Şimdi Ara

Tunçmatik Lite 2000 UPS için AKÜ tavsiyesi lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • japon yuasalar en iyisi... diğerleri fark etmez.. hangisi alırsan al...2 yıl max.

  • snakessss kullanıcısına yanıt

    Videolu anlatımlar var akü değişim ile ilgili gayette kolay rahatlıkla yaparsın.

  • ahrimar kullanıcısına yanıt

    maksimumu geçtim ups aküsü bile değiller. azıcık güce binince neye uğradıklarını şaşırıyorlar. ama yuasa da ateş pahası işte

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlıs yazıyorsam arkadaşlar duzeltsin de söyle bisey var.
    Gerilim sabit kalmak sartiyla yuksrk amperli aku alabilirsinoz sorun yasamaz.
    Firmalar elbettek ki jel aku koymaz cunku daha maliyetlidir.
    Siz bulabilirseniz bir de motosiklet akusu deneyin bence o da jel aku çunku

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mevzuu akü materyali değil bi noktada. mevzuu akülerin iç dizaynı.

    motosiklet vs aküler o kadar yüksek akıma uygun üretilmez. 3 defa marş bassın yeter.

    oysa ki ups ler sabit marş akımı ile çalışan aküler ister.

    herks sanıyor ki şarj olayı farklı olduğu için akü bozuluyo ki alakasız abi. asıl motosikletlerde vs hızlı şarj olsun diye aküye 14.4 verilirken aküye 13.5verilir. olay çekilen akımda. benim eski bross 1000dj tek aküden 83 amper çeker sabit olarak.

    bu durumun aküye neler yaptığını sşöyle anlatayım. şu anda üzerinde ttec marka 12v 7 amper bi akü var. baya kötü bi akü. zaten öldü artık. sırf regülasyon için kullanıyorum. bi gün dedim şuna bi oto aküsü bağlayalım. abi aküyü taktık. açtık r7 370 i furmarkla. ups kapanmadı kapanmamasına ama. akü su kaynattı :D inanın bana o ttec in çürük aküsü o kadar zorlanmadı. tabii 60 amperlik akü daha uzun süre kapanmadan çalıştırdı pc yi ama. bu şekilde 1 ayda o aküyü yer o ups.

    bir abimiz de motosiklete ups aküsü taktırmış. kardeş diyor marşa bi bastım motor şaha kalktı :D ama köy yolunda eve geldim. sabah marş basmadı. akü bitti sandık ölmüş :D çünkü kuru da olsa ups aküsü çok ince kurşun levhalara sahiptir. bu sayede çok yüksek akımlar sağlar. ama vibrasyona gelmez.

    kısacası abiler ups ye ups ready akü alın. jel mel olmaz. otomobilde kullanılan akünün üretimifarklı ups de kullanılan farklı.





  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    hocam bilgilendirme icin tesekkurler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • snakessss kullanıcısına yanıt

    eyv foruma normalde uğramyorum artık. sağolsun öyle bi moderasyon var ki adam bize ailemize kadar sövse gıklarını çıkarmazlar. bizim mesajları silerler :D gene de arada geliyorum ve insanlar zarar görmesin diye yazıyoruz. oto akülerini bu aletlere takmayın. mazallah bi de yenilerde kapaklar komple kapalşı diye güveniyorsunuz ama yandan tahliyeden suyu atarsa sizi yaralayabilir.

  • tekrar teşekkür ederim usta.


    moderasyonun da bu kadar duyarsız oldugunu bilmiyordum çünkü ben de fazla ugramıyorum artık.

  • snakessss kullanıcısına yanıt

    abi hem de nasıl duyarsız? geçen bi kardeşimiz vardı abisinden falan kalmış sanırım bir cooler master psu.

    neymiş efendim psu eskiymiş de pasif pfc imiş de.

    yaw arkadaş senin kafana göre aktif pfc diye alsın gitsin rampeyc- :D -cidden aktif pfc li merdiven altı psu lar da var. ki ben cm yi de çok seven biri sayılmam ama arkadaş psu iyi.

    sonra baktım ezberden bi şeyler yazıyor şu şöyle bu böyle. diyorum ki bu alet sende var mı? testini yaptın mı? yok.

    abi kullanmadığın şeyin neyini kötülüyorsun? benim mesajlarımı silmişler. şu youtubede donanım editörleri çoıktı çıkalı milletle bi şey konuşamaz olduk. komik olan bi de küfür kıyamet dönüyor.

  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam konuyu hotlattım ama benimde 12v7ah bir aküye ihtiyacım var ups için. var mı bnir marka öneriniz (yuasa hariç). İçinden çıkan orijinal akü sunshine marka. Şimdiden teşekkürler.


    Yiğit Akü 12V 9AH-Amper Kuru Agm Ups Güç Kaynağı Aküsü Fiyatı (hepsiburada.com)


    Mesela linkteki ürün nasıldır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citiraga -- 9 Nisan 2023; 16:53:47 >
  • citiraga kullanıcısına yanıt

    İşte ben de o modeli aldım kullanıyorum, daha 1 senesi dolmadı, şimdilik bir sıkıntı yok; bakalım kaç sene dayanacak.

  • citiraga kullanıcısına yanıt
    iyi marka, öneririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • citiraga kullanıcısına yanıt

    akü öner yuasa hariç.

    tekerleksiz araba önermek daha kolay sanki ya :D

    sunshine markasını bilmiyorum. ama kesin yine markanın yuasa benzeri iyi bi markaya ürettirdiği ama kendi markasını bastığı bi şeydir. ups üreticileri servislerine gelen akü değişimninden büyük para kazanıyo çünkü. kullanıcının kendi aküsünü değiştirmesini pek istemeyecektir. sizi n öneri istemenizin amacı bence yuaasadan daha ucuza. ama ben şu markayı değil bunu al desem aradaki fark %10 oynamayacaktır bile yani. ups aküleri ucuz değildir. telsiz aküsünü ups aküsü diye satıyorlar. ama onlar sizin ups nizi 1 dakika bile tutamıyacaktır.

  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt

    Hocam dönüş için teşekkürler ama tekerleksiz araba benzetmeniz garip olmuş. Yuasa 12v7A akü işimi kesinlikle görebilecek bir ürünse bahsettiğim aküye göre zaten yuasa alıcam. Çünkü tv ve ps5 imde kullanıyorum ups yi. Tv 20000 en basitinden. Şuan 545tl yuasa 12v7A aküsü. Şayet ups için bu akü çok daha iyi diyorsanız onu almayı tercih edeceğim. Sizden sadece tavsiye istemiştim marka model olarak ups de kullanıma uygun olan. Tekrardan teşekkürler.

  • citiraga kullanıcısına yanıt

    marka modeli olmaz akünün. tazesi olur. bi de satılırken ilanda ups içişn olan yazmasına dikkat edin. ttec falan kaü çok aldık. 1 dakika bile tutamuıyoı cihazı

  • Arkadaşlar bu gün geçmişte aldığım bir ürünü n11 siparişlerimde ararken ta 2016 yılından alınma bir ürün gözüme çarptı ve bu mesajı vefa borcu olarak bir kaç sitede ilgili konuların altına yazma gereksinimi duydum. Bu bir reklam değildir, zaten ürün artık piyasada bulunmuyor.


    Deneyimlediğim en iyi marka Powercom, ben 2016 yılında "Powercom RPT 1025VA Line İnteractive UPS 10-25 Dk" ismiyle n11 sitesinden 290 tl'ye almıştım. Sanırım düyanın en kötü elektrik tesisatı ile kullandım. Bir kez yangının çıktığı, sayısız UPS'in sayısız kez arıza verdiği bir yerde. Servis etiketleri üst üste yapıştırılmış markalar vardı. Ama Powercom marka ürün varlığını unutturmuş ve toz içinde kamufle olmuştu. N11 de geçmiş siparişlerimde bir ürünü ararken fark ettim. 2016 da almıştım ve tam 7 yıl çok kötü şartlarda kullandım ve hala aktif olarak yük altında render pc için kullanıyorum. Keşke piyasada bulunsa ve diğer bilgisayarlar için de alabilsem. Bu mesajı durduk yere yazmamın sebebi gerçekten vefa borcu hissetmemdi. Saygılar...





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.