Şimdi Ara

Türk Net Beni Yardımlarınıza Muhtaç Kıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yaklaşık 1 aydır Türk net kullanıyorum. 1 hafta kadar 16 Mbps aldım. Kesintiler, 5 mbps hız testi sonuçları ve download sorunu yüzünden 12'mbpse düşürtmek zorunda kaldım (1 hafta öncesinde 16 mbps cayır cayır kaldıran hat Türk Net de kaldırmıyorMUŞ!) 12 de bile kesintiler yaşıyorum ve hala indirme hızım 5MBPS! Geçişten önce ise 16 mbps - 75 gb adil k.k ttnet kullanıyordum. Hiç bir kesinti yoktu. Hız testlerim ve download hızım gayet olması gerektiği gibiydi. Ps4 üzerinden Nat Type'm aynı modemde Ttnet de 2 iken Türk net de 3 (EN KÖTÜSÜ) ve düzelmiyor! N'apmalı elimdeki modem biraz eski fakat Ttnet ile de aynı modemi kullanıyordum. Çok yeni bir modemim vardı servise yollamak zorunda kaldım. Portlardandır diye düşündüm fakat bu modemde DMZ yok. UpNp açsam da hiçbir şey değişmiyor. TTNET yada Superonline den birini mi tercih etmeliyim yeniden ? Port değişim talebi ile düzeltilebilecek bir sorun mudur ? Modem arayüzünden çekilecek bir ayar var mıdır?

    Not : Modem arayüzünde 12 mbps yollanıyor olarak gözüküyor. (Sorun download hızı (hız testi sonuçlarıyla ,5 mbps, uyuşuyor) , kopmalar, NAT tipi)

    Not 2 : Sorunla ilgili Türk Net ile düzenli olarak 4 gün boyunca irtibat kurdum. Arıza kaydı bayramdan 3-4 gün önce açıldı. 48 saat içinde haber vereceğiz dediler. Bayramdan 1,5 hafta sonra arayıp arıza kaydımın kapatıldığını, sorunun onlarla ilgili olmadığını belirttiler. Gülmekten başka bir şey yapamadım. 48 saat içinde haber beklerken uzunca bir süre sonra bilgilendirme zahmetine girmemişler, kaydı kapatmışlar. Daha da hiç aramadım bu olayın üstüne.

    Kullanılan Modem : Zyxel P-660HW-T1 v2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpheratz -- 26 Temmuz 2016; 3:13:25 >







  • Şimdi modemden adsl2+ moduna getir ve hat değerlerini buraya at belki yardım edebiliriz.
  • Turk telekomda sıkıntısız kullanıyorsanız turknete geçtiğiniz için sizi sorunlu bir porta aktarmış olabilirler(bir nevi cezalandırma yapıyor turk telekom)bence port değişikliği talep edin diğer sağlayıcılarında sizi nasıl bir porta aktaracağı meçhul
  • Turknet hep sikinti baglanlanmiyor baglanincada boyle oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Port değişse de sonucun aynı olacağını farklı sorunların olduğunu belirtmekten başka bir şey yapmadılar. Hoş, ben de ay sonuna kadar çözülmez ise Ttnet'e geçerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biggame

    Şimdi modemden adsl2+ moduna getir ve hat değerlerini buraya at belki yardım edebiliriz.

    Bunları istediniz sanırım doğru mudur ?
    Sayιsal Abone Hattι Modu: ADSL2 DELT
    Sayιsal Abone Hattι Up 12288 kbps / 797 kbps
  • Burada bir sıkıntı görünmüyor bence hızınız 12mbit ve hız testinde 10mbit alırsınız ki güzel rakam ttyede geçsen pek değişmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biggame

    Burada bir sıkıntı görünmüyor bence hızınız 12mbit ve hız testinde 10mbit alırsınız ki güzel rakam ttyede geçsen pek değişmez.

    Ttnet'de iken 16 mbps yolluyorlardı. Ben hız testimde 12 - 13 alıyordum. Bunda ise 16'da bile 5 mbps. Başka bir sorun var diye düşünüyorum. Gerek modemsel, gerek hatsal.
  • Bak bu olabilir. Türktelekom kendine yeni portları kullanıyor diğer sağlayıcılara eski portları budur sorun.
  • biggame B kullanıcısına yanıt
    Bende Türknet kullanıyorum.
    Komşum 14 mb/sn alıyor bende 15 mb/sn alıyorum portun alakası var fakat port değişikliği talebi yapmanız gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Bende Türknet kullanıyorum.
    Komşum 14 mb/sn alıyor bende 15 mb/sn alıyorum portun alakası var fakat port değişikliği talebi yapmanız gerekir.

    Sorun olursa bir ay daha boşuna para ödemeyeyim diye Ttnet'e geçişimi sağladım ve Türk Net'e iptal talebimi gerekli evraklarla ilettim. Keşke daha önceden deneseydim. İçimden bir ses Türk Net'in aboneliğimi BİLİNÇLİ bir şekilde bir dahaki ay başında sonlandırıp ücretlendirmeye tabi tutacağını söylüyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.