Şimdi Ara

Türbanlı Bacımın Üsütne İşeyen Braznsez Grubu Üyeleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Türbanlı Bacımın Üsütne İşeyen Braznsez Grubu Üyeleri


     Türbanlı Bacımın Üsütne İşeyen Braznsez Grubu Üyeleri



    http://www.mynet.com/haber/guncel/gezi-parki-direnisinin-3-yildonumu-gezide-ve-sonrasinda-ne-oldu-2476336-1


    Türkiye'nin gündeminde uzun süre kalan Gezi Parkı olaylarının 3. yıldönümünde, Gezi odaklı meydana gelen gelişmeleri derledik.

    31 Mayıs 2016 10:25

    PaylaşTweetlePaylaşPaylaşGönder
    Gezi Parkı olaylarının ardından 3 yıl geçti. Bu dönemde Türkiye uzun süre boyunca eylemler, açıklamalar, bireysel protestolar ve maalesef ki ölüm haberleriyle meşgul oldu. Aynı dönemde; gezici, faiz lobisi, dış güçler ve çapulcular gibi ifadeler de hayatımıza girdi. Gezi Parkı'nda olan direnişi ve sonrasında olanları hatırlamanıza yardımcı olalım.

    Olaylar Nasıl Gelişti?

    Gezi Parkı'na Topçu Kışlası inşa esilmesine karşı protestılar Taksim Dayanışması ve birkaç STK'nın küçük bir oturma eylemi olarak başlamıştı. HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in ağaçları şökmeye gelen bir kepçenin önünde durduğu bir videonun sosyal medyada yayılması olayların büyümesine neden oldu. Önder kendisini çeken kameramanlara “polis burada özel bir şirketin personeli gibi davranamaz; gaz atılacak bir şey varsa işte bu kepçedir; bu halk değil...” diyordu. Bu olaydan sonra iki gün üst üste sabaha karşı parkta çadırlarıyla toplanan yüzlerce kişiye uygulanan polis şiddeti ise olayların yatışmasından çok büyümesine neden oldu. Polis şiddetini gösteren fotoğraflar arasında en meşhuru ise Gezi Parkı protestolarının simgesi haline gelen kırmızılı kadın fotoğrafıydı. Osman Örsal’ın çektiği Çektiği fotoğraf Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği Vakıfbank – TMDF Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması 2014'te “Yılın Basın Fotoğrafı” ödülünü aldı.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.