Şimdi Ara

Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.714
Cevap
33
Favori
124.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021


(En Son Oy Tarihi: 22.8.2023)
Giriş
Mesaj
  • OCAK-2021

    Öncelikle herkese Merhaba!

    Geçen sene Libya'da ki girişimlerimiz üzerine başlattığım konu zamanla tümevarıma ulaşarak Türk Dış Politikasının pek çok yönüne hitap eden bir konu haline geldi, isteğimde sizlerle birlikte bu yönde devam ettirmek.

    Genel hatlarıyla TDP ve eğilimleri hakkında bilgilendirmek, güncel olayları yorumlayarak ve çeşitli haber kaynaklarını derleyerek aylık bültenler oluşturmayı düşünüyorum.


    Herkese mutlu ve sağlıklı yeni bir yıl dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 12 Ocak 2021; 13:13:42 >



  • Kaddafinin indirilmesine biz musade ettik bi kere. Hem de ertesi hafta R yaptik.
    Dis politikayla ilgili aykiri gorus bildirmek TSK nin kaybetmesini istemek degildir. TSKnin zarar gormesinden sevinen muhalif degil vatan hainidir. Elmayla armutu karistirma. Ergenekon ve Balyozu unutma. Bugun Libya meselesini yakin takip eden bu isle zamanindan beri ilgilenen hangi amirale baksam Ergenekonla gorevden uzaklastirilmis, uzaklastirilmaya calisilmis.

    Bombos adamsin, butun mesajlarin muhalif soyle muhalif boyle, topunun kactigi insaatta muhalifim ben diyen birisiyle mi karsilastin nedir anlamadim.
    Suriye politikası eleştirilebilir,Libya politikamızın şuan eleştirileceği bir yanı yok. Libya'da olmamalıydık diyenlerin ilk cümlelerini okuduktan sonra direk kim yazmış diye hesabına bakıyorum ve bir daha hiç bir yazısını okumamak üzere hesabını işaretleyip not ediyorum. Libya'da olmamızı eleştiren açık ve net Türkiye'nin güçlü olmasını istemeyen biridir. Vardır içinde bir hırsı.
    Rusya'nın ne işi var Libya'da gibi örneklerle bu heriflere açıklama yapmaya 1dk zaman bile harcamayın.Türkiye sevdası olmayan Türkiye'nin menfeatlerini değil,gizli ajandasındaki menfeatlerini düşünür. Ya marksist bir devlet hayali kuruyordur ya komunist bir devlet. Zaten beyaz türkler denilen kesimin pkk destekçiliğinin sebebi de bu hayalleri.
    Forumda Cihat Yaycı için milleti kışkırtır ki amacı milleti birbirine düşürmek,ama Cihat Yaycı'nın stratejilerine düşüncelerine tamamen karşı çıkar. Libya operasyonumuz Cihat Yaycı'nın önerdiği planladığı bir strateji. Hani Cihat Yaycı'yı çok seviyordun,çok başarılıydı sana göre,o halde neden Libya'da olmamız yanlış diyorsun. Çünkü sen Cihat Yaycı'yı hiç sevmedin,tasvip etmedin,sadece rol yaptın destekler gibi yaparak.
    Henüz kaybedilmiş bir şey yok beyler

    Bizki dünyada ilk defa savaşta uçak kullanan bir ülkenin savaş ucagini mermi ile düşürmüş bir milletiz

    Bizki 11 ay Trablusgarp da İtalyanlara Anadolu'dan 1 kurus yardım almadan kan kusturmus bir milletiz

    Enver beyin Mustafa Kemal in Trablusgarp da yazdığı destanı ah bir bilseniz , kendinizi küçük görmeyin beyler Milletiniz tarih yazan tarih bozan bir millet.

    Tam bitti derken herşey yeniden başlar
    Açıp okuyun, diplomasi işe yarasaydı KKTC tini hem askeri müdahele olmadan hemde olduktan sonra tanınmasını sağlardı. Gücün olmadığı zaman diplomasinin hiçbir anlamı yok.

    Son cümlenizde sabit fikirliliğinizi teyit etmişsiniz. O yüzden konnuşmaya bile gerek yok.

    Ülkenin faydasını düşünmek yada çevre ülkelerde etkin olmak Osmanlı hayali ise hiç sorun yok ben onu yaparım düşünürüm. Ama size göre gömülelim kendi içimize bir halt etmeyelim ise işte başınıza terörü musallet edip uğraştırıp durduruyorlar.

    Diplomasi olsın diye pkk yı yada türevlerini başımıza bela ediyorlar. Yada ab abd vs ülkeler diplomasi için pkk yı ve türevlerini kullanıyor. Gücün var ise masadada kazanırsın gücün yok ise hiçbir yerde kazanamazsın

    Bak iha siha lar olunca nasılda gücümüzü gösteriyoruz. Bizi seven israil heronları ile bizle dalga geçiyordu ya bilgi vermiyor yada arıza vs saçmalığı söylüyordu.

    Evet Ülkelerin uzun zamanlı stratejileri olur ama onun dışında durumlara göre stratejilerde belirler. Dünyada bir gelişme oluyorsa bir durum oluyorsa benim uzun vadeli stratejim var duruma göre strateji üretememmi diyeceksin.

    Ayrıca Güclü olduğun sürece uzun vadeli strateji üretir ve bunu uygularsın. ABD nin yaptığı gibi dünyayı karıştırmak istiyor ve karıştırıyor. Bunları hep diplomasi ile yapyıor demi yoska silah gücü vs ile değil :)

    Sizde akp fobisi var. Yada akp yaparsa iyi olamz mantığı var bu türü çok iyi biliyorum :)

  • Şu hafteri pataklama vakti geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka kimsenin dikkatimi çekmiyor mu anlamıyorum.Hem Barış Pınarı harekatının hem de Libya'ya gidecek askerin başındaki komutanın adı kamuoyu ile paylaşılmadı.Neden?Fırat Kalkanı harekatının komutanı Zekai Aksakallı Paşa Zeytin Dalı harekatının komutanı ise Metin Temel paşaydı.Şimdi yaklaşık bir tugay asker Libya'ya gidecek fakat başındaki komutanın adı belli değil.Ayrıca korgeneral görevlendirildi ne demek anlamadım.Korgeneraller genelde Kolorduların komutanı değil midir?Türkiye Libya'ya bir kolordu mu gönderiyor da başında bir Korgeneral konulmuş?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 6 Ocak 2020; 0:0:49 >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    sadece askerimizi değil
    ordaki tüm askeri birlikleri yönetecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Başka kimsenin dikkatimi çekmiyor mu anlamıyorum.Hem Barış Pınarı harekatının hem de Libya'ya gidecek askerin başındaki komutanın adı kamuoyu ile paylaşılmadı.Neden?Fırat Kalkanı harekatının komutanı Zekai Aksakallı Paşa Zeytin Dalı harekatının komutanı ise Metin Temel paşaydı.Şimdi yaklaşık bir tugay asker Libya'ya gidecek fakat başındaki komutanın adı belli değil.Ayrıca korgeneral görevlendirildi ne demek anlamadım.Korgeneraller genelde Kolorduların komutanı değil midir?Türkiye Libya'ya bir kolordu mu gönderiyor da başında bir Korgeneral konulmuş?
    Geçen sene İsmail Metin Temel görevden alınıp pasif bir göreve atandığında oluşan tepkiden dolayı olabilir. Ayrıca M.S Bakanı Hulusi Akar'ın bu durumdan rahatsız olduğuda medyaya yansımıştı.

    Ayrıca zamanında fetöcülerin Libya'daki askeri personelemizi ifşa ettikleride olmuştu İlgili Haber


    UMH'ın bizden talepleri baya fazla



    Cezayir yolunda olan bazı fıkrateynlerimizin dönüşte abluka görevi icraa edeceğine yönelik söylentiler mevcut.



    İncelemek isterseniz yapabileceğimiz hava harekat sınırlarımız




    Korgeneral konusuna geri dönersek sadece bizim güçlerimizin komutası onda olmayacak, 30-32 bin mevcudu olduğu bilinen UMH güçlerininde komutanı olacağı yönünde iddialar mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 6 Ocak 2020; 0:23:9 >
  • Rusya'nın bir süredir Wagner aracılığı ile savaşa dahil olduğu biliniyordu, iddialara göre çoğu keskin nişancılardan oluşan 200 kişi ile sahadalar.


    Rusya, Libya'da yeni bir oyuncu iddialar Kaddafi dönemindeki petrol haklarının aynı şekilde Hafter tarafından teklif edilmişti.

    Şuan ise bir General görevlendirdikleri iddiaları mevcut, şüphesiz Libya'daki savaş İdlibin sonunuda etkiliyecektir.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 6 Ocak 2020; 0:56:1 >
  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla ciddi bir askeri güç gönderiyoruz.Ayrıca dikkatimi çekiyor Dünya kamuoyu bu duruma karşı pek pasif davranıyor.Barış Pınarı harekatını yaptığımızda bizi yerden yere vuran Batı basını ve siyaseti çok sessiz.Bunda Amerikanın Kasım Süleymaniyi öldürmesinin etkili olduğunu düşünüyorum.Dünya kamuoyu ve siyaseti olası bir Amerika-İran savaşına odaklanmışken bizim çok ciddi bir askeri gücü Libya'ya çıkartmaya hazırlanmamıza çok sessizler.Bu durum beni şüphelendirsede şuan askeri kuvvet göndermenin tam zamanı olduğunu da düşünüyorum.Hazır kimse bizim işimize burnunu sokmamışken ciddi bir askeri gücü Libya'ya çıkartırsak Doğu Akdenizdeki varlığımız çok güçlenir.

    Son olarak harekatların komutanlarının açıklanmamasında sizinde dediğiniz gibi hem Zekai Aksakallı paşanın hem de Metin Temel paşaların görevden alınmalarına oluşan kamuoyu tepkisinin etkili olduğunu düşünüyorum.Anladığım kadarıyla iktidar istediği kuvvet komutanını atamak ve istediği zaman görevden almak için bu isimleri gizli tutuyor.Umarım işinin ehli kişiler Libya'ya gönderilecek askerin başına konulmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 6 Ocak 2020; 1:2:34 >
  • Türk askeri Libya'ya nasıl girecek?

    Deniz yoluyla,Hafter/mısır ateş hattı oluşurmu?

    Kara yoluyla Cezayir veya Tunus izin verir mi?

    Hava yoluyla Hafter güçleri saldırır mı?

    Liman ve çıkartma noktalarına mayın döşenmiş olabilirmi?

    Hava gücü nasıl korunacak ve sağlanacak?


    Çoook teferruatlı sorular ama TSK,dikkatli ve hızlı olması gerekiyor.Hele mısır gibi Sİ(N)Sİ bir düşman varken..
  • Mısır kafiri Sisi 200 tank vermiş haftere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kortekes

    Mısır kafiri Sisi 200 tank vermiş haftere.
    Zamanında,Katarı bir kaşık suda boğacaklardı.O zamanlar abisi Türkiye'ye sığınınca,katar yüzünden Arabistan ve BAE düşman belledi bizi.

    Şimdi,Türkiye lehine ne varsa Arabistan ve BAE + Mısır çıkıyor.Bence acilen arabistan ve bae'ye notadan başlayarak diş göstermeli.

    Trump planlayan,diğerleri de uygulayan.Araplar neden böyle???

    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021
  • Araplar yoldan çıkmış,Yahudilerin kuklası olmuş durumda.

    Sözde müslümanlar, böyle müslümanı Kürt yesin, Süslüman bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kor-al radar ve sinyal bozucuyla, Hawk ve Zıpkın savunma sistemleri gitmiş. Olası hava harekatı için gece operasyonel kabiliyeti olan Yarasa lantırn filosu da hazır diye yazılıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Anladığım kadarıyla ciddi bir askeri güç gönderiyoruz.Ayrıca dikkatimi çekiyor Dünya kamuoyu bu duruma karşı pek pasif davranıyor.Barış Pınarı harekatını yaptığımızda bizi yerden yere vuran Batı basını ve siyaseti çok sessiz.Bunda Amerikanın Kasım Süleymaniyi öldürmesinin etkili olduğunu düşünüyorum.Dünya kamuoyu ve siyaseti olası bir Amerika-İran savaşına odaklanmışken bizim çok ciddi bir askeri gücü Libya'ya çıkartmaya hazırlanmamıza çok sessizler.Bu durum beni şüphelendirsede şuan askeri kuvvet göndermenin tam zamanı olduğunu da düşünüyorum.Hazır kimse bizim işimize burnunu sokmamışken ciddi bir askeri gücü Libya'ya çıkartırsak Doğu Akdenizdeki varlığımız çok güçlenir.

    Son olarak harekatların komutanlarının açıklanmamasında sizinde dediğiniz gibi hem Zekai Aksakallı paşanın hem de Metin Temel paşaların görevden alınmalarına oluşan kamuoyu tepkisinin etkili olduğunu düşünüyorum.Anladığım kadarıyla iktidar istediği kuvvet komutanını atamak ve istediği zaman görevden almak için bu isimleri gizli tutuyor.Umarım işinin ehli kişiler Libya'ya gönderilecek askerin başına konulmuştur.
    Dünya ve coğrafyamız siyasetinde kendini gösteren belli denklemler var ama bu denklemler o kadar karışıkki okumakta zorlanıyoruz.

    AB'nin güçlenmesine karşı çıkanda ABD, Hafter'i CIA eli ile Libya'da bir anda ortaya çıkaranda ABD.

    Yunanistan ve haydut devlet GKRY'i üstümüze oynatanda AB(alm-fr).., Berlin sürecini başlatan Almanya, UMH ile deniz alanlarında petrol arama lisansı alan şirkette Fransız Total.

    Rusyaya olan bağımlılıktan kurtulmak için doğu akdenizdeki hidrokarbona ihtiyaç duyan AB hafterin yanında, en büyük düşmanı Rusya da Libya sahasındaki haklarının devamı için Hafterin yanında.

    Böyle bir iki başlık daha var vaktim olur konuyu güncel tutabilirsem içeriği forumda açmak istiyorum. Final haftamdayım daha vermem gereken 5 ders var ayın 10'undan sonra inşallah yazacağım.


    Bu arada şuanki konjoktürde dediğiniz gibi sessizler ama İran'dan çok büyük bir atak beklenmiyor, işin vekalet savaşları ile yürüyeceği açık. Hegemonyasını kaybedeceğini anlayan süper güç saldırganlaşıyor ne kadar saldırgan olursa o kadar kan kaybeder. Umarım yüksek düzeyli çatışma olmadan birbirlerine mukavemet gösterirler çünkü ciddi bir çatışma bizim için hiç iyi olmaz yanı başımız yanarken Doğu Akdeniz'e gereken önemi veremeyiz.

    Irak konusuna biraz daha parmak basarsak bu adımın kırılamaya başlayan şii hilalini onaracağını düşünüyorum. Özellikle İranın kültürel merkezlerini vururuz tarzı açıklamaları çok tehlikeli. Böyle birşey yaparlarsa proxy varlığı 100.000'lerle ifade edilen güçleri kimse tutamaz.




    İLK MESAJ EDİTİNİ BURAYA EKLİYORUM

    quote:

    Libya'da harekat merkezi

    Erdoğan, "Libya'da bir harekat merkezi kurulacak. Türk askeri Libya'ya peyderpey gidiyor" dedi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşeceğini söyledi.


    !!SON MESAJLARA BAKINIZ!!

    Harita üstünden takip etmek isteyenler için linkler:TSKMap , Liveumap (bazı sağlayıcılarda engelli olabilir.)

    Bilindiği üzere Türkiye-Libya deniz sınırlarının tespitini yapan ve komşu olduğumuz 16 millik hattı ortaya çıkaran kişi Tümamiral Cihat Yaycı'dır. Cihat Yaycı'nın bu konudaki makalelerini her Türk vatandaşının Doğu Akdenizdeki mücadelemizi anlayabilmesi için okumasını şiddetle tavsiye ederim.

    Dergipark 2010 Türkiye Libya'nın Denizden Komşusudur

    Doğu Akdeniz'de Yetki Alanları Paylaşımı

    Ocak 2020 MEB Anlaşmasının Sonuçları


    20.05.2020 Son Gelişmeler


    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021









    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021

    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021

    Güncel Gelişmeler




    ! Bazı twitter hesaplarının iddiasına göre bir Korgeneralimiz Libya'da göreve başlamış.



    Libya Kara Harp Okuluna dün düzenlenen saldırının görüntüleri ortaya çıktı.



    Al Jazeera'nin haberine göre Elektronik sistem subaylarımız ve hava savunma sınıfı askerlerimiz öncelikli olarak gitmişler. Koral E-D/H sistemlerininde öncelikli gönderildiği yönünde...



    ABD Büyükelçiliğine dayandırılan habere göre ÖSO savaşçıları da Libya'da imiş. Daha önceden bu yönde videolar düşmüştü bulabilirsem ekleyeceğim.


    Cumhurbaşkanının muharip kuvvetlerimiz ile ilgili açıklaması



    Önceden iddia edilen ÖSO savaşçıları videosu



    quote:

    BAE ve Suudi Arabistan'dan Kınama https://tr.sputniknews.com/dunya/202001051040969662-baeden-turkiyenin-libyaya-asker-gonderme-kararina-tepki-arap-dunyasinin-guvenligini-tehdit-ediyor/
    Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme kararını kınadı.

    TBMM'de kabul edilen Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkereyi kınayan ülkelere BAE de eklendi.

    BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme kararının kınandığı, söz konusu adımın Arap dünyasının da güvenliğini tehdit ettiği belirtildi.

    Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan Krallığı, Türk parlamentosunun Libya'ya askeri kuvvet gönderilmesi yönünde aldığı kararı kınamaktadır" denilmişti.

    Suudi Arabistan, Mısır ve BAE Libya'nın doğusunu kontrolü altında bulunduran Halife Hafter'i destekleyen ülkeler arasında bulunuyor.

    Çoğu Arap ülkesi, Türkiye'nin Libya çatışmasına olası askeri müdahalesine karşı çıkıyor.



    İddiaya göre SADAT çılarda gönderilecekmiş, Rus Wagner benzeri bir oluşum olduğu iddiaları mevcut.

    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021
    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021

    06.01.2019 19:45
    Sirte UMH'e bağlı tugayların taraf değiştirmesiyle düştü.


    Qardabiya üssüde çarpışma olmadan Hafter güçleri tarafından ele geçirildi


    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021





    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021

    Bir adet Kirpi aracı hafter güçlerinin eline geçti.






    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021





    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 12 Ocak 2021; 12:59:23 >
  • Sessizlik hakim güncelleyebilirsem sabaha karşı güncellemeyi deneyeceğim olmazsa yarına devam

    Pruvanız neta rüzgarınız kolayına olsun.

    Konu hakkında youtube da bir kaç video mevcut, bilgi sahibi olmak isteyenler için ekliyorum.

    Libya nasıl iç savaşa sürüklendi?





    Doğu Akdenizdeki Tezlerimiz





















    Yunan(AB) tezlerini görmek için bir kaç video önerisi, E-amyna adı verilen siteyi de takip edebilirsiniz.












    Dış Basındaki bazı haberler:

    quote:

    France24 Yunanistanın verebileceği cevaplar ENG

    quote:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 6 Ocak 2020; 4:8:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vommel

    Türk askeri Libya'ya nasıl girecek?

    Deniz yoluyla,Hafter/mısır ateş hattı oluşurmu?

    Kara yoluyla Cezayir veya Tunus izin verir mi?

    Hava yoluyla Hafter güçleri saldırır mı?

    Liman ve çıkartma noktalarına mayın döşenmiş olabilirmi?

    Hava gücü nasıl korunacak ve sağlanacak?


    Çoook teferruatlı sorular ama TSK,dikkatli ve hızlı olması gerekiyor.Hele mısır gibi Sİ(N)Sİ bir düşman varken..
    Liman ve çıkartma noktalarına mayın döşenmiş midir?

    Ne olursa olsun bir amfibi harekat olacağını düşünmüyorum, amfibi harekat demek risk demektir. Göstere göstere Libya'ya çıkma ihtimalimiz yok, Kıbrıs gibi bir gece çıkıp sabahına kapak atamayız.

    Deniz yoluyla Hafter/Mısır ateş hattı oluşturur mu?- Hava yoluyla Hafter güçleri saldırır mı?


    Oluşturabilir, yüksek ihtimali var. Hatta geçenlerde üç denizcimizi tutukladılar. Öncelikle sahaya yerleşmeli alan hakimiyetini sağlamalıyız, ondan sonra askeri ve sivil gemiler ile gerekli nakliyeyi yapabiliriz. Hafterin deniz komutanı Yunan Akademilerinden mezun unutulmaması gereken tehlikeli bir detay. Bildiğimiz üzere Koral sistemi orda düşmanı kör edebiliriz ayrıca Gabya ve Meko sınıfı hava savunma harbi icra edebilen gemilerimiz orda oluşursa yaklaşamazlar zaten 3-5 uçakları var onu da kaybetmeye göze alamaz. Mısır'da ABD güdümünde havlar, ABD'nin başı dumanlı ayrıca Hafter Rusya ile masada. Tehlikeli angaje görebilecekleri bir çatışmaya yöneleceklerini sanmıyorum.

    Kara yoluyla Cezayir veya Tunus izin verir mi?

    Bunun için adeta diplomaside mekik dokuyoruz, Cumhurbaşkanımızın geçenlerde bir anda Tunus'a gidişi, Dış İşleri bakanımızında önümüzdeki günlerde Cezayir' gidicek olması ihtimali kuvvetlendiriyor ama Kara'dan yüksek yoğunluklu bir giriş beklemiyorum maliyeti etkin kılmak bizim için birinci öncelik. Önemli olan hava üssü ve bu devletlerle askeri iş birliği anlaşmaları imzalamak çünkü gemilerimizin ikmal yapması gerekecek.

    Türk askeri Libya'ya nasıl girecek?

    Yukarıdaki şartlarla alan hakimiyeti sağlandıktan sonra havada bizim karada tabi diğer ülkelerin gösterebilecekleri mukavemetide görüp ona göre ilerleriz. Şuan karşı taraf kınamaktan başka bir iş yapmıyor.
  • quote:


    KKTC Başbakanı Tatar: Eastmed projesinin Türkiye'nin onayı olmadan uygulanması mümkün değildir

    UBP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Tatar, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetimi arasında imzalanan, İsrail doğal gazının deniz altından boru hattıyla Kıbrıs, Girit Adası ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaştırılmasını öngören Eastmed projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Tatar, Rum yönetimi ve Yunanistan'ın iş birlikçileriyle doğal gaz konusunda Türk tarafıyla anlaşmak yerine, gerçekleşmesi neredeyse mümkün görülmeyen bir projeye (Eastmed) yönelmesinin sadece düşmanca bir tutum olarak nitelenebileceğini vurguladı.

    Başbakan Tatar, "Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşma (deniz sınırı anlaşması) dolayısıyla Eastmed projesinin Türkiye'nin de onayı olmadan hayata geçmesi mümkün değildir." ifadesini kullandı.

    Eastmed anlaşmasının bölgesel güvenlik gerçeklerine uygun olmadığına işaret eden Tatar, projenin ciddi bir istikrarsızlık potansiyelini de beraberinde getirdiğini belirtti.

    Tatar, Rum-Yunan-İsrail üçlüsü tarafından imzalanan ancak uygulamaya girmesi için İtalya'nın da onayı beklenen Eastmed hakkında Rum tarafından yapılan açıklamaların tek hedefinin, Kıbrıs Türkü ile Türkiye'ye zarar vermek olduğuna dikkati çekti.

    "Söz konusu girişimin siyasi hayallerden kaynaklandığı görülmektedir"
    Kıbrıs ve bölgenin, uzlaşma ve iş birliğine ihtiyacı olduğunu belirten Tatar, KKTC'nin Kıbrıs Türklerinin iradesini yansıtan bir devlet olduğunu ve Türkiye'nin de Ada'nın garantörü olarak KKTC'nin haklarının gasbedilmesine müsaade etmeyeceğini kaydetti.

    Tatar, Doğu Akdeniz hidrokarbon kaynaklarının ekonomik yönden kazançlı pazarlara ulaştırılması için en uygun seçeneğin Türkiye olduğunun altını çizerek "Söz konusu girişimin (Eastmed) ekonomik değerlendirmelerden değil, Türkiye ve KKTC'yi, hakları olan enerji kaynaklarından mahrum etmeye yönelik siyasi hayallerden kaynaklandığı görülmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

    Başbakan Tatar, Doğu Akdeniz'deki enerji jeopolitiği, ülkelerin milli güç kapasiteleri ve mevcut askeri stratejik dengeler dikkate alındığında, Türkiye ve Kıbrıs Türklerini denklemden dışlamaya yönelik tüm teşebbüslerin yeni tırmanma risklerine neden olacağını savundu.
    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/kktc-basbakani-tatar-eastmed-projesinin-turkiyenin-onayi-olmadan-uygulanmasi-mumkun-degildir/1692912




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 6 Ocak 2020; 4:8:42 >
  • Afrikaya kadar çıktık bir halt varmış gibi

    İnsaAllah askerimize hiçbir şey olmaz bir ümmed sevdasina politikayla alinamayan 3 kurusluk gaza askerimiz ölmez

    Askerlerin çıkış videosunu izledim hepsi arslan gibi yiğitler umarım pis arap çölleri için burunlari bile kanamaz gerekirse basilsin para öso gibi sacma sapanda olsa is gorecek parali arab savascilar tutulsun tüm libya 1 mehmetcik etmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanrı Türk askerinin yardımcısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı sabahlar, öğleden sonra gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.
    https://www.rt.com/news/477531-turkish-troops-moving-libya/amp/?__twitter_impression=true

    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021
    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021
    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021
    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransızca tweette Sadat gidiyor demiş galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.