Şimdi Ara

''Turizm sektörü, Körfez savaşından sonraki en büyük krizi yaşıyor''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa Turizm Birliği (ETOA) küresel turizmin Körfez krizinden bu yana en büyük krizi yaşadığını açıkladı.
    TurizmGüncel – Dış Haberler

    Avrupa Turizm Birliği (ETOA) tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle küresel turizm sektörünün Körfez savaşından sonraki en büyük krizle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

    ''Turizm, Körfez savaşından bu yana en büyük krizi yaşıyor''

    Koronavirüsün yarattığı tehdidi ve onun getirdiği ''irrasyonel'' korkuyu küresel turizmdeki iki temel sorun olarak belirleyen ETOA, koronavirüs salgınının Avrupa seyahat sektörü için olağanüstü zorluklar yarattığına dikkat çekti. ETOA CEO'su Tom Jenkins, ''Turizm sektörü Körfez savaşından bu yana en büyük zorlukla karşı karşıya ifadelerini kullandı.

    Koronavirüsle ilgili iki temel sorunun olduğuna dikkat çeken Tom Jenkins, şunları söyledi:

    ''Grip salgınları, koronavirüs kadar yaygın olmasa da, düzenli olaylar. Koronavirüsün bireyler üzerindeki etkisiyle ilgili Çin'den gelen son veriler cesaret verici.

    ''İrrasyonel korku büyük problem''

    Ancak salgının getirdiği irrasyonel korku mantıksız olduğu kadar büyük problem. Beldiyeler sokakları dezenfekte ediyor, insanlar hastalıktan korunmak için (yayılmasını önlemek için değil) maske kullanıyor. İnsanların koronavirüs karşısındaki tepkileri, 19. yüzyılda yaşanan kolera salgınındakine benzetiyorum. İnsanlar ölü güvercinleri bedenlerine sürerek salgından kurtulabileceğini düşünüyordu.''

    ''Hükümetler korkuyu daha da arttırıyor''

    Salgınla, salgına karşı alınan önlemler arasında bi denge kurulması gerektiğine işaret eden ETOA CEO'su Tom Jenkins, hükümetlerin aldığı olağanüstü önlemlerin korkuyu daha da arttırdığına dikkat çekti. Jenkins, ''Kamusal panik, hükümetlerin politikaları nedeniyle daha da artıyor. Gelen yolcuya izin verip, giden yolcuyu yasaklamak ne demek?'' ifadelerini kullandı.

    ''6 hafta sonra kademeli olarak ortadan kalkar''

    ETOA, koronavirüsün önümüzdeki 3 hafta boyunca da yayılmaya devam edeceğini, 6 hafta sonra da kademeleri olarak ortadan kalkacağını açıkladı.


    https://www.turizmguncel.com/haber/turizm-sektoru-koronavirus-krizinde







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.