Şimdi Ara

Turk Genclerinin Yaptigi Kariyer Yanlislari (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
11
Favori
5.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slowfood kullanıcısına yanıt
    Düşüncende haklısın doğru. Ama ben anlamadığım, gözlemlemediğim, doğrudan tanıdığım insanların tecrübelerinden aktarmadığım bir öneride bulunmuyorum. Benim eşim aşçı mesela, aşçılıktan örnek verdim. Kendim 18-19 yaşlarında elektronik ile ilgilendim, 3 ay kadar elektronikçide kalfalık yaptım, kendi elektronik devrelerimi bastım vs.
    Ha tezgahtarlık, garsonluk falan da yaptım, ofiste de çalıştım düşük maaşlarla. Biliyorum yani az çok bu işleri. Maaşlı işte çalışacaksanız Türkiye'de evet gidip memur olmanız veya yüksek pozisyonlarda yüksek maaşlarla çalışmanız gerek. Öyle avm'de takım lideri falan olarak yaşanmaz bak satış elemanını saymıyorum bile. Yıllardır bir avm'de turizm acentasında çalışan bir kuzenim var mesela. Adamın 10 yıllık tecrübesi var gene de asgari ücretin bir gıdım üstünde kazanıyor. Aynı avm'de kuyumcuda çalışan eşi de aynı şekilde yıllardır aynı yerde asgari ücretle çalışıyor. Borç gırtlak gariban biçimde yaşıyorlar. Benim önerim bunu teklif etmiyor en azından. Böyle bir yaşam isteyen dinlemesin beni zaten. Biri açıköğretim işletme, öbürü turizm otelcilik mezunu bu insanların. Türkiye'deki en yaygın eğitim seviyesi bu zaten. Bu şekilde okula gidecekseniz boş yere gitmeyin veya öğrencilik döneminizde kendinize bir şeyler katın diyorum.
    Zanaat öğrenin, bu öğrendiğiniz zanaatinizi genç ve dinamik bir birey olarak çağımıza uygun pazarlayın, anne babalarınız gibi eski kafadan gitmeyin diyorum. Haksızsam haksızsın de:)

    En kirli, en rezalet iş bile(misal vidanjör işi) kendi işinizse bir lokantada garsonluk yapmaktan iyidir. Mesai süresince bok korkarsınız belki ama işinizi profesyonelce yaparsanız iş çıkışı binersiniz son model arabanıza gidersiniz güzel bir muhitte olan müstakil bahçeli evinize.

    Asgari ücretle çalışıp, Türk Telekom bilmem ne departmanı takım lideri diye kartvizit bastırıp linkedin'de şekil şukul yapmanın karın doyurmadığını anlatmaya çalışıyorum. Kıçınıza tüy takmak sizi tavuk yapmaz. Ait olmadığınız yerler için boş çabalara girişmek anlamsız. Elazığ'da fen edebiyat okumuş biri olarak beyaz yakalı ve dolgun maaşlı biri olma ihtimaliniz yok. İstisnalar olabilir ama ben gerçeklerden bahsediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 8 Kasım 2019; 11:22:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • L.J kullanıcısına yanıt
    Bu söylenenlere bir itirazım yok. Aslında düşüncelerimiz de aynı sayılır. Sanıyorum bir önceki mesajınıza şu detayı eklemiş olduk birlikte;

    " Zanaat öğrenin, bu öğrendiğiniz zanaatinizi genç ve dinamik bir birey olarak çağımıza uygun PAZARLAYIN, anne babalarınız gibi eski kafadan gitmeyin diyorum. Haksızsam haksızsın de:)"

    İşte detay bu. Bahsettiğim networking tanımı biraz yabancı görünmüş olabilir. Daha bizden bir tanım ÇEVRE olacaktır. Ya da sizin tabirinizle PAZARLAMAK. O yüzden tanım yabancı göründüğü için web örneği verilmiş olabilir diye düşünüyorum çünkü bence de work-net tarzı bir alanda profil sahibi olmak bahsettiğimiz çevreyi edinmek için çoğunlukla gerekli bile değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkıyede vasıflı birı bile rahatlıkla 2 bın liraya calistirılabılirken vasıfsız biri 5bin lira alabilir.yurt dısında ise burda vasıfsız gorulen garson bile rahat eder.hata tamamen yonetimden kaynaklı bosa ona buna hata aramayin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gren kullanıcısına yanıt
    Koca bir ömrü boşa geçirdikten sonra yönetimi suçlasan ne olur suçlamasan ne olur. Kim istemez güzel imkanlarla yaşamayı ama eldeki şartlar bunlar, yöneticiler de değişmiyor aha 17 sene olmuş. O yüzden eldeki imkanları en iyi şekilde değerlendirip mevcut düzende iyi bir hayat yaşamaya çalışmak en doğrusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yonetim boyle oldugunu herkes bilsın bosa hayal kurmasın.
    bu sartlarda imkanlar kisıtlı yani.bosa masal anlatmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen çok bildiğini sanan ama hiç bişey bilmeyen bi insansın başka yoruma gerek yok senin için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazınıza katılmakla beraber emeğini ucuza satmamak olayı maalesef bizim gibi fakir ülkelerde geçerli olmuyor. burada 1 saatte 10TL (2$ diyelim düz hesap) kazanan insana iş yapmakla avrupada 1 saatte 10$ kazanan insana iş yapmak tabii ki farklıdır.

    Parasının hakkını alamayan ustada kendince tepki göstererek umursamaz davranıyor. "bu paraya bu kadar olur" diyerek yaptığı işi ciddiye almıyor.
  • enrgrup kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de de zengine iş yapacaksın, İstanbul'da yaşayanın geliri ile Yozgat'ta yaşayanın bir değil. Yüz binlerce insan var İstanbul'da aylık 5 haneli geliri olan ve bunlar orta sınıf.

    O yüzden diyorum bir işi yarım yamalak bilip de fakir fukaraya yarım yamalak ucuz iş yapmayın diye. Yurtdışında bu işin standartları neler diye merak edip o şekilde servis kalitenizi ayarlarsanız o gelir düzeyindeki müşteriye hitap edersiniz.

    Açlık sınırında olan sıvacı da var Mercedes'e binen sıvacı da var bu memlekette. Zor ev geçindiren motor ustası da var 4 tane arabası olan Corvette'e binen motor ustası da var. Fark ne? Fark iş kalitesi ve bu kaliteye istenen saatlik ücret. Ticaret başka. Ticarette sürümden kazanmak bir seçenek ama zanaatte bu iş ameleliğe girer.

    Ben burda hobi olarak pc topluyorum satıyorum mesela. Sırf hobi olarak. Geçen adamın biri geldi yaptığım bir kasayı aldı. Alırken konuşuyoruz işte. Sordu kaç saat sürdü yapması diye. Ben de 4-5 saat sürdü bunu toplamak dedim. Saati 200 kron desen 800 kron kardayım desene diyor bak düşünce tarzı böyle. Çünkü ben adamdan işçilik almıyorum, zevk aldığım bir şey sonuçta.

    Bir şeye zaman harcıyorsanız ya para, ya zevk, ya da bir kazanım elde etmek zorundasınız. Hele hele 25 yaşından gençler için bu çok daha önemli. Ya bir tecrübe edineceksiniz, ya bir şey öğreneceksiniz, ya da para kazanacaksınız yaptığınız bir şeyden. Yoksa ziyan demektir o harcadığınız zaman. Instagram, tiktok falan zevk verdiğini düşünmüyorum ama saatler harcıyor insanlar buna.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Artık her şeyden etrafta çok var. O yüzden rahat istiyorsanız çok çalışmak zorundasınız. Alanında en iyi olmanız gerekli. İşte o zaman parasal bir derdiniz kalmaz.

    Zanaat olaraktan, şuan doğru düzgün elektrikçi ve tesisatçı bulamıyoruz. Tamamen hikayeden işler yapıyor çoğu. Parasını tam veriyorsun ama iş yarım ve eksik.
  • Alamancilar ve meslege gidiyom be yaa laflari!!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Lisede 3 ay elektrikçide çalıştım. Oldukça yoğun bir elektrikçiydi üstelik. 3 takım halinde bir de kendisi 4 usta zor yetişiyordu işlere. Hiç unutmam sabah 8 gece 9-10-11 Allah ne verdiyse çalışıyorum. Adam bana günlük hiç unutmam haftalık 15 milyon lira vermişti iş öğreniyorsun ayağına 3 öğün yemek yiyemezsin 15'e...
    İş hızlı olsun diye yalap şalap hemen bitirmemiz gerekirdi. Her arayan da bir daha arayıp şikayet ederdi işten.
    Bu adam gel zaman git zaman iflas etti çünkü bir iş yaptıran bir daha yaptırmadı. Halbuki kalfasına ustasına düzgün para verseydi, insan gibi çalışma saatleri uygulasaydı, hadi hadi hadi diye işi yarım yamalak bitirtmeseydi belki kısa vadede %30 az kar edecekti ama uzun vadede istediği fiyat artacaktı kaliteli işçilik sayesinde ve iflas dahi etmeyecekti.
    Böyle çok usta tanıdım ben. Ön düzenci, elektronikçi, elektrikçi, sucu hepsinde çalıştım çocukluğum gençliğim boyunca. Elimden de her iş gelir. Şu an crimping tool ile psu'ya cable sleeving yapıyorum mesela, parayla alsan 60 euro takımı kablonun.
    Dünya'nın hiçbir yerinde kaliteli işçilik ucuz değil. Ne olursa olsun. Kalite=para. Ama kaliteli iş yapan adam bulmak zor çünkü kimsenin totosu sıkıya gelmiyor. Bak yukarda bana giydiren bir eleman var ben hiçbir şey bilmiyormuşum öyle diyor. Kpss ortaöğretim konusu açmış eleman sorsan memur olmak en büyük rüyası.

    Üretkenlik çok önemli. Düzgün, fark yaratan bir şeyin üretkenliği ise paha biçilemez. En basit şey yahu, bak alışveriş torbası bile üretsen dünyanın en kaliteli en stil sahibi olanlarını üreteceksin sonra da 20 euro'ya Amazon'da eBay'de kitleyeceksin hipsterlara.

    Bizim insanımızda olmayan bir üretim mantığı bu. Bak İsveç'te porselen üretirler. Rörstrand marka.
    https://royaldesign.se/swedish-grace-skal-1-l-sno
    Şu kase 180 sek imiş 120 lira falan yapar. Bir tanesi ve her evde var bunlardan İskandinavya'da.
    Şu mesela:
    https://www.cervera.se/produkt/alvar-aalto-collection-ljuslykta-5-cm-klar
    Bende bile var çok aşırı yaygın bir şey(iş yerinden hediye). Bir mum tabağının fiyatı bu.
    Neden?
    Kalite çünkü. Jenerasyonlar boyu bu markalar(Rörstrand, Iittala, Höganas, Le Creuset vb) kaliteyi simgelemişler. Saraylarda kullanılmışlar.

    Bu tarzda pek markamız yok Türkiye'de. Hadi böyle uç örnek olmasın bari kalitesine gözü kapalı güvenebileceğiniz katma değer üreten bazı markalarımız olsun, yok! Neden? Çünkü bizde iş ciddiye alınmaz. 10 milyonluk ülke adamların her şehrinde bir tane böyle ikonik markalaşmış endüstri kolu var.
    Bu işlerin temeli burda yatıyor. Mükemmeliyetçi bir millet değiliz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kepekli saçlar için şampuan mı yapıyonuz hajı orda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya iyi niyetle yazmışsınız fakat şunu söyleyim kurduğunuz cümleler gerçekten hayal dünyasında yaşamak gibi bir şey. Buraya çok fazla şey yazılabilir ama özet geçeceğim

    Zanaat mi öğreniyorsun Türkiyede her zanaatten bol bol var.
    Zengin kesimemi çalış diyorsun ? Gelip bir deneyin hocam hangi reklamla zengin kesime çalışıyorsunuz ?

    Okumayın mı diyorsun ? Bu kadar adam boşuna mı masa başı devlet işi istiyor ? Özel sektör diye bir şey yok artık Türkiye de sen sadece ucuz bir iş gücü ve et parçasısın herhangi bir şey düşünmen yasak neden yasak biliyormusun çünkü yaşayabilecek kadar bile kazanamıyorsun.

    Ucuza satmayın mı emeğinizi diyorsun ? Satmada gör bakalım noluyor pat diye yerine nirini koyuverirler koydukları adam açlıktan ölmesin diye senden daha düşük maaşa bile çalışabilecek bir adamdır.

    Son olarak bu gençlerin yaptığı en büyük hata ne biliyomusunuz ? Yanlış zamanda dünyaya gelmek. Tabi zamanında meydan boşken kariyerini yapanda yaptı yurtdışına kapağı atanda attı. Artık tamamen hayatın kendisine gülüp gülmemesine bağlı gençliğin geleceği.

    Edit: Bundan kim mi sorumlu ? hesaplıyorum 2002-18 yapsak hatta biraz daha geriye gidelim yaklaşık şu an 1980 doğumlu ve ondan öncesi herkes sorumlu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recon0732 -- 10 Kasım 2019; 2:19:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kusura bakmayın ama bekara karı boşamak kolay. Sanırım daha önce hiç kendi işinizi yapmadınız. Şu anda da başka bir firmada çalışıyorsunuz.
    “Öyle kolay değil” lafını hiç sevmem ama gerçekten zanaat öğrenip de kendi işini açmak hiç ama hiç kolay değil, hele ki bu ülkede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani kısaca diyor ki, sosyal medya sevdasından vazgeçin. Zamanınızı boş işlere harcamayın. Bol bol araştırın..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes sevdiği işi yapmalı, ancak bu şekilde daha güzel işler çıkar.
    İster kabul edin ister etmeyin Türkiye şartlarında yaşamak gerçekten çok zor.
    Eşim iktisat fakültesi mezunu hiç bir zaman okuduğu bölümde çalışmak istemedi.
    Hep sevdiği iş olan fotoğrafçılık yapmak istedi ama gidip kendini geliştirebileceği bir yer bulamadı.
    Bizim en büyük eksiklerimizden biri önce ahlak sonra sistem. Doğru ve düzgün bir sistemle hem işsizlik azalır hem üreten ve gelişen bir ülke olursunuz. Bizdeki sistem, siyaset yapmak istemiyorum ama milletin kazancını gasp etmek üzerine.
    Ahlakımız bozuk devletimiz soyguncu olduğu için dolandırıcımızda malesef eksik olmuyor.
  • Mr_aKReP kullanıcısına yanıt
    Evet bir sorun da bu. Bak benim yaşadığım yerde 10 yaşında bir çocuğa sorsanız büyüyünce ne olmak istiyorsun diye vereceği cevap 50 farklı meslek olabilir. Yüzme öğretmeni, itfaiyeci, bahçevan, marangoz falan...

    Bizde doktor, hakim, savcı, mühendis, mimar direkt fix cevaplar. Neden? Bizde emek veren normal sınıf insana insan değeri verilmiyor bu birincisi. İkincisi bu mesleklerin erbapları çok para kazanmıyor. Sebepleri yukarıda.

    Burda bir mimar kadınla çöpçü adam evli olabilir ve çöpçünün geliri aylık 30 bin kron falan olabilir. Adamın sendikası vardır vs. Kimse de nalet olsun çöpçülük yapıyorum demez. Bizde çöpçü=aşağılık meslek. Klasik ortadoğu kültürü bu maalesef.

    Bir de kendi mesleğine değer katmak diye bir mevzu var asıl bahsettiğim şey bu. Türkiye'de emekle iş yapan insanlar kati suretle gelişime kapalılar. 50 senedir kaynakçılık yapıyorum diyor bazısı mesela, 50 senedir bir gıdım geliştirmemiş işini. Teknoloji hak getire, çağa ayak uydurmak hak getire. Meslek içi gelişim yok bizde. Çünkü bizde kapağı atmak mantığı mevcut. Bir yere kapağı at gerisi gelir. Bir ülkeye kapağı at gerisi kolay vs. Burda da böyle Türkler(kürt arap vb dahil) genel itibariyle. Adam gelmiş bir kelime yabancı dil öğrenmeden, pizzacılık yapıyor, Türk mahalleleri veya gettolarında yaşıyor falan. Altına Porsche de çekse kimse tarafından kabul görmüyor çünkü içinde son ses İbo dinliyor. Parası olsa da deri ceket giyip, sigara içip, köşebaşında karıların totosunu kesiyor.

    Yukarıda biri demiş öyle demekle olmuyor, o kadar kolay değil diye. Haklı. Ancak ben şurda bunları okuyan birileri varsa bakış açısını değiştirmesi için yazıyorum. Kabuğunuzu kırın. Ananızın babanızın kötü birer kopyası olmayın. Size verilen hayatı kabul etmek zorunda değilsiniz, birey olun, kendi kararlarınızı verin. Bunu yapacak ekonomik ve zihinsel güce erişin. Bunun da yolu kpss'ye hazırlanmakla, kadro beklemekle, avm'lerde hizmetçilikle, modern kölelikle olmayacağını anlayın diyorum.
    Sevdiğiniz bir iş dalına kendinizi adayıp, çağın gerektirdiği şeyleri yaparsanız okul okumasanız bile önünüz açık.
    Çok güzel bir örneği şudur bakın;
    http://gmggarage.com.tr

    Adamlar yıllar önce Türkiye'de olmayan araç kaplama işinde öncü oldular, ün saldılar, şimdi sektör lideri durumdalar. Direkt işçilik ile para kazanılan bir iş bu. Düzgün yaparsanız Şahinci değil Porscheler Mercedesler gelir. Yıllar önce fiyat sorduğumda gerçek boyama fiyatından yüksek fiyat vermişlerdi. Düşünün buna rağmen adamların müşterisi bol. Neden? İş kalitesi, çağa ayak uydurmak, profesyonellik.

    Nusret misal. Adam okul okumamış, kültür desen hak getire vs tam bir keko aslında dimi? Öyle.
    Ama o adamdaki vizyon Türkiye'de kebapçılık yapmış hiçbir insan evladında yok. Adam açıyor kebapçıyı, hiçbir kebapçıdan bir farkı olmaksızın bol kazanç bekliyor. Böyle yaparsan hiçbir kebapçıdan farkın kalmaz. Sıradan adamın bu dünyada sıradan bir kazançtan fazlası olmaz. Sorsan adam kebapçı, kasap dandik meslek erbabı. Ama nedir abi olay? Olay, işine kendi verdiğin değerdir. Cem Yılmaz'ın Kakabüs esprisi doğru. Hela hizmeti de versen en iyisini vereceksin. En iyisi olacaksın. En iyisi olamıyorsan bile en iyilerde bile olmayan bazı orijinal atılımların ve fikirlerin olacak.

    Doğarken ölmüş bazılarımız şurda. Adama soruyorum ne iş yapıyorsun? Klima takıyoz abi. Tamam tak güzel iyi hoş da, neden Arçelik bilmemne yetkili servisinde 2500 liraya çalışıyorsun? Çünkü iş yürütmeyi bilmiyorsun. Liderlik vasfın yok. O işten çıkıp Armut.com'dan hizmet verecek "balls" yok. Halbuki 10 yaşında klimaya gaz basarak, temizleyerek bakımını yaparak, tamirat yaparak geçirebilirsin ve bunun için dükkana bile intiyacın yok. -2. Katta 20m2 bir depo bile tutsan bir de Reno Toros araba tamamsın. Kaybın ne batsan? 20-30 kağıt max. Ama 2500 liraya tamah ediyorlar sonra da arabeske bağlayıp bizim babamız zengin değil diyorlar. Lan ben babamı hiç tanımadım bile 3 yaşında öldü gitti adam bunlar kadar ağlamadım hiçbir zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 10 Kasım 2019; 13:57:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mevzu esnaflıktan açılmış bende bir şeyler karalayayım.

    Bizim TR de kimse yorulup üstünün başının baymasını istemez şuan ki ülke durumunda kur yüksek enflasyon yüksek her şeyi pahalı yanı 4-5 sene öncesinin fiyatıyla şuan ki fiyatlar 2 ila 4 kat arasında pahalı çok detaya gerek yok basit örnekler bunlar ve böyle ortamda birine 5000 TL maaş vercem beyaz yakalı olcaksın de hemen kabul eder hemde ölene kadar bunun sebebi 1. Sebebi vizyonsuzluk nedir o daha fazlasını istemez tamam hayatta milyoner olmaya gerek yok belli başlı bi gelir yeter ama istediğiniz hayatı yaşamak için şu şartlarda 5000 TL yetmez 2.sebebiyse insanlar yoksulluğa alıştırıldığı için umudu kalmamış kabul ediyor baş kaldırmıyor bunun sebebi bu hak yiyen yolsuzluk yapan hükümettir devlettir.

    Benim babam serigrafi baskı işiyle uğraşıyor yıllar dükkan işletti kapattı 5 sene önce müzik amfisi yapan müşterisi var bunların panel baskılarını yapardı neyse piyasada ciddi bir tamirat olayı başlamış özellikle elektronik mevzusunda amfide elektronik cihaz bu işin tamiratı iyi para bırakıyormuş eski amfi imalatcısı arkadaşı vardı imalaı bırakıp sadece tamir mevzusuna dönmüş gidip yanına takılmış biraz hani 2 amfi tamir etse diyor günde 500 TL bahsettiğim yer İzmir Çankaya orda elektronikçiler çoktur bilen bilir bi de telefon tamir olayı acayip çok biliyordunuz en ufak işlem 50 TL uyguluyorlar sebep adam mesleği biliyor işini görüyor tamam atom parçalamıyor ama sorunu çözüyor.

    Bu benim ve babamın gözlemi mantıklı aslında bu tamirat olayları tadilat işleri tesisat boya elektrikçilik klimacılık zaman ve emek verildiği için hakkınızı fazlasıyla alırsınız hatta ekip kurup işyeri açarsanız paraya para demezsiniz ülkemizde para eden meslekler şuan bunlar bunlar hiç bir zaman bitmez ha 2020 TL ye çalışmakta varken hor görmüyoruz bende çalıştım milyonlarca insanın sorumluluğu olduğumiçin çalışması lazım ama bolca para kazanılcak işlerde mevcut.

    Hatta babamdan örnek vereyim esnaflıktan şuan 400-450 Bin TL ederinde evinde 20 Binlik araba sahibi oldu asgari ücretle anca hafta sonu içki içip sevgilinizle takılırsınız evlenemezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • recon0732 kullanıcısına yanıt
    quote:

    Zanaat mi öğreniyorsun Türkiyede her zanaatten bol bol var.
    Zengin kesimemi çalış diyorsun ? Gelip bir deneyin hocam hangi reklamla zengin kesime çalışıyorsunuz ?

    Yukarıda örnekler verdim. Sen işini world class yaparsan nerde olursan ol gelir bulur alır o hizmetin malın alıcısı. Bu bahane. Üstelik internet çağında yaşıyoruz. Yaptığın her işi portfolyona eklesen, ufak tefek videolar çeksen zaten tamamsın.
    quote:


    Okumayın mı diyorsun ? Bu kadar adam boşuna mı masa başı devlet işi istiyor ? Özel sektör diye bir şey yok artık Türkiye de sen sadece ucuz bir iş gücü ve et parçasısın herhangi bir şey düşünmen yasak neden yasak biliyormusun çünkü yaşayabilecek kadar bile kazanamıyorsun.

    Tam da bu nedenle özel sektörde çalışıp kölelik yapmayın bir meziyetiniz olsun bunu insanlara doğrudan satın diyorum. Konya'da uluslararası ilişkiler okuyana kadar zamanınızı daha efektif işlere yöneltin diyorum. İTÜ makine okuyacak olan zaten okusun. 4 sene açıktan işletme okuyana kadar boya badana yapmayı profesyonel şekilde öğren daha iyidir.

    quote:


    Ucuza satmayın mı emeğinizi diyorsun ? Satmada gör bakalım noluyor pat diye yerine nirini koyuverirler koydukları adam açlıktan ölmesin diye senden daha düşük maaşa bile çalışabilecek bir adamdır
    .
    Örnekleriyle beraber açıkladım. Kabiliyeti olup bunun kıymetini bilmeyen çok insan var. Her türlü arıza tespiti yapabilen bir elektronikçi gidip de 250 liraya rx570 tamir etmemeli. Macbook, imac, 2080ti vs tamir etmeli onu da 500 liradan aşağı tamir etmemeli. Bkz: Louis Rossmann.
    quote:


    Son olarak bu gençlerin yaptığı en büyük hata ne biliyomusunuz ? Yanlış zamanda dünyaya gelmek. Tabi zamanında meydan boşken kariyerini yapanda yaptı yurtdışına kapağı atanda attı. Artık tamamen hayatın kendisine gülüp gülmemesine bağlı gençliğin geleceği.
    Edit: Bundan kim mi sorumlu ? hesaplıyorum 2002-18 yapsak hatta biraz daha geriye gidelim yaklaşık şu an 1980 doğumlu ve ondan öncesi herkes sorumlu.

    Herkes kendi hayatından sorumludur. Sen çözüm üretmiyorsun insanlara. Şu cümle=sen git öl demek. Ben ise bir yol yordam göstermenin derdindeyim. Çözümün yoksa çözümsüzlüğü çözüm olarak sunamazsın. Kimin sorumlu olduğuna kafa patlatmak sana çözüm getirmiyor. Hayatını kurtaracak çözümler üretmek zorundasın. Kendime üzülerek, etrafımı suçlayarak bir ömür geçirebilirdim. Bana ne katardı bu? Hiçbir şey.

    Son olarak;
    Yurtdışına gitmek için de vizyon lazım. Yurtdışında yaşayabilmek için de kan, ter ve gözyaşı lazım. Kimse kendi ülkende sana beş para kıymet vermiyor iken geldiğin gün seni çiçeklerle karşılamayacak. Her zaman beyaz adamın arkasında ikinci sınıf olacak veya önyargı ile karşılanacaksın. Ama öyle çok çabalayacaksın ki Johan ile Ahmet arasında kalınca Johan'ı seçmek saçma gelecek o insan için. Şurda sen kurtulmuşsun aga ayağı çekenlerin %90'ını getir koy İsveç'e 1 ay içinde koşa koşa ülkesine kaçar. Ben dört dil biliyorum, kolay mı sanıyorsunuz dil öğrenmeyi? Kolay mı sanıyorsunuz kendinizi bir Türk olarak elin snob Avrupalısı'na kabul ettirmeyi. Her maça burada 1-0 yenik başlamak kolay mı? Değil. Burda İsveçli bir çalışıyorsa bir Türk/Suriyeli/Afgan/Arap/Kürt/Boşnak kısaca batı Avrupalı olmayan herkes aynı konum için üş çalışmak zorundadır.
    Ha çok çalışır insanların güvenini ve takdirini kazanırsan banka hesabını doldururlar evet bu doğru. Ama yata yata hiçbir yerde öyle bedavadan hayat yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 10 Kasım 2019; 21:53:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • L.J kullanıcısına yanıt
    İlk 3 verdiğiniz cevap kişi düşüncesininin göreliliğine göre değişeceği için tekrarlamak istemiyorum benim cevaplarım hala aynı bu bir partiyi tutmak gibi bir şey böyle konularda verilere bakılması lazım bakıldığında benim verdiğim cevabın ağır bastığını düşünmekteyim.

    Son yazınıza gelecek olursam, evet söylediğiniz gibi yurt dışında yaşayabilmek herkesin harcı değil fakat oraya giderken mülteci olarak değilde bir işin uzmanı olarak gidiyorsanız kusura bakmayın fakat o işi size veren adam John'un yetersiz olduğunu bilip sizi elin Türkiyesinden çağırıyordur. Irkçılık vs. bunlar farklı konular Adolf o kadar bilim adamını işlerini iyi yapmıyorlar diye mi sürdü Almanyadan hayır ırkçı olduğu için sürdü. 4 dil bilmeyi çok isterdim kendinizi geliştirmiş biri olduğunuz belli fakat zaten söylediğim örnek şuydu benim. Şu an Türkiyede üniversite okuyan bir gencin yurt dışına gidebilmesi için ıelts veya toefl tarzı sınavlardan belli bir puan alıp yurt dışında ki üniversitelere geçiş yapabilmesi lazım veyahut mezun olduktan sonra Türkiyeyi bırakın örnek veriyorum almanyada ki A şirketine kendini kanıtlaması lazım. Bu arada ıelts sınav ücreti 1200 tl oldu. Öğrenciyken gir girebiliyorsan bakalım ya da yeni mezun mühendis 2,5k paraya çalıştırılırken yiyorsa girsin bakalım.

    Ha dediğiniz gibi Türkiyede ki A isimli şahıs İsveçte ki B isimli şahıstan 10 kat fazla çalışarak, bir hayvan gibi yaşayarak bir gün aynı yere gelebilir onda kesinlikle bir itirazım yok.

    Affedersiniz ama ülke bitik hocam hiç kusura bakmayın bu çok açık. Hemde her noktasında bitik. Giden kurtuldu gitti yada zamanında çalışıp bir yere gelen geldi. Çözüm var mı ? var çok çok çok çalışmak bu konuda hemfikiriz sanırım.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.