Şimdi Ara

Türk Birisi KKTC'den Araba Alıp Güney Kıbrıs Rum Tarafına Geçebilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hali hazırda Atina Shengen vizem var. Vizesiz güney kıbrıs rum kısmına geçilemediğini biliyorum. Türkiyeden arabamla gitmek istersem pasaportuma KKTC'damgası yiyecegim için ileride shengen ülkelerine vize almam sorun olacaktır.

    Ucakla paphos'a gitmek çok pahalı ve uzun sürüyor. Antalya hava limanından Ercan hava limanına inip ordan güney kıbrısa geçmeyi düşünüyorum.

    Sadece daha önce böyle bir yolu deneyen oldu mu diye merak ediyorum.




  • Jigsaw007 J kullanıcısına yanıt
    Ben Alman vatandaşıyım ve bu sene Ürdün Amman’dan Paphos’a uçtum ve oradan kiraladığım araç ile bir çok defa KKTC’ye giriş çıkış yaptım. Konuştuğum insanlar Türklerin Güney Kıbrıs vizesi alması gerektiğini ve bunun sadece Atina’da verildiğini söyledi. Bildiğim kadarıyla Güney Kıbrıs Schengen vizesini kabul etmiyor. Mutlaka Güney Kıbrıs vizesi istiyor. Amaç turistik gezi ise KKTC çok daha güzel bence. Güneyde de gezdim ama bana İngilterenin köylerini hatırlattı, sevmedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Multi değil sadece Atina vizem var 1 ay sonra bitecek o yüzden kıbrısa gidince güney kıbrıs tarafını da görmek istiyorum, araç kiralayacagım siz aracı rum kısmından kiraladınız sanırım. Bende ercan hava limanından ledra sınır kapısına kadar bir şekilde gidip sınırı geçtikten sonra rum tarafından araç kiralayacagım.

  • Jigsaw007 J kullanıcısına yanıt
    O vize ile giremezsiniz diye biliyorum. Bunu bir tur şirketine sorun isterseniz. Evet ben Rum tarafına indim oradaki bir şirketten arabayı aldım ve KKTC’ye gidip geldim canım istediğinde.

    Araba şirketi aracı KKTC’ye geçirmeyeceğim ve başıma orada bir şey gelirse arabanın tüm parasını benden alacaklarını söylediği bir sözleşmeyi imzalamadan arabayı vermiyor. Hepsi istiyor bunu. Bende imzaladım ama yinede geçtim. Kapıda Türk sigortası yaptırdım birazda dikkatli kullandım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.