Şimdi Ara

Türk Mucizesi (Kutlukhan Perker tarafından yazılıp çizilen yeni dergi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kutlukhan Perker uzun zamandır takip ettiğim bir çizer. Şimdi de "Türk Mucizesi" adlı 3 ayda bir çıkacak dergi projesine girmiş. İlk sayısını aldım ve MUHHTEŞEM.

    Bence türk çizeri olduğu için destek olmalıyızdan da öte, bu güzel dergiye çizgi roman severim diyen herkesin sahip olması gerek. İleride bir koleksiyon parçası olmasının dışında, bir kişinin sanki pek çok kişiymiş gibi dergideki her macerayı başka bir anlayışla çizmesi övgüye değer. Elli iki sayfalık dergi altı lira, bu için bedava.

    Bence bu dergi bir fenomen olacak. İlk sayısını kaçıranlar gitsin bulsun derim bir yerlerden.

    Bakın Habertürk bu konuda "Tarihe Geçecek Bir Olay" betimlemesini kullanıyor:
    http://www.haberturk.com/yasam/haber/966032-mk-perkerin-cilgin-projesi-turk-mucizesi







  • ya çizimler karikatür gibi geliyor bana bilmiyorum çizgi roman havası yok hero havası yok, bende pek anlıyorum diyemem ama
  • Bu başlığı açınca reklam yaptığımı söyleyenler oldu. Öncelikle söyliyeyim, reklam falan yapmıyorum, görüşlerimi paylaşıyorum. Çünkü ben şöyle düşünüyorum:

    1) ÇİZER AÇISINDAN : İyi bir çizer, tek başına bir dergi çıkarmış. Bunun başka bir örneği benim aklıma gelmiyor. İnşallah başarılı olur diyorum.

    2) KENDİ AÇIMDAN : Ben okudum ve zevkime uydu. Tüm Penguenlerin ve Uykusuzların koleksiyonunu yapan bir kişi olarak bu derginin de keşke ayda, hatta haftada bir çıkmasını isterdim, ama malesef senede birkaç tane çıkacak. Satmazsa da malesef kapanacak. Ben de bu güzel çizgi dergiden mahrum kalacağım.

    3) EMEĞE SAYGI AÇISINDAN : Kendi yapamadığım herşeye saygı duyarım. Ayrıca bazı mekanizmaları da tebrik ederim. Mesela Gırgır'da Oğuz Aral, çizerin başka yazarın başka bir yetisi olduğunu bildiği için Türkiye'de ilk defa iki imzalı karikatürler çıkartmaya başlamıştı. Böylece güzel espriyi bulan başka kişydi, onu çizen de çizgisi güzel olan başka bir kişiydi. Bu size verdiğim dergi örneğinde ise yazar da çizer de aynı kişi. Bence bunun arkasında hem yoğun bir emek, hem de değerli bir yetenek var. Takdir edebilen etsin.

    4) MİLLİYETÇİ AÇIDAN : Aslında politik anlamda milliyetçi değilimdir ama ülkemi severim. Ülkedaşlarımın başarılı olması neden benim de göğsümü kabartmasın? Ben Fransız Belçikalı Amerikan çizerlerini bayıla bayıla okurken, bir Fransız bir Belçikalı bir Amerikalı neden bir Türk çizerini okumasın?

    Netice itibarıyla ben sevdim. Eğer reklamsa reklam. Herkese de tavsiye ediyorum. Bu reklamsa bu forumda "şu iyiymiş" yazamayacaksak forumda ne yazabiliriz ki başka? İyiniyet ve içtenlikle hala söylüyorum, güzel dergi. Ha tabii ki herşeyi ben beğendim diye herkes beğenecek diye bir durum yok. Renkler ve zevkler farklı olabilir. Ama ben beğendim. Yukarıda yazanlar da bu konudaki samimi düşüncelerim. Beğenmeyenler de nesini beğenmediğini yazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general-net -- 10 Ağustos 2014; 15:45:56 >




  • Nerede bulabiliriz acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu haftasonu İstinyepark D&R'da gördüm. Galiba gazete-dergi satan her yerde var.
  • Uykusuz Penguen Leman gibi dergileri satan heryerde var hocam. 3 ayda 1 çıktığı için bitmiş olabilir, gazteciye söylersin getirtir. Ben okudum, iyidir, yani uykusuz penguen leman gibi yerli malı bir çizgi roman anlayışının Avrupa + Amerika görmüşü olarak kabul ediyorum, ben de tavsiye ederim. Başarılar dilerim.
  • 2. Sayisi hala cikmadi??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    2. Sayisi hala cikmadi??

    Cok yakinda cikiyormus. Bu haftaki penguende yaziyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Sayisi cikmis aldim bugun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildiğin adam tek başına çıkartıyor ya la. helal olsun. umarım devamı da gelir
  • Ben de daha alamadım, ama Penguen'de gördüm çıkmış , kısmetse bu hafta sonu bulurum bir yerlerde.
  • Arkadaşlar şimdi baktım bu başlığı 8 sene önce açmışım, yazıyla "Sekiz".


    Aradan geçen zamanda kendime güzel bir kütüphane yaptım, yanyana koyunca kitapların raf uzunluğu bir buçuk metreye ulaştı. Penguen, Uykusuz ve Leman ciltlerini de yanına koyunca koca kütüphane ciddi ciddi bir çizgi roman koleksiyonuna döndü. Ama tabii MK Perker'in yeri başka.

    Bu hafta "Defterler" adındaki kitabını aldım, Karakarga yayınlarından çıkmış.

    Arkasında 48TL yazıyor ama biraz önce taksiye-otobüse-metroya %40 zam gelmiş, bunun da zamlanması an meselesidir :)


    MK Perker aklına gelen fikirleri ve şahit olduğu tuhaf durumları defterlere yazıp arkasını numaralayıp saklıyormuş, işte bu defterleri yayınlamış. Bence çok da lezzetli olmuş, bir kez daha alkışladım kendisini gıyabında.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.