Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1408. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: desobedient
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
30.116
Cevap
685
Favori
1.816.461
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14061407140814091410
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • martingayx kullanıcısına yanıt

    Sizin paket; 26.10.2021 tarihinden beri hareket olmamış. En son "Guanzhou" dan çıkış ofisine gönderilmiş. Çıkış ofisi denilen yer; Çıkış gümrüğü demektir. Yani Çin'deki çıkış gümrüğünden çıkamamış...


    Şimdilik yapacağınız tek işlem; satıcıya mesaj gönderin. Belki siparişinizin Çin gümrüğünden çıkmasını sağlayabilir.


    Pakette hareket olmaz ise, son teslim tarihinde teslim almadım diye dispute açmalısınız.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Rahatsızlığı olan yakın için alınan basit sentetik peruğa gümrük tarafından el koyuluyor ve "haline şükret Avrupa kan ağlıyor" diyorsunuz yani. Peki. O sıkıntılı dediğiniz İspanya'da olan şey çok farklı, oradaki distribütörü korumaya yönelik bir yaptırım ve gayet normal ve mantıklı bir sebebe dayalı. Aynı şekilde kesinlikle sahte marka ürün geçirilemiyor çoğu ülkede.


    Şu an İspanya'da olsam söylediğim ürünü gümrüğünü verip almıştım ki yorumlarda bir tane sıkıntı yaşayan ülke yok. Tamamen Türkiye'ye özgü bir durum yani bu. Kozmetik yasağına hiç değinmiyorum bile, herhalde dünyada sadece tek bizde var. İşin komiği aldığım ürünün kozmetik sayılması. Yurtiçinde bu kalitede sentetik peruk üretilmiyor ve bu kadar çeşit yok. Olanlar da Çin'den geliyor zaten.


    Kazanım olan ne anlamadım? Neredeyse internetin bulunmasından bu yana zaten yurtdışından alışveriş yapılabiliyor ve gümrük var. Çin'den takipli kaybolan gönderim de olmadı benim hiç. Geç gelen de hala geç geliyor zaten. Zaten TL'nin bu kadar değer kaybettiği bir zamanda insanlar artık eskisi gibi keyfi olarak ürün siparişi veremiyorlar eğer kastettiğiniz keyfi ürün siparişi verdiğimiz ise.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalPal -- 3 Aralık 2021; 14:30:24 >
  • Aynı peruğu, bırakın İspanya'yı, AB en son katılan ve en zayıf ekonomili bir AB üyesi ülkeye bile sokamazsınız.


    Önceki mesajımda işaret ettiğim üzere, bütün dünyada ürünler barkod/karekod sistemiyle etiketlendirilmektedir. Bu etiketlendirilme işlemleri kapsamında, AB ülkelerinde yapılan bu altyapı çalışması kapsamında, ürün tanım elektronik altyapısı bizim gümrüklerimize de kurulmuştur.


    Evet, belirttiğiniz gibi, İspanya yasaları distribütörlerini koruyor öncelikle... Ama ülkemizde böyle bir durum yok çok şükür. Yani herhangi bir ticari bir işletme, tek başına ürün satın alabiliyor. Daha uygun maliyetle bir ürün buluyorsa, neden satın alamasın ? Yani sırf bu açıdan bakınca bile, bizdeki gümrüklerin AB'ye göre daha anlayışlı olduğunu görüp anlamaya yeterli gelir.


    Sizin ürüne gelince; yok bireysel kullanımlı bir ürünmüş, yok kozmetik( buradaki anlamıyla ticari ) ürünmüş, bunların hepsi detay konular. Önceki mesajımda belirttiğim gibi, gümrüklerde elektronik altyapı çalışmaları halen devam ediyor. Dolayısıyla daha önce bireysel ürün kabul edilen peruğun, sonraki zamanlarda ticari ürün sayılmasını, mevzuat açısından normal karşılamak gerekir. Neden ? Çünkü yurtiçine giren her bir mal, istatistiksel olarak olarak anlamlandırılmaktadır. Ne anlıyoruz buradan ? Giren ürünlerin hangi amaçla girdiği araştırılıyor. Sipariş verenlerin ekseriyeti, ticari maksatlarla kullanıyorsa, gümrük bu ürünü ticari kategoride değerlendiriyor. Bunların hepsi sıralı yayınlanan gümrük tarifeleri ile belirleniyor.


    Kazanım olanı anlamadınız mı ? Herhangi bir sipariş 2 aydan önce gelmezdi. Bazen kaybolurdu. Kaybolduğunu anlamak için 90 gün beklemek zorundaydık. Ne demek 90 gün ? Çeyrek yıl. Yani bir ürün sipariş verdin. Ürün bir şekilde eline ulaşmadı mı, para iadesi alsan bile, sipariş veren açısından çeyrek yıl kayıp oluyordu.


    Şimdilerde herhangi bir siparişim en geç 14 gün içinde elime ulaşıyor. Yeter ki, sipariş verilen ürün mevzuata uygun bir ürün olsun.


    En son 2" iki tane alüminyum kelepçe sipariş verdim. Bu kelepçeleri yurtiçinde bulmak mümkün değil. Muadili bulmak mümkün değil. Getirtip satan firma da yok. Ne güzel 14 içinde kelepçeler elime ulaştı. Bu da resmi ;

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI




    Bu da kelepçeyi nerede kullandığımın ispatı ;

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 3 Aralık 2021; 15:30:28 >
  • Yanlış düşünüyorsunuz bence ve tek taraflı bakıyorsunuz. Ben şu an Türkiye'deki distribütör bir firmada çalışıyorum. Getirdiğimiz ürünlerde pek çok vergi, nakliye ve masraf kalemi var, firma olarak vergi rekortmeniyiz ama isteyen sadece gümrük vergisi ile yurtdışından alabiliyor. Bu konuda üretici firmaya çok şikayetimiz oldu ama bir şekilde engel olunamıyor. Bu durumda Türkiye'de distribütör olmanın, o kadar vergi vermenin de pek anlamı kalmıyor. Bizim açımızdan keşke aynı kanun burada olsaydı.


    Sanırım kozmetik konusunu anlamadınız. O yüzden tekrar açıklama gereği duyuyorum. Ürünün ticari sayılma nedeni kozmetik sayılması çünkü "Türkiye" (Bakım üstüne basa basa Türkiye diyorum) gümrük kanunlarına göre 2011'den beri kozmetik bireysel olarak getirilemiyor. Avrupa'da böyle bir kanun yok. Kozmetik ürünler bireysel olarak getirilebiliyor. Distribütörü varmış yokmuş o ayrı konu. Yani peruğu kozmetik olarak saysalar bile bireysel olarak gümrüğünü ödeyip alabilirim. Pek çok ünlü firma kozmetik ürünleri İspanya'ya ve diğer Avrupa ülkelerine gönderiyor ama Türkiye'ye göndermiyor. Neden acaba? Yani dünyanın her yerinde bir ürün kalemi ticari sayılır diye bir kural yok. Her ülkenin gümrük mevzuatı farklıdır. Kodlar sadece ürün tanımlamasına yarar. Benim durumumda ürün yanlış tanımlanmış. Bilinçli mi bilinçsiz mi, geçen sene alınan ürün sonradan bu kategoriye mi sokuldu gidip bizzat öğreneceğim. Cimer'den Ticaret Bakanlığı'na şikayetimi ilettim zaten.


    2002'den beri yurtdışından sipariş veriyorum. Hatta ilk siparişimi mail order olarak vermiştim, o derece eskiyim ve hala kazanımın ne olduğunu anlamadım. Son siparişimi geçen yıl vermiştim ve onca zamandır sipariş verdiğim ürünler hep elime sıkıntısız ulaştı. Ne hikmetse son değişikliklerden sonra artık ulaşmıyor. Ortada bir kazanım göremiyorum kendi açımdan. Diyorsanız her şeye gümrük alındığından her şey takipli geliyor, ben şahsen eski sistemi tercih ederdim. Bakış açısı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalPal -- 3 Aralık 2021; 15:43:3 >
  • Neden yanlış düşünüp tek taraflı bakayım. Verdiğim örnekte distribütörün fiyatı uygun olsaydı, kayın biraderim distribütörden alırdı zaten... Yani adam mozaşist mi durduk yerde kendine eziyet etsin. Sipariş verdiği ürün, bir fırının elektronik kartı idi. O elektronik kart, distribütörde, 4000 euro civarındaymış. Aynı kartı, 900 euro civarında temin etmiş. Ama gümrük buna engel olmuş. Yani konu belirttiğiniz gibi değil. Üründen ürüne değişir. Burada asıl olan fiyat değil mi ? Herkes kendi kesesine bakıyor.


    Kozmetik engeline gelince; bizim ülkemizde böyle... İyi olmuş, kötü olmuş diye bir kanaat belirtemem. Ancak mevzuatımız böyle diye de mevzuatı eleştirmem. Neden eleştirmem. Hesabıma bakarım. Nereden işime geliyorsa oradan alırım. Bakın yukarıda iki resimli örnek verdim. Bu ürünleri yurtiçinde bulmak mümkün değildir. Muadili de yoktur. Getirtip satan firma da yoktur. İşte ne güzel satın aldım ve elime kadar geldi. Bundan daha büyük güzellik olur mu ? Bu kelepçe benim için altın kadar kıymetli. Neden kıymetli ? Çünkü alüminyum olduğu için korozyona maruz kalmıyor. Bu kelepçeden değişik tarihlerde en az 20 tane getirttim. İşimin, hobimin bir parçası olarak kullanıyorum. İleride gümrük bu ürünü ticari bir ürün olarak kabul ederse, bu defa ticari sıfatımla getirtirim. Yani her türlü getirtirim ve kullanırım.


    Siz de ürünü bireysel ya da ticari olarak satın alamıyorsanız, yurtdışına gelip gidenlere sipariş verip yine getirtebilirsiniz. Yani buradan bir eleştiri çıkmaz anlamında söylüyorum.


    Benim yaşım 60. Aşağı yukarı 30 seneden beri yurtdışından ürün getirtiyorum. Geçmişteki zorluklarla şimdiki durum kıyaslanmaz bile... Anlatsam koca roman olur.


    Kazanımın ne olduğunu anlamamanıza şaşırdım. Oysa ki, geçmişte kargo hareketlerinin ne kadar yavaş olduğunu ve ürünün elimize ulaşmaması halinde 90 gün beklemek zorunda kaldığımızdan bahsetmiştim. Şimdilerde öyle ya da böyle herşey 14 - 15 gün içinde tamamlanıyor. Bu kazanım değil de nedir ?


    Şöyle bir mantığı hiç anlayamam. Eskiden mal gümrükten geçiyordu, şimdi geçmiyor. İyi de eski eski de kaldı. Her türlü işlemin elektronik altyapısı kuruldu, kuruluyor. Yani her bir işlem daha sıkı kontrol ediliyor. Daha sıkı kontrol edilmesinden de rahatsızlık duymamak lazım. Neden ? Çünkü günümüzde en önemli şey zamandır.


    Aradığımı bulduktan sonra ben parasına bakmam. Çünkü benim için önemli olan, aradığımı temin etmektir. Hele ki, aradığım ürün 14 gün gibi makul sürelerde elime ulaşıyorsa, bu benim için büyük bir nimettir. İşte eskiden vırtık zırtık bir ürün gümrükte kayboldu mu, 90 günümüz kaybolurdu. Umarım kazanımın ne olduğu anlamışsınızdır.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Hala tek taraflı bakıyorsunuz. Ben cebime bakarım demeniz bunu belli ediyor. Ben de distribütör firmayım. Firma olduğumdan getirdiğim ürün kalemi yanında sırf firma olduğum için de pek çok kalemde yüksek vergi ödüyorum ve bunu fiyatıma yansıtmak durumundayım. Bu durumda distribütörlüğün, büyük vergi mükellefi olmanın ne anlamı kalıyor? Devlete daha çok bireysel getiren mi yoksa distribütör mü vergi kazandırıyor? Aynı mantıkla sahte alırım, nasıl olsa benziyor, cebime bakarım diyenler de var.


    Kozmetik engeli uzun zamandır var. Size açıklama yapma gereğini bu ürünü diğer ülkelerde de bireysel getiremezsin yazmanızdan dolayı duydum çünkü yanlış bilgi veriyordunuz. Kodların her ülkede aynı şekilde işlem gördüğünü iddia ediyordunuz. Halbuki her ülkenin mevzuatı farklıdır. Yani tekrar söylüyorum, bu peruğu kozmetik kategorisine sokulsa bile İspanya'da veya herhangi bir Avrupa ülkesinde vergisini ödeyip bireysel alabilirdim.


    Yurtdışından sipariş verirken geçmişte yaşadığınız aşırı büyük sıkıntılar beni çok üzdü doğrusu. Pek şanssızmışsınız. Şahsen 2002'den beri binden fazla ürün almış biri olarak bahsettiğiniz sıkıntıları yaşamadım. Çoğunlukla takipli posta tercih ediyordum ve hiç kayıbım olmadı. Takipsiz bir iki kayıbım olmuştur, onda da ücret iadesinde sıkıntı yaşamadım. Aliexpress'ten belli posta yöntemleriyle gelenler şu an hızlı geliyor evet ama Çin postası, USPS vs gibi yöntemler yine uzun sürebiliyor. Yani orada değişen pek bir şey yok.


    Yazıya nereden işime geliyorsa oradan alırım, cebime bakarım diye başlayıp yazı sonunda aradığımı bulduktan sonra parasına bakmam demeniz oldukça çelişkili olsa da burada kaçak ve yasaklı ürün geçirmeye çalışan da yok. Açın şikayetvara vs bakın, ürünü haksız şekilde verilmeyen, mektubuna vergi istenen, ürünü falçata ile gümrükte delinen, normalin 10 katı vergi çıkan, hatta yurtdışına gönderdiği ürünü teslim edilemeyip geri döndüğünde vergi istenen kaç kişi var. Elektronik sistem o kadar da iyi çalışmıyor demek ki.


    Yaşınız veya neyi neden getirdiğiniz beni pek ilgilendirmiyor (Yaşa hürmet olayını uzun zaman önce bıraktım, benim için esas tercübedir) ama bilginiz olsun, ticari olarak ürün getirmek firma olmayan şahıslar için kolay ve masrafsız değil. Hele bir iki ürün için çok büyük masraflar çıkıyor ve almak mantıklı olmuyor. Yani ödeyin ne olacak denecek bir durum değil. Hele ki satıp ticaretini yapmayacaksanız.


    Bu konuda hemfikir olamayacağımız açık. Bu tartışmanın da benim açımdan pek anlamı yok çünkü zaten sorunuma çözüm olacak bir tartışma değil. O yüzden tartışmayı sonlandırmak adına iyi günler diliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalPal -- 3 Aralık 2021; 17:29:23 >
  • Yüksek fiyatlı ürünlerde, "cebime bakmam" diyen bir kişi bile gösteremezsiniz. Bu ister bireysel ürün olsun, ister ticari ürün olsun. Ben realiteyi söyledim.


    Örnek olsun diye yazdınız ama yine de belirteyim. Fırının parçası sahte değildir. Bire bir aynı üründür. Distribütör de aynı Çin'deki aynı firmadan alıyor. Yani iş yapılan alanda kullanılacak yüksek fiyatlı ürünlerde, hiç kimse durduk yerde aynı ürüne 4 katı fiyat vermek istemez. Herneyse... Devamını merak ediyorsanız, yazayım. Kayınbiraderim, Parça küçük elektronik bir parça olduğu için, Çin'de öğrenci olan biri aracılığıyla getirtti. Yani herkes hesabına bakar mantığı yine galip geldi.


    Herhangi bir ürün için söyleyeyim. İş yapanlar ise, işini devam ettirebilmek için, ucuz pahalı demeyip alıyor zaten... Çünkü iş yapıyor. Satamayacağı ya da işinde kullanmayacağı bir ürünü alır mı ? Almaz.


    Vergi konusuna gelince; ister bireysel satın al, ister ticaret yap, getirtilen ürünün her durumda vergisi ödenmek durumunda... Yolcu beraberinde gelen ürünler hariç.


    Evet ürün kodlamaları her ülke için aynıdır. Yani yanlış bilgi vermedim. Bir ürünün kimliği hem ticari hem de bireysel ürün kategorisinde kodlanabilmektedir. Örneğin; benim resmini eklediğim alüminyum kelepçe hem bireysel, hem de ticari kullanıma uygun şekilde kodlanmıştır. Ve bugüne kadar da bu ürün gümrüklerimizden bireysel ürün kategorisinde geçmiştir.


    Ürün hem bireysel hem ticari kullanıma uygun ama ülkeye girerken bu ürün yalnızca ticari kullanıma uygun ürün olarak işlem görebilir. Burada iş gümrüğün bu ürünün nerelerde kullandığı üzerinden değerlendirmesine kalmıştır. Gümrük tarife tanım cetvelleri 3 ayda bir yenileniyor !...


    Örneklediğim resimlerden de anlaşılacağı üzere, genellikle ülkemizde bulunmayan sanayi ürünü, yedek parça ya da kolayca herhangi bir kategoriye sokulamayan/değerlendirilemeyen ürünleri getirtiyorum. Diğer bir deyişle, ülkemizde bulunmayan, muadili bile bulunmayan, ithal ederek yurtiçinde satışı yapılmayan ürünler yani... Hasılı; benim getirttiğim ürünler, tanım itibariyle epeyce zor ürünlerdir.


    Nerden işime geliyorsa oradan alırım diye yazmam, neden çelişkili olsun ? Bu dünyanın gerçeği...


    Şikayet var vs yerde yazanların hepsi tarih oldu şimdilerde... Çünkü ürünlere tanım bilgisi geldikten sonra, gümrüklerin takdir yetkisi sıfırlandı. Makine otomatik olarak okuyor ve mevzuatımız açısından ürünün durumunu ortaya koyuyor.


    Yaşımı, yurtdışından ürün getirtmekte tecrübeliyim anlamında yazmıştım. Siz 19 yıldan beri ürün satın aldığınızı söyleyince, ben de 30 yıldan beri yurtdışından ürün satın aldığımı belirttim. Yani yaşımı bu bağlamda yazmıştım. Yani hürmet göster anlamında bir talebim olmadı.


    Siz ne tür ürünler satın alıyorsunuz bilmiyorum. Ancak kendi açımdan yazmam gerekirse, işime yaramayacak hiç bir ürünü boş yere getirtmem. Boş yere para da vermem. İşime yarayacaksa, kaç para olursa olsun alırım. Hele ki satın aldığım ürün alternatifsizse...


    Hasılı kelam; hamama geren terler. İş yapan masrafına katlanır.

  • Çin'li bir satıcıdan 500 Dolar değerinde bir ses cihazı alacağım (DAC) ancak Aliexpress değil, kendi web sayfasından alacağım.

    Bu durumda gümrük işlemleri nasıl ilerliyor? Türkiye'ye girince gümrükte, gümrüğü hesaplayıp ürünü bana yollayacaklar ve ben gümrük ücretini ürünü teslim alırken PTT ye mi ödeyeceğim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    hocam atıcağım mesajı bana soyler miisiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • chaturanga C kullanıcısına yanıt

    Arkadaşlar yukardaki soruma ek olarak bir sorum daha var, Aliexpress'te aynı cihazı bir satıcıdan sepetime ekledim ve gümrük vergisini 100 dolar olarak ekledi, normalde 200 dolar (%20 gümrük + %20 ÖTV) olması lazım sanırım. Bu ürünü alırsam ekstra 100 dolar daha mı isteyecekler TR ye ürün gelince?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de gümrük işlemi yurtdışından bir parça ürün getirmeye çalışan garibana uygulanır. Bu böyledir, çünkü şikayet edemez, sesini duyan olmaz, dayısı yoktur.
    Diyeceklerim bu kadar ben az söyleyim siz çok anlayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Bir konuda yardım alabilirmiyim? Avustralyadan bir kargo bekliyorum. Aupost un kendi takip sisteminde cleared and waiting international departure diyor ve güncelleme 13/11/2021. Ama ptt nin takip sayfasından baktığımda send item abroad edi recieved diyor. Burda son güncelleme 15/11/2021. Hangisi burda doğru olabilir? Kafam karıştı hala kargodan ses yok. Kaybolmasından korkuyorum. Yardımcı olursanuz sevinirim Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce gümrükte takılan eşyam ile ilgili yazmıştım biliyorsunuz. Sağlık sorunu olan tanıdığım için peruk almıştım. Bugün bizzat gittim. Geçen yıllarda gittiğimden farklı bir ekip gelmiş. Eski ekiple mantıklı bir şekilde konuşulabiliyordu ancak bu ekiple konuşulamıyor. Pakette peruk var deyince önce tamam deyip sonra vermiyoruz dediler. Kozmetik sayıyorlarmış. Kozmetikle ne alakası var, o zaman şapkayıda mı kozmetik sayıyorsunuz, o da kafaya aynı şekilde takılıyor, aksesuar sayılması gerekir dedim. Şapka istenildiğinde çıkarılabiliyormuş. E dedim peruk kafaya yapışmıyor ki o da istenildiğinde çıkarılıyor. Bakış açısı deyip kargomu kapattı, vermiyoruz dedi. Kısaca hiç bir argümanları yok, ne dediysek o havasındalar. Boş bir kağıda iade istiyorum yazdırttı ve imza attırdı. Şimdi paket geri gidecek ama Aliexpress'ten iade alabilecek miyim bilmiyorum. 70$ vermiştim.


    Internette bu durumun saçmalığını yazınca 2-3 kişi bizim 11.11'de aldığımız peruklar geldi dediler. Kısaca bu ülkede her şey keyfi, memur istediğini bir kılıf bulup vermeyebilir veya yasa olsa bile sadece sizin için geçerli olabilir. Bu olaydan sonra Aliexpress'ten aldığım ufak bir kargom daha doğrudan gümrüğe yollanmış. Hani mimlendim desem sene başından beri ürün almıyorum. O zaman aldığım da takılmadan gelmişti.


    Cimer'de Ticaret bakanlığına şikayet yazdım. Adamlar dalga geçer gibi PTT'ye ve ulaştırma bakanlığına pasladılar. İkinci ve daha sert bir şikayet yazdım. Bir sonuç alacağımı düşünmüyorum ama içimi döktüm en azından.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalPal -- 7 Aralık 2021; 23:36:57 >
  • console-master kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    PTT'de yazan daha doğrudur diye düşünüyorum. Sanırım son ülkeden çıkarken o güncelleme alınıyor. Bazı postaların 1 ay veya daha fazla sürebilme ihtimali oluyor. İki ülke arasındaki gönderi-uçak sıklığına göre değişebiliyor. Bazı ülke postaları arada başka bir ülkeden aktarma da yapabiliyor. O yüzden henüz kayıp oldu demek için erken.

  • Arkadaşlar Aliexpressten vergisi peşin ödemeli 2 adet mining için anakart almıştım. 2 farklı sipariş 2side farklı kredi kartlarından ödenmişti (140 ve 190 dolar civarı fiyatları). Ama alıcı 2sinde de benim. Ayrı ayrı kupon kullanabilmek için 2 farklı sipariş geçmiştim. Ürünlerin birisi 25 Eylül diğeri 27 Eylülde gümrükte takılı kaldı. "Import clearance failure" yazıyor her 2sinde de son güncelleme. UKİM PTT ve ARAS kargoyu defalarca kez aradım elimde sadece LP ile başlayan gönderi kodları olduğu için, bu şekilde göremeyiz diyorlar. Satıcının 75 Gün teslimat süresi doldu fakat Aliexpress müşteri temsilcisi laftan anlamıyor. Gümrük problemlerini çözmek sizin göreviniz diyor. Hangi gümrüğe teslim ettiniz söyleyin arayayım diyorum yanıt yok. Satıcı PTT ve ARAS kargo numarasını verip bunları arayın diyor. Yani satıcıdan da hayır yok bu durumda. Aras kargoyu arıyorum ürün gümrükten çıkıp bize teslim edilmeden biz göremeyiz diyorlar onlar da haklı. PTT zaten bu durumda konuyla alakasız. Dispute işleminden de pek umudum yok. Son olarak 12 aralıkta tekrar incelenecek güya ama bakalım. Nereyi aramam lazım bilgisi olan var mı? Benzer durum yaşayıp sorunu çözebilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Aliexpress müşteri temsilcisine yazıyorum 1 hafta bekleyelim diyor, bekliyoruz 15 gün bekleyelim diyor. Bekleye bekleye 3 ay oldu artık 14 Eylül sipariş tarihim.

  • Gümrükten geçtiği halde ücret bölümü boş gözüküyor.

    İlk kez karşılaştığım için, benzer durum yaşamış olan üye varsa, fikir verirse sevinirim.



     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI
  • ke5478 K kullanıcısına yanıt

    Bulunduğunuz şehirin gümrüğüne geliyor. Orada gümrük kontrolu yapılacak.

  • rowy R kullanıcısına yanıt

    Bankaya harcama itirazında bulunun ama onlar da geri iade olup olmadığını ispatlamanızı sizden isteyebilirler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rowy R kullanıcısına yanıt

    Vergisi önden ödenen ürünlerde internette şu ana kadar para iadesi alanı görmedim açıkçası. Şikayetvar bu tarz şikayetlerle dolu. Nerede takıldığı da belli olmuyor bu kargoların. Dispute sonrası para iadesi kararı çıkmazsa chat kısmından tekrar yazıp iade isteyebilirsiniz. (Sürekli aynı şeyi yazıp durunca robotu devreden çıkarabiliyorsunuz.) O da olmazsa kredi kartına ürün elime ulaşmadı diye itiraz açabilirsiniz.

  • GalPal kullanıcısına yanıt

    Bu gümrük vergisi önden ödeme hiç iyi olmadı;satıcılara müşterileri dolandırmaları için resmen fırsat veriyor;Aliexpress te dolandırıcı, bari iade olanlarda peşin aldığın vergiyi alıcıya iade et, satıcıya ödeme...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14061407140814091410
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.