Şimdi Ara

Türk Dil Kurumu, itopya.com'u deyimler sözlüğüne ekledi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TDK'ya göre;


    itopya.com: Müşterisine verdiği önem ve hizmeti, kullanıcılarının kredi kartı bilgileri girip, 3D secure onayı verildikten sonra "Ödeme Tamamlandı" ekranını görmelerine kadar sağlayan firma.



    Merhaba arkadaşlar,


    Zamunda tarzı bir başlık ile dikkatinizi yine diğer bir itopya.com rezaletine çekmek istiyorum.


    28 Ağustos'ta satın aldığım ürün, maalesef hala rezil ups türkiye yüzünden tarafıma ulaştırılamadı. Tam 9 gün oldu.


    https://prnt.sc/1rdx5l1



    27.08'de itopyadan satın aldığım siparişlerimi, itopya; ups türkiyeye 28.08.2021'de teslim etmesine rağmen, istanbul'daki bir adrese 9 gündür kargo teslimini gerçekleştiremediler. kendi sistemlerinde belirttikleri tahmini teslim zamanı 2 eylül'ün üzerinden neredeyse 1 hafta geçmek üzere.


    paketin en son hareketi ise 31 ağustos'ta. o günden bugüne ne bir dönüş, ne bir değişiklik yapılmadı. bu süreç içerisinde defalarca ups müşteri hizmetlerine ulaşıp, konuyu bildirmeme rağmen, tek yaptıkları takibe alıyoruz ve kayıt açıyoruz demek oldu.


    ürünler hala kargoda olduğu içinse siparişimi iptal edip, yaptığım ödemenin de iadesini alamıyorum.


    amazon almanya'dan sipariş veriyorum 5 günde geliyor. ali express'ten sipariş veriyorum en fazla 12 gün sürüyor. aynı şehir içinde, istanbul gibi bir il içinde hem de, bir kargo nasıl 9 gün teslim edilemez? teslim edilemediyse nasıl bilgi verilemez hala anlayamıyorum.


    ups türkiye, muhtemelen kargomu kaybetti ve bu durumdan ne aktarma şubelerinin ne de müşteri hizmetlerinin haberi yok.


    bunun üzerine itopya müşteri hizmetlerini aramak gibi bir gaflete, hataya düştüm; Hilal isimli ukala ve düşünme becerisi gelişmemiş müşteri hizmetleri temsilcisi potansiyel bir kaybolmuş kargo için "iptal edebilmeniz için önce ürünü teslim almanız gerekli" cevabını verdi. Diyorum ki, diyelim ki paket 30 gün veya daha fazla süre kargoda kaldı. Napıcaz? Paramı geri almak için illa kargoyu mu bekleyeceğim diyorum? Yine tam bir tipik ortadoğu zihniyetiyle, "ups bize bağlı bir firma değil, ups ile görüşün" cevabını yapıştırdı.


    Yardımcı olmaya çalışmak, soruna çözüm sağlamak gibi şeyler, itopya için; dünyanın kuzey ve güney kutup bölgeleri gibi. İtopya bunlardan aşırı uzak.


    Bakın burada, kargonun geç teslim edilmesi, kaybolması vb. durumlar tabii ki itopya'nın suçu değil. Sonuçta teslimatı yapan İtopya değil. Fakat, konuyu kendilerine ilettiğinizde; sanki ürünü siz onlardan almamışsınız, sanki artık hiçbir sorumlulukları kalmamış gibi davranmaları aşırı rezalet bir durum.


    Yani bu davranışı sadece mahalle esnaflarında bir sorunla karşılaştığınızda "Ben evi sana gösterdim, kira sözleşmesine imza attın. Sorununu git müteahhit, tesisatçıyla çöz" diyen emlakçıdan ya da "Noterde imza atmadan önce baktırsaydın, aracını git sanayiye göster" diyen iş ahlakı, müşteri memnuniyeti ve etiklikten uzak yaklaşım gösteren meslek gruplarında görürsünüz. İtopya'nın da müşterilerine yaptığı tam olarak bu. Hesaplarına para geçtikten ve kargoya verdikten sonra, "aslında ben yoğum" moduna girmeleri.


    itopya'nın müşteriye verdiği değer ve hizmet, kredi kartı bilgilerinizi girip ödemeyi tamamla butonuna bastığınız anda sona eriyor, bunu unutmayın. eğer zamanınız bolsa; cimer, thh, müşteri hizmetleri, destek kayıtlarıyla uğraşırım sonuna kadar diyorsanız; paramla rezil olmak benim hobim, boş zamanlarımı bu şekilde değerlendiriyorum diyorsanız, itopyadan alışveriş yapmaya devam edebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 6 Eylül 2021; 14:49:12 >







  • Gram güvenmiyorum bu firmaya.Nerde boş youtuber var habire itopya reklamı yaptırıyorlar zaten.Sosyal medyada da sürekli görüyorum mağdur ettiklerini.2 kuruş fazla verip Amazon vs...alışveriş yaparım...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.