Bilişim bakanlığına da şikayet edicem. Aynı durumda olanların bu dolandırıcıları şikayet etmesini öneririm.

    Söylediklerimi teyit etmek isteyen varsa mail adresi yazarsa yoruma onlara arıza kayıtlarının ve yazdığım şikayetlerin ekran görüntülerini atmak isterim.







  • Selamlar, yasanilan bu surecte sinirli olmanizi ve bu sarfettiginiz hakaret icerikli cumlelerinizi magduriyetinizden dolayi yazdiginizi anlayabiliyorum.

    Daha once benimle iletisime gectiginizi hatirlamiyorum. Isterseniz size bu konuda elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisabilirim. Gerekli tum islemlerinizi en ince ayrintisina kadar kontrol edip ortada bir magduriyetiniz varsa cozmeye calisabilirim.

    Sizler gibi bende kisisel hayatimda bir internet kullanicisiyim. Sizi anlayabiliyorum ve empati kurarak yaklasmaya calisiyorum. Sizden istedigim bilgileri bana PM uzerinden iletirseniz yardimci olabilirim.
    Altyapi sorunu vardir, ttnet altyapisindan kullanilir vs. vs.

    Bu cevaplari veren arkadaslar, burdaki herkes biliyor bunu. bende biliyorum. Sorun o mu? Yazilan mesajlari elestirileri bi okuyun bakalim?



    Yine bi ornekle acikliycam. Turkiyede taksilerin neredeyse tamami sofore verilir. Yani ben giderim 1 milyona plaka alirim. Plakayi kiralarim. Kiraci bana aylik kira oder. Simdi Musteri taksiye bindi, taksi tem in ortasinda kaldi. Musteri diyorki hadi napcaz, cekici mi gelicek, baska aracmi ayarliycan bana ? Sofor diyorki ben ne bilim taksi benimmi. Hadi tamirciyi arayalim, arabayi itelim.biseyler yapalim. Sofor diyorki banane taksi benimmi? Ayni boyle iste. Sen yolda kalmisin, o an biseyler olmasi gerekiyor. Turknetin durumu da bu. Satarken guzel. Bilmem su hizda su superlikte vs. vs. Sorun olunca kimse yok. Turknetin tek fonsiyonunsozlesme imzalatnak. ortada aktif bir firma yok.
  • Herkes aynı şeyden şikayetçiydi. İnternet sorunlu ve muhatap yok.Ancak ben taahhütsüz olmasını diğer şeylerin önünde tuttum



    Geçmiş olsun bile bile lades olmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, hizmetinizi detaylı olarak inceleyebilmek ve size bu konular hakkında detaylı bir geri dönüş yapıp yardımcı olabilmem için hizmetinize ulaşabilmem gerekiyor. Ortada bir mağduriyet varsa bu mağduriyetinizi giderebilmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Eğer kontrol ettirmek isterseniz hizmetinize ulaşabileceğim bir GSM numarası veya müşteri numaranızı benimle PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • GitarisT G kullanıcısına yanıt
    Hocam bende çok sıkıntı yaşıyorum bazı Turknet çalışanları ile ama sanırım teknik kişiler olmadıkları için sorunu ezbere çözmeye çalışıyorlar. Buradaki arkadaş çözülmeyen bir sürü sorunu çözdü. Sonuçta buradaki adam maaşlı çalışan küfürü bunlara eğitim vermeyen hergelere etmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GitarisT

    Bu mesaj silindi.
    Her ne olursa olsun.Burdaki destek hesabi bi firma calisanina ait sirket sahibi deil.Boyle hakaret etmeniz hiç hoş deil.Adam maasli calisan burda bazi arkadaslara yardimi dokundu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, hizmetinizi detaylı olarak inceleyebilmek ve size bu konular hakkında detaylı bir geri dönüş yapıp yardımcı olabilmem için hizmetinize ulaşabilmem gerekiyor. Ortada bir mağduriyet varsa bu mağduriyetinizi giderebilmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Eğer kontrol ettirmek isterseniz hizmetinize ulaşabileceğim bir GSM numarası veya müşteri numaranızı benimle PM üzerinden paylaşır mısınız?
    Yukardaki yazdığım cevap için, bana cevap yazan TurkNetDestek adlı kullanıcıdan özür diliyorum. Haklısınız konunun muhatabı bu kişi değil. Bu kişinin şahsıyla herkes gibi benim de bir sorunum yok, alıp vereceğim bir şey de yok.

    Ancak günlerdir sorun var diye tüm kanallardan sorunumuzu iletmeye, yardım aramaya çalışırken bizi adam yerine koymuyorlar. Onca çile çektik, mağdur olduk, başımıza gelmeyen kalmadı aşağılık bir şekilde sessiz kaldılar. Sonra sosyal medyada isyan edince bana cevap yazan üyeler gibi kişileri karşımıza koymuşlar ve onlarla muhatap ediyorlar. Bu yine Turk net denilen dolandırıcıların ortaya koyduğu başka bir sorun işte. Amaçları soruna çare olmak değil, pislikleri daha fazla konuşulmasın diye benim gibi isyan edenlerin gazını almak, yeni üye olacak kazların kaçmasını engellemek.

    TurkNetDestek adlı kullanıcı benim gibi sinirine hakim olamayanların daha çok tepkisini alacaktır. Eğer iyi bir iş yapmak istiyorsa kendisini oraya koyanlara, sosyal medyada yazan insanların ortak sorunlarını aktarmalıdır.




  • intermnetten işiniz fılan varsa ınternet sıze kesin lazımsa nbu maceralara atılmayın. 5 10 daha ver gidip telekom alın olmadı turkcell alın bunlarla ugrasmayın yarı yolda bırakırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 18 Ocak 2019; 23:24:22 >
  • GitarisT G kullanıcısına yanıt
    Selamlar, yasanilan bu surecte sinirli olmanizi ve bu sarfettiginiz hakaret icerikli cumlelerinizi magduriyetinizden dolayi yazdiginizi anlayabiliyorum.

    Daha once benimle iletisime gectiginizi hatirlamiyorum. Isterseniz size bu konuda elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisabilirim. Gerekli tum islemlerinizi en ince ayrintisina kadar kontrol edip ortada bir magduriyetiniz varsa cozmeye calisabilirim.

    Sizler gibi bende kisisel hayatimda bir internet kullanicisiyim. Sizi anlayabiliyorum ve empati kurarak yaklasmaya calisiyorum. Sizden istedigim bilgileri bana PM uzerinden iletirseniz yardimci olabilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ufacık bir ayrıntı veriyim. Gerçi sorun bunda değildir ama işte kenarda dursun.

    Türk net dolandıcılığına eleştirileri onca okumama rağmen bende kandım

    İnternet gidip geliyorsa splitter kullanmayı deneyin, telefonu ve modemi uygun yerlere bağlayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bugün TLF ile başvuru yaptım ama yazdıklarını okuyunca acayip sogudum walla. Şimdi mail falan attılar bana şu aşamada imzalyip belge falan göndermez isem bir sorun yaşar miyiz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en önecelikli ilk şey, ISS nın her şehirde veya büyük ilçelerde abone merkezi ve de teknik ekibi olmalı.bir sıkıntıda hemen başvurasın. mektupla ,mail ile internet yoluyla abone olunmasına şaşıyorum.
    bu konuda en düzgün firma kablonet ama hizmet verdiği il sayısı az.kablo nette ne fatura bekliyorsan o geliyor. teknık ekip çogu zaman aynı günde eve (gerçi teknik ekip bürosu bize yakın oldugundan)geliyor.
    15 yılda 1 defa (2/3 ay önce) bir sorun yaşadım ama o da yeni başlamış bir eleman yüzünden.
    Telekomda da çok haksızlık ve alavere çok ama onda da çok dikkatli olunması gerek.

    biz çok çabuk kızıyoruz ama en alttaki emir kullarına daha ılımlı davranmalıyız.internet sağlayıcılar,genel müdürleri,yönetim kurulları aşagıya dogru personele çok baskı yaptıklarını sanıyorum.en alttaki ne yapsın gerektiğinde yalan söylüyor.
    Bunların tek sebebi firmaların çok kar etmek istemesi,, ancak yeteri kadar deneyimli personel işe almamaları.
    az personel çok kar..
    ben bu yüzden telekom ve benzeri kurumların özelleştirilmesine şiddetle karşıyım.
    kamuda mutlaka bir yetkili bulursun, o personel korkar, bu başta ISS rı olmak üzere gsm şirket yönetimi,genel müdürleri hiç kimseden korkmuyorlar.tabii onları oraya ataynlar hariç
    Devlet veya hükümet bu ISS sağlayıcılar,gsm şirketleri, bankalar veya büyük kurumlarla ilgli binlerce şikayet olmasına karşın çok sessiz kalıyorlar.
    BTK diye bir kurum var ama tamamen boş, internet telefon kullanıcısının şikayetini kopyalayıp ilgili kuruma gönderiyor,arkasını takip etmiyor,inceleme için müfettiş göndermiyor.şikayet edilen ISS ler dolayısla bildiğini yapıyorlar.
    yazacak çok çok çok şey var ama....




  • Merhaba , öncelikle geçmiş olsun. Nerdeyse yaşadıklarınızın bire bir aynısını bende yaşadım ve hala yaşıyorum. Bağlantıyı sağlamak 10 gün sürdü. Başta Turknet bana 35 mbps hız taahhüt etti kurulum yapıldı test yaptı baktım ki aldığım hız 16 mbps. İşte sıkıntılı stresli dert sahibi yapan süreç bundan sonra başladı. Derdini anlatmak için destek kaydı aç twitter dan yaz facebook dan sonuç yok. Ancak yiğidi öldür hakkını yeme demişler.. Forumdaki @Turknetdestek arkadaş ilgileneceğini söyledi. Beni aradılar ve süreçle ilgili hep aynı kişi ilgilenerek beni bilgilendirdi. Bütün mecralardan yazarak çözemediğim sorun 2 günde çözüldü. Tam sizinde dediğiniz gibi sevindim ohh dedim artık buna kafa yormama gerek yok . Malesef 2 gün sonra benden habersiz altyapımı değiştirdiler ve 70 mbps olan hızımı 16 mbps ye düşürdüler. Bunla alakalı konuda açtım.



    https://forum.donanimhaber.com/turknet-70-mbps-internetimi-16-mbps-dusurdu-habersiz-yapaya-gecirdi--136586813



    @Turknetdestek yanlış bir işlem yapıldığını söyledi ve özür diledi. En kısa sürede sorunumun çözüleceğini taahüt etti. Daha önce çözdü yine çözeceğine inanıyorum. Ancak bu arkadaş ekip değilde 1 kişi ise ki öyle biliyoruz Turknet kullanıcılarının sorunlarını çözmede en etkin kişi rolünde çünkü destek kaydı ve diğer mecralardan çözemediğiniz sorunları halledebiliyor. Ancak yüzbinlerce Turknet müşterisine yetişmesi ve sorunlarını çözmesi mümkün değil. Firma olarak Turknet destek kısmı ile ilgili acil çözüm yolları üretmeli. Aksi halde tepkiler büyüyerek devam edecektir. Saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergoben

    Dostum bugün TLF ile başvuru yaptım ama yazdıklarını okuyunca acayip sogudum walla. Şimdi mail falan attılar bana şu aşamada imzalyip belge falan göndermez isem bir sorun yaşar miyiz?
    Sorunu imzalamazsan değil tam tersi o belaya bulaşırsan yaşıycaksın. Şöyle bi ornek vereyim luks bi araba alıyorsun. Magazada hersey güzel. Işıl ışıl parlıyor falan. Biraz surüyosun arabayi benzin bitti. Bi bakiyosun benzin istasyonu yok. Naparsin. Kime neyi anlatirsin. Muhatap yok...

    Ayni durum sozlesmeyi imzalayana kadar mesajlar mailler telefonlar acik. Sonra bi sorun oldu bi bakiyosun halbuki kimse yokmus. Yalandan bi sayfa yapmislar sen ordan mesaj gonderiyosun. Hatta ilk mesajdan sonrasi da gitmiyor.

    Simdi ornege donelim. Yola ciktin. Yolun ortasinda kaldin. Tek sey yapabiliyorsun. Bi tane internet sitesine girip mesaj aticaksin. Mesaj gidecek te, onlar gorecek te, degerlendirecek te, ilgilenecek te, cozecekte..... Hani varsa koyun gelicek, citten gecicek, tuyu takilacak, bende o tuyu toplayip kazak orucem. Onun gibi.

    Turknet dolandirici bir sebeke. Dolandirma sistemi. Ortada internet falan yok.



    Bugun baska firma hatti bagladi. Su an yeni firmadan bagliyim. 24 saatten az bir surede internet baglandi. Reklam anlasilabilir diye yazmiyorum firmayi.



    son olarak. Yillarca cok kez internet aboneligim oldu. Isyerimde suan kablonet var bence en iyi net de bu zaten. Yillar icinde onlarca sorun yasadim. Internet koptu, kablolar kesildi modem bozuldu v.s v.s Ama bir sekilde hallediliyor, sistemden veya ekip geliyor falan. Turknet dolandiricilik firmasinda bi sorun oldu neden bu kadar parladik? Cunku bu firmanin internet hizmeti yok. Varmis gibi yapiyor. Sorun olunca ulasabilecegin kimse yok. Bu dolandiricilarin kim oldugunu anlamak icin sorun yasamak lazim. Bu dolandiricilarin hizmeti sozlesmeyi imzaladigin anda kesiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergoben

    Dostum bugün TLF ile başvuru yaptım ama yazdıklarını okuyunca acayip sogudum walla. Şimdi mail falan attılar bana şu aşamada imzalyip belge falan göndermez isem bir sorun yaşar miyiz?
    Ahahhahaha hala ikna olmadıysan gel bir de bunu oku. Dün bağlanan internet 48 saat olmadan kesildi. Bir senelik aboneyim. Oku da gör.

    https://forum.donanimhaber.com/turknet-baglattirmadan-once-okuyun-6-gundur-olmayan-internet-24-saat-bile-olmadan-yine-kesildi--136659960



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Otakutr -- 19 Ocak 2019; 14:5:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TT aradım oradan fiyat aldım şimdi türk.net gelen mail ve sözleşmeyi imzalamayip TT gecsem bir sorun olur mu? Sonuçta imzaldigim bir sözleşme yok sadece TLF onay verdim ilk başvuruda o kadar? Sanırım birşey olmaz olmamalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Taahhütsüz de olsa bulaşmayın turknet'e :) Arkadaşa güzel bir ders olmuş.
    "Nolcak ya taahhütsüz iptal ederim" diyenler için de ayrı bir ders.

    200bin abonesi varmış turknetin, nasıl yapmışlar bu sayıyı anlamak zor. Güzel kandırıyolar demek ki :)
    Sinan Kurmuş videolarda baya sempatik ve inandırıcı ama rol yapıyor galiba. Güzel PR yapıyorlar bu videolarla. DH'de buna destek oluyor o ayrı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crawlers -- 19 Ocak 2019; 14:36:52 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.