Şimdi Ara

Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları cep yakıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Doğu Ekspresi'nin 2022 fiyatları belli oldu.

    Kişi başı 650 TL

    15 Aralık'ta seferlere başlayacak Turistik Doğu Ekspresi'nde tek kişilik seyahat etmenin bedeli 1300 TL olarak belirlendi. İki kişi seyahat etmek istenirse de kişi başı fiyat 650 TL'ye iniyor.

    Doğu Ekspresi, haftada iki gün karşılıklı olarak Çarşamba ve Cuma günleri Ankara’dan, Pazar ve Cuma günleri ise Kars’tan yola çıkacak.

    Turistik olmayan Doğu Ekspresi seferlerinde ise tek kişilik pulman bileti kişi başı 68 liradan satılıyor.

    Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk bilet fiyatları bir odada tek kişi seyahat edilmesi durumunda 400 TL, 1 odada iki kişi seyahat edilmesi durumda ise kişi başı 250 TL olarak duyurulmuştu.

    Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönündeyken Erzincan'da 2 saat 20 dakika, İliç ve Erzurum'da ise 3 saat mola veriyor. Ekspres, Kars-Ankara yönündeyken ise Divriği'de 2,5 Bostankaya'da 3,5 saat duruyor.

    Güzargah üzerindeki istasyonlarda duran Doğu Ekspres yolcuları, Erzincan’da; Karanlık Kanyon, Erzurum’da; Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese’yi, Kars’ta; Ani Arkeolojik Alanı, Sivas’ta; Divriği Ulu Camisi ve Gök Medrese’nin de aralarında bulunduğu doğal ve kültürel alanları da ziyaret edebiliyor.

    Ankara’dan saat 15:55’te, Kars’tan ise 22:20’de hareket edecek tren eski Ankara Garı’ndan kalkacak.

    Salgın nedeniyle seferlerine Mart 2020’nin ortasından itibaren ara veren Doğu Ekspresi ile ilk seferinden bugüne kadar 37 bin yolcunun seyahat ettiği öğrenildi.

    Öte yandan, Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasındaki bin 310 kilometrelik parkuru yaklaşık 32 saatte tamamlıyor. Sadece yataklı ve yemekli vagonlardan oluşan tren, 2 hizmet, 1 yemekli ve 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagon ile yola çıkıyor. Toplam 120 kişi kapasiteli olan treninin yataklı vagonlarında her kompartmanda ancak 2 kişi seyahat edebiliyor.




  • Hocam diyelim turistik olarak eşimle beraber ankaradan yataklı bilet aldık.1300 tl ücreti var.kars a gittik.ordan ankaraya geri dönmek içindemi tekrar 1.300 tl ödeyeceğiz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.